Miért érzem úgy, hogy lassan nagyobb etnikai probléma az országban az átlagmagyar cigányellenes viselkedése, mint az a bűnözés amit időnként elkövetnek a cigányok?
15:14
"Mondtam én, hogy a cigányok rendesek? :O Engem is raboltak már ki, csak nekem megvan a kellő intelligenciám, hogy ne higgyem azt, hogy a bűnözés a vérükben van"
Csak az a baj hogy ez pont azt jelenti, hogy nincs meg a kellő intelligenciád.
http://www.youtube.com/watch?v=k1r2aeI75pA
ajánlom figyelmetekbe ezt a filmet.
ez a jelenet különösen jó,akár passzolhat is ide.
gondolkozzatok el a jeleneten, meg a mondókátokon.
anna, ez a jelenet jó, de hidd el mindkét fél máshogy látja.
Szóval mire célzol?
jó a jelenet, jó példa arra ahogy az emberek elmenekülnek az igazság elől.
amikor csendben mondod az igazat, akkor nem figyel senki, és könnyű félresöpörni. ebből következik, hogy az ember tehetetlenségében indulatos lesz és keményen mondja hangosabban. akkor pedig a többiek menekülnek. mert félnek.
én ezt látom benne.
És az átlagmagyar milyen cigányellenes viselkedést produkál? Erre nagyon kíváncsi lennék...
Egyébként semmivel sem érzem kevesebbnek magam, mert utálom a cigányok bűnöző fajtáját. Náluk az arány miért nem fordított? Nagyobb részük beilleszkedik, kisebb részük bűnöző?
"És az átlagmagyar milyen cigányellenes viselkedést produkál?"
Ha jönnek a cigányok, rettegni kezdenek, mintha az ÁVH jönne, és ez a bizalmatlanság olyan mértékű, hogy pl. nem meri megkérdezni a cigánytól, hogy hány óra, merre van a buszmegálló stb..., és ha a cigány közeledne felé, hogy kérdezzen valamit, akkor ő meg elkezd távolodni.
biztos azért mert krvára nincsenek negatív élményeink mi? öregem....
majd ha 10 alkalommal is egy tigris támad meg, és sokszor látod, hogy mást is megtámad, akkor lehet meggondolod, hogy legközelebb a közelébe menj e. vagy nem így teszel? akkor normális környezetben a természetes szelekció végezne veled, ugyanis aki nem tanul az meghal.
te vagy cigány vagy, vagy egy abnormális jogvédő szellemi fogyatékkal, hogy ennyi hsz után se értetted meg.
többször láttam,hogy állatokkal példáloztok méhecske meg tigris.
rossz példa.
emberekről van szó.
a film az esküdtszékről szól,hogyan ítélkeznek.
12-en vannak, a többség mindenféle megbeszélés nélkül elítélné. 1 ember van akinek kétségei támadnak az üggyel kapcslatban. a végére minden bizonyíték megdől a gyilkossággal vádolt fiúval szemben. ha az az egy ember nem ül ott akkor egy ártatlan embert halálra ítéltek volna. az öreg meg a filmben belátja hogy tévedett az előítéletei miatt akarta halálraítélni a fiút,nem azért mert megbizonyosodott a bűnösségében. nagyon rosszul értelmezted a jelenetet, úgy értelmezted,hogy te jöjjél ki jófiúnak,te jogosan vagy cigányellenes. az a fiú akiről üvölt miközben azt hiszi -ha hangosabban mondja akkor igazat mond-nem követett el semmit. 1957-es film remek alkotás. a jelenet végén is mondja az ember,hogy az előítéletek gyakran eltakarják az igazságot.
rossz tapasztalat sem mérvadó. mert mindig van olyan aki nem illik bele az "átlagba" meg tudom érteni azt a cigánylányt hogy nem hajlandó elfogadni azt a felfogást,hogy sok embernek problémája van a cigányokkal akkor ő vele automatikusan előítéletesek az emberek.
és ez nem az alja cigányok hibája. ők az alja. a cigányelleneseknek kellen eljutni odáig hogy vannak bűnözők vannak rossz emberek meg vannak normáis rendes emberek, etnikai csoporttól függetlenül. senki sem születik bűözőnek. egyébként nekem nagyon rossz tapasztalataim voltak a szemüveges gyerekekkel. ki nem állhatom őket mind egyforma. ( persze hogy nem így van.)
"Ha jönnek a cigányok, rettegni kezdenek, mintha az ÁVH jönne, és ez a bizalmatlanság olyan mértékű, hogy pl. nem meri megkérdezni a cigánytól, hogy hány óra, merre van a buszmegálló stb..., és ha a cigány közeledne felé, hogy kérdezzen valamit, akkor ő meg elkezd távolodni."
Ebben mi a cigányellenes viselkedés? Ez természetes védekezési reakció. Ha egy cigány közeledik valaki felé, abból vagy késelés vagy pénzlehúzás vagy lopás lesz belőle. Tudod az a helyzet, hogy a cigányoknak magyarellenes a viselkedésük, és csurig vannak rasszizmussal telítve, ráadásul nagy az erőszakra való hajlamuk. Pont az az etnikai probléma ebben az országban, hogy ezek a rasszista cigányok gyűlölnek és legyilkolnak minket szívbaj nélkül. A kérdésed tehát nem valós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!