"Szingli" adó? (lent)
Nem olyan régen olvastam az újságban, hogy bevezetnék a szingli adót, ami azt jelentené, hogy minden 24-ik évét betöltött gyermektelen párnak adót kellene fizetni.
Ezzel "ösztönöznék" az embereket gyermekvállalásra, és a befolyt adóból a gyerekes párokat támogatnák.
12:47-est tájékoztatom, hogy segítségért fordulhat az önkormányzat szociális osztályához, ahol a mi adóforintjainkból támogatás áll rendelkezésére - legalább tíz féle, a temetési segélytől a közgyógyellátáson át a lakhatási támogatásig,, meg a rendkívüli szociális segélyig.
A gyereket egyedül nevelők, meg a sok gyereket nevelők forintjai is közte vannak. Lehet, pont az én egyedül kettőt nevelő forintjaimat viszi ki a kedves nyomorgónak a postás holnap.Vagy az ötgyerekes barátaim forintjaiból főznek neki ingyen ebédet, mert ők pl. nem keveset adóznak helyben és országosan is.
"Érdekes, mikor a kutyamenhely kért, annak jutott!!
:P
Igen, mert jogodban áll eldönteni, hogy kinek adod a pénzed, amiért megdolgoztál.
"Utálják egyesek a gyerekeket, vagy mi a manó?!?"
Ezt a demagógiát! Azért utálja, mert nem akarja másét felnevelni? Egyébként, ha így lenne, akkor sem lenne hozzá senkinek semmi köze.
12:24
"Miért ne járulhatna hozzá egy ilyen fontos közösségi feladathoz, mint a gyereknevelés?"
Miért járulna? Nincs kommunizmus! Amit én kerestem meg pénzt az az enyém. Ezen az elven akkor a gyerekes meg dolgozzon helyettem!
Az szja-t mindenki fizeti.
Gyerekes, gyerektelen.
A gyerekes e fölött nem keveset fizet azért, egész év során, hogy legyen jövő nemzedékünk.
A többieknek miért van ez ingyen?
..miért fogadják el ingyen?
Miért nem sajnálják egyébre az adót erre pedig igen?
Én nem értem. Ez olyan önagresszió, nem?
Garancia semmire nincs, ledobhatják az atomot is holnap, vagy hirtelen meglepetésszerűen kiürül az ország, de talán nem erre kéne utaznunk!
12:47
ha ezek alapján a hozzászólások alapján ítélem meg akkor csak egy dolog: Borítsunk dupla adag fogamzásgátlót minden víztoronyba!
12:58
Nem mert például én helyeslem az abortuszt, elítélem a felelőtlen gyerekvállalást. Ezért ítélem el az ilyen jellegű adót is. Én még inkább csökkenteném a gyereke után járó támofgatást. Az ember szuverén joga hogy úgy éljen ahogy akar. NE akarjon már mindenbe belepofázni az állam pláne a kapitalimzusban. Inkább csinálna már végre úgy ahogy Lenin mondta: az állam haljon el.
"A gyerekes e fölött nem keveset fizet azért, egész év során, hogy legyen jövő nemzedékünk."
Na ne már! Azért szül itt bárki is, hogy ne haljon ki a magyar? Tudod hány gyerek született a szocpol miatt? Aztán, hogy foglalkoznak-e a gyerekkel, már más kérdés. Szted milyen szülő lesz abból, aki kényszerből vállal gyereket?
81
De, magunkért dolgozunk. Javaslom az Atlasz Vállat Von c. regényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!