Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miben volt jobb a 2010 előtti...

Miben volt jobb a 2010 előtti időszak?

Figyelt kérdés

2020. máj. 28. 17:27
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
81%

Nem kötekedni akarok Jonas Hunt de szerintem a mondat így jobban hangzana:

Most is létezik. Olyan mértékben,amilyen mértékben a Fidesz kimondta

2020. máj. 28. 17:57
 12/59 anonim ***** válasza:
71%

#10-es, ez hazugság! 2010-ben sokakkal együtt elkövettem azt a borzalmas hibát, hogy a fideszre szavaztam. De én ezzel nem "mondtam ki", hogy ők átalakíthatják az egész országot, kényük-kedvük szerint leigázva minden területet, szabályos autokráciát építve ki!

Sőt, azt hittem, egy nyugatbarát, európai, polgári, konzervatív pártra szavazok, és KORMÁNYZÁSRA hatalmazom fel őket, nem pedig a játékszabályok egyoldalú megváltoztatására - meccs közben!

A tőlem is kapott felhatalmazással aztán szépen átalakították úgy a választási rendszert, hogy már szükségük se legyen az elvesztett szavazókra, 45%-kal ugyanannyi mandátumot kaptak mint 2010-ben!

SENKI nem hatalmazta fel őket arra, hogy leépítsék a demokráciát, a fékek és ellensúlyok rendszerét, hogy soha nem látott mértékű korrupciót szabadítsanak el, hogy lebontsák a jogállamot! SENKI!

Nem kérték ki erről 2010 után a szavazóik véleményét, és nemcsak éltek, hanem VISSZAÉLTEK a felhatalmazással!

Számomra Orbán akkor volt a legszimpatikusabb, amikor azt kiabálta a Kossuth-téren, hogy nem lehet Paks2-t titkosítani húsz évre, mert "Ez nem a kormány biznisze! Ez A MI ÉLETÜNK!", meg hogy "Lehet, hogy a földgáz keletről jön, de A SZABADSÁG MINDIG NYUGATRÓL JÖN!"

Utána fogta magát kormányon, a szavazatainkkal a zsebében és HATVAN ÉVRE titkosította Paks 2-t (húsz helyett mindjárt a háromszorosára!), lepaktált Putyinnal, hátat fordított a szabadság eszményének és a földgázt választotta!

Erre ki a bánat hatalmazta fel????

Minden visszaélés, ami ma történik, legalábbis a többsége, a 2010 és 2014 közti alkotmány- és törvénymódosítási hullám során vált lehetővé, beleértve az elmúlt két mandátum során a fiktív kétharmadaikat is!

SENKI nem erre adta a felhatalmazást nekik 2010-ben!!!!

2020. máj. 28. 18:07
 13/59 anonim ***** válasza:
23%

Magyarország államformája parlamentáris demokrácia, aminek megfelelően 4 évente a nép választja a kormányt.

2020. máj. 28. 18:09
 14/59 anonim ***** válasza:
63%

13-as, Magyarország az EGYETLEN, magát demokratikus jogállamnak gúnyoló ország, ahol a szavazók KISEBBSÉGÉNEK felhatalmazásával a kormánypártok egyoldalúan ALKOTMÁNY MÓDOSÍTHATNAK.

Ilyen sehol a világon nincsen, civilizált országban. Az alkotmány normális esetben egy társadalmi szerződés, amit széleskörű társadalmi KONSZENZUS kell övezzen, nem egypártrendszerű alkotmányozás eredménye.

2020. máj. 28. 18:18
 15/59 LazyJones ***** válasza:
72%
#13 Észak-Korea hivatalos államformája meg népi demokratikus köztársaság. Egyrészt 2010 óta kikerült Magyarország nevéből is a köztársaság, másrészt még az elnevezés is mindegy, ha nem úgy működik, mint egy parlamentáris demokrácia. Márpedig a mostani nem úgy működik.
2020. máj. 28. 18:18
 16/59 anonim ***** válasza:
33%

Akkor elismétlem újból:

Magyarország államformája parlamentáris demokrácia, aminek megfelelően 4 évente a nép választja a kormányt.

Ezt pedig ajánlom elolvasni:

[link]

2020. máj. 28. 18:26
 17/59 anonim ***** válasza:
80%
A forint erősebb volt. Az elmúlt hónapokban a 350-et, 360-at is elérte. 2008 augusztusa körül 230 forint volt egy euro.
2020. máj. 28. 18:43
 18/59 anonim ***** válasza:
75%
Azért érdekes a vita, hogyha parlamentális keretek közt lett beszűkítve a demokrácia és a fékek és ellensúlyok rendszere, akkor minden oké.
2020. máj. 28. 19:01
 19/59 anonim ***** válasza:
55%
Semmiben,a párom családja akkor ment tönkre.
2020. máj. 28. 19:31
 20/59 anonim ***** válasza:
73%

"Mer a fidesz olyan rossz?"

Inkább úgy fogalmaznék: Szar.

2020. máj. 28. 19:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!