Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azok,akik a Fideszre szavaztak...

Sulek Péter kérdése:

Azok,akik a Fideszre szavaztak,vagy szimpatizálnak velük. Ti hogyan magyarázzátok a korrupciót ? Mi a véleményetek arról,hogy folyamatosan korruptnak nevezi az ellenzék a Fideszt ? van benne valami,vagy kitaláció ? mi a véleményetek ?

Figyelt kérdés
Előre is köszönöm mindenki véleményét :)

2020. okt. 25. 03:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/83 anonim ***** válasza:
100%

#19 látom megjött az mszp védelem...

Nemtom hallottál e a 4 es metró ügyéről az évszázad egyik legnagyobb botránya lett belőle ennyit a független dologról közben akkoriban nemtom hány mszps lett elszámoltatva eu terén. Sokkal rosszabb gazdasági helyzet? Mikor 2002 ben átvették az országot minden rendben volt eu csatlakozáshoz készen. A válság 2008 ban jött. Szóval mivel magyarázod a 2006 2007 es megszorításokat? És hogy a válságot úgy sikerült kezelniük hogy az a szegényeken ártson a legtöbbet? Bajnainak is nem csak haverjának Gyurcsánynak. Nem vagyok Fideszes egy részét elítélem amit a Fidesz csinál de a baloldalt akkor se mosdassuk már.

2020. okt. 26. 03:14
 22/83 anonim ***** válasza:
55%

"Ne felejtsük el, hogy az MSZP azt értette demokrácia alatt, hogy ártatlanokat vertek hülyére 2006-ban. Hol volt Sargentini? Hol volt a 7-es cikk?"

Melyik ártatlanokra gondolsz, akik autókat, kukákat, tévészékházat gyújtogattak, vagy azokra, akik tömegesen hirtelen rávonultak egy hatalmas, jól szervezet randalírozó tömeg szabályos folyamatban lévő tömegoszlatásába?!

Nekem mindenesetre az van meg, hogy mostanában teljesen békés tüntetések vannak, a legnagyobb botrány a szánkók felborítása volt, és az országzászló árbócra "sztrájk" szó festése, és ehhez hasonlók. Ehhez képest figyelmeztetés nélkül nyomták a paprikasprayt a tömegbe stb.

"#19 látom megjött az mszp védelem... Nemtom hallottál e a 4 es metró ügyéről"

Nem talált! Nem vagyok MSZP-s védelem, csupán igazságvédelem vagyok.

Történetesen ha a 4-es metróról kérdezed a véleményem, akkor azt kell, hogy mondjam, eleve az egész projekttel nem értettem egyet, egészen másfajta közlekedésfejlesztési koncepciót tartottam volna szerencsésnek abból a pénzből. A 4-es metró kapcsán is volt korrupció, MINDKÉT kormány részéről, MSZP és Fidesz részéről is, különben a Fidesz már első szóra nyilvánosságra hozta volna az egész dokumentációt. Két ok lehet, amiért nem tették: 1) nem volt akkora fajsúlyú a korrupció ill. egyéb, mint amekkorának beállították 2) kiderült volna, hogy ők is nyakig sárosak.

De az elég szomorú és gáz, hogy a fideszesek egyetlen érve a Fideszesek lopásával, korrupciójával kapcsolatosan az, hogy "de az MSZP is lopott"!

Valóban keresztények ezek szerinted?!

2020. okt. 26. 07:04
 23/83 anonim ***** válasza:
100%
#19 Ez mind igaz. De a mérleg ennek, a FIDESZ irdatlan nyílt lopásainak és a Szili, Kövér félve "elvtársak" valóban rendkívül irritáló személyiségét figyelembe véve, még mindig rájuk szavazok. Akkor is ha az egészségügy olyan amilyen, az oktatás olyan amilyen. Mert nem szeretném hogy bármelyik dilettáns ellenzék kezébe kerüljön a kormányzás. Nem szeretném, hogy azon döntésekbe, amit egy kormánynak kell meghozni, bármilyen szinten beleszólása legyen olyan embereknek akik a Jobbikban, MSZP-ben, LMP-ben, pláne nem a Mi hazánkban és Momentumban ülnek. Félek tőlük, félek a hülyeségüktől. A FIDESZ nagyon jól kizárja a beleszólásukat. Amíg ez így működik, én a FIDESZ-re szavazok. Megjegyzem, az elmúlt 10 évben most először érzem ezt. Akkor is, ha mostanában a FIDESZ-nek is teljesen elgurult a gyógyszere, mert semmilyen szinten nem racionális amit csinálnak. Ennyire söpredék az ellenzék az én véleményem szerint.
2020. okt. 26. 07:08
 24/83 anonim ***** válasza:
23%
#22 jó akkor mindkét kormány sáros ha igazságvédelemnek állítod magad. A 2006 os eseményekről meg annyit hogy a rendőrök baszták el. Mivel volt békés tüntetés is meg volt erőszakos csak ugye a segg rendőrök voltak olyan okosak és a randalírozó tüntetőket beleterelték a békés tüntető tömegbe szóval nem csoda hogy akkora fejetlenség volt. Plusz tömegoszlatáshoz a gumilövedék nem igen normális dolog mivel ártatlan emberek is megsérültek főleg mikor szemen találták őket. Nem értem miért nem volt jó a vízágyú füstgránát max könnygáz kombó. Ja meg viperát is használtak amit nem szabadott volna szóval erről ennyit. A rendőrökről meg annyi hogy mikor látták hogy filmezik őket egyből szóltak a haveroknak hogy vigyázz kamera ne üsd tovább a szerencsétlent. Meg egy ember magyar zászlót tartva besétált a rendőri sorfal mögé 20 mp ig minden oké volt aztán szétverték a fejét pedig nem is csinált semmit de hát ilyenek ezek a seggfej 2006 os rendőrök a tömegoszlatás megragadt a 80 as években.
2020. okt. 26. 07:31
 25/83 anonim ***** válasza:
29%
#24 vagyok ja azt kifelejtettem hogy azonosító nélküli rendőrök voltak ami teljesen demokratikus. Akárhogy is ha összeveted orbán viktor rendőrségét gyurcsány ferencével akkor orbán viktor fényesen kiállja az összevetéseket mivel mikor ellene tüntettek a parlament előtt akkor nem volt gumilövedék vipera sőt a rendőröknek volt azonosítójuk!
2020. okt. 26. 07:38
 26/83 anonim ***** válasza:
60%

Na ez egy nagyon érdekes hozzászólás volt. Végre egy kritikus fideszes. Megjegyzem, én is a saját ellenzéki pártommal szemben baromira kritikus vagyok, dühös vagyok, ha hibáznak, de mindenki hibázhat, a lényeg, hogy szigorúbb vagyok velük szemben, mert többet várok tőlük.

Jól látod, hogy a Fidesz gyógyszere nagyon alaposan elgurult. De azt mondani, hogy az ellenzék milyen rossz, és alkalmatlanabb a Fidesznél... Ezt nagyon nem mondanám. Mi Hazánkot eleve nem tenném bele ebbe a sorba, mert a Mi Hazánkkal nem akar szövetkezni egyik demokratikus ellenzéki párt sem, sem pedig fordítva. Ha úgy alakul, előbb lesz Fidesz-KDNP-Mi Hazánk koalíció.

Azért vérgáz, hogy elgurult gyógyszerű pártnak adnál teljhatalmat, az ellenzéknek még a kritizálás esélyét sem, magyarán parlamenti szinten jónak látod a gyakorlatilag működő egypártrendszert. Érted, azt támogatod, hogy akkor is módosíthassanak alkotmányt (alaptörvényt) stb. ha azzal történetesen az ellenzéki oldalról senki nem ért egyet, tehát legyen bármi is az érvük.

Ez nagyon veszélyes, ezért lehetnek olyanok, amilyenek, mert következménynélküliség van.

A Fidesz három cikluson át pár hónap kivételével kétharmaddal rendelkezett/-ik, és ebből jelentős részét úgy, hogy szinte minden önkormányzatban a polgármester és képviselőtöbbségük is volt. Ez igazán történelmi lehetőség, ennek ellenére semmi kimagaslót nem tettek le az asztalra, történelmi lehetőséget szalasztottak el. Ez az alkalmatlanság, nem az, amikor valakinek gyenge a hatalma, és abból keveset tudnak kihozni!

A Fidesznek egy erősségük van: a propaganda. Semmi más!

Gazdaság - pocsék!

Külpolitika - pocsék!

Egészségügy - pocsék!

Oktatásügy - pocsék!

Környezetvédelem - pocsék!

Korrupció elleni "küzdelem" - csillagos pocsék! (Ha koruppciót írnék, az csillagos jeles lenne)

Szociálpolitika - pocsék!

Belpolitika - pocsék!

Két-három dolgot tudok mondani, ami maradéktalanul jó volt a részükről, nem többet! Mindegyikhez elég lett volna a kisebbségi kormányzás is, vagyis ha még 50%-uk sincs meg!

1. Te Szedd! akció (Szervezett közösségi munkában szemétgyűjtési program)

2. Három csapás törvény

A kerítést is idetenném HA nem tolták volna tele többszáz milliárdos kampánnyal, felesleges népszavazással, nemzeti konzultációval, plakáttal, riogatással...

Azért az ellenzék nem annyira gáz, mint amilyennek te látod őket. Persze vannak gáz karakterek, vannak gáz megmozdulások is, de összességében tekintve jobbak, és mivel egymással szemben kritikusak, kisebb az esély arra, hogy ennyire "ellazuljanak", lopósak legyenek, ami szerintem egy pozitív dolog.

Szerintem érdemes lenne jobban tájékozódni célzottan is, nem csak a Fideszes lakálymédiákból, beleértve a közmédiát is, és nem is csak úgy a facebookon, ami olyan algoritmus szerint dolgozik, hogy megerősítse a kialakult véleményét. Szóval érdemesebb lenne talán egy kicsit rákeresni az egyes ellenzéki pártok véleményeire, megnyilvánulásaira...

De már az is valami, ha nem mész szavazni, ha szerinted mindegyik rossz.

2020. okt. 26. 08:39
 27/83 anonim ***** válasza:
70%

#20: "Ne felejtsük el, hogy az MSZP azt értette demokrácia alatt, hogy ártatlanokat vertek hülyére 2006-ban. Hol volt Sargentini? Hol volt a 7-es cikk?"

Nyilván 2006. október 23-ára gondolsz. És valóban iszonyú problémás dolgok történtek aznap. Tényleg nagyon problémásak, épeszű ember nem kezdi el őket kidumálni.

De. Ezek nem illeszkedtek egy nagyobb rendszerbe, nem jelentettek rendszerszintű problémát. Az őszödi beszéd miatti tüntetések előtte és utána is még hetekig tartottak, és a rendőrség egyetlen más napon sem terrorizálta a tüntetőket.

Én azt hiszem, ezért nem lépett semmit az EU. A Sargentini-jelentés se egy ügybe kapaszkodik bele. Ha csak egyszer a rezsimkopaszok nem engedik Nyakót népszavazási kezdeményezést beadni, hát, az se jó, de nem lett volna belőle uniós szintű ügy. Az uniós szintű ügy azért van, mert:

- a közmédiában kormányzati propaganda megy;

- a megyei lapok kormányközeli cégek birtokában vannak, és kormányzati propagandát nyomatnak;

- sérül a tudomány autonómiája (kancellári rendszer az egyetemeken, CEU-ügy, MTA-ügy, SZFE-ügy, friss OTKA-botrány - ez utóbbi még az ellenzéki sajtóban is csak az érdektelen hírek közé tartozott, aki nincs benne, nem is tud róla, közben egetverő disznóság történt, visszaélve a kormányzati hatalommal);

- az állami szervek politikai bunkósbotként működnek, Fidesz-kinevezte hivatalnokokkal ugranak neki az aktuális ellenségnek, pl. ÁSZ: választások idején ellenzéki pártoknak, az MTA-botrány idején az akadémiai kutatóintézeteknek;

- a főügyészség leállítja a kormányközeli korrupciógyanús ügyek vizsgálatát, nem egyszer, hanem módszeresen;

... és még nagyon hosszan lehetne folytatni a sort. A lényeg csak annyi, hogy most rendszerszintű probléma van. És ez az EU elégedetlenségének oka.

Másrészt a 7-es cikkely nem is létezett 2006-ban, hiszen az a Lisszaboni Szerződés része, ami csak 2009-ben lépett életbe. Érdekes tény: az uniós országok között mi fogadtuk el először. 2007. december 13-án született meg az egyezmény, de sok ország még évekig rágta és vitatkozott rajta. Nálunk már 2007. december 17-én elfogadta a parlament, gyorsított eljárásban (ezzel mi voltunk az egyetlen ország, amelyik már 2007-ben ratifikálta). És még mielőtt jönne, hogy MSZP-SZDSZ eladták a nemzet függetlenségét: a Fidesz is megszavazta. Sőt, nélkülük nem is lehetett volna, kétharmados dolog volt, alkotmánymódosítás is kellett hozzá. Páran ellenezték is, hogy egy majdnem 400 oldalas dokumentumot kvázi olvasás nélkül (és hivatalos fordítás nélkül) ratifikálunk (például Boross Péter exminiszterelnök is). Az már a Fidesz (egyébként zseniálisan trükkös) politikai kommunikációjának a része, hogy erre tud úgy emlékezni és emlékeztetni, hogy az MSZP-SZDSZ írta alá olvasás nélkül a Lisszaboni Szerződést. És hogy ez mekkora hazaárulás. Arra már nem nagyon akarnak emlékezni és emlékeztetni, hogy ők is farkcsóválva szavazták meg. Bár ha emlékeznének rá, Orbán talpnyalói azt biztosan hazafiasnak tartanák, mert a talpnyalók már csak így működnek.

2020. okt. 26. 08:55
 28/83 anonim ***** válasza:

#27 Valóban hibáztam, a 7-es még nem volt 2006-ban. De az októberi túlkapás, a Parlament körülkordonozása, a híres beszéd, a valós problémák elkenése pedig eleve utal a rendszer jogállamiságot súlyosan veszélyeztető mibenlétére.

-Van olyan nyugati ország ahol nem megy propaganda a médiában? Ha már itt tartunk, a propaganda melyik része nem igaz?

-A megyei lapok kapcsán is felmerül a kérdés, hogy mi az ami nem igaz az ott leírtakból?

-A tudomány autonómiája kapcsán meg egymás után hullanak ki a csontvázak a szekrényből, ami korrupcióra utal. Az autonómia nem azt jelenti, hogy a kiutalt forrásokat ellenőrzés nélkül költik el

-Az állami szervek a fidesz ellenében is meghoztak dolgokat. Érdekes bunkósbot, nem?

-Az ügyészség kapcsán pedig a hivatali korrupciós esetek terén folyamatosan növekvő számú esetet indítottak el 2017 óta, fideszes-nem fideszes esetekből

Az Eu elégedetlenségének pedig az enyhe protekcionista-merkantil gazdaságpolitika az oka, valamint a migrációs válságra adott válasz.

2020. okt. 26. 09:51
 29/83 anonim ***** válasza:
100%

#21 Azért vicces pont a 4-es metró ügyét felhozni, melynek nyomozását, bűncselekmény hiányára(!!) hivatkozva szüntették meg tavaly.

"Három csapás törvény"

Ebben amúgy nincs spanyolviasz. Az "erőszakos többszörös visszaeső" elkövetőjével szemben mindig is (már 1000 éve is) súlyosabb büntetési tételt szabtak ki. Ez csak az amúgy is meglévő bírói gyakorlathoz igazult.

2020. okt. 26. 09:57
 30/83 anonim ***** válasza:
Érdekes ez a diktatúra. A 4-es metrót a szocik kezdték építeni javarészt, az EU is reklamált csalás miatt, erre a nemzeti nyomozóiroda nem talál bűnöst. De azért az ellenzék diktatúrázik, amikor a sittre is mehettek volna.
2020. okt. 26. 10:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!