Milyen lenne a mostanihoz képest Magyarország helyzete ha a németek nyerték volna a háborút? Ha így lett volna most Hitler lenne a király Chörcsill pedig a szörnyeteg?

És a többi 200 ország az a világon lévő országok kb 80 százaléka."
Ország, és nem emberek. Ez a lényeg.
Mert ha a 20%-ban él az emberiség 50%-a, akkor a magyarok nem élnek jobban mint a világ 90%-a.
Ezen a listán magyarország már csak a 69. türkmenisztán meg líbia között.

41 csak éppen a legnépesebb országokban élnek a legcsóróbbak Brazília,India,Kína,Bangladesh,Oroszország stb
Amúgy a boldogság listán én simán hátrébbra vártam volna
Brutális mennyiségű a depressziós

Oroszország nem túl népes a méretéhez képest, csak 146 millió.
Kína azért már rég nem a csóróságról híres. Gazdag ország de sok a szegény.
India gazdasága is kezd fejlődni.
Ázsiában teljesen máshogy mérik a jólétet.
A falusiak lehet hogy jól élnek, a saját szintjükön. De európai mértékkel az 0, mert nincs 100 megás net, 4k tv, meg 3 kocsi.
De te úgyis megmagyarázod hogy egész ázsia egy nyomortelep.
Mert 90 országban jártál, de csak a nyomortelepeken.

Mindenkinek mást jelent a nyomor és ezt így nem lehet totálisan megállípatani
Lehet ugyanabban a városban élünk ugyanolyan körülmények között
Te azt mondod,hogy nem bírod tovább és depressziós leszel én meg lehet azt mondom,hogy elvagyok mint az állat
Igazából ezt csak úgy lehet mérni,hogy mondjuk nyomor egyenlő napi 2 dollár alatti összeg
De ez is olyan,hogy pl európai országban vagy Amerikában egy nyomor simán lehet rosszabb mint mondjuk egy közép-afrikaiban mivel lehet,hogy mondjuk Borsodban drogfüggő és rendkívül agresszív a legtöbb ember míg egy Kongóban nincs drog és erőszak a faluban csak szimplán rohadt szegények
Szóval alapvetően a nyomor jellege sem mindegy
Viccen kívül mondom,hogy inkább lennék szegény egy normális de lepusztult faluban mint mondjuk Pesten egy Hős utcában ahol lehet kicsit több pénzük van meg van lehetőségük dolgozni viszont a nyomor formája számomra elviselhetetlenebb lenne pl drogosok,erőszakosak stb

Meg ugye a lehetőség is mert lehet pl egy amerikai telepről van lehetőséged kitőrni,addig egy indiaiból szinte semmi a kasztrendszer miatt
Pl az érinthetetlenek kasztjába születni elég szopás

Egyébként a magyarok jobban élnek mint a világ 90 százaléka nyílván baromság
Alapból nincs olyan,hogy magyarok mivel minden embernek más az anyagi helyzete a legtöbb nyugat-európai országtól nagyon le van maradna,talán csak Portugália az ami hasonló

#45 Indiai érinthetelen gyakrabban gazdagszik meg mint magyar szegény.
Nyugat-Europában vannak páriaiák, de szépszámban érinthetelen kasztba tartózok is. Rossz nyelvek szerint a szép lányuk adták el araboknak, de sokszor arabokhoz toborzott vendégmunkáskét szedték össze a először csak csaláfő számára szűkséges induló pénzt európához.
Persze százalékosan ez is roppant kis számú "siker történet".

47
El tudom hinni
Viszont azért az érinthetetlen kasztot szerintem kevered egy másikkal
Egy viszonylag politikailag semleges oldal:

#48 Nem csak kakibuvárok,
dög nyúzok is például. :( Na őket nem visszik külföldre dolgozni. Fertőzések miatt.
De vannak olyan tartományok, ahol mások által használt utcára nem mehetnek.
Visszont ezek is szélsőségek.
A cikk direkt egyszerűsít.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!