Miért van az a szemét diszkrimináció, hogy a nők előbb mehetnek nyugdíjba?
Álláshirdetés:
-Nehéz, bonyolult munkára keresünk öt férfit!
-vagy EGY nőt!
Hát ezért...
Ja, és persze azonos képesítéssel, azonos beosztásban egy pasi miért keres 25-30 %-al többet???
Nyugi, teljesen mindegy.
Ti soha nem fogtok dolgozni, úgyhogy már most nyugdijban vagytok. Fiúk, lányok egyaránt.
De basszus, ti veritek magatokat, hogy a nők a gyengébbik nem... ˇˇ Ti sem tudjátok, mit beszéltek, vagy hogy mit akartok. Egyébiránt számomra nem az a fontos, hogy mikor mehetek nyugdíjba, addig szeretnék dolgozni, ameddig bírom, és ha 70 éves koromig bírom, akkor addig. :)
Ja, a női szervezet elbír egy gyerekszülést, sok esetben többet, hormonváltozásokat ezáltal, rengeteg testi funkció változik az évek során, jön a változókor (igaz ez a férfiaknál is létezik, csak kicsit más formában). Biológiai szempontból a női szervezet rengeteget teljesít, akkor is, amikor még nem szült gyereket, vagy éppen nem terhes. (Egy kutatás kimutatta, hogy a férfiak 2 menstruációba belehalnának.) És ameddig nem menstruáltál, nem kell feleslegesen ugrálni.
Szerintem az gyomorforgató pl., hogy egy "férfi" több pénzt kap ugyanazért a munkáért. Na? vagy ez már rögtön nem is baj? :) Na lááátod. :)
1:1
"ha a férfiak is ugyanugy mosnak föznek takaritanak"
Akkor a gyereküket egyedül nevelő férfiaknak is meg kellene adni a korábbi nyugdíj lehetőségét!! Én több ilyen elvált vagy özvegy férfit ismerek.
Utolsó: ez egyébként nem lenne rossz ötlet. Nőként mondom.
Kiváltképp az özvegyek, és ott, ahol az anyuka lemondott a gyermek neveléséről.
16:43-as voltam
"Akkor a gyereküket egyedül nevelő férfiaknak is meg kellene adni a korábbi nyugdíj lehetőségét!! Én több ilyen elvált vagy özvegy férfit ismerek."
Az a baj h rengeteg az egyedi eset de a törvények jogszabályok pedig "minden" emberre vonatkoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!