"Szingli" adó? (lent)
Nem olyan régen olvastam az újságban, hogy bevezetnék a szingli adót, ami azt jelentené, hogy minden 24-ik évét betöltött gyermektelen párnak adót kellene fizetni.
Ezzel "ösztönöznék" az embereket gyermekvállalásra, és a befolyt adóból a gyerekes párokat támogatnák.
Ha valaki leszbikus, akkor nem akar gyereket. Tehát fizessen, ilyen egyszerű.
Ebből a szempontból ugyanaz, mint aki tudatosan szingli.
00:30
"Arra nem is gondoltok, hogy a gyerekvállalás egy normális nőnél nemcsak anyagi kérdés, hanem optimális esetben egy szerelem, jól működő kapcsolat gyümölcse???"
Én is pont ezt magyaráztam. Nehogymár a gyerekszülés, párkapcsolat egyszerű jövedelemforrás legyen anyagias kapzsi emberkéknek. Így is túl sok ilyen ember él már a társadalomban :) Az államnak semmi köze hozzá, hogy ki kivel milyen életet él. Ennyire azért legyünk már szabadelvűek (akkor is ha más kérdésekben nem helyeslem a túlzott liberalizmust) viszont a magánélethez -mint a nevében is benne van- semmi köze az államnak.
Ez olyan butaság. Ez a hozzáállás. Az adó nem büntetés, hanem adomány. Hozzájárulás a közös költségeinkhez, lehetőségeink szerint. Itt minden gyerektelen arról beszél, hogy bújna ki alóla. De nem kibújni kell, meg magyarázni , miért nincs. akinek nincs, az egy kicsikét többet tud áldozni..akinek van, az természetben adja a hozzájárulást.
A gyermek nem csak a család jövője, hanem az országé is. Valamennyiünk közös kincse. Persze, a szüleinek a szeme fénye, de nekünk, valamennyi magyarnak is kincse valamennyi gyermek. Pláne, ha sikerül hasznos felnőtté felnevelni.Szerintem így kell ehhez viszonyulni. Mert némely válaszból mintha egy luxuscikk, vagy hobby állatka lenne a gyerek, de hát ennél azért több és értékesebb. Hasznosabb.Amíg nem haszonként tekintessz a születendő gyerekere, addig nem fogod megérteni ennek az adónak a hasznát sem. Mindenesetre az APEH hozzájárulásokat gyűjt, nem az életstílust pontozza. Onnan gyűjt, ahonnan lehet, arra, amire szükséges.
Hoyg valakinek anyagilag hogy éri meg gyereket nevelni, vagy sem, az magánügy, eldönti mindenki. Hogy lehet, vagy nem, az orvosi meg párkapcsolati kérdés, nem adókérdés. De az biztos, hogy akinek van gyereke az költ rá. Remélhetőleg sokat.
Aki az éhhalál szélén áll, attól meg nem adót szedünk, hanem adunk neki segélyt, ez Európa, a XXI. sz.
"Hoyg valakinek anyagilag hogy éri meg gyereket nevelni, vagy sem, az magánügy, eldönti mindenki."
Így van magánügy, tehát nem értem, hogy miért kéne egy gyermektelennek fizetnie ezért. Amúgy a sokgyerekesek szoktak ezzel takarózni, mikor nem tudják eltartani a gyerekeiket, hogy magánügy, hogy mennyit vállalt. Hátha magánügy, akkor legyen is az. Vagy ha nem tudja eltartani akkor már közügy lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!