"Szingli" adó? (lent)
Nem olyan régen olvastam az újságban, hogy bevezetnék a szingli adót, ami azt jelentené, hogy minden 24-ik évét betöltött gyermektelen párnak adót kellene fizetni.
Ezzel "ösztönöznék" az embereket gyermekvállalásra, és a befolyt adóból a gyerekes párokat támogatnák.
81
No és amennyiben valaki megengedheti magának, hogy ne legyen gyereke, mert keres annyit, hogy ne szoruljon rá a nyugdíjára, akkor mi van?
off
11:41-nek: NEM? NEM AZT AKAROM MONDANI, teljesen félreértetted.
Kicsit összekavartad. ha nincs pénzed, nem sokat kell adóznod. Semmilyen adót, mert nincs miből. Ha magadat sem tudod eltartani, így gyerektelen, nem hogy nem kell adóznod, hanem még segéllyel is támogatunk, mi többiek, köztük a többgyerekesek is támogatnak téged az adójukból, a gyerekeik mellett - amennyiben szükséges.
A nagycsaládosok is adóznak, meg az eggyerekesek is, képzeld! Abból futja például olyan gyerektelen párok támogatásárai s, többek között, akik momentán nem tudják magukat fenntartani - reméljük, ez átmeneti.
Ne kavard össze a dolgokat, mert összekavarod az olvasókat is!
Szó nincs arról, hogy bárki arra akarna ösztönözni, hogy a nyomorba szüljünk.
De akinek sok a jövedelme, sokat adózik, az nagyon helyes, ha tudja támogatni a gyereknevelést is. Ő nem mond le annyiról, amiből egy egész gyereket eltartana, inkább vállal eg yrész-gyereknyi támogatást, és mellette a szabad életet. És nincs pelus, meg büfi sem. Mindenki jól jár.
Úgy tudom, az adó mindig %-os. Akinek kevés a bevétele, az csak agy kevéskét tud adózni. Akinek meg sok, az sokat.
Viszont a gyerek nem %-ot kér. Akkor is mondjuk öt pár cipőt kell vennem , ha 300 ezret keresek, meg akkor is, akikor elvesztem az állásomat.Nincs %, nincs halasztás. Egy nap haladék sem.
Ezért még mindig kényelmesebb az adót választani, mint bereszkírozni egy gyereket. :)
Csak nem olyan szórakoztató :)
Aki tud magának nyugdíjat venni, annak is csak akkor lesz nyugdíja, és főleg kenyere meg tévéje, meg rántott húsa, ha lesz termelő munkáskéz 30 év múlva is. Hiába teszi el az aranyat a matrac alá, azt nem tudja megenni, és az ágytálat sem fog neki cserélni akkor. Csak az a fiatal nővérke, aki most még a homokozóban játssza a doktorosdit. És kiflit is az a kisfiú fog neki sütni, aki csak tíz év múlva fogj ugyanitt széttaposni a lányok homoktortáit. Úgyhogy jól megfontolt érdeke a leggazdagabbnak is, hogy ezek a gyerekek úgy felnőjjenek, és lehetőleg úgy, hogy ki is tanulják a szakmájukat, meg legyen szívük majd az öreggel vesződni, nem belerúgni, kifosztani, és a pénzt játékgépbe dobálni..
A gyerekteleneknek is érdeke, hogy minél szebben nevelkedjék és minél nagyobb számban az új generáció. És olyan generáció, aki tiszteli és szereti az időseket. Társadalomban élünk, a remeteség kuriózum.
akinek annyi pénze van, hogy futja takarékoskodásra, azt egy kis adó nem fogja a földhöz vágni.
Én nagyon igazságosnak tartom.
Ok, akkor tényleg félre néztem.
Az a gond, hogy pl. jelenleg nekünk nincs annyi pénzünk, hogy bevállaljunk egy gyereket is ( jövőre már jobb lesz a helyzet), de semmilyen támogatásra nem vagyunk jogosultak, mert ketten vagyunk csak és van bejelentett munkahelyünk. Becsülettel dolgozunk, minden járulékot törvényesen fizetünk.
A gyerekvállalási kedvet egyébként ez nem növelné. Ha lenne munkahely, ahova felvesznek/visszavesznek; ha lenne normális bölcsőde, óvoda stb. ( én egyébként törvényben kötelezném a vállalatokat, hogy bizonyos dolgozói létszám fölött legyen ovi/bölcsi is, ami alkalmazkodik a munkaidőhöz) az növelné a kedvet. Aki azért nem szül, mert nem akar, az emiatt sem fog. Aki meg nem tud, az meg még úgysem fog. Tehát így sem lenne, aki majd fizesse a mi nyugdíjunkat ( a magánnyugdíjpénztári befizetésünk sz..a sem lesz elég).
abban az esetben tartanám helyénvalónak ezt a törvénytervezetet, ha Magyarországon sokkal nagyobb lenne az életszinvonal, valamint könyörgöm már 24 évesen?? Na ne!!! Sokan akkor még egyetemre járnak,akkor probálnak meg elindulni az életben. Mit fizessenek pelenkát vagy a könyveket? Legyen akkor inkább már a pár átlag életkora 31 év s oszt onnan jöjjön az adó!
De amugy meg sehol se hallottam h valahol lenne ilyen adó, vagy ez is csak egy újjabb magyar találmány?
81
Tehát akkor mégis csak egy büntetőadó a gyermektelenek felé. Abban mi a csúsztatás, hogy olyan dologért fizessek adót, amivel nem rendelkezem?
12:07
Hidd el, a gyerektelen öregek is megfognak élni. Amikor öregek lesznek. Meg a gyerekes öregek is. Nincs olyan társadalom, aki magára hagyná az öregeit.
És felnőnek a gyerekek is. Nekem azért tetszik ez az adó, mert az is hozzá tudna járulni a jövő generációjának neveléséhez - így konkrétan, mint az egy %-nál, akinek nincs gyereke.Úgyis megy az adó iskolára, gyerekkórházra, gyedre, játszótérre - jobb lenne, ha tudnám: én ennyi és ennyi pénzt biztosan a gyerekekre szántam. Nem vadászbombázóra, nem állami hivatalra, nem metrógödörre, nem végkielégítésra, hanem a gyerekekre. Nincs gyerekem, de ebben az évben ennyit és ennyit Ft szerint gyereknevelésre adtam. Ez jó gondolat szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!