Nem kötekedni akarok Jonas Hunt de szerintem a mondat így jobban hangzana:
Most is létezik. Olyan mértékben,amilyen mértékben a Fidesz kimondta
#10-es, ez hazugság! 2010-ben sokakkal együtt elkövettem azt a borzalmas hibát, hogy a fideszre szavaztam. De én ezzel nem "mondtam ki", hogy ők átalakíthatják az egész országot, kényük-kedvük szerint leigázva minden területet, szabályos autokráciát építve ki!
Sőt, azt hittem, egy nyugatbarát, európai, polgári, konzervatív pártra szavazok, és KORMÁNYZÁSRA hatalmazom fel őket, nem pedig a játékszabályok egyoldalú megváltoztatására - meccs közben!
A tőlem is kapott felhatalmazással aztán szépen átalakították úgy a választási rendszert, hogy már szükségük se legyen az elvesztett szavazókra, 45%-kal ugyanannyi mandátumot kaptak mint 2010-ben!
SENKI nem hatalmazta fel őket arra, hogy leépítsék a demokráciát, a fékek és ellensúlyok rendszerét, hogy soha nem látott mértékű korrupciót szabadítsanak el, hogy lebontsák a jogállamot! SENKI!
Nem kérték ki erről 2010 után a szavazóik véleményét, és nemcsak éltek, hanem VISSZAÉLTEK a felhatalmazással!
Számomra Orbán akkor volt a legszimpatikusabb, amikor azt kiabálta a Kossuth-téren, hogy nem lehet Paks2-t titkosítani húsz évre, mert "Ez nem a kormány biznisze! Ez A MI ÉLETÜNK!", meg hogy "Lehet, hogy a földgáz keletről jön, de A SZABADSÁG MINDIG NYUGATRÓL JÖN!"
Utána fogta magát kormányon, a szavazatainkkal a zsebében és HATVAN ÉVRE titkosította Paks 2-t (húsz helyett mindjárt a háromszorosára!), lepaktált Putyinnal, hátat fordított a szabadság eszményének és a földgázt választotta!
Erre ki a bánat hatalmazta fel????
Minden visszaélés, ami ma történik, legalábbis a többsége, a 2010 és 2014 közti alkotmány- és törvénymódosítási hullám során vált lehetővé, beleértve az elmúlt két mandátum során a fiktív kétharmadaikat is!
SENKI nem erre adta a felhatalmazást nekik 2010-ben!!!!
Magyarország államformája parlamentáris demokrácia, aminek megfelelően 4 évente a nép választja a kormányt.
13-as, Magyarország az EGYETLEN, magát demokratikus jogállamnak gúnyoló ország, ahol a szavazók KISEBBSÉGÉNEK felhatalmazásával a kormánypártok egyoldalúan ALKOTMÁNY MÓDOSÍTHATNAK.
Ilyen sehol a világon nincsen, civilizált országban. Az alkotmány normális esetben egy társadalmi szerződés, amit széleskörű társadalmi KONSZENZUS kell övezzen, nem egypártrendszerű alkotmányozás eredménye.
Akkor elismétlem újból:
Magyarország államformája parlamentáris demokrácia, aminek megfelelően 4 évente a nép választja a kormányt.
Ezt pedig ajánlom elolvasni:
"Mer a fidesz olyan rossz?"
Inkább úgy fogalmaznék: Szar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!