Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon mikor lehet...

Magyarországon mikor lehet majd bitcoinban is adózni?

Figyelt kérdés
A forint centralizált, elavult és béna. A jövő a kriptovalutáké.
2019. aug. 28. 18:36
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/324 anonim ***** válasza:
20%
ja azért sok milliárd dollár a piaci kapitalizácioja, mert csak egy probálkozás. Azért foglalkoznak vele milliok, akár bányászként akár elfogadohelyként akár sima felhasználoként. Ez a "bele vagy zugva" elég silány érv. A klasszikus esete, amikor elfogynak az érvek akkor jön a személyeskedés. Eddig minden ellenérvedről kiderült, hogy hazugság, s az is kiderült hogy alapvető részletekkel nem vagy tisztában. Már csak ez maradt: bele vagy zúgva. És az még csak nem is egyezik a belezúgás fogalmával, ha valaki ismer olyan valamit, amit te nem, és elmondja neked amikor ezt azt hiszel róla, hogy hol tévedsz.
2019. szept. 2. 14:34
 182/324 anonim ***** válasza:
20%
És ne felejtsük el azt az apróságot, hogy nekem kisapázni se kell ahhoz hogy a véleményemet megerősítsem. Miért van az hogy az én érveim enélkül is megállják a helyüket az én éveim legnagyobb gyengéje az hogy nem egy linket adtam meg hanem sokat, vagy ép neked kellett (volna) utána nézned, mert a minősíthetetlen stílusod miatt erre már nem voltam hajlandó?
2019. szept. 2. 14:42
 183/324 A kérdező kommentje:
#179: Hogy lehet bitcoint hamisítani?
2019. szept. 2. 18:04
 184/324 anonim ***** válasza:
41%
a forkolás menetét mennyire ismered?
2019. szept. 2. 18:36
 185/324 A kérdező kommentje:
Az 51% -os támadásra gondolsz? A bitcoin cash nem hamisított bitcoin, hanem egy teljesen másik valuta, mint ahogy van amerikai meg jamaicai dollár is.
2019. szept. 2. 18:39
 186/324 anonim ***** válasza:
52%
közben egy mások példát találtam. ez nem konkrétan hamisítás, de egy visszaélés. [link]
2019. szept. 2. 18:46
 187/324 anonim ***** válasza:
29%
azt a cikket nem találom ahol a hardfork kapcsán gondoltam, de ez itt megint pár átverés: [link]
2019. szept. 2. 18:49
 188/324 anonim ***** válasza:
62%
Popcorn time
2019. szept. 2. 22:00
 189/324 anonim ***** válasza:
4%

"csakhogy megint te találsz ki egyre nagyobb hulyeségekez..."

No John...YOU ARE the demonz!!!

"ujabb hazugsághisz amit idéztél az ép nem azt tartalmazta amit meg rámkenni probálsz azt nem is mondtam. ez hazugság megint ferditésnek csusztatásnak sem lehet finomitani"

Igen igen tudjuk, te soha nem is mondtál ilyet, hazudok és ferdítek, biztos "meghakkoltam" a profilodat, és a nevedben írtam be.

Meddig akarod még égeti magad itt ezzel a szánalmas mentegetőzéssel? Ismerd be szépen, hogy ostoba vagy, ostobaságot írtál, és vállald, hogy ezért körberöhögnek, ahelyett, hogy itt vergődsz és tagadod a tényeket.

"szoval olvastad de linket kérsz arra ami benne van mondván sose hallottál rola. te olvastál valamit amit én nem nekem kell kulön bebizonyitani a tartalmát. ez egyre jobb lesz"

Ilyet sehol nem írtam, kisapám, ez max. a te vágyvezérelt elképzelésed.

"nem az adja a garanciát te szeencsétlen, az csak leirja mitől garantált ez a rendszer. mert sok millio gépet egsszerre kellene meghekkelni ai mszakilag..."

Fel tudod fogni azzal a gyökkettes IQ-dal, hogy NEM kell több millió gépet "meghakkolni" ahhoz, hogy egy kriptovaluta elveszítse az értékét?

Dehogy tudod, ostobább vagy, mint a napon felejtett samottégla.

"nyilt hazugság h ezt én irtam,"

A 40. válaszodban írtad, kisapám, ott áll fehéren-feketén, ahogy tagadtad az aranyfedezet létezését.

Ez már hanyadik ténytagadásod is itt, kisapám? Sok századik. És még elvárod, hogy itt bárki téged komolyan vegyen :DDD Esküszöm, ez már kabaré.

"márte magad rengetegszer cáfoltad meg magadat amior nyilvános adatokat cáoltál. lehet te lusta voltál utána nézni de aki megtette az már tisztában van vele hogy troll vagy"

Kisapám, itt egyedül te nyilatkozol ordenáré baromságokat zéró forrással a kriptovalutákról, úgy, hogy közgazdaságilag és informatikailag is segghülye vagy a témához, pluszban még ténytagadsz ahol bírsz.

Maradjunk annyiban kisapám, hogy a troll itt vastagon te vagy.

"közgazdasági alaptörvény, a kereslet kinálat elve"

Majd akkor kummogjál itt közgazdasági fogalmakról, amikor legalább a középiskolát kijártad, kis csivasz.

"igy jár ai nem tájékozodik. sokmindent nem fog érteni."

Ja, hogy akkora pofád nincs, hogy a pénzügyminisztériumnál kampányolj, csak egy anonim fórumon tudod lökni a szektás ostobaságaidat, mert egy szakképzett pénzügyes helyből két vállra fektetne :DDDD

"2 hetes informatikai gyorstalpalo"

2 hetes gyorstalpalóval kisapám, te egy Windows jelszót nem tudnál feltörni.

"Akinek minimális esze van az tudja, hogy nincs a dollár mögött semmi."

Linkeltem az aranytartalékot. Tehát van mögötte valami? Igen van.

"De ennél sokkal több van, mivel az arany fedezetet eltölték lassan 100 éve és előtte se tartották be az 1 -1 arányt:"

Leírhatod ezt a hazugságot még ötvenszer, az se fogja igazzá tenni.

Van aranytartalék? Van. Akkor vitának helye nincs.

"Ha elolvastad, akkor tudni fogod, hogy nehezebb hamisítani, mint bármit a világon és ha valaki pl rájön, hogy lehet hamisítani"

Egy szóval se beszéltem hamisításról. Vagy ha igen, kérlek, mutasd, időponttal együtt.

Arról beszéltem, hogy a developer guide-től függetlenül ugyanúgy tud majd inflálódni a bitcoin is. Ez pedig teljesen igaz, függetlenül attól, hogy a 44%-os közgazdasági analfabéta idióta miket hord össze.

"A lényeg, hogy a bitcoin jelenleg a világ legbiztonságosabb valutája. Aki mást mond, az vagy hazudik, vagy nem érti a működését."

Nem valuta. Kriptovaluta. A két fogalom NEM szinonimája egymásnak, annyi közük van egymáshoz mint a belsőszerv-lépnek a méhek lépéhez.

A bitcoin tehát NEM valuta, ugyanis egyetlen ország sem jegyzi hivatalosan.

"Ugyanez igaz... Az ethereumra és a smart contractocra. "

Az ethereum már rég bedőlt, úgyhogy sikerült itt döglött lóra tenned.

"Talán a nincs mögötte semmi érvet el lehet fogadni azoktól, akik a forint/dollár helyett az aranyat akarják fő valutaként."

Senki nem akarja az aranyat valuta helyett. Az viszont picit sokatmondó, hogy az arany már 2000+ éve oroszlánrészt vállal a kereskedelem-pénzügy területén, a bitcoin pedig 10 éves sincs, de te már azt vizionálod, hogy majd jól megváltja az egész világot, és ki lehet dobni aranyat, dollárt, fontot, mindent.

Nos, erre kb. annyi az esély, mint a technológiai szingularitásra. Semmi.

"Bár.. akkor meg az a kérdés, mi van az arany mögött. Egyáltalán mi van a gazdasági teljesítmény mögött. Bocsi, de hülye válaszra nem tudok mást írni, minthogy olvass utána egy kicsit először."

Az arany mögött az van, hogy SOHA de SOHA nem lesz belőle akkora mennyiség, hogy el tudjon értéktelenedni.

A bitcoin sokszorosítható, ezt még a 44%-os idióta is elismerte, miután többször egymás után is önellentmondáson kaptam.

Most gondolom az jön, hogy "hádde az arany is sokszorosítható". Persze, több milliárd dollárért, atomtechnikával felszerelt nanolaboratóriumban. Ahol a legkevésbé se éri meg.

"A nagyapám ezt mondta a számítógépekre meg az internetre is a 80as években. Hogy miért hiszem, hogy szükségszerűen el fog terjedni, már leírtam korábban."

Akkor jöjjön az ellenpélda. 2000 előtt mindenki odavolt, hogy itt az űrkorszak, lesznek légdeszkák, lebegő autók, teleportáció, szaturnuszi kolónia meg kiskutyafsza karikára vágva, voltak olyan elmeháborodottak is, akik telket vásároltak a Holdon. Ígértek itt aszteroidabányászatot, meg fúziós erőművet, meg amit el tudsz képzelni, rendszeres betanult szöveg volt a magazinok hasábjain, hogy "már csak egy inci-finci kicsike dolog hiányzik hozzá, és működni fog!"

És mi valósult meg ebből? A nagy büdös semmi.

Álmodozni lehet, de előbb-utóbb fel fogsz ébredni te is.

"Sajnos egyelőre csak béna "blockchain hajók" vannak, amik tényleg egy ponzi scheme eseményre emlékeztetnek. Lehet emiatt vagy ilyen bizalmatlan."

Ami úgy néz ki mint egy kacsa, úgy jár mint egy kacsa, és úgy beszél mint egy kacsa, akkor az egy KACSA.

"és emiatt nem értesz még olyan alap dolgokhoz sem, mint a pénz."

LOL, mondja ezt valaki, aki azt hiszi, a bitcoin majd jóóóóóóól megváltja a világot :DDD

Egyetemet te max. akkor láttál, amikor az építkezésén keverted a maltert.

"Egyébként senkit nem érdekel a diplomád, az is ugyan olyan elavult és idejétmúlt f*s, mint a fiat currency, vagy a maffiaállam, amiben élünk."

Hát igen, akinek nincs diplomája, és Ponzi-sémáktól várja a meggazdagodást, az köpködni fog azokra mindig is, akiknek van. Hogy én havonta a 2,5-szörösét megkeresem valódi pénzben annak, amit te a Ponzi-sémáddal összekínlódsz, azzal ne is foglalkozz, nyugodtan vizionáld magadat csiliárdosnak. Az ujjacskáidat azért töröld majd meg, a bilibe lógtak.

"bányászgépek érintkezői aranyozottak."

Kisapám, az ugye megvan, hogy az ékszerészeti arany az NEM azonos az ipari arannyal?

"van hasonlo állam, ami pl fuszerekből él, vagy ép az olajból, s más gazdasági teljesitmény nincs mögötte."

Így van, pl. az Egyesült Arab Emirátusok. Monokultúrális nemzet, az olajból mégis remekül megvannak, nem szorulnak rá bitcoinos Ponzi-sémára. Ezt mivel is magyarázod? Igen, az arabok is mind hülyék, hogy a nyamvadt olajba fektetnek mind, pfuj, idejétmúlt értéktelen szar, a bitcoin a nyerő! Aztán majd tankolhatsz bitcoint az autódba, és várhatod hogy elinduljon :DDDDD sügér

"Egyébként azt az aranytartalékot, amiről beszélnek, valójában pár bennfentest leszámítva nem látta senki, tehát semmi bizonyíték nincs rá, hogy tényleg ott van, ahol mondják, azon kívül, hogy azt mondják hogy ott van."

Ez pedig egy az egyben a konteós oldalakra tartozik, a "Hitler földönkívüli volt és a Holdon él" meg a "légüres térben kongott a Hold" ökörségek közé.

"ja azért sok milliárd dollár a piaci kapitalizácioja, mert csak egy probálkozás."

Bernie Madoff kapitalizációja a sokszorosa volt a bitcoinnak, kisapám. Maga Bernie a Nasdaq főnöke is volt egy időben.

És mi lett a vége? Összedőlt a piramis, Bernie pedig mehetett a hűvösre 150 évre.

"Azért foglalkoznak vele milliok, akár bányászként akár elfogadohelyként akár sima felhasználoként."

Egyél tehénszart! Ötmilliárd légy nem tévedhet!

"A klasszikus esete, amikor elfogynak az érvek akkor jön a személyeskedés."

Bagoly mondja verébnek, kisapám.

"Eddig minden ellenérvedről kiderült, hogy hazugság, s az is kiderült hogy alapvető részletekkel nem vagy tisztában."

Itt konkrétan neked nem volt 1 db kommented se, amibe nem volt hazudozás, ténytagadás, meg önellentmondás, úgyhogy szerintem ne nagyon mutogassál itt ujjal senkire.

"És ne felejtsük el azt az apróságot, hogy nekem kisapázni se kell ahhoz hogy a véleményemet megerősítsem."

Ettől még tömény vegytiszta baromság és kamu, amit írsz, függetlenül attól, hogyan írod.

"Miért van az hogy az én érveim enélkül is megállják a helyüket"

A te "érveid" maximum a te bugyuta kis világodban állják meg a helyüket, amit folyton csak önigazolásra használsz. Köze nincs a valósághoz annak a sok ökörségnek, amit összehordasz.

2019. szept. 2. 22:31
 190/324 anonim ***** válasza:
49%

"Maga a kriptopénz fogalmát Szergej Mavrodi találta fel"

Nem talalta fel, nincs ilyen irva a wikipedia linken hiba hazudozol.

Semmi koze nem volt kriptohoz 2011-ig, bitcoin 2009 ota van.

"a bitcoin nem inflálódik"

Te az aranyra mondtad, megis fele annyit er most az arany mint korabban.

"az ellenkezőjét állítják"

Nem allitja senki az ellenkezojet, hiszen az egy teny ha valami nyilt akkor nem lehet titkos.

"Rendben, tehát összesen 24 helyen lehet majd bitcoinnal fizetni. ... És forinttal hány helyen lehet?"

24 hely az automatak szama, egyelore ott tartunk hogy arany automata meg 0 darab van 5000 eve letezik megse lehet vele semmit kezdeni. Online sem tudod atvaltani vagy fizetni vele.

Forint: a bitcoin fohalozat nem arra van kitalalva, hogy te boltban fizess vele egy fankot, az a kovetkezo lepes a bitcoinra epulo lightning network es hasonlo layer 2 technolgiak feladata.

"Van cserébe ékszerész, zaci, ötvös, és belőlük pindurkát több, mint bitcoin-

autómatából."

Van persze, ahol minimum 5%-ot buksz de ha tort aranykent veszi be akkor akar 50%-ot buksz az arannyal, bitcoint meg a vilag barmely pontjan 0,15%-os jutalekert valtanak a valtok online a karosszekbol utana barmelyik banki automatabol felveszem. Aranynal meg toled vonjak le hogy ott gubaszt egesz honapban az alkalmazott, nagyszeru technologia, kozepkorba valo, hat ott is szuletett nem veletlenul. Digitalis korba digitalis arany valo.

"Aha, és amikor előadod a futárnak, hogy te bitcoinnal akarsz fizetni, a hasát fogja majd a röhögéstől."

Nem fizetek semmit a futarnak, hiszen online fizethetem bitcoinnal.

"Aranyra viszont soha senki nem épített még Ponzi-sémát. És nem is fog, mert nem lehet."

Dehogynem: [link]

Az arany nevet rengeteg ponzi sema hasznalta, ahogy a kripto nevet is hasznalta par.

Csak a problema hogy emellett az aranyat hamisitjak is amit a bitcoinnal nem lehet, de a fo problema az arannyal hogy technologiailag a kozepkorba valo, nem az internet vilagaba.

"Zeneszámot lehet sokszorosítani akárhányszor, aranyat nem."

A Bitcoint sem. Tehat digitalis arany, jo hogy levezetted.

"És ki garantálja, hogy a jövőben senki nem fog tervezni egy olyan programot, amivel sokszorosíthatóvá válik?"

Nagyon egyszeru, ha lenne egy hiba amivel egy banyasz mondjuk a 12,5 helyett 1 millio bitcoint irna jova maganak egy kibanyaszott blokkert akkor rogton latna az egesz halozat es javitasra kerulne. Ezert van az a szabaly, hogy varj 6 megerositest a tranzakciokkal. Tehat hiba kuldne be egy valtora, ott a 6 megerosites ideje alatt kiderulne igy nem erne vele semmit.

"a Microsoft egy bődületes mamutcég"

A windows bonyoultabb mint a bitcoin szoftvere. Egy hello world programot meg lehet irni hiba nelkul. Plusz lasd feljebb.

"Oké, a lakosság hány százaléka vásárol Amazonról vagy Ebay-ről?"

USA-ban es Nyugat Europaban eleg nagy szazaleka, Magyarorszagrol is az Amazaonrol kapod a legolcsobban az elektronikai eszkozoket.

"hány százaléka vásárol boltban, hipermarketben"

A bitcoin fohalozat nem arra van kitalalva tovabbra sem hogy te 10 deka parizsit vegyel a boltban. Az a kovetkezo lepes.

"Már csak egy icike-picike fejlesztés hiányzik, és meglesz..."

A fuzios eromuvel szemben ez mar mukodik pedig par eve meg gondolat sem volt. De meg tesztfazisban vagyunk. Ennek ellenere sok helyen mar elesben hasznaljak igy is.

"Én erre azt állítottam, hogy az arany még jobb"

Jo lenne az arany, csak hat technologiailag szart sem er a maganszemelyeknek. Arra jo hogy kormanyok szefekben taroljak es ha szallitani kell kifizessek a millio dollaros szallitasi koltseget. Jo esetben a valodisagat is tudjak ellenorizni tovabbi milliokert. A maganszemelyeknek meg marad a bitcoin aminek nincsenek ilyen hatranyai mint az aranynak hogy nem lehet ellenorizni es nem lehet transzportalni online es ingyen.

2019. szept. 3. 16:02
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!