Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azok,akik a Fideszre szavaztak...

Sulek Péter kérdése:

Azok,akik a Fideszre szavaztak,vagy szimpatizálnak velük. Ti hogyan magyarázzátok a korrupciót ? Mi a véleményetek arról,hogy folyamatosan korruptnak nevezi az ellenzék a Fideszt ? van benne valami,vagy kitaláció ? mi a véleményetek ?

Figyelt kérdés
Előre is köszönöm mindenki véleményét :)

2020. okt. 25. 03:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/83 anonim ***** válasza:
60%

#70: De miért hagynánk ki? A legtöbb bevándorlós Fidesz-kamu körülötte forog. De ne aggódj, volt azért anélkül is. A teljesség igénye nélkül:

- 'NGO-k játszanak össze embercsempészekkel.' Bizonyíték persze nincs.

- 'Mi nem vetjük alá magunkat a kvótának.' Aztán Altusz Máltán elkottyantotta magát, és ki is derült, hogy pontosan annyit fogadtunk be, amennyit az első kvóták előírtak.

- 'A migránsok egészségügyi vészhelyzetet okoznak, behozzák a covidot az országba.' A covidot nem migránsok hozták be az országa, hanem előszörre iráni diákok (akik már évek óta itt tanultak, államközi megállapodások szerint), másodszorra pedig magyar nyaralók.

- 'A migránsok miatt Nyugat-Európa országai veszélyesebb helyek Magyarországnál.' Mindössze egyetlen Nyugat-Európai országban magasabb a gyilkossági ráta a magyarnál, a törpeállam liechtensteini. Németországban, Franciaországban népességarányosan feleannyi gyilkosság sincs, mint nálunk. Spanyolországban, Olaszországban negyedannyi se.

2020. okt. 30. 18:32
 72/83 anonim ***** válasza:

- 'NGO-k játszanak össze embercsempészekkel.' Bizonyíték persze nincs.

Mivel maguk az NGO-k eleve embercsempészek (többnyire, de lentebb írok példát arra is, amikor összejátszanak embercsempészekkel), így humoros dolog arról értekezni, hogy van-e kapcsolat saját magukkal. Ezt drámai módon húzza alá, hogy olyan kézikönyveket osztogatnak, és olyan tippeket adnak, amik az illegális bevándorlást megkönnyítik, pl a macedón-görög határon. Utánanézhető az a kb. 70 oldalas arab nyelvű kézikönyv is, ami pont az illegális belépés megkönnyítését propagálja.

Egyébként pont a görögök kaszáltak el egy embercsempész hálózatot, és a letartóztatottak közül 33 fő NGO tag volt, a többségük ráadásnak európai. Notis Mitarakis, a migrációs és menekültügyi miniszter is kommentárja: "2018 augusztusában 30 jogvédő civil aktvistát tartóztattak le a szigeten, mert bizonyíthatóan összejátszottak az embercsempészekkel."

-- 'Mi nem vetjük alá magunkat a kvótának.'

Ez nem feltétlen kamu inkább kínos a kormánynak. Hát igen, ezt hívják öngólnak a magyar politikában, ami rendszeresen érint ellenzéki és kormánypártokat is. Abban van tévedés csak, hogy ezek nem az EU által meghatározott migránsok, hanem valami teljesen másféle 1300 fő.

- 'A migránsok egészségügyi vészhelyzetet okoznak, behozzák a covidot az országba.'

Szerintem itt elírás van, mert behozhatják, és nem behozzák. De, hogy abban mi a kamu, hogy pl a balkáni útvonal rohadtul fertőzött kategória, az rejtély.

-Mindössze egyetlen Nyugat-Európai országban magasabb a gyilkossági ráta a magyarnál, a törpeállam liechtensteini.

Ezt valami Stand Up Comedy előadásán hallottad? Az ENSZ (gondolom rájuk hivatkozol) több esetszámot közölt le velünk kapcsolatban, mint amennyit a magyar rendőrség hivatalosan is regisztrált. Felvetődik a kérdés, hogy honnan vannak ezek a légből kapott ENSZ adatok? Na meg mint kiderült, az "összeurópai" összehasonlítás lefedett összesen 60 várost. Városok alapján utalnak egy egész ország gyilkosságaira...istenem gyere le. Ez aztán reprezentáció, főleg, hogy 3-4 ország "kifelejtődött" a jelentésből (pl Koszovó, Moldávia). Viszont az orosz régió legveszélyesebb városának a litvániai Kaunast hozták ki, amiből óriási felháborodás lett Litvániában.

Esetleg valami szakszerűbb jelentésre nem futotta?

A migránsok miatt egyébként nyugodtan szemlézd mondjuk Marseille közbiztonságát, mivel a város lakosságának már közel az 50% migrációs hátterű. Ha már Franciaország a példa, akkor itt egy csinos kis idézet arról, hogy mennyire nem akarnak gyilkoni:

"A statisztikák szerint 2012 nyara óta 82 francia állampolgárt ítéltek el terrorizmus miatt, 154-en pedig tárgyalásra várnak. Mellettük több mint ezer olyan rabot tartanak megfigyelés alatt a francia szervek, aki a gyanú szerint szélsőséges nézeteket vall." - mondta Adeline Hazan, a francia börtönök ellenőrzésével megbízott állami ügynökség vezetője.

Amit megtudtam tőled, hogy a Fidesz legnagyobb kamuja, hogy befogadtunk 1300 migrit, de nem a kvótások közül, hanem valami tök máshonnan. Már ha az kamu, hogy soha nem is tagadták...

Azt hittem valami olyannal jössz hazugságok kapcsán, hogy beilleszkedtek nyugaton, csak pár kisebb csoport nem, elsajátították a nyelvet, nincsenek negyedeik, feladták a barbár vallásukat, igazi európaiként viselkednek, stb.

Ne politikai alapon közelítsd meg a dolgot, mert így nem jutsz hozzá valódi használható adatokhoz, csak azokhoz, amit a híresen elfogult ellenzéki sajtó méltóztatik leadni, kiszínezve, kisarkítva, megtűzdelve füllentésekkel.

2020. nov. 1. 13:19
 73/83 anonim ***** válasza:
100%

#73: "Ezt drámai módon húzza alá, hogy olyan kézikönyveket osztogatnak, és olyan tippeket adnak, amik az illegális bevándorlást megkönnyítik, pl a macedón-görög határon. Utánanézhető az a kb. 70 oldalas arab nyelvű kézikönyv is, ami pont az illegális belépés megkönnyítését propagálja."

- Forrás esetleg? És mivel én nem sorosozhatok, te se hivatkozhatsz nyilvánvalóan kormánypárti hírportálra, az MTI-re. Valami nagy, komoly hírügynökséget kérek. Reuters, DPA, AFP mondjuk.

"Abban van tévedés csak, hogy ezek nem az EU által meghatározott migránsok, hanem valami teljesen másféle 1300 fő."

- Tudomásom szerint az EU csak számot írt elő, és nem jelölt ki masnival senkit. Nem, itt az van, hogy már annyira jól nyomon követhető a kamuzás, hogy inkább kitalálod, hogy a 'mi 1300-unk hajában nem volt ott a brüsszeli masni, tehát bibibí, a Fidesz nem azokat fogadta be, akiket az EU előírt'.

"Amit megtudtam tőled, hogy a Fidesz legnagyobb kamuja, hogy befogadtunk 1300 migrit, de nem a kvótások közül, hanem valami tök máshonnan."

- A legnagyobb kamu szerintem az állandó sorosozás, de erről a játék kedvéért le vagyok tiltva.

"-Mindössze egyetlen Nyugat-Európai országban magasabb a gyilkossági ráta a magyarnál, a törpeállam liechtensteini.

Ezt valami Stand Up Comedy előadásán hallottad?"

- Nem. A wikipedia országokra vonatkozó gyilkossági rátáját néztem meg. Talán te is megpróbálhatnád.

"Azt hittem valami olyannal jössz hazugságok kapcsán, hogy beilleszkedtek nyugaton, csak pár kisebb csoport nem, elsajátították a nyelvet, nincsenek negyedeik, feladták a barbár vallásukat, igazi európaiként viselkednek, stb."

- A többség tényleg beilleszkedett-beilleszkedik nyugaton. A többségnek nem is volt barbár vallása. Azért nem ezeket írtam, mert ezeket nem tudom alátámasztani számodra is elfogadható formában.

"Ne politikai alapon közelítsd meg a dolgot, mert így nem jutsz hozzá valódi használható adatokhoz, csak azokhoz, amit a híresen elfogult ellenzéki sajtó méltóztatik leadni, kiszínezve, kisarkítva, megtűzdelve füllentésekkel."

- Miért jobb az, amit a híresen elfogult kormánypárti sajtó méltóztatik leadni, kiszínezve, kisarkítva, megtűzdelve füllentésekkel? Az is csak politikai alapú megközelítés. Az se ad valódi, használható adatokat. De hát én nem is ezt csinálom. Ha én hallok/olvasok egy gyanús hírt, akkor általában az első dolgom a wikipediára menni (és felmerül az elméleti kérdés, hogy ugyan a wikipedia mitől lesz megbízhatóbb a médiánál, erre nem tudok jó választ adni, az enciklopédikus megközelítés megfontoltsága az én bizalmamat jobban elnyeri, mint az akár kormánypárti, akár ellenzéki hörgés). És innen tudom, hogy a nagyobb magyar közbiztonság baromság. Ha a wikipediával nem boldogulok, más adatbázisokat nézek, statisztikákat keresek.

Egyébként nem akarok nagyon dicsekedni, de azért a végére egy kicsit mégis. Ez a fajta statisztika-addikció sok ellenzéki kamutól is megvéd. Nemcsak a Fidesz migránsfelfogásáról tudom, hogy mesevilág, hanem például a DK-szavazók körében oly népszerű Kádár-nosztalgiáról. És ez nekem nem nehéz, bármelyik párt illeszt bele a kommunikációjába valami gyanús elemet, már megyek is valami megbízható helyre ellenőrizni, és mivel érzelmileg nem kötődöm egyikhez sem, könnyen kijelentem utána, hogy az adott kommunikációs elemek szimpla szamárságok. Ami nehéz, az mások kizökkentése a mesevilágból. Szerintem online még egyszer sem sikerült, de nem most fogom feladni.

2020. nov. 1. 15:47
 74/83 anonim ***** válasza:

"...inkább kitalálod, hogy a 'mi 1300-unk hajában nem volt ott a brüsszeli masni, tehát bibibí, a Fidesz nem azokat fogadta be, akiket az EU előírt'."

Én erről annyit írtam, hogy be lett fogadva 1300 fő, de nem a kvótások, hanem önszorgalmisok. Értem?

"A legnagyobb kamu szerintem az állandó sorosozás, de erről a játék kedvéért le vagyok tiltva."

Nektek Orbánon felül már Soros is rögeszmétek? Minden válaszban ott az öreg neve. Ha én figyelmen kívül tudok hagyni egy közönséges pénzügyi shortolót, akkor te miért nem? Hihetetlen.

"Nem. A wikipedia országokra vonatkozó gyilkossági rátáját néztem meg. Talán te is megpróbálhatnád."

Érdekes, ezek szerint két helyről sem olvastuk ugyan azt. Bár ha a tegnapi napot nézem, Bécsben máris többen halnak meg terrortámadásban, mint nálunk. Németországban is. De azért nálunk aggasztóbb a helyzet...ez lassan szatírába illő önámítás az ellenzéknél.

"A többség tényleg beilleszkedett-beilleszkedik nyugaton. A többségnek nem is volt barbár vallása. Azért nem ezeket írtam, mert ezeket nem tudom alátámasztani számodra is elfogadható formában."

Rengeteg dolog íródott szakmai oldalról a migrációról, és az integrációról, nyilatkoztak a témában az adott ország miniszterei, képviselői. Sajnos rácáfolnak arra, hogy a többség beilleszkedett.

Németország legnagyobb sikere 2015 óta, hogy számos migránst be tudták tuszkolni gdp-t nem terhelő, nyelvtudást és képzettséget nem igénylő munkákra (postás, biztonsági őr, takarító).

"Miért jobb az, amit a híresen elfogult kormánypárti sajtó méltóztatik leadni, kiszínezve, kisarkítva, megtűzdelve füllentésekkel? "

Nem olvasok pártpolitika színezetű sajtót. A wikipédiát sem használom, mert minket buktattak érte rendszeresen az egyetemen. Szakmai elemzéseket olvasok, ha érdekel egy téma mélysége, mivel ott normális hivatkozások vannak. Én sem adom fel, hogy leszoktassam az embereket arról, hogy a legkézzelfoghatóbb forrás számukra egy kormányzati vagy ellenzéki sajtó legyen. De ez egyre nehezebb, amikor tömegek vannak arra kondicionálva szerte Európában, hogy 6 sor elolvasása után leégjen az agyuk.

2020. nov. 3. 09:18
 75/83 anonim ***** válasza:

"Bár ha a tegnapi napot nézem, Bécsben máris többen halnak meg terrortámadásban, mint nálunk. Németországban is. De azért nálunk aggasztóbb a helyzet...ez lassan szatírába illő önámítás az ellenzéknél."

- Most kapaszkodj meg: nemcsak a terrortámadás gyilkosság. És igen, egy átlag magyarnak sokkal nagyobb esélye van rá, hogy meggyilkolják, mint egy németnek. És ha valakit halálra bicskáztak Miskolcon, hidd el, semmivel se járt jobban, mintha agyonlőtték volna Bécsben.

Elfelejtettél forrást megadni a kinyilatkoztatásaidhoz.

2020. nov. 3. 12:47
 76/83 anonim ***** válasza:
51%

Egy átlag magyarnak sokkal nagyobb az esélye, hogy romák verik meg, vagy bicskázzák meg, mondjuk Borsodban vagy Nógrádban, esetleg Budapesten,vagy a Debrecen-Záhony személyvonat vonalán, mint egy bécsinek. Viszont egy átlag bécsinek manapság igencsak nagy az esélye arra, hogy egy halál elől menekülő elcsigázott migráns elgázolja, megkéseli, lelövi, felrobbantja.

A források osztogatásáról két dolog miatt álltam le:

-Akinek adom, nem olvassa el, vagy egyszerűen letereli, hogy biztos jobbosok írták, és elolvasás nélkül leszarozza (na most aki ennyire hülye, az menthetetlen, valljuk be)

-Viszontválaszként ad egy 444-es vagy 168 órás linket (ezzel is fokozva, hogy mennyire hülye), vagy szimplán eltűnik a ködben

2020. nov. 3. 23:11
 77/83 anonim ***** válasza:
100%

#76: Ha meggyilkolnak, mindegy, milyen a gyilkos pedigréje. [link]

100.000 lakosra jutó gyilkosságok száma:

1. Oroszország: 8,21;

2. Ukrajna: 6,2;

3. Litvánia: 4,57;

4. Lettország: 4,36;

5. Moldova: 4,1;

6. Gibraltár: 3,01;

7. Liechtenstein: 2,64;

8. MAGYARORSZÁG: 2,5;

9. Koszovó: 2,4;

10. Belarusz: 2,39;

11. Albánia: 2,29;

12. Montenegró: 2,23;

13. Észtország: 2,12;

14. Belgium: 1,7;

15. Finnország: 1,63;

16. Málta: 1,59;

17. Szlovákia: 1,36;

18. Bulgária: 1,3;

19. Románia: 1,28;

20. Szerbia: 1,23;

21. Észak-Írország: 1,22;

22. Anglia és Wales: 1,2;

23. Egyesült Királyság: 1,2;

24. Észak-Macedónia: 1,2;

25. Franciaország: 1,2;

26. Bosznia-Hercegovina: 1,17;

27. Skócia: 1,12;

28. Svédország: 1,08;

29. Dánia: 1,01;

30. Ausztria: 0,97;

31. Németország: 0,95;

32. Görögország: 0,94;

33. Izland: 0,89;

34. Írország: 0,87;

35. Portugália: 0,79;

36. Lengyelország: 0,73;

37. Spanyolország: 0,62;

38. Csehország: 0,6;

39. Hollandia: 0,59;

40. Svájc: 0,59;

41. Horvátország: 0,58;

42. Olaszország: 0,57;

43. Szlovénia: 0,48;

44. Norvégia: 0,47;

45. Luxemburg: 0,3.

A legtöbb ország adata 2017-es vagy 2018-as, némelyiké 2019-es. Szerintem hagyjuk ezt a hol veszélyesebb dolgot. Magyarország veszélyesebb a legtöbb európai országnál, a migránsok által állítólag élhetetlenné tett nyugat-európaiaknál főleg. Külön is üdvözlöm azokat a holdkórosokat, akik szerint Putyin rendet tart.

"A források osztogatásáról két dolog miatt álltam le:"

- A te döntésed, csak akkor én nem tudlak komolyan venni.

2020. nov. 3. 23:46
 78/83 anonim ***** válasza:

Már miért lenne mindegy a gyilkos pedigréje? Egy emberölés minden esetben egy borzasztó dolog, de az is lényeges, hogy általában az elkövetők, vagy az erre kísértet tévők, kik közül kerülnek ki többségében.

Az általad linkelt rangsor pedig vitatandó, mivel más a módszertana pl az Eurostatnak, és más a magyar hatóságoknak. Pl, hogy az előkészületet, és a kísérletet beleszámolták-e, vagy csak a befejezett elkövetést. Továbbá hova sorolták a családon belüli erőszakot, mivel abból van Magyarországon a legtöbb. Valamint az elkövetés és a felderítés évének problémája is nyitott. Ennek alapján a rangsor veszélyességi szempontból erősen vitatható.

Továbbá van egy árnyalatnyi különbség terrortámadás és családon belüli erőszak között.

2020. nov. 4. 09:37
 79/83 anonim ***** válasza:
60%
Kövezz meg, de én bizony nem sok különbséget látok egy terrorgyilkosság és egy házasságon belüli gyilkosság között. Mindkettő gyilkosság, persze mennyire ijesztően hangzik az egyiket terrortámadásnak nevezni, a másikat meg csak "erőszaknak". Ja a meghalt nő majd biztos felkel, leporolja a ruháját, még kivasalja, és éli tovább az életét ugyebár.
2020. nov. 4. 11:07
 80/83 anonim ***** válasza:
60%

#78: "Az általad linkelt rangsor pedig vitatandó, mivel más a módszertana pl az Eurostatnak, és más a magyar hatóságoknak. Pl, hogy az előkészületet, és a kísérletet beleszámolták-e, vagy csak a befejezett elkövetést."

- Más a módszertan? Mást számoltak? Tessék szépen forrásokat megadni, nemcsak bullshitelni. Persze, vitatható. Majdnem minden vitatható. (Akkor ennyi erővel az is vitatható, hogy több a migráns Franciaországban, mint nálunk. Szerintem több a franciáknál, mint nálunk, de ez vitatható, mert abban is más a módszertan. :D)

"Továbbá van egy árnyalatnyi különbség terrortámadás és családon belüli erőszak között."

- Sok szempontból van, de statisztikailag, veszélyesség szempontjából nincs. Ovis matek.

2020. nov. 4. 11:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!