Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miben volt jobb a 2010 előtti...

Miben volt jobb a 2010 előtti időszak?

Figyelt kérdés

2020. máj. 28. 17:27
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
71%

#29 - es, nem, ezt rosszul látod. A különbség éppen az a fajta SUNYISÁG, amivel LEBONTOTTÁK A DEMOKRATIKUS JOGÁLLAMOT.

Nem lőttek tüntetőkre, persze (hanem korlátozták a gyülekezési szabadságot, kamerázták a tüntetéseket és fejenként 50.000 forintos bírságokat róttak ki, ha BÉKÉS tüntetők leléptek az úttestre pl. vagy eltértek az előre bejelentett útvonaltól - képzeld el, ha 2006-ban ezt csinálták volna!!!).

És igen, MOSOLYOGVA bontották le a demokratikus jogállamot, a létező legkétszínűbb, legalattomosabb módon - mint egy pszichopata, aki kedveskedve gyilkolja meg az áldozatát.

Ti meg olyan ütődöttek vagytok, nagyon sokan, hogy tényleg nem veszitek észre, MI TÖRTÉNIK a szemetek előtt!

Rátok zárják az ajtót (persze kedvesen és mosolyogva, megmagyarázva, hogy ez a TI ÉRDEKETEK, és majd természetesen ki fogják nyitni, ha úgy ítélik meg, hogy szükségetek lesz erre), és ti önként odaadjátok az összes kulcsaitokat.

Aztán azzal nyugtatgatjátok magatokat: "Végülis úgysem akartam kimenni pont most, miért is volna baj, ha rám zárták az ajtót?"

Csak később fogtok észbe kapni, amikor már szeretnétek kimenni a szobából (mert szép idő lett odakint, vagy vécére mennétek), és NEM LEHET MAJD. Mert akik mosolyogva, kedvesen, gumilövedék-mentesen FOGLYUL EJTETTEK, azok nem úgy ítélik majd meg, hogy nektek ki kellene menni...

Sajnos, hogy nem veszitek észre a különbséget aközött, amikor egy rossz kormányzás zajlik, de a kormány LEVÁLTHATÓ és elzavarható - meg aközött, amikor mosolyogva, kedvesen KIÉPÜL EGY DIKTATÚRA, egy AUTOKRÁCIA, egy PÁRTÁLLAM.

Aztán ha holnap kevésbé mosolygós a kedve a túszejtőnek, SZÍVTOK, de mindegy lesz, mert már leválthatatlanná vált a társaság!

Annyi agysejtetek nincsen, hogy ha már vallásos imádattal is viszonyultok orbán viktorhoz, feltegyétek a kérdést: MI LESZ, HA MEGHAL, lezuhan a magángépe vagy kap egy szívrohamot?????

Ott maradtok Messiás nélkül, egy kiépült, megszilárdult PÁRTÁLLAM közepén, amiben bebetonozott janicsárok vezetik a legfontosabb hivatalokat, pártutasításra, kilenc éves mandátumokkal, és SEMMI GARANCIA, hogy a szent orbánotok utódja is mosolygós diktátor lesz!

Nem fogjátok fel, hogy NEM LÉTEZIK VESZÉLYESEBB dolog egy ország JÖVŐJÉRE nézve, mint a demokratikus KERETEKET LEBONTANI, feladni a GARANCIÁKAT!

Hiába érveltek azzal, hogy nektek tetszik a JELEN, mert A JELEN NEM TART ÖRÖKKÉ, és senki se él örökké, és egyszer, valamikor, lehet hogy csak tíz év múlva, de lehet, hogy jövő héten, már ORBÁN VIKTOR SEM LESZ!

És ez az orbánista banda kiépített egy olyan ÁLLAMRENDET, egy olyan KERETET, amiben a következő gyurcsány ferencnek már TOTÁLIS HATALMA LEHET!

Vigyorogva, kedvesen építették ki, nem lőttek ki szemeket, de az utódaik már BÜNTETLENÜL KILŐHETIK AKÁRKI SZEMÉT, mert övék a legfőbbügyész, aki nem fog vádat emelni, övék a főbíró, aki nekik kedvező bírósági döntést fog hozni, övék az államelnök, aki bármit alá fog írni, amit elétesznek, övék a sajtó, ami azt fogja írni, amit szeretnének, és legyengítették, korlátozták a civil szervezeteket és jogvédőket is, akikhez fordulhatnátok, ha újra elszabadul a pokol!

Pont ebben vagytok szűklátókörűek és korlátoltak, hogy NEM LÁTTOK TÚL A MAI NAP határain, nem fogjátok fel, hogy HOLNAP IS NAP LESZ, és egyszer csak valaki más lesz ott Orbán Viktor székében, aki megörökli ezt a totális felhatalmazást, a pártállamot!

Akkor nagyon, nagyon fog fájni, hogy most ilyen idióták voltatok, és nem vettétek észre, hogy a demokratikus jogállami KERETEKET pont azért kellett volna MEGVÉDENI, hogy ha később egy nektek nem tetsző vezető kerül az ország élére, annak is legyen majd KONTROLLJA, FÉKJE, ELLENSÚLYA, és ne garázdálkodhasson fölöttetek!

Buta ember az, aki csak a mát látja, a holnapra nem képes gondolni és tervezni - de még a múltat sem tudja helyesen értelmezni.

Az a hülye gyurcsány PONT AZÉRT VOLT ELZAVARHATÓ, mert léteztek azok a jogállami GARANCIÁK, amiket most vigyorogva, selymesen, de LEBONTOTTAK.

A következő "gyurcsánytól" már nagyon nehéz lesz megszabadulni - és ezt megköszönhetitek a kedves, jóságos messiásotoknak, orbán viktornak!

2020. máj. 29. 11:46
 32/59 anonim ***** válasza:
79%

#29 - es, azt is rosszul látod, hogy az MSZP ugyanazt csinálta volna kétharmados felhatalmazással mint most a fidesz! Ez TÉNYSZERŰEN NEM IGAZ.

Amikor Horn Gyulának kétharmada volt, EGYSZER SEM HASZNÁLTA! Ő maga jelentette be - és ezt kivételesen be is tartotta! - hogy nem fog élni a kétharmados többségével, mert nem helyes, hogy egyetlen párt módosítson alkotmányt. És így is tett: CSAK KONSZENZUSSAL módosított alkotmányt, ráadásul a kormányzást is megosztotta egy koalíciós partnerrel, pedig NEM VOLT RÁSZORULVA.

Fáj ezt leírni nekem, mert sosem gondoltam volna húsz éven át, 2010 előtt, hogy valaha is ezt a pufajkás, utolsó, mocskos kommunistát kell majd pozitív ellenpéldaként felhozzam a szebb napokat látott fidesszel szemben!

Sajnos ide jutottunk! Sajnos azt kell mondjam, hogy egy Horn Gyula, egy pufajkás, egy komcsi, DEMOKRATÁBB VOLT mint azok, akikről húsz éven át szentül hittük, hogy a legnagyobb nyugatos demokraták, és most a szemünk láttára verik szét a demokratikus jogállamot!

2020. máj. 29. 11:52
 33/59 anonim ***** válasza:
28%

Hiába pufogtatod ugyanazokat a hülyeségeket újra meg újra, ettől még hülyeségek maradnak.

Még hogy nem használta volna a 2/3-t Horn? Használta volna. Csak amikor az általuk összehozott új alkotmányt meg kellett volna szavaztatni, addigra már a két kormánypárt is haragban volt egymással és nem is volt esély arra hogy a parlament elfogadja.

Mindig ezek a levegőbe vágott hangzatos baromságok a féke meg ellensúlyok meséjéről. Mikor itt van fehéren feketén a gyöngyöspatai ítélet, vagy amikor sorra hoznak olyan döntéseket a bíróságok, amik egyértelműen a kormány ELLEN elfogultak, mint a becsületsértések eseteiben vagy ahogy a kormánypárti médiát rendre elmeszelik olyan ügyekben amikben az ellenzéki médiát meg engedik garázdálkodni.

Akkor nincs demokrácia, akkor nem jó a választási törvény, amikor a fidesz nyer. Bezzeg amikor 2018 áprilisában vasárnap este a választás eredményét várták, akkor igen nagy arccal tudta Karácsony is kioktatni a köztársasági elnököt, hogy ne merészeljen mást megbízni a kormányzással, mert hát tuti ők szerzik a legtöbb mandátumot. Igen rövid az emlékezeted, de nem volt olyan régen az önkormányzati választás sem, az EP választás sem. Vicces hogy akkor meg nagyon demokratikusan mennek a dolgok, mikor Karácsony lesz a főpolgármester, mikor a kerületek többségében ellenzéki győzelem lesz.

Érdekes, hogy ott a kerületekben nem hiányoznak azok a fékek és ellensúlyok nektek, nem zavart hogy Karácsony végig rendelettel hozott döntéseket és egyszer sem hívta össze a fővárosi közgyűlést, miközben a parlament meg tudott ülésezni.

Tudom, értem, látom, nem veszel tudomást a tényekről, megy a szöveg ahogy eddig is. Nem tudom meddig tudjátok még hülyíteni az embereket - de kétlen hogy Karigeri tevékenysége, a választási győzelem utáni másodpercben megindult ellenzéki pozícióosztogatások, a szétosztott pénzek, megemelt fizetések és a nagy semmit elég lesz ezzel a mesével elfednetek.

Jó lenne ha megértenéd, hogy ősszel egy paraszthajszállal nyertetek a fővárosban, a teljes agyatlan ellenzéki összefogás is csak 6%-os különbséghez volt elegendő. Azóta már elolvadt az mszp, a jobbik és láthatatlan a momentum is, a dk díszpintye, gyurcsányod pedig eddig is ártott eleget a ballib kampányoknak.

Nem hiszem hogy 2 év budapesti garázdálkodás és töketlenkedés után is megmarad ez a haj de nagy győzelmetek, sőt, még az is lehetséges, hogy már most, fél év után nem Karigeri nyerne ha megismételnénk a választásokat.

De kenegesd csak a dolgokat, lebegtesd a fékekésellensúlyok mantrádat, ne feledkezz meg az oktatásegészségügy, meg az ejrópaiértékek szlogenekről se. Csak nagyon ne lepődj meg ha egy idő után még Budapesten is kiröhögnek majd érte vagy megkergetnek, vérmérséklettől függően!

2020. máj. 29. 15:06
 34/59 anonim ***** válasza:
75%

33-as, nagyon nagy kár, hogy mostmár nemcsak butaságokat írsz, de elkezdtél tudatosan hazudni is. Így sajnos nem lehet értelmesen eszmét cserélni.

Én őszintén megpróbáltalak épkézláb elméjű, gondolkodó vitapartnernek tekinteni, de szemmel láthatóan nem tudsz felnőni ehhez.

Én sajnos nem tudok olyan vitát folytatni, amiben a nyílt hazugság eszközéhez folyamodik a "partner", mert a hazugság csak hazugság marad (s ezt maga a hazudozó is tudja, hiszen minden hazug szándékosan hazudik, nem pedig "téved").

A normális olvasóinknak mondom el, a fiatalabbaknak, akik nem emlékeznek rá:

1. TÉNY, hogy Horn Gyula, a pufajkás volt komcsi vezetésével az MSZP 1994-ben egymaga megszerezte a parlamenti helyek abszolút többségét (54%).

2. TÉNY, hogy ennek ellenére KOALÍCIÓS kormányt alakított az SZDSZ-szel, amelynek így NÉGY ÉVEN ÁT KÉTHARMADA VOLT.

3. TÉNY, hogy RÖGTÖN A KORMÁNYZÁSUK ELEJÉN önként és nyilvánosan vállalták, hogy NEM ÉLNEK A KÉTHARMADUKKAL, és kötelezték magukat a közvélemény előtt arra, hogy CSAK TELJES KONSZENZUSSAL, AZ ELLENZÉKKEL EGYÜTT fog alkotmányt módosítani.

4. TÉNY, hogy ezt az ígéretet NÉGY ÉVEN ÁT BETARTOTTÁK, nem csak az elején, nemcsak a végén, nemcsak a közepén, hanem VÉGIG, A TELJES MANDÁTUM ALATT.

EZ A SZÍNTISZTA IGAZSÁG. Az előttem szóló fanatikus akárki pedig HAZUDIK. Sajnos... :-(

2020. máj. 29. 19:20
 35/59 anonim ***** válasza:
81%

"Még hogy nem használta volna a 2/3-t Horn? Használta volna."

Ez a "volna, volna"...Ha az öreganyámnak kereke lenne, ő lenne a villamos.

"Mindig ezek a levegőbe vágott hangzatos baromságok a féke meg ellensúlyok meséjéről. "

Ezután felsoroltad azt, hogy milyen nagy számban kapnak ki a fideszesek a perekben. Csakhogy, ha maradunk a fekete fehér tényeknél, akkor még mindig ott tartunk, hogy 1. a bírói rendszer ellehetetlenítésére is voltak próbálkozások Handó Tünde képében. 2. a bíróságok függetlensége csak 1 eleme a demokrácia alapjainak. SImán kijelenthető, hogy mindenhol máshol, ahol a törvényhozás megengedte, szűkítették a fékek és ellensúlyok rendszerét.

+1, te mondod Gyöngyöspatát (ami javarészt a szocik ideje alatti gyakorlatot ítélte el, szóval nem igazán értem, hogy miért az ellenzéket támogatná a dolog), én mondom Orbán 1 kordonbontását.

"Bezzeg amikor 2018 áprilisában vasárnap este a választás eredményét várták, akkor igen nagy arccal tudta Karácsony is kioktatni a köztársasági elnököt, hogy ne merészeljen mást megbízni a kormányzással, mert hát tuti ők szerzik a legtöbb mandátumot. "

Az, hogy a kampányban ki mennyire magabiztos magában, semmit nem tesz hozzá, vagy vesz el a demokratikus értékek kapcsán, hogy azok objektíve csorbultak-e.

"Igen rövid az emlékezeted, de nem volt olyan régen az önkormányzati választás sem, az EP választás sem. "

Az EP választást minek hozod fel? Ott egyáltalán nincs olyan törvényalkotói mozgástere a fidesznek, lévén az Unió parlamentjébe szavazunk képviselőket.

"Vicces hogy akkor meg nagyon demokratikusan mennek a dolgok, mikor Karácsony lesz a főpolgármester, mikor a kerületek többségében ellenzéki győzelem lesz."

Soha nem olvastam olyat, hogy "hopp, mi nyertünk, demokrácia van". Azért volt nagy szó az önkormányzati választások részsikere, mert szembeszélben indultak az ellenzéki pártok.

"Érdekes, hogy ott a kerületekben nem hiányoznak azok a fékek és ellensúlyok nektek, nem zavart hogy Karácsony végig rendelettel hozott döntéseket és egyszer sem hívta össze a fővárosi közgyűlést, miközben a parlament meg tudott ülésezni."

Karácsony rendeleti vezetése azzal lett összefüggésbe helyezve, hogy a kormány is ilyen vezetést zavazott meg magának. Komoly különbség a kettő közül, hogy Karácsony fölött van intézmény, ami számonkérje, a kormány fölött nincs/nem volt. Karácsony egyeztet a kerületvezetőkkel és a közös álláspontról többszöri alkalommal a fideszes kerületek is tanúbizonyságot tettek. Azaz nem élt vissza a lehetőséggel, ellenben a fidesszel, akik a felhatalmazási törvény másnapján ingatlanokat ajándékoztak el, a társadalmi nemek és a városliget kérdésével foglalkoztak és szerződéseket titkosítottak. Feltudsz nekem sorolni legalább 3 kérdéskört, amiben Karácsony visszaélt a rendeleti vezetésével?

A demokratikus értékek sorvadását elszigetelt (és hamis) ellenpéldákkal próbálod cáfolni. Egy szót sem szóltál például az Alkotmánybíróság, a Médiahatóság, a Gazdasági Versenyhivatal eseteiről, a médiahelyzetről, az erőszakos centralizációról és a válogatott ellehetetlenítésekről. Bökj ki a felsoroltak közül egyet és hozok rá egy releváns példát. Legalább is annál relevánsabbat, hogy az ősbalos fővárosba néhány százalékos különbséggel hoppá megszavaztak egy összellenzéki támogatással induló balos jelöltet.

2020. máj. 29. 19:55
 36/59 anonim ***** válasza:
26%

A sokat emlegetett demokratikus értékekkel kapcsolatban elég nevetséges, hogy olyan példák vannak felhozva, amikor tüncikézők leléptek az úttestre, vagy eltértek a bejelentett útvonaltól. Tüntetés nélkül én is bírságot kapok ha az úttesten flangálok, és akkor is ha olyan helyeken hőbörgök, amikre bejelentést sem tettem.

De ezen felül mit tudtok még mondani, ami konkrétan az én demokratikus jogaimat megsemmisítette? Mert a fenti példa egy egyszerű bírság azért, mert valaki hülye.

Azt a hülye baromságot meg honnan vettétek, hogy ha valaki fideszes, akkor az vallásos imádattal fordul Orbán felé? És akkor csodálkoztok, hogy összefogással is teljesen bénák vagytok? Nem jöttetek még rá, hogy választást nem azzal kell nyerni, hogy hazudozunk a kormánypárti szavazókról, meg trágárúl minősítetek BÁRKIT aki nem ért egyet a hülyeségeitekkel? És akkor tördelitek a kezeteket a jogállamért meg a demokráciáért, amikor ilyen kocsmanyelven "érveltek", meg sajtóztok?

A kérdésem még fennáll: nekem mint átlag embernek, milyen demokratikus jogaim lettek megsemmisítve?

2020. máj. 29. 20:47
 37/59 anonim ***** válasza:
78%

"A kérdésem még fennáll: nekem mint átlag embernek, milyen demokratikus jogaim lettek megsemmisítve?"

A kérdésre MÁR VÁLASZOLTAM.

MINDEN olyan jogod meg lett semmisítve (vagy súlyosan korlátozva), amibe annak idején, 2006-ban kapaszkodni tudtál, ha ellenzéki voltál, gyurcsánnyal szemben (mint ahogy az ország bő kétharmada-háromnegyede ellenzéki volt akkor).

MINDENIK.

Leírtam fentebb tisztán és magyarul: AZÉRT NEM VESZED ÉSZRE, MERT CSAK A MÁT LÁTOD, A JÖVŐBEN KÉPTELEN VAGY GONDOLKODNI.

Mivel te a MÁVAL elégedett vagy, ellenben megfelelően szűklátókörű és buta ahhoz, hogy el se tudj képzelni egy olyan HOLNAPOT, amiben esetleg neked nem tetsző vezető kerül a hatalomba, ezért NEM FOGOD FEL, képtelen vagy intellektualizálni, hogy mi is a probléma.

A probléma az, hogy a jelenlegi szisztémában - és ezt ÖRÖKLI MAJD MINDENIK JÖVŐBELI HATALOM! - AZ ELLENZÉK ÉS AZ ELLENZÉKI EMBEREK jogai súlyosan csorbulnak (a munkához való jogtól a gyülekezési szabadságon át a kiegyensúlyozott, korrekt tájékoztatáshoz való jogig, MINDEN).

NEKED, személy szerint most azért nincsenek látszólag korlátozva a jogaid, MERT ESZED ÁGÁBAN SINCS ÉLNI VELÜK - ugyanis A REZSIM KISZOLGÁLÓJA ÉS TÁMOGATÓJA VAGY.

Ahhoz pedig sajnos hülye vagy, hogy felfogd, hogy egyetlen rezsim és egyetlen pártállami vezető sem él örökké, és lehet, hogy a HOLNAPI MÁR NEKED SEM FOG TETSZENI - de kuss lesz a neved neked is.

Örvendezhetsz, hogy a jelenlegi rezsim "csak" az ellenzékét nyomorítja meg (megjegyzendő, hogy gyurcsány is "csak" az ellenzékét igyekezett megnyomorítani), téged meg nem bánt, amíg fegyelmezett kloákanyalogatója maradsz - de holnap még te is lehetsz ellenzéki, és nagyon meg fogsz lepődni, milyen kevés mozgástered marad 2006-hoz képest!

Hiába magyarázok neked, szándékosan kikerülöd a legfontosabb érveket, egyszerűen NEM VÁLASZOLSZ azokra a TÉNYEKRE, amiket felsorakoztatok, és amiket nem tudsz megcáfolni, mert A SZÍNTISZTA IGAZSÁGOT ÍROM.

Veled ellentétben NEKEM VAN ÖSSZEHASONLÍTÁSI ALAPOM.

Te 2010 előtt ellenzéki voltál, 2010 óta meg nyalod a hatalom valagát (persze, hogy tíz év után már nem érzed az ízeket... meg a szagokat!)

Én 2010 előtt IS ELLENZÉKI VOLTAM és 2020-ban IS ELLENZÉKI VAGYOK. Tüntettem 2006-ban és tüntettem 2018-ban is. És a magam eszközeivel próbáltam TENNI A RENDSZER ELLEN.

CSAK AZ LÁTJA, MENNYIVEL NEHEZEBB MA ELLENZÉKINEK LENNI MINT 2010 ELŐTT, AKI PRÓBÁLTA AKKOR IS, MOST IS.

ÉS AZONNAL MEG FOGOD LÁTNI TE IS, ha a szent orbán viktorod valami módon eltűnik a hatalomból, akár természetes halál útján, és esetleg nem szimpatizálsz majd az utódjával. AMINT ELLENZÉKI LESZEL, RÖGTÖN MEGÉRTED!

gyurcsány nagyon gáz módon megpróbálta fizikailag bántalmaztatni az ellenzékét. orbán viktor viszont ELTIPORTA az ellenzékét.

Abban a pillanatban, hogy a fincsi valagú imádottad eltűnik a politikából, és követi egy másik diktátor, azonos jogkörökkel, aki már kevésbé tetszik neked, RÖGTÖN ÉSZRE FOGOD VENNI, HOGY NINCS MOZGÁSTÉR ELLENZÉKIKÉNT.

Hogy:

- állampárti aláírógép lett az elnök, hiába is reménykednél benne, mint annó Sólyom Lászlóban, hogy esetleg NEM ÍR ALÁ egy-egy galád, undorító törvényt. ALÁ FOGJA ÍRNI!

- állampárti az alkotmánybíróság többsége és elnöke, hiába reménykedsz bennük! Ráadásul joguk sincs már hivatalból vizsgálatot indítani egy sor területen, amin annak idején gyurcsányt még vizsgálták és elmarasztalták.

- állampárti az országgyűlés virtuális kétharmada (bár a választók fele sem szavazott rájuk), úgy módosítják az alkotmányt, ahogy akarják.

- hiába kezdeményeznél az általuk megcsúfolt alkotmányt érintő népszavazást, mert azt ELEVE MEGTILTOTTÁK 2011-ben.

- hiába kezdeményeznél bármilyen más, fontos kérdésben népszavazást, mert KOPASZ VERŐLEGÉNYEK VÁRNAK az Országos Választási Bizottság irodájában és nem engednek oda, iktatni a népszavazási kezdeményezést, leadnak azonos témában egy másikat, ami a tiedet kiüti, csak hogy később visszavonják!

- de hiába is iktatnád be, mert MEGEMELTÉK AZ ÉRVÉNYESSÉGI KÜSZÖBÖT, olyannyira, hogy MÉG SAJÁT MAGUKNAK SEM SIKERÜLT MEGUGRANIUK, minden idők legdrágább népszavazási kampányával, egy olyan népszerű témával sem, amit a közvéleménykutatók szerint a lakosság 75%-a elvben támogatna! DE MÉG AZ Ő NÉPSZAVAZÁSUK IS MEGBUKOTT, az irreállisan magas érvényességi küszöb miatt!

Tehát ELLEHETETLENÍTETTÉK A NÉPSZAVAZÁS INTÉZMÉNYÉT, kivették a nép kezéből a hatalomgyakorlás jogát!

- hiába fordulnál civil szervezetekhez, jogvédőkhöz a problémáiddal, ha már minden állami szintet megpróbáltál kihasználni, sikertelenül, mert A CIVILEKET ELGYENGÍTETTÉK, lenyomták, vegzálták, megbélyegezték és marginalizálták.

- hiába fordulnál OMBUDSMANHOZ, már minden ombudsman az ő kinevezett emberük!

- hiába írnál feljelentéseket az ÜGYÉSZSÉGHEZ, mert a LEGFŐBB ÜGYÉSZ egy pártkatona, az állampárt etikai bizottságának a volt elnöke!

- hiába reménykednél a FÜGGETLEN BÍRÓSÁGBAN, mert az országos bírói hivatal elnöki székébe beültették a Fidesz volt jogi képviselőjét, akit a kinevezése pillanatában is három millió forintos friss, ropogós szerződés kötött az állampárthoz!

- hiába szeretnél legalább ellenzéki mainstream médiát fogyasztani, esetleg megírni a véleményed egy olvasói levélben valahova, mert NINCS HOVA. Nincs olyan, mint 2006-ban a HÍR TV, az ECHO TV, a Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap, a Duna TV (közpénzből!!!), stb., pláne ha vidéken élsz, mert NINCSENEK ELLENZÉKI MEGYEI LAPOK!!! MINDENT FELVÁSÁROLT AZ ÁLLAMPÁRT! Mára már a kereskedelmi média döntő részét is, az oligarchái révén (lásd: TV2, Origo, stb.).

- hiába gondolod, hogy sebaj, majd csinálsz olyan tüntetés-dzsemborit, hogy hét nyelven beszél, mint 2006-ban, mert KORLÁTOZTÁK A GYÜLEKEZÉSI SZABADSÁGOT!

Baromira nem költözhetsz ki sátorozni soha többet a Kossuth-térre, ráadásul lekameráznak, és ha nem a járdán tüntikéztél, halkan és decensen, NAPONTA 50.000 forint büntetést kapsz, és egy hét alatt eltüntetted tüntetően a teljes fizetésedet!

Szó sem lehet Kossuth-téri sátortáborról, utcai barikádokról, pláne tévészékház-ostromról, molotov-koktélokról, tank-elkötésről, bezúzott kirakatokról, felborogatott autókról, letépett kukákról, forradalmi hangulatról!

DE NORMÁLIS, BÉKÉS TÜNTETÉSRŐL SEM, anélkül, hogy másnap retorziók érjenek!

Ahogy megpróbálsz ellenzéki lenni (és eljön az a nap, garantálom, mert homoerotikus vonzalmad pocakos férfi Mona Lisája, a vitya sem él örökké!), akkor rögtön megérted, mennyi mindenhez NINCS MÁR JOGOD 2006-hoz képest!

Addig, ameddig nem is akarsz és meg sem próbálsz élni azokkal az egykori jogaiddal, természetesen nincs hogy ráláss a problémára, a fentebb már ékesen bizonyított korlátoltságod folytán.

2020. máj. 29. 22:38
 38/59 anonim ***** válasza:
26%

Megint a kilométeres agymesés, de nem voltál képes válaszolni arra az egyszerű kérdésre amit neked feltettek: "nekem mint átlag embernek, milyen demokratikus jogaim lettek megsemmisítve?"

És nem, ne ismételd meg ugyanazokat a lózungokat újra!

Konkrétan válaszolj, amiket soroltál azok nem sértenek semmit csak neked nem tetszenek hogy nem a te kedvenceid ülnek azokban a pozíciókban.

2020. máj. 29. 22:54
 39/59 anonim ***** válasza:
74%

38 - as, megint nem válaszoltál a TÉNYEKRE és ÉSZÉRVEKRE, amikkel szemben nem tudsz semmilyen értelmes dolgot mondani. Nehéz is volna, hiszen amit leírtam, az a SZÍNTISZTA IGAZSÁG.

Még egyszer, akkor, gyógypedagógiai céllal (ismétlés a tudás anyja, kisfiam):

NEKED, mint a kormányzat talpnyalójának, aki pillanat NEM AKAR élni semmilyen állampolgári jogával, ami a kormányzattal szembehelyezkedne, NEKED és annak a KÉT-HÁROM MILLIÓ fideszesnek, akik a rezsimet szolgálják, NEKTEK, DE CSAK NEKTEK, MOST NEM SÉRÜLNEK A JOGAITOK - MERT NEM IS AKARTOK ÉLNI VELÜK.

Az ELLENZÉKIEK jogai sérülnek, SOKKAL DURVÁBBAN MINT 2010 ELŐTT.

DE EGYSZER TI IS LEHETTEK ELLENZÉKIEK (sokféle módon, sokféle okból) és akkor MEGSZÍVJÁTOK.

Abban a pillanatban, hogy egy olyan miniszterelnök lesz, aki nem tetszik nektek észre fogjátok venni, hogy:

1. Sérült és korlátozódott a GYÜLEKEZÉS SZABADSÁGA (azaz nem fogtok tudni ugyanúgy tüntetni mint 2006-ban, vagy nagyon-nagyon-nagyon drága lesz nektek!).

2. NEM TUDTOK NÉPSZAVAZÁST KEZDEMÉNYEZNI, ami alapvető jogotok, mert KOPASZ VERŐLEGÉNYEK fognak a választási irodánál várni, fizikailag akadályozni és/vagy a pártállami bérencei előttetek nyújtják be a kezdeményezésüket, azonos témában, hogy aztán visszavonják.

3. Ha sikerül népszavazást kezdeményeznetek - ami minden magyar állampolgár alapvető joga KELLENE LEGYEN az alkotmány szerint - akkor SEM FOG ÁTMENNI, ha 99% megszavazza, mert IRREÁLISAN MAGAS AZ ÉRVÉNYESSÉGI KÜSZÖB! Még az állampárt sem tudta megugrani, minden idők legdrágább népszavazási kampányával sem!

4. Hiába fordultok majd civil szervezetekhez, jogvédőkhöz segítségért, mert azokat vegzálják, korlátozzák, büntetik, megbélyegzik, ellehetetlenítik és lejáratják a társadalom előtt.

5. Hiába reménykedtek az elnök segítségében, mert az egy állampárti aláírógép.

6. Hiába fordultok ombudsmanhoz, mert azokat mind egy szálig az állampárt nevezte ki!

7. Hiába tesztek feljelentést az ügyészségnél, NEM INDUL ELJÁRÁS, mert az állampárt pártkatonája a LEGFŐBB ÜGYÉSZ, és NEM INDÍT ELJÁRÁST.

8. Hiába fordultok a médiához, mert NINCS FÜGGETLEN, sem ELLENZÉKI MÉDIA, megszűnt. És olyan a MÉDIATANÁCS és annak ELNÖKE IS ÁLLAMPÁRTI KINEVEZETT.

9. Hiába bíztok a független igazságszolgáltatásban, mert már NEM FÜGGETLEN, egy olyan főbíró irányítja, aki az állampárt szerződött jogásza volt korábban.

Egész egyszerűen MEGFOJTANAK, ha ellenzékiek vagytok.

MINDEZEK A JOGAITOK CSORBULTAK, KORLÁTOZVA LETTEK. ATTÓL, MERT SZEMÉLY SZERINT TI NEM AKARTOK ÉLNI VELÜK, MÉG TÉNY, HOGY KORLÁTOZTÁK ŐKET.

Az, hogy élsz-e egy jogoddal vagy nem élsz, a te privát döntésed. De jelen állás szerint, HA AKARNÁL, SEM ÉLHETNÉL VELE, úgy mint 2010 előtt.

Kár, hogy ezt bizonyos szellemi nívó alatt olyan nehéz felfogni.

De elmondom mégegyszer, hátha a felzárkóztató csoport is megérti: KORLÁTOZTÁK A TI JOGAITOKAT IS. Lehet, hogy PILLANATNYILAG nem fáj, mert épp most nem is szándékoztatok velük élni.

De lehet, hogy holnap vagy egy év múlva szándékoznátok élni velük (ahogy 2006-ban szándékoztatok például) és MÁR NEM FOGTOK TUDNI, mert az a jogotok, abban a formában MÁR NINCS. NEM LÉTEZIK.

2020. máj. 30. 02:57
 40/59 qkker1 ***** válasza:
77%

"38 - as, megint nem válaszoltál a TÉNYEKRE és ÉSZÉRVEKRE, amikkel szemben nem tudsz semmilyen értelmes dolgot mondani. Nehéz is volna, hiszen amit leírtam, az a SZÍNTISZTA IGAZSÁG."

Elvakult fidesznyiktól ne várj értelmes választ, csak azt szajkózzák, amit a kormánypropaganda beléjük sulykol!

2020. máj. 30. 09:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!