Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért baj ha fiatal létemre...

Miért baj ha fiatal létemre fideszes vagyok?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok és szimpatizálok a Fidesszel és már háromszor szavaztam rájuk. Legelőször a 2018-as országgyűlési választáson, éppen előtte egy hónappal töltöttem be a 18-at. Majd tavaly az európai parlamenti választásokon és az önkormányzati választáson is rájuk szavaztam. A környezetemben sok fiatal, de idősek is elítélik a Fideszt és furcsán néznek rám amiatt, hogy fiatal létemre őket támogatom. De ez miért baj? Aki fiatal annak muszáj liberálisnak lennie vagy mi? Én úgy látom, hogy az ország jól járt a mostani kormánnyal, mert fellendítette a gazdaságot, támogatják a családokat, létbiztonságot teremtenek és nem engedték be a muzulmán migránsokat, ellenben a hazaáruló baloldallal amely elakarja árasztani velük hazánkat. Ők az egyetlen tisztességes párt akire érdemes szavazni. Ismerek még fiatalokat akik szintén fideszesek, úgyhogy nem értem mi a gond ezzel?

2020. aug. 14. 18:23
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
64%

Gondold már végig, hogy egyetemista ként hányféle adót fizetsz !

Az szja az aprópénz. Azért csak 16%. Lehet vele hülyíteni a népet.

De fizeted a 27%-os világbajnok ÁFÁ-t ha vásárolsz valamit. Ha bedobsz egy sört vagy egy páleszt elszívsz egy cigit akkor az árának a jó része megy az államkasszába. Jövedéki adó.

Vastagon fizetsz te is ne aggódj.

2020. aug. 15. 00:28
 42/53 anonim ***** válasza:
Igen de kevesebbet így is. Na de hagyjuk azt, hogy az SZJA az mennyi. Mondjuk páleszt és cigit nem fogyasztok és SZJA-t se, ez haladás. Viszont amit írtam, hogy ők nem akarnak rossazt, csak félnek, az igaz.
2020. aug. 15. 00:33
 43/53 anonim ***** válasza:
47%
Látom nem matematikusnak tanulsz.
2020. aug. 15. 00:36
 44/53 anonim ***** válasza:
Fizika szakos vagyok. majdnem.
2020. aug. 15. 00:41
 45/53 anonim ***** válasza:
100%
Szja egy vicc, főleg a hihetetlen buta emberek megvezetésére, hiszen ott a bérpapíron a 16%-os szja mellé a 18%-os EÜ hozzájárulás is, plusz a "képzési adó", amiket mindenki láthat, nem is kell a szuperbruttó-bruttó különbségnek utánanézni, és látni az 50-60%-ow bérelvonást, amire rárakódik még a rekord áfa, útdíj és a többi, és kiderül, hogy 70-80%-ban az államért dolgozunk... persze lehet okosba' is :D
2020. aug. 15. 09:11
 46/53 anonim ***** válasza:
Minek készülsz? Gyári melósnak? Látszik, mivel az ilyen embereket simán seperc alatt meg lehet vezetni.
2020. aug. 15. 16:00
 47/53 anonim ***** válasza:
ha vicc ha nem én nem fizetem.
2020. aug. 15. 17:08
 48/53 anonim ***** válasza:
17%

"Az szja az aprópénz. Azért csak 16%. Lehet vele hülyíteni a népet.

De fizeted a 27%-os világbajnok ÁFÁ-t ha vásárolsz valamit"

Az ugye megvan, hogy a 27%-os ÁFA miatt lehet ilyen alacsonyan, "aprópénz" szinten tartani az SZJA-t?

45: Aki balf@sz és nem tud félretenni, az így járt. Nekem nem megy el a fizetésem 70-80%-a minden szarra.

2020. aug. 16. 01:42
 49/53 anonim ***** válasza:
66%

#48 látszik miért vagy fideszes, hisz az értő olvasás se megy, ezért nyeled be a marhaságokat. Vagy adót csalsz? Áfa nélkül vásárolsz? Stb? Akkor lehet hogy nem megy el a fizetésed 70-80%-a marhaságokra (adók).

Na a magadfajtáknak készült az szja trükk, akik olyan együgyűek, hogy még a bérpapírjukat se nézik meg, ahol a 16% szja mellett ott virít a 18% EÜ adó.

Ami már 34% adó a bruttóból. Persze a szuperbruttóról ne is beszéljünk, hisz azt is valami libajnais izének hiszed, és bedzéljünk arról se ki fizeti ki az áfát, útdíjakat, különadókat, és a többi új/emelt adót, amitől a birkák azt hiszik, csak 16%-ot fizetnek, az árat pedig a goooonoooosz sorosmultik, meg a kulák kereskedők emelik :D

2020. aug. 16. 08:47
 50/53 anonim ***** válasza:
74%

Nyilvánvalóan egyszerűbb beszedetni az adót a tescoval a benzinkúttal meg az áramszolgáltatóval ÁFA és jövedéki adó jogcímen mint azon szarakodni a navnak amikor bejelentik minimálra 6 órára a dolgozót aztán a többi megy zsebbe.

Ráadásul milyen jól mutat a propaganda kommunikációban a 16%.

2020. aug. 16. 11:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!