"Szingli" adó? (lent)
Nem olyan régen olvastam az újságban, hogy bevezetnék a szingli adót, ami azt jelentené, hogy minden 24-ik évét betöltött gyermektelen párnak adót kellene fizetni.
Ezzel "ösztönöznék" az embereket gyermekvállalásra, és a befolyt adóból a gyerekes párokat támogatnák.
12:09
ez inkább azt jeleni - a 24 év - hogy ez alatt az sem fizet ilyet, aki évi 6 000 000-t keres. Mert ne vállaljon e miatt túl korán!Élje az életét 20-24 évesen, keressen párt. Ha ilyen ügyes, hogy ennyit keres, akkor se adózzon, tegye el a saját leendő gyerekének inkább!
Aki 27 évesen még egyetemre jár, annak nem hinném, hogy lenne miből adóznia.
Ez csak feltételezi, hogy talán 24 évesen már a többség keres, és tud adót fizetni - és talán már a párkeresésen is túlvan. Minden esetre tud felelősséget vállalni már. Ha saját gyerekért még nem is - akkor kis részben a többi, már megszületett gyerekért.Aztán ha jön a trónörökös, akkor ennyivel is csökken az adó legalább.
Még a végén azt is be fogják vezetni,hogy megnézik hogy egy házaspár hogy áll anyagilag,és ha nagyon jól akkor több gyereket kell szülnie??(ez csak az én gondolatom)
Egyébként nem vagyok híve annak,hogy a politikusok olyasmibe szólnak bele,amiről fogalmuk sincs.Ők néluk nincsenek anyagi gondok..Én meg is értem,hogy sokan az anyagiak miatt nem akarnak szülni..
Viszont igaza van annak az írónak (11.42) hogy bizony nem jó a társadalomnak hosszabb távon ha nem születik utánpótlás..Nem jó az,ha egy X.év után csupa idős,nyugdíjas ember él az országban,és nincsenek fiatalok akik dolgoznának,és adóznának,vagyis az ő pénzük segítségével tudnának valahol az idősek is érvényesülni..
Így is lehet gondolkodni..
Még valamit.Sokan tényleg az anyagiak miatt nem szülnek,pedig ha arra várnak,hogy meglegyen ami kell,soha nem lesz gyermekük,vagy jó későn..Én is így gondolkodtam.Megfogadtam,hogy addig nem lesz gyerekem amíg nincs lakásom,nincs biztos állásom,és anyagilag nem vagyok stabil..1992-ben is sok mindenre fájt a szívem,és sok mindent szerettem volna.Mégis szültem,úgy,hogy semmim sem volt.Szülői segítség sem volt..Albérletben kezdtük 3-an.Így is minden megkapott a fiam..Igaz nem vettem 100.000 forintért babakocsit mert márkás.Jó volt az ajándék babakocsi is..Igaz nem vettem Nike cipőt a 3 évesnek mert jó volt az 500 forintos is..És most?
Ma sincs lakásom(erre sose tudtam összegyűjteni a pénzt)a fiam 18 évesen jól tanul,és soha nem szenvedett semmiben hiányt..Ma sem az a fontos,hogy 200.000 forintos mobilja legyen amikor az olcsóbb is tudja ugyanazt..nem a márka és a divat diktálja a jólétet..
Az igazság az,hogy sok fiatal a jómód miatt,a márka miatt és a divat miatt nem vállal gyereket..Hiszen ezek viszik a pénzt...Egy pici gyereknek még lehet mindenből az olcsóbbat venni,és ahogy növekszik,úgy leszünk egyre okosabbak a pénz terén..Hamar rájövünk,hogy nem is olyan vészes egy gyermek felnevelése...
De mint írtam én megértem azokat is akik nem vállalnak egyéb okok miatt..Azért remélem,hogy azt a kérdést,hogy szüljön egy nő vagy sem mégiscsak meghagyják a nőknek..
Higgyétek el, van, akinek nagyon is jó bevétele van, de nem vállal gyereket sohasem. Vagy nem tud vállalni, hiába szeretne. Miért ne járulhatna hozzá egy ilyen fontos közösségi feladathoz, mint a gyereknevelés? Ez a legfontosabb az ország jövője szempontjából. A legelső....
Ha már ennél sokkal kevésbé fontosakhoz is hozzájárul.
Azért vállaljon mindenki gyereket, hogy legyen nyugdíja?
Bár ezért most megbotoznak majd, de őszinte leszek: ennek van egy kis "haszonállat" felhangja!!!!!!
Más 10 gyereket szül egy pár, azok új párokkal további 10-et, az már 50 (a párok is jönnek valahonnan!), stb. Közben az állam elszórja a nyugdíjra félretett pénzt! Na ezt hívják pilóta játéknak!!!!!!!
12:22
Ne csúsztass! Főleg ekkorát!
"Ne csúsztass! Főleg ekkorát!"
Ezt nem értem?? Mi az hogy ne csúsztass???
Szerinted mi nem igaz amit leírtam??
nem azért vállalunk gyereket, hogy legyen nyugdíjunk, hanem hogy éljenek utánunk is emberek ezen a földön, akik tovább viszik hagyományainkat, értékeinket, kultúránkat, és akik dolgozni fognak, amikor mi már elfáradtunk. És adnak egy pohár vizet, és megigazítják a párnát a reszkető fejünk alatt. És ha nekem nincs, akkor nagyon örülök, hogy van a szomszédnak, és lesz aki majd elolvassa a könyvet amit írtam, felmegy a lépcsőn, amit építettem, megmutatja a gyerekének a fotót, ami rólam maradt, és olyan szoknyát varr a lányának, amilyet én is akartam. Ha nincs is gyerekem, mi lenne hasznosabb, mint gyerekek nevelésére áldozni?
És megtanítani őket,hogy ők is fel tudják nevelni és el tudják majd tartani az ő gyerekeiket, és át tudják nekik adni a kultúránkat?
Mi fontosabb ennél? Még egy út? Még egy autó? Még egy iroda? Egy tonna ruha, vagy egy raklap cipő, egy hordó whisky vagy mi?
"Higgyétek el, van, akinek nagyon is jó bevétele van, de nem vállal gyereket sohasem."
Ééééés mi közöd van hozzá? Ő így akar élni és kész, joga van hozzá. Nehogymár bűntetsd, mert neked nem tetszik az életmódja és szerinted az a normális, ha valaki nyakra-főre szül. Egyébként sokkal becsülendőbb, mikor valaki gondolkodik, mint amikor ész nélkül gyártja a gyerekeket, aztán meg tartja a markát és veri az asztalt, hogy mások segítsenek. A homoszexuális adót ne vezessük be? Ott aztán garantáltan nem lesz gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!