Ha annyira súlyos már ismét a koronahelyzet, miért kell szeptember 1-ig várni a határok lezárásával? Miért nem zárták le már augusztus elején?
Ja, értem.
De hiszen épp ez a baj, mert így behurcoljak egyenesen az iskolába...
#22 Ezért kellene 2 héttel csúsztatni az iskolakezdést, dehát le merem szögezni, hogy pont ez a terve a kormánynak, hogy legyen indok lezárni megint mindent.
Csak empátia nincs bennük, mert az oké, hogy a diákok elkapják (valószínűleg ők enyhe tünettel átvészelik), de hazaviszik idős, krónikus családtagjainak is akiknél súlyosabb következményekkel járhat.
#24 Hetekkel ezelőtt elmondták, nem is egy helyen, hogy szeptember 1 után ne tervezzen senki külföldi utat, mert szigorítások lesznek.
2 hónapja oldották fel a határzárakat, nem volt olyan sok ez az idő hogy elfeledkezz az óvatosságról. Nekem is van egyetemista gyerekem és tudtam már 2 hónappal ezelőtt is hogy a kollégiumi beköltözés egyáltalán nem biztos, hiszen lehet hogy szeptemberben ki sem nyitják.
sajnálom, hogy így jártatok, de ezt előre lehetett tudni, főleg hogy már bejelentették 28-án. Kényszerhelyzetben kimehettetek volna előbb és ott hagyhattátok volna a holmidat egy közeli szálláshelyen, hogy neked csak másnap kelljen onnan átvinned. Erre elég lett volna ez a 3 nap is ha előtte nem figyeltetek rá. Sajnos a járványhelyzet ilyen.
#26 Az, hogy ne tervezzen senki külföldi utat nem azt jelenti, hogy minden irányba. Ausztriában közel sem olyan rossz a helyzet, mint Horvátországban ahová nyáron hagyták, hogy özönljön a nép.
A kollégium nem az iskoláé, hanem vállalkozó kezében van, nyilván kinyit. Mindig nyitva tart, márciusban sem zárt be. Nem karitatív intézmény, hanem profitorientált.
28. 17:15 az már késő mint kifejtettem. Ha nem veszik fel a telefont, te ugyan nem intézet el semmit hétfőre. Nyilvánvalóan hétvégén meg senki sincs ott.
A kollégium nincs úgy felszerelve ahogy te gondolod, egy darab tányért nem adnak, mindent nekem kell vinni. Szálláshely nincs a közelben. És remélem azt te sem gondolod komolyan, hogy lányként egyedül fogom cipelni kilométereken keresztül a mikrót például. Arról nem is beszélve, hogy téli cuccokat is kell vinni, mert bizonytalan, hogy mikor tudok hazajönni.
#27 Tudod ezért fontos a szövegértés, hogy azt olvasd el ami le is van írva. Nem azt írtam, hogy a kollégiumba mehettél volna, hanem egy KÖZELI SZÁLLÁSHELYRE 1 napra akár.
Az internet világában, főképpen Ausztriában pedig kizárt, hogy nem tudtad volna felvenni a kollégiumoddal a kapcsolatot ezen a pár napon, miközben kedre meg már beköltözőket várnak.
Mindez csak kifogás. Baj van és baj volt eddig is. Neked kellett volna erre számítanod és nem a kormánynak hozzád igazodnia. Szóltak hogy senki ne menjen külföldre. A külföld az az összes országot jelenti. Mit tennél ha az osztrákok zárnák le a határt szeptember 1-el? Akkor nem mehetnél ki sehogyan sem.
#28 a te szövegerteseddel van baj. Írtam, hogy a közeli szálláshely nem opció a sok nehéz cucc miatt. Főleg, hogy a közvetlen közelben egyáltalán nincs szálláshely. Mit nem értettél meg ebből?
Képzeld el, ha nem válaszolnak az e-mail-re és nem veszik fel a telefont, akkor nem tudok mit csinálni. Ez az összes hozzájuk tartozó kontakt. Foleg, hogy aki az ügyeket intézi főállásban nyolcadikáig szabadságon van. A helyettese pedig nem tud minden feladatot pillanatok alatt ellátni.
Egy másik kollégiumban is történt olyan, hogy valaki nem tudott bemenni a kollégiumi szobájába, mert szorult az ajtó vagy beletört a kulcs. Hiába hivogatta a kollégiumot, a nő ott van 9-től 1-ig aztán utána már csak másnap 9-kor veszi fel a telefont vagy válaszol az e-maileket. Volt ebből adódóan gond, hogy az illető a főfolyosón éjszakázott. Ilyenre nem egyszer volt példa. Az összes ott dolgozó délután 1-kor lelép.
Szerintem jobb lenne, ha nem kezdenél el úgy kötekedni vagy tanácsokat adni, hogy nem ismered a teljes szituációt. Köszönöm. Részemről befejeztem veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!