Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Devizahitel: szerinted melyik...

Devizahitel: szerinted melyik a probléma?

Figyelt kérdés

Ma olvastam egy érdekeset.

Orbánék szerint kínpadra kell vonni, aki rászabadította a devizahiteleket az országra.

Holott nem az a baj, hogy akkor egy lakáshitelt 20-30 ezer forinttal olcsóbb volt felvenni frankban...

Az a problemo, hogy most a frank árfolyama 230, de volt már több is, a neuróé 280, és folyamatosan emelkednek a hitelek.

Ez a jelenség pedig azóta tart, mióta rendszeressé vált, hogy kicsit erősödik a forint, javul a helyzet, erre jön "akinek nincs semmije annyit is ér-Audi SA" Lázár, és egy nyilatkozattal elintézi, hogy még aznap 10 forintot romlik az árfolyam.

Ha megint 190 lenne a frank, és 265 az euró, mint a sokat átkozott előző kormány alatt, a válság kirobbanása idején, már kifejezetten örülnénk neki. Ami szerintem szégyen.

Nem az lenne a megoldás, hogy erősítik a forintot??? Miért KELL nekik mindig elszólni valami okosat?

(Nagyjából most jutott el oda az árfolyam, hogy már rosszabbul jár, aki devizában vett fel hitelt, egész eddig az árfolyamig még jobb döntés volt, mint a forinthitel.)

2011. szept. 9. 21:05
 1/5 anonim ***** válasza:
71%

Nekem mondod?

Az egész deviza egy csalás.

Én (hál Istennek)csak a kocsim buktam el.Nem a házam de csak azért mert olyanom nincs. 2x kifizettem és vissza is adtam a banknak mert nem bírtam fizetni a megemelekedett törlesztőket. Ők eladták nudliért és még egy autó árát ki akarnak fizettetni velem!

Az a baj hogy a munkaeszközöm volt a furgon. Szóval munkám sincs.

De az a vicc az egészben hogy mikor felvettem a hitelt rá a bankban nem tájékoztattak hogy elmozdulhat az árfolyam. Sőt csak frankra adták ki a pénzt kérdezés nélkül.

A másik az hogy eléd tolnak a bankba egy kazal papírt és itt meg ott írd alá.... De elolvasni annyi iratot órák hosszába telne. És hazavinni vagy jogásszal átolvastatni nincs semmi lehetőséged. A z ügyintéző meg siettet és mutogatja hol kell aláírnod. És mint tudjuk egy ha se mindegy hogy hová kerül egy szerződésbe. És utólag ha belegondolsz ezzel a bankok becsapják az embereket. Na itt a baj! Ha én ezt csinálnám a piacon engem lecsuknának vagyon elleni csalásért. Sőt még agyon is ütnének. A bankok meg vígan működnek tovább és emiatt a válság történet miatt több ezer ember vesztette el a pénzét és nem csak azt hanem az otthonát is. Nem csak az akinek lakáshitele volt hanem az is aki tartozott és a kamatos kamatot nem bírta fizetni foglalták a házát.

2011. szept. 9. 21:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A devizahitel tényleg kockázatos dolog, hiszen a szerződésekben is benne foglaltatik, hogy az árfolyam különbözettel járó kockázatot a hitel felvevő viseli. Ugyanakkor közel nem lenne ekkora probléma, ha az országkockázati felár nem lenne ennyire magas, ami egyébként a forradalmi kormányzás ideje alatt id jelentősen nőtt, akkor bizony a devizahitelek is olcsóbbak lennének. Nem beszélve arról, hogy évek óta nem tudjuk elérni a prognosztizált gazdasági növekedést, és inflálódik a forint. Arról nem is beszélve, hogy a régióban nálunk a legmagasabbak a kamatlábak.
2011. szept. 9. 22:33
 3/5 A kérdező kommentje:

A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:30

Nem arról van szó, hogy sokan nem voltak tisztában a kockázattal.

Az a kérdés lényege, hogy nem azokat a felelősöket kell előkeríteni, akik pl. 5 éve lehetővé tették, hogy egy lakás törlesztőrészlete 20ezerrel kevesebb legyen.

Azt kell felelősségre vonni, akik miatt jelenleg a frank árfolyama 230 (és majd hétfőn csapódik le a Fidesz kormány legutóbbi okos benyögése a 180 forinton rögzített egy összegű visszafizetésről, lesz az még 250).

Amíg az árfolyam a válság kirobbanása alatt is 180-190 között mozgott, még mindig kedvezőbb volt a frank- mint a forinthitel.

Most az lenne a kormány dolga, - szerintem -, hogy valóban erre vágyott szintre vigye a forintot.

Ehelyett amint erősödik, bejelentenek valami orbitális ökörséget, és bedöntik. Ezt többször is elkövették egymás után.

Holott, ha az árfolyamot vissza tudnák tornázni arra szintre, ami az előző kormány alatt, a világválság idején volt, már nem lenne ekkora baj. De ez szóba se kerül.

Mióta Orkán-kormány van, folyamatosan, és rettenetes mértékben értéktelenedik el a forint.

Ez itt a baj.

Fogadjunk, ha 170-150 lenne a frank, 240 az Euró, te is kocsival jársz, és van munkád. Nem?

2011. szept. 10. 08:02
 4/5 anonim ***** válasza:
47%
Kérdezőnek: Én most is kocsival járok, lakásom is van, hitelem viszont nincs. Nem volt kötelező felvenni. Azonkívül kár mindezért a Fideszt okolni, meg Lázár kijelentését is, mert annak semmi köze a forinthoz meg a devizához. Az csak egy nagy igazság volt a semmit érő emberek felé, ami ráadásul nem is a dolgozó emberekre irányult, csak ügyesen megmanipulálta az ellenzék.
2011. szept. 11. 00:40
 5/5 anonim ***** válasza:
47%
A legutóbbi kijelentése pedig csak pillanatnyi gyengülést fog eredményezni, amennyiben megvalósul, újra erősödés várható. De isten ments hogy beleszóljak olyan dolgokba ami nem is érint meg nem is fog soha. A végtörlesztés pedig nem fogja a bankokat bedönteni, ugyanis azt úgy számolták ki hogyha mindenki kifizetné a teljes hitelösszegét, ami azért valljuk be, képtelenség.
2011. szept. 11. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!