Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha annyira súlyos már ismét a...

Ha annyira súlyos már ismét a koronahelyzet, miért kell szeptember 1-ig várni a határok lezárásával? Miért nem zárták le már augusztus elején?

Figyelt kérdés
Ezt csak én nem értem? Már hetek óta hallani hogy egyre több a fertőzött, meg lassan rosszabb lesz mint március-április környékén, mégis szeptember 1-ig várnak a határzárral (amit nem mellesleg már önmagában szintén legalább egy hete hallani)? Miért? Miért nem lehetett már akkor lezárni a határt amikor elkezdett súlyosabbra fordulni a helyzet? Vagy ha annyira meg mégse súlyos, akkor elsején meg miért lesz hirtelen súlyos? Ezt csak én nem értem? Egy ilyen intézkedést miért kell fix dátumhoz kötni, miért kellett addig várni?

2020. aug. 29. 23:13
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
80%
#20 Szeptember 1-én iskolakezdés van, addigra már hazajöttek azok, akik iskolába kell járjanak - tehát ha szeptember 1-től van ez a határzár, akkor az iskolakezdőket nem érinti - mert már nincsenek külföldön 1. után.
2020. aug. 30. 18:48
 22/54 anonim ***** válasza:
37%

Ja, értem.

De hiszen épp ez a baj, mert így behurcoljak egyenesen az iskolába...

2020. aug. 30. 18:54
 23/54 anonim ***** válasza:
41%

#22 Ezért kellene 2 héttel csúsztatni az iskolakezdést, dehát le merem szögezni, hogy pont ez a terve a kormánynak, hogy legyen indok lezárni megint mindent.

Csak empátia nincs bennük, mert az oké, hogy a diákok elkapják (valószínűleg ők enyhe tünettel átvészelik), de hazaviszik idős, krónikus családtagjainak is akiknél súlyosabb következményekkel járhat.

2020. aug. 30. 19:08
 24/54 anonim válasza:
94%
Régebben szó volt szigorításokrol, de semmi konkrétat nem mondtak. A konkrét info az volt, hogy az osztrák-magyar határon erősebb lesz az ellenőrzés. De hatarzarrol szó sem volt. Azt péntek 17:15 körül jelentették be, amikor intézkedni már szinte lehetetlen senki sincs az irodákban. Én külföldön tanulok és költöztem volna elsején a kollégiumba (igy van a szerződés). A családom segített volna, autóval elvittek volna elsején mert nagyon sok a cuccom, mint minden kollegistanak. De ez már így elsején nem megoldható, mivel a családom nem kerülhet karanténba, nekik is dolgozni kell, nem tudnak két hetet karanténban lenni. Gondolj csak bele, pénteken fél hatkor hivogathattam a kollégiumot, hogy hadd koltozzek 31-én. Lehetetlen küldetésnek indult mert napok óta nem vették fel a telefont. Végül szerencsére küldték egy e-mailt, amiben volt egy mobil szám amit felvettek, így tudok költözni 31-én. Nem szabadna ilyen kevés reakcióidőt hagyni a népnek. Ja es azt még hozzá tenném, hogy egész nyáron nem voltam külföldön nyaralási céllal, és abszolút nem értem azokat, akik csak nyaralás miatt utazgattak. Ezért tartunk most itt sajnos.
2020. aug. 30. 19:09
 25/54 anonim ***** válasza:
21%
Plusz a tanárok is haza viszik a még idősebb, még krónikusabb csaladtagjaiknak, engem meg ez a része aggaszt leginkább... 😷
2020. aug. 30. 19:11
 26/54 anonim ***** válasza:
28%

#24 Hetekkel ezelőtt elmondták, nem is egy helyen, hogy szeptember 1 után ne tervezzen senki külföldi utat, mert szigorítások lesznek.

2 hónapja oldották fel a határzárakat, nem volt olyan sok ez az idő hogy elfeledkezz az óvatosságról. Nekem is van egyetemista gyerekem és tudtam már 2 hónappal ezelőtt is hogy a kollégiumi beköltözés egyáltalán nem biztos, hiszen lehet hogy szeptemberben ki sem nyitják.

sajnálom, hogy így jártatok, de ezt előre lehetett tudni, főleg hogy már bejelentették 28-án. Kényszerhelyzetben kimehettetek volna előbb és ott hagyhattátok volna a holmidat egy közeli szálláshelyen, hogy neked csak másnap kelljen onnan átvinned. Erre elég lett volna ez a 3 nap is ha előtte nem figyeltetek rá. Sajnos a járványhelyzet ilyen.

2020. aug. 30. 19:15
 27/54 anonim válasza:
82%

#26 Az, hogy ne tervezzen senki külföldi utat nem azt jelenti, hogy minden irányba. Ausztriában közel sem olyan rossz a helyzet, mint Horvátországban ahová nyáron hagyták, hogy özönljön a nép.

A kollégium nem az iskoláé, hanem vállalkozó kezében van, nyilván kinyit. Mindig nyitva tart, márciusban sem zárt be. Nem karitatív intézmény, hanem profitorientált.

28. 17:15 az már késő mint kifejtettem. Ha nem veszik fel a telefont, te ugyan nem intézet el semmit hétfőre. Nyilvánvalóan hétvégén meg senki sincs ott.

A kollégium nincs úgy felszerelve ahogy te gondolod, egy darab tányért nem adnak, mindent nekem kell vinni. Szálláshely nincs a közelben. És remélem azt te sem gondolod komolyan, hogy lányként egyedül fogom cipelni kilométereken keresztül a mikrót például. Arról nem is beszélve, hogy téli cuccokat is kell vinni, mert bizonytalan, hogy mikor tudok hazajönni.

2020. aug. 30. 19:34
 28/54 anonim ***** válasza:
10%

#27 Tudod ezért fontos a szövegértés, hogy azt olvasd el ami le is van írva. Nem azt írtam, hogy a kollégiumba mehettél volna, hanem egy KÖZELI SZÁLLÁSHELYRE 1 napra akár.

Az internet világában, főképpen Ausztriában pedig kizárt, hogy nem tudtad volna felvenni a kollégiumoddal a kapcsolatot ezen a pár napon, miközben kedre meg már beköltözőket várnak.

Mindez csak kifogás. Baj van és baj volt eddig is. Neked kellett volna erre számítanod és nem a kormánynak hozzád igazodnia. Szóltak hogy senki ne menjen külföldre. A külföld az az összes országot jelenti. Mit tennél ha az osztrákok zárnák le a határt szeptember 1-el? Akkor nem mehetnél ki sehogyan sem.

2020. aug. 30. 20:00
 29/54 anonim válasza:
75%

#28 a te szövegerteseddel van baj. Írtam, hogy a közeli szálláshely nem opció a sok nehéz cucc miatt. Főleg, hogy a közvetlen közelben egyáltalán nincs szálláshely. Mit nem értettél meg ebből?

Képzeld el, ha nem válaszolnak az e-mail-re és nem veszik fel a telefont, akkor nem tudok mit csinálni. Ez az összes hozzájuk tartozó kontakt. Foleg, hogy aki az ügyeket intézi főállásban nyolcadikáig szabadságon van. A helyettese pedig nem tud minden feladatot pillanatok alatt ellátni.

Egy másik kollégiumban is történt olyan, hogy valaki nem tudott bemenni a kollégiumi szobájába, mert szorult az ajtó vagy beletört a kulcs. Hiába hivogatta a kollégiumot, a nő ott van 9-től 1-ig aztán utána már csak másnap 9-kor veszi fel a telefont vagy válaszol az e-maileket. Volt ebből adódóan gond, hogy az illető a főfolyosón éjszakázott. Ilyenre nem egyszer volt példa. Az összes ott dolgozó délután 1-kor lelép.

Szerintem jobb lenne, ha nem kezdenél el úgy kötekedni vagy tanácsokat adni, hogy nem ismered a teljes szituációt. Köszönöm. Részemről befejeztem veled.

2020. aug. 30. 20:24
 30/54 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk ilyen koleszba nem mennék...
2020. aug. 30. 20:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!