Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha annyira súlyos már ismét a...

Ha annyira súlyos már ismét a koronahelyzet, miért kell szeptember 1-ig várni a határok lezárásával? Miért nem zárták le már augusztus elején?

Figyelt kérdés
Ezt csak én nem értem? Már hetek óta hallani hogy egyre több a fertőzött, meg lassan rosszabb lesz mint március-április környékén, mégis szeptember 1-ig várnak a határzárral (amit nem mellesleg már önmagában szintén legalább egy hete hallani)? Miért? Miért nem lehetett már akkor lezárni a határt amikor elkezdett súlyosabbra fordulni a helyzet? Vagy ha annyira meg mégse súlyos, akkor elsején meg miért lesz hirtelen súlyos? Ezt csak én nem értem? Egy ilyen intézkedést miért kell fix dátumhoz kötni, miért kellett addig várni?

2020. aug. 29. 23:13
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
18%

6/30-as megelőzött! Ugyan ezt akartam írni! :D

Egyébként meg ha majd ha te elveszted a munkád emiatt az egész miatt... amikor tönkremegy a gazdaság, mert mindent bezárnak, mindent lezárnak... akkor mihez fogsz kezdeni?

2020. aug. 30. 21:25
 32/54 anonim ***** válasza:
77%
Augusztusban még nagyon sokan nyaralnak, turistáskodnak. Költik a pénzt. Szeptemberben vége a nyári szezonnak, kezdődik az iskola vele együtt a szürke hétköznapok. Horvátok is tudták tombol náluk a vírus, nem zárták le a határokat, a tengerpartot. A gazdasági érdek nagyon sok esetben felülbírál mindent.
2020. aug. 31. 11:44
 33/54 anonim ***** válasza:
16%

Már nem súlyos a helyzet.

Ma már több mint százzal csökkent az újonnan megbetegedettek száma. Szeptemberre lemegy 50-re

2020. aug. 31. 11:45
 34/54 anonim ***** válasza:
64%

Mert akkor kisebb esély lenne rá, hogy a pár napja még kitudjaholnyaraló potenciális vírushordozó gyerekek bevinnék az intézményekbe a vírust.

Hát mire is lett volna az jó..augusztus közepén kellett volna vagy most egy olyat előírni, aki az elmúlt egy-két hétben külföldön járt, az ne vigye már a gyereket suliba,oviba,bölcsibe.

2020. aug. 31. 11:50
 35/54 anonim ***** válasza:
17%
A 33-as miről beszél?
2020. aug. 31. 12:43
 36/54 anonim ***** válasza:
0%
33as biztos irónia. Vagy szeptemberben vége is a 2. hullámnak és várhatjuk a 3-at?
2020. aug. 31. 12:47
 37/54 anonim ***** válasza:
23%

#36 Mert nem egyértelműek a számok?

Most hirtelen a nyaralók megindultak eszeveszetten egymás hegyén, hátán hazafelé aztán persze, hogy megemelkedett a szám. Tegnap hazaérkezett az utolsó előtti turnus, ott már nem találtak olyan sokat. Ma hazajön a maradék, utolsó turnus, holnapra még lehet találnak vagy 120-at, de szeptember elsején már visszaáll minden a megszokott a 30-50-es fertőzési számhoz mivel már nem lesz kit letesztelni.

Tegnap tetőzött a második hullám, ennyi is volt, vége van.

Lehet menni iskolába, munkába és élni az életet.

2020. aug. 31. 14:35
 38/54 anonim ***** válasza:
71%

Vagy a mai szám, csak azért lett alacsonyabb, mert a hétvégén nem igazán van tesztelés.

Ha beindul a terjedés, külföldi példákban a háromnaponkénti duplázódás volt a minta, ha jól emlékszem.

Amúgy gondolom eddig is volt itt ilyen sok fertőzött, csak nem teszteltek ennyit.

Ha zárni akarják a sulikat, holnap megint lesz 300 pozitív. A kormány tagok karanténja is nagyon kamunak tűnik, a napi adatok is lehetnek csak manipulációk.

Bekerül a suliba a korona és a tünetmentes gyerekek össze-vissza fertőzik egymást két hét alatt. Mire kijönnek a tünetek már végig is megy egy közösségen.

2020. aug. 31. 15:00
 39/54 anonim ***** válasza:
0%

A 292 szombati adat, szóval az kamu, hogy hétvégén nem tesztelnek.

Szimplán csak ezek tények.

Majd figyeld meg hogy igazam lesz. Holnap lesz 120 körül a szám, de szerdán már csak 60-70 körül, aztán csütörtökre lemegy 30-50-re.

2020. aug. 31. 15:17
 40/54 anonim ***** válasza:
61%

NE CSAK a híradóból informálódjatok!!!

Emlékszem, úgy 5 évvel ezelőttig minden nap ideges voltam, ma már nagyon-nagyon ritkán nézek és csodák-csodájára az állandó idegeskedés elszállt!

Rossz hatással van az emberre és az immunrendszerére a folyamatos stressz, aggódás... és én azt tapasztaltam, a híradó ezt váltja ki belőlem meg sokakból, másokból is.

"megölte párját" ... "mindenki meghal" ... "cserben hagyta" ...

Csupa-csupa negatív dolog árad belőle.

Ráadásul gondolkodás nélkül elhisszük, amit állítanak benne 100%-ig, utánajárás nélkül...

Nálam csak félelmet és az előbb felsoroltakat generálta.

(figyeljétek meg: 1 hét híradó nélkül hogyan változtat a hétköznapjaitakon!)

2020. aug. 31. 16:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!