Miért hiszik hogy a kormany felelős a forint gyengülés miatt?
"Ha most emelnék a kamatokat, a devizahiteleseknek ártanának."
Nem is olvastam tovább. Fejtsd ki, hogy miért!
"Ha tisztában lettek volna vele nem törölték el volna az lső Orbán kormány kamatámogatott hiteleit, és nem döltek be volna mindenhol sorra a dvizahitelek."
Magyarul az orbán-kormány ALKALMATLAN, mert nem volt tisztában az árfolyamkockázattal, ami kb. bármelyik közgázosnak evidens. Köszönöm, hogy elismerted! Azért haladunk!
SzDSZ-MSZP törölte el, akkor ők a alkalmatlanok?
A devizahitelek forintosítva vannak, vagyis a kamatemelés miatt nőne a törlesztőrészlet..
A Fidesz bevezette szabályozás nélkül, és nem tudta, hogy van árfolyamkockázat. Ezért alkalmatlanok.
Tehát még mindig várom a válaszodat, hogy a gyenge forint miért jobb a devizahiteleseknek, mint az erős forint.
Segítek egy kicsit egy sarkított példával. Mikor jár jobban a 100000 svájci frankkal tartozó devizahiteles, ha 1 Ft = 1 svájci frank, vagy ha 100000000 forint = 1 svájci frank? Melyik esetben hány forint az aktuális tartozás forintra átszámítva? Melyik a jobb az adósnak? :D
"A devizahiteleket pedig egységesen annuitásos (vagyis egyenletes törlesztéssel rendelkező) tartozásokká alakították át a forintosítással, vagyis csak ugy nem nőhet meg."
Ja, és milyen árfolyamon?! Jót kaszált azon az MNB, de azt a nyereséget nem amit rajtuk keresett, nem kárpótlásra használta fel, hanem nyereségként könyvelte el, és azon voltak, hogy miként veszítse el a közpénz a közpénzjellegét. Emlékszel még a Kósa magyarázkodására? :D
Kérdező, Orbánnal sem volt kamatmentes hitel...
Államilag támogatott kamatozású lakásépitési kölcsön volt...
Ahol az államnak a gatyája is ráment már a támogatásra...ezért szüntették meg!
Tudom, mert abban az időszakban épitettem a házamat...
Milyen jó gazdaságról beszélsz ember?
Nézz már utána a gazdasági adatoknak...
Szerinted miért nem mer komolyabb intézkedést hozni most a járvány ellen?
Tavasszal kinyírta ezt a remek gazdaságot...most el is áshatná...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!