Mit gondolnak azok, akik nyárra is ugyanilyen karantént szeretnének?
Én heti egyszer eddig is elutaztam kirándulni és vásárolni vidékről.
Rendőrt se látni nem hogy ellenőrzést. Persze a gazdaság miatt muszáj lenne kezdeni valamit mert állást se nagyon találni így.
Az viszont csacsiság hogy leszednek ha kimész a természetbe.
Mert kötelező otthonmaradni? Nem!
Ha otthonmaradnak az ő bajuk, mind beteg.
Panelban lakom a négy fal között, ha nem dolgozom, akkor is 24 órából 8-at kint vagyok.
Ma este a barátokkal jól éreztük magunkat a parkba, jót beszéltünk 3 -an voltunk.
Rendőrségi autó több is járőrözött, egyik sem szolt hozzánk, látták, hogy megvan a tisztességes távolság köztünk. Nem kötekedni akarok, de az ilyen "maradjotthon" mondogatóknak legszívesebben azt mondanám, hogy maradjon otthon a jó nagymamád. Nem kell itt azon gondolkodni, hogy mit gondolnak, ha nekik jó maradjanak otthon. Mondom ezt úgy, hogy nekem is van légkondim, de hosszútávon káros az egészségre.
Azt lehet mondani, hogy a #maraggyotthonozók nagyon nagy része egyrészt alacsony iskolázottságú, másrészt gazdaságilag inaktív.
Egyrészt komolyabb összefüggéseket nem képesek átlátni, ezért egyszerű vezényszavakra van szükségük. Másrészt, mivel inaktívak, vagyis valamilyen formában eltartottak, könnyen azt hihetik, hogy a pénz a pénzfán terem.
A #maraggyotthonozók nagy csoportjai:
- akik az élet iskolájába jártak
- gyeden, vagyis inkább gyes+csp kombón élő ősanyák
- vérpistikék, akiket anyuciék tartanak el
- néhány unatkozó, leszázalékolt rokkantnyugdíjas
Utolsó a szívemből szólt!
Jó azért látni, hogy mások is úgy gondolják, ahogy én.
Utolsó felsorolását kiegészíteném az egyetemistákkal. Mondom ezt úgy, hogy én is az vagyok. De nagyon idegesítő, a szaktársaimmal már alig beszélek, mert mind meg akarnak halni, és már én érzem rosszul magam, amiért én nem akarok félni. Ez nem azt jelenti, hogy félvállról veszem a dolgokat, ha vége is a korlátozásoknak, a nagyszüleimet pl. nem látogatom utána sem egy ideig. De már finoman szólva a tudatom tele van vele, hogy mindenhonnan az jön le, hogy már lassan 10 évig fog tartani ez a helyzet (igen, olvastam ilyet tényleg). Szerintem a korlátozásokat fel kell oldani nyárra, mert lassan elfogy ám a lelkesedés a #maradjotthon, meg jaj vigyázzunk egymásra stb. iránt. Arról nem is beszélve, hogy tényleg van aki anyagilag bajba kerül a következő pár hónapban és a pénzét, egzisztenciáját vesztett tömegnek nem fogja megmagyarázni senki, hogy jaj vigyázni kell egymásra, maradj otthon... Azok az emberek rájuk gyújtják a parlamentet... És ezt biztosan ők is tudják. Én nem mondom egyébként, hogy a kormányt rossz szándék vezérelné feltétlenül, de sajnos ezt be kell fejezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!