Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » "Szingli" adó? (lent)

"Szingli" adó? (lent)

Figyelt kérdés

Nem olyan régen olvastam az újságban, hogy bevezetnék a szingli adót, ami azt jelentené, hogy minden 24-ik évét betöltött gyermektelen párnak adót kellene fizetni.

Ezzel "ösztönöznék" az embereket gyermekvállalásra, és a befolyt adóból a gyerekes párokat támogatnák.

2010. júl. 28. 11:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/87 anonim ***** válasza:
100%

"És megtanítani őket,hogy ők is fel tudják nevelni és el tudják majd tartani az ő gyerekeiket, és át tudják nekik adni a kultúránkat?

Mi fontosabb ennél? Még egy út? Még egy autó? Még egy iroda? Egy tonna ruha, vagy egy raklap cipő, egy hordó whisky vagy mi?"

Mondjuk az, hogy ne dögölj éhen. Örülök, hogy látnok vagy és tudod, hogy az emberek nagy része egy tonna ruha és whisky miatt nem vállal gyereket.

2010. júl. 28. 12:38
 42/87 anonim ***** válasza:
80%

11:22

"Kis szerencsével még esetlegleg a botozást és a személyi igazolványba bevezetett vallást/származást is visszahozzák."

Ezekkel mondjuk egyetérenék, de a szaporítással nem.

Akik meg itt siránkoznak a népességfogyásról meg egyéb baromságokról azoknak ajánlom figyelémbe hogy ha kevesebben lennénk, akkor mindenki jobban élhetne. Ugyanis jellemzően nem azok vállalnak sok gyereket akik sokat szoktak dolgozni hanem pont azok akik nem dolgoznak. Tehát egy ilyen tv csak méginkább az ingyenélőket szaporítaná a támogatás miatt.

2010. júl. 28. 12:40
 43/87 anonim ***** válasza:
83%
akinek nem lehet gyereke azzal mi lesz?
2010. júl. 28. 12:41
 44/87 anonim ***** válasza:
4%

A csúsztatásról:

"Még a végén azt is be fogják vezetni,hogy megnézik hogy egy házaspár hogy áll anyagilag,és ha nagyon jól akkor több gyereket kell szülnie??(ez csak az én gondolatom) "

Ez úgy hangzik mintha bárki beszélt volna arról, hogy ki hány gyereket szüljön. Pedig erről szó se volt. csak arról volt szó, mit írsz az apehnak. Ha kifizetődőbb szülni, hát szüljön! Csak adómegtakarításból senki sem fog gyereket vállalni. Ahhoz legalább egy gyerek eltartásának kétszerese kellene legyen az az adó. De még akkor sem. Nem kell attól félni szerintem, hogy valaki kizárólag takarékosságból vállalna gyereket :)

De ez az első mondat :)!!!! Az '50-es években lennénk, már jönne a nagy fekete autó rémhírterjesztés miatt..

A gyereknevelés pénzbe kerül, és a gyerek annak is nő, aki gyermektelen. Sokat nem tud átvállalni, de egy kicsit nyugodtan segíthet, ha jól áll. Mint a többi adófatánál. A modern társadalom ilyen. Pénzt szed közösségi feladatokra. A nomádok is fordítottak a gyerekekre energiát, csak nem kellett még intézményesíteni. De hát a XXI. sz-ban már nem mondhatod el az álmaidat a körben álló kicsinyekek - csak kitöltessz egy papírt feladsz egy csekket - ilyen közvetett formában nyújtod át az energiáidat oda, ahol szükség van rá.

2010. júl. 28. 12:42
 45/87 anonim ***** válasza:
96%

11:51

"Abból futja például olyan gyerektelen párok támogatásárai s, többek között, akik momentán nem tudják magukat fenntartani - reméljük, ez átmeneti."

És ezek szerinted milyen támogatást kapnak okoska? A nagy büdös semmit? Mert ebben a krvaországban igy is csak a gyerekeseknek jár ingyenlakás meg szociális segély meg családi pótlék meg ingyen haszálható közmű meg ilyesmik. Mit gondolsz a cigányok miért kapnak annyi anyagi támgatást nagyokos? A két szép szemükért? Azért mert kihasználják ezt az ostoba sztereotípiát a társadalomban hoghy a gyerekeseket kell támogatni. Ahelyett hogy inkább azokat becsülnék meg akik dolgoznak. Hát ha ilyen hülyék vagyunk meg is érdemeljük hogy cigányország szegényország legyünk.

2010. júl. 28. 12:47
 46/87 anonim ***** válasza:
39%

ma 12:42

Olvastad?? Oda írtam,HOGY AZ ÉN GONDOLATOM! vagyis nem terjesztek semmi rémhírt csak elgondolkodtam..Ahogy itt sokan,hogy mi lenne ha?.....

Kiforgatsz egy mondatot de nem olvasod végig???

Inkább válaszolj a kérdésre amit feltettek...

2010. júl. 28. 12:47
 47/87 anonim ***** válasza:
0%

..akinek nem lehet gyereke, az attól még dolgozhat, akkor remélhetőleg jut adóra is. Aki meg az éhhalál szélén áll, annak nem hinném, hogy olyan megterhelően sok máris az adója- mondjuk hozzájön a 0 Ft-hoz még 0 ft- hát nem tudom, így mi lesz?!?.

Úgy látszik, itt az olvasók fele rengeteg éves bevétel mellett is az éhhalál szélén áll. Akkor nem tudom mire megy az a sok pénz!?

..akkor, ha kenyérre se marad, talán jobb is lenne , ha az apehhoz menne, mert túl jó helye nem lehet, ha a gazdája így is haldoklik.

Mert ugye , az szívja a fogát, akinek sokat kell fizetnie. Nagy a keresete. Tisztán.

Érdekes, mikor a kutyamenhely kért, annak jutott!!

:P

Utálják egyesek a gyerekeket, vagy mi a manó?!?

2010. júl. 28. 12:49
 48/87 anonim ***** válasza:
100%
Erre fizetjük az SzJA-t (annak egy része a szülőkhöz vándorol). Nem tudom mi a nyavajáért kéne még külön fizetni.
2010. júl. 28. 12:50
 49/87 anonim ***** válasza:
97%

12:20

"ez inkább azt jeleni - a 24 év - hogy ez alatt az sem fizet ilyet, aki évi 6 000 000-t keres."

Szted hány ilyen ember van okoska? Te vmi fűvet szivsz hogy ekkora baromságokat állítasz vagy vmi álomvilágban élsz?

Jó estben a legtöbb ember 18 24 éves koráig TANUL aztán elmegy vhova dolgozni. Kb 5 év után lesz annyi lóvéja hogy tud gyerekvállalásra gondolni. Kivéve a cigányok vagy az elcigányosodott magyarok. Azok már tizenévesen szülnek és elkezdenek siránkozni hogy nincs miből felnevelni tartsa el őket vki. Nos sztem nem én vagyok az egyetlen akinek elege van abból hogy az ingyenélőket nekünk dolgozóknak kell eltartani.

2010. júl. 28. 12:53
 50/87 Voltaire ***** válasza:
85%

81

Egyfelől, azért fizeti az ember a nyugdíjalapba a pénzt, hogy aztán azt később visszakapja, másfelől, ez egy nagyon hülye ötlet. Mi a garancia, hogy minden gyerek itt marad, adózó tevékenységet végez, stb? Semmi.

2010. júl. 28. 12:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!