Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért érzem úgy, hogy lassan...

Miért érzem úgy, hogy lassan nagyobb etnikai probléma az országban az átlagmagyar cigányellenes viselkedése, mint az a bűnözés amit időnként elkövetnek a cigányok?

Figyelt kérdés
2010. júl. 28. 09:59
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
 191/254 anonim ***** válasza:

ménem viszed vissza a táborba ha az elkövetőket elintézted? hm?

tudtam, hogy te is cigány vagy. a 25%-os cigánylány vagy ugye?

2010. júl. 30. 10:54
 192/254 anonim ***** válasza:
100%

"akkor viszont a kisebbségben lévő kisebbséggel szemben lehetnétek normálisak."

Egy népcsoportot csak ÁLTALÁNOSSÁGBAN lehet megítélni. Ha egy népcsoportra ÁLTALÁBAN IGAZ hogy erőszakos, lopós népség, akkor ez a sztereotípia fog róluk keringeni. Az emberek nem a kivételek alapján szoktak megítélni másokat. Ezt sztem nem nehéz belátni.

"személyesen ismerek cigányokat. én is az vagyok."

Persze de ha tegyük fel te egy normálisabb cigány vagy akkor ugyebár olyanokkal barátkozol akik szintén normálisabbak tehát olyan környezetben mzogsz és ez alapján látod a dolgokat. De attól még a keletmagyaroszági bűnözőcigányok bűnözők maradnak. Ugyanez fordítva: Tegyük fel én fehér vagyok és egy maffia tagja lennék, és a tagok mind fehérek, abból nem következik, hogy minden fehér maffiózó. Mert a fehérek többsége nem az. Tehát az emberek nem pár maffiózó alapján ítélik meg az egész népet hanem a TÖBBSÉG VISELKEDÉSE alapján. A cigányok többségében bűnözők, tehát ezért nem szeretik őket hiába a kevés kivétel. És ez pont így van, hogy a rendesek szopnak a sok g*ci fajtársuk miatt.

" vajon mennyi lehet az IQ-m? 70?"

Ha érted az analógiámat, akkor inkább 80 felé közelít :-)))

Egyébként vannak a neten olyan oldalak, ahol lehet ilyen tesztet csinálni. Ott megnézheted :D

2010. júl. 30. 10:58
 193/254 anonim ***** válasza:
49%
nem. de elolvastam amit írt.
2010. júl. 30. 10:59
 194/254 anonim ***** válasza:
100%

akkor egymásra találnátok, összeilletek.

nem hiszem, hogy magas IQ-val rendelkeznél amúgy, mivel az egyszerű gondolatmenetet sem érted meg.

amúgy csak egy egyszerű kérdés:

akkor úgy gondolod, hogy a magyarok megkülönböztetik a cigányokat faji alapon?

2010. júl. 30. 11:07
 195/254 anonim ***** válasza:
11%

Na ostoba kurucok, mesélek nektek újra valamit.

Amikor ti a cigányokat bünözőnek nevezitek, akkor az olyan mintha egy kinai azt állitaná, hogy az európaiak nyomorban élnek.

Ugye igazuk van, mert Ukrajnában, Romániában meg még nálunk is sok ember nyomorog. A többi meg pont úgy néz ki, mint ők.

Igazuk van??

A cigányok sem bönőzők.

A cigányok legalább 7-8 egymástól teljesen elkülönithető népcsoport közös elnevezése.

Van néhány olyan csoport is közöttük, akik a sötétebb bőrükön kivül semmiben sem különböznek a fehér csoportoktól.

Sem az életmódjukban, sem az iskolázottságban, sem ápoltságban, sem másban. Őket legtöbben nem is nevezitek cigánynak ha szembejönnek, mert fel sem ismeritek, hogy azok.

Vannak olyanok is, kevesen, akik bár tipikus cigányok, de jóval szorgalmasabbak akár a magyaroknál is. (mondjuk, nem nehéz)

Beáscigányt például keveset látsz a börtönökben, és kikérik maguknak, ha romának hivod őket. (csak mellékesen jegyezném meg, hogy az Orbán például tipikus beás családnév.)

És van rengeteg más cigánycsoport is, akik közül sokan meg sem értik egymás nyelvét, nemhogy összetartoznának.

Aztán olyanok is vannak, akiket joggal utálhattok, mert antiszociális viselkedésűek. Ezeket Ti jobbára "oláhcigányként" ismeritek, és a többi cigánycsoporthoz tartozó emberek legalább annyira utálják őket, mint ti. Rájuk gondoltok mindannyian, amikor cigányokról beszéltek. Jellemző, hogy ha egy cigányember nagyon meg akar sérteni egy másik cigányt, akkor oláhcigánynak nevezi. Minden más cigány is őket okolja a kitaszitottságáért, és nem is ok nélkül.

Többek között ezért nem lehet a cigányokat an block utálni, mert az éppolyan igazságtalan, mintha én minden miskolci lakost cigánynak neveznék, vagy minden Kassán lakó magyart tótnak.

2010. júl. 30. 11:18
 196/254 anonim ***** válasza:
0%
megértem,csak elfogadni nem tudom. miután félnek a cigányoktól meg egyéb gondjaik vannak velük kapcsolatban ezért van megkülönböztetés. anyám dajka és a csoportjukba több cigánygyerek is ment és az óvónő okoskodott h de rossz lesz nekik.nem volt rossz ugyanolyan aranyosak voltak mint a többiek. volt hogy megkülönböztettek,de felültudtam kerekedni rajta,mert pl. a középiskolában az írásbeli magyar érettségit én csináltam meg a legjobban a gimnáziumban meg sok dicséretet is kaptam az egyetemi éveim alatt is. a családtagjaimat is volt h megkülönböztették,pl. apám a munkában mindig a legjobbak között volt mégsem őt léptették elő. na de sokra vitte az utcában az övé a legszebb ház. csak az ilyen esetek akár nyomot is hagyhatnak az emberben.nem mindenki tud így teljesíteni,sőt szerintem a többséget visszahúzza a sok elutasítás, volt idő amikor engem is. ezért van a pozitív diszkrimináció,hogy akit fel lehet zárkóztatni akin lehet segíteni annak érdekében,hogy ne váljék bűnözővé akkor megpróbálnak segíteni rajta. csak egyenlőséget megteremtő célja van a pozitív diszkriminációnak,nem az a célja hogy az emberek azt gondolják egy cigánynak több joga van mert nincs. a nőkkel kapcsolatban is volt példa pozitív diszkriminációra. nincs vele gond míg a megfelelő embereken próbál segíteni. lehet jobban éreznétek magatokat ha kevésbé előítéletesek lennétek. nem tudom hány napos ez a kérdés,de maga a kérdező sem pampog ezen a témán annyit mint ti.
2010. júl. 30. 11:21
 197/254 anonim ***** válasza:
0%
ja. és nem az olájok vannak többen.
2010. júl. 30. 11:24
 198/254 anonim ***** válasza:
100%

"megértem,csak elfogadni nem tudom. " ismerős mondatok egy másik kommentelőtől, te is ugyanezt fogod hajtogatni?

Már mi az istenrákjáért tartod jogosnak a pozitív diszkriminációt? hm? Mivel vagytok ti szegény cigányok jobbak mint a szegény magyarok? áruld el kérlek!

hány cigánygyereket zavarnak el az általános és szakközépsuliból vagy gimiből, hogy nem tanulhat? hm? egyet sem. Nem a fehér tehet arról, hogy a többségetek NEM AKAR TANULNI ÉS BEILLESZKEDNI!

folyamatosan csak ezt hallom, hogy el kell fogadni titeket. Miért nem ti tesztek ezért? Majd ha nem lesznek a cigányok ÁLTALÁNOSSÁGBAN olyanok mint most, akkor majd megfontolom, hogy adjak e nekik lehetőséget, addig is hátránnyal indultok nálam. És ebben semmilyen pozitív diszkrimináció nem tud változtatni.

A pozitív diszkrimináció csak ront mindenen, mert ezzel is azt szajkózza az állam, hogy ti többet kaptok az induláshoz. ÉS láss csodát, mégse vagytok sehol. A magyarok többsége ennyi támogatással sokkal többet elért volna. A mi hibánk az is, hogy a többségetekben nulla kitartás van ugye?

És persze a mi hibánk az is, hogy bűnözőek nagyon sokan közületek?

Mi kényszerítjük rá őket, hogy lopjanak tisztességes munka helyett?

Van nem egy ismerősöm MAGYAR aki rohadt szarul áll anyagilag, mégse lop.

Van ismerősöm akinél már a vizet elzárták, gáz sincs, mégsem lopnak vagy rabolnak másoktól.

És azt áruld el, hogy miért kell egy megélhetési cigánynak lopás közben és utén megverni megkéselni az áldozatát?

Miért van külön szavatok arra aki nem cigány? (gádzsó, paraszt)

Miért lehet 10 cigányból 8-tól azt hallani, hogy "dolgozzanak csak a hülye magyarok?"

Miért vannak tele a börtönök cigányokkal, ha nem nagyobb arányú nálatok a bűnözés? Az lenne logikus ha kevesebb lenne, hisz ha mondjuk 5millió magyar van és 1millió cigány, és mind2nél 10% a bűnöző, akkor az 500.000 magyar és 100.000 cigány, de nem így van.

Talán rasszista az állam is, hogy csak a cigányokat varrják be? Furcsamód én úgy tudom, hogy az emberek feljelenteni se merik a fajtátokat, mert jön a népes család bosszút állni!

Ránk kényszerítheti az állam a pozitív diszkriminációt, ránk kényszerítheti, hogy tűrjük el, ahogy terrorizáltok bennünket, ránk kényszerítheti, hogy a magadfajta barmokat kelljen hallgatnunk aki minket szaroz le, de tudod bármennyire is próbálkoztok, bármit tesztek, nem fogjátok tudni ránk kényszeríteni azt, hogy ne legyünk előítéletesek.

És amíg nem vagytok hajlandóak a saját portátokon takarítani, addig ez így is marad, bármennyire is vergődtök. Körbe kellene néznetek magatok körül, mert ott a megoldás.

te is pampogsz, hisz csak itt vagy, úgyhogy ne mutogass ránk.

ha nem kínlódnátok vissza, akkor mi sem írnánk többet ide.

A mi előítéletünk egy okozat az ok-ra e leírtam korábban is, mivel nem fogtad fel, vagy a 25%-os cigánylány vagy, vagy ugyanolyan intelligens vagy mint ő volt.

U.I.:

a hülye bányász meg a béna hasonlataival kuss:)

2010. júl. 30. 12:02
 199/254 anonim ***** válasza:
49%
teljes mértékben igazad van!
2010. júl. 30. 12:30
 200/254 anonim ***** válasza:
8%
Kíváncsi vagyok, ha kurucék gettótelepen nőnének fel, ahol a szintén ott nőtt szüleik arra tanítanák, hogy nem érdemes tanulni, dolgozni, akkor milyen ember válna belőlük. Amiket itt felsoroltatok, mint pl. az antiszociális viselkedés, kevesebb IQ (egyébként az iq nem mérvadó, de ebbe ne menjünk bele), stb. mind mind visszavezethető a nem megfelelő nevelésre és szocializálódásra. Aki ilyen nyomornegyedben nő fel, alul iskolázott szülőkkel, teljesen természetes, hogy bűnöző lesz belőle.
2010. júl. 30. 12:53
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!