Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon mikor lehet...

Magyarországon mikor lehet majd bitcoinban is adózni?

Figyelt kérdés
A forint centralizált, elavult és béna. A jövő a kriptovalutáké.
2019. aug. 28. 18:36
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
 221/324 A kérdező kommentje:

"Nehéz eldönteni, hogy a 213-as troll vagy csak fogalma sincs miről beszél. a kérdés azért nem trollkérdés mert van már olyan ország ahol bitcoinban is lehet adot fizetni.":

Tehát ha most nem lenne olyan ország, akkor trollkérdés lenne? Ezt a fajta érvelést egyébként nem szeretem. Ha van valami jó dolog, amit még senki nem csinált, legyünk mi az elsők, akik megteszik! Mutassuk meg, hogy igenis a magyar nép nem elmaradott, begyepesedett gondolkodású, nem fél az újtól, az ismeretlentől és képes utat mutatni az emberiségnek! Legyünk mi is olyanok, mint Elon Musk! Neki is biztos mondták, hogy az elektromos autó nem piacképes, mivel senki se gyártja. Ehhez képest neki köszönhetően ma már a maffiózós bmw kínálatában is van elektromos modell.

Egyébként szerintem ha a magyar nemzetnek visszaadnánk a hitét és büszkeségét, a korrupció megszüntetése is könnyebb lenne. Aztán ha már nincs olyan nagy korrupció és fejlődik az oktatás, be lehetne vezetni a valódi demokráciát is.

"In 1998 Mavrodi created Stock Generation, allegedly a classic pyramid scheme presented as a "virtual stock market game". The website ran from 1998 to early 2000.":

Ennek mi köze a bitcoinhoz azon kívül, hogy ez is a neten van? Miben hasonlít a virtual stock market technológiája a bitcoinhoz. Szerintem semmiben, de ha nincs igazam, bizonyísd az ellenkezőjét.

"Nem a középkorban élünk már, kisapám, ahol rézzel meg amalgámmal fel lehet ütni az aranyat."

A bitcoin is tudja ezt.

"A kettő között nincs különbség, hiába erőlteted a dolgot."

Ahhoz, hogy legyen aranyfedezet a dollár mögött, 3 dolog kell:

1. A kormány hivatalosan is azt mondja, hogy van aranyfedezet.

Ez nem valósul meg, mivel 1933 óta ők is azt mondják, hogy nincs. Azért mondják, mert a nagy gazdasági válság idején kiderült, hogy HAZUDTAK, MÁR AKKOR SE VOLT elég arany a dollár fedezetére.

2. Van elég arany.

Ez nem valósul meg, mivel mint mondtam, már 1933 -ban se volt elég. Azóta persze még több és több dollárt nyomtattak. Közbe egyes híresztelések szerint az az arany is eltűnt, amiről eddig úgy tudtuk, hogy ott van. Nyilván összeesküvéselmélet, de ugyanezt mondtátok az NSA -ra is, mielőtt Snowden kiszivárogtatta volna.

3. A dollárt bevihetem és átválthatom fix mennyíségű aranyra.

Ez 1971 óta nem valósul meg, mivel akkor eltörölték.

Tehát én azt mondom, ezen ne rágódjunk tovább.

2019. szept. 5. 08:48
 222/324 A kérdező kommentje:

"A pénzt bármikor beválthatod aranyra, kisapám. Amikor csak akarod.":

Ugyan úgy, ahogy a bitcoint is.

"Csakhogy a bitcoin nem bír saját belső értékkel. Az arany igen. Hoppá.":

1. Szerintem meg a bitcoinnak van belső értéke, az aranynak meg nincs, hiszen az aranyat az ipari termelésben le lehet cserélni és akkor csak luxuscikk lesz, míg a bitcoin a papírpénzmentes társadalomban az egyedüli módja lesz a drogvásárlásnak.

Más kérdés, hogy nincs belső meg külső érték. Ez egy idejétmúlt 100 évvel ezelőtti tanítás egy másik világból. Persze az egyetemen még most is ezt tanítják, csak hát az nem változott semmit már 30 éve.

2019. szept. 5. 09:01
 223/324 anonim ***** válasza:
7%

""Nehéz eldönteni, hogy a 213-as troll vagy csak fogalma sincs miről beszél. a kérdés azért nem trollkérdés mert van már olyan ország ahol bitcoinban is lehet adot fizetni.":

Tehát ha most nem lenne olyan ország, akkor trollkérdés lenne?" Ez hibás logikai okfejtés. Az ha nincs mellette egy bizonyos érv ami igazolna valamit nem jelenti, azt, hogy ha nincs mellette az z érv akkor hamis. Ha nem lenne olyan ország akkor csak nem lenne ezzel igazolva hogy nem trollkérdés. Akkor más érveket kellene keresni, ha igazolni akarjuk

2019. szept. 5. 10:55
 224/324 anonim ***** válasza:
7%
"Mutassuk meg, hogy igenis a magyar nép nem elmaradott, begyepesedett gondolkodású, nem fél az újtól, az ismeretlentől és képes utat mutatni az emberiségnek!" Ugyanabban az országban élünk? Vagy a ponzi troll és a fajtája éjszaka disszidált?
2019. szept. 5. 10:57
 225/324 anonim ***** válasza:
7%
Amúgy azt hogy miben adózunk az állam dönti el, s jelen helyzetben a bitcoinnal ezt meglépni politikai öngyilkosság lenne, mert sok szavazatot elvesztene az a kormány ami ezt meglépné. Pl a ponzi torollunk szavazatát.
2019. szept. 5. 11:01
 226/324 anonim ***** válasza:
20%

""In 1998 Mavrodi created Stock Generation, allegedly a classic pyramid scheme presented as a "virtual stock market game". The website ran from 1998 to early 2000.":

Ennek mi köze a bitcoinhoz azon kívül, hogy ez is a neten van? Miben hasonlít a virtual stock market technológiája a bitcoinhoz. Szerintem semmiben, de ha nincs igazam, bizonyísd az ellenkezőjét." bárcsak csak ezt keverte volna össze...

2019. szept. 5. 11:03
 227/324 anonim ***** válasza:
53%
"Más kérdés, hogy nincs belső meg külső érték. Ez egy idejétmúlt 100 évvel ezelőtti tanítás egy másik világból. Persze az egyetemen még most is ezt tanítják, csak hát az nem változott semmit már 30 éve." Ha megnézed miket alakitott ebben a kérdésben, hogy rájössz soha se járt ez egyetemre, de közgáz orára még szakközépben se: https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..
2019. szept. 5. 11:05
 228/324 anonim ***** válasza:
49%

"In 1998 Mavrodi created Stock Generation, allegedly a classic pyramid scheme presented as a "virtual stock market game". The website ran from 1998 to early 2000."

Azt allitottad hogy a fazonnak koze volt a kriptohoz a bitcoin elott. A virtualis stock marketnek nem kriptohoz, semmi koze hozza. Most is van virtualis csirkenevelde ponzi a neten annak sincs semmi koze a kriptohoz. Tehat ismet hazudtal.

"Forrás?"

[link]

Amint latod bedolt a cucc.

"Az arany bedőlt?"

Ja, volt mar 2000 dollar felett is. Most meg sokkal olcsobb. Elinflalodott.

USA-ban az arak meg 2000 ota 50%-ot nottek, inflacio, igy a dollar egyenesen a foldbe allt ahhoz kepest szuper az arany is.

"És a CD-tartód majd köpködi ki a húszezreseket?"

Mit csinalnek otthon a 20 ezresekkel? WC papirnak talan jo lehet. Az online, karosszekbol atvaltott bitcoin a bankszamlara kerul igy bankkartyaval barhol koltheted online vagy offline is.

"Nem megyek olyan zaciba, ahol átráznak"

Mehetsz te barmilyen zaciba 5-50%-ot fogsz perkalni vetelkor is eladaskor is valamibol meg kell elniuk.

"neked nem is való az aranykereskedés"

Igy van, mar vettem volna, de nem lehet ellenorizni a valodisagat, nem lehet egyszeruen tarolni, oriasi lehuzas van a veltelkor es eladaskor es online nem is transzportalhato igy letettem rola. Elavult technologia.

"Nem a középkorban élünk már, kisapám, ahol rézzel meg amalgámmal"

Latom, tavaly is csak par milliardos ertekben soztak a bankokra trombitarezet:

[link]

De te jobban ertesz hozza mint a bankarok.

"van egy nagyon felfutott, és nagyon keresett termék"

Szolgaltatas aminek egy fix alapkoltsege van, ez a fix koltseg nem valtozik attol hogy 2x annyi kereskedes van a platformon. Tehat tobb tranzakcio eseten kisebb haszonkulcssal is kitermelodik a fix alapkoltseg tyukagyu baratom.

"én a fogyasztói árakra utaltam"

A fogyasztoi arak nem valtoznak attol hogy te dollarban, forintban fizetsz valamit. Az atvaltasi dijon felul. Mellelottel ezzel is, hiba magyarazkodsz.

"hogy lehet, hogy nem zárt be még az összes?"

Pont azert amiert a provident, a kaszinok es a dohanyboltok is megelnek az olyan mentalis kvalitasu emberekbol mint te.

"Én beviszem olyan zaciba, ahol nem ráznak át."

Ott nem raznak at csak felszamoljak a vaskos jutalekot.

"A kettő között nincs különbség"

Hatalmas kulonbseg van a ketto kozott. 1971 ota nincs aranystandard igy nem letezik aranyfedezet a penz mogott. A forgalomban levo penznek nincs kapcsolata az aranytartalekkal ami tipikusan arra van felhalmozva ha gyengelkedik a gazdasag vagy haboru eseten legyen hova nyulni. Persze par napnal tovabb nem tartana ki az a mennyiseg amivel a legtobb orszag rendelkezik. Ha epp a nagyvezir el nem lopja mint Venezuelaban.

"Tehát amelyik kólára nincs kiírva, hogy "ez az igazi", az hamis kóla?"

Nem kisapam, forditva ulsz a lovon, amelyik kolara ra van irva hogy nincs benne cukor abban nincs cukor, azt kell nezni ra van irva. Regen a dollarra ra volt irva hogy bevalthato aranyra, mostmar csak az van irva hogy adossagot fizethetsz vele. A hit mogotte a fedezet.

"A pénzt bármikor beválthatod aranyra, kisapám. Amikor csak akarod."

Ebben is tevedsz, nem letezik annyi kibanyaszott arany amennyi penz letezik. Tehat nem valthato be az osszes. Sot van mokasabb dolog a penzt meg keszpenzre sem tudod bevaltani, hiszen nincs annyi penz a bankban mint amennyi penzt ott tartanak az emberek.

"Nem, nem nevekről van szó"

Dehogynem.

"A Ponzi-sémák MINDEGYIKE nyílt rendszer, kapaszkodj meg! Mégcsak központi szereplő se kell hozzá!"

Hazudsz. Mondj egy ponzit ami nyiltan ponzi es nem volt kozponti szereplo, tehat nem szerepelo egyenrangu.

"Csakhogy a bitcoin nem bír saját belső értékkel."

De bir. Mar leirtam korabban.

"A kényelem miatt soha semmit nem cseréltek még le."

Dehogynem. Erre epul a fogyasztoi tarsadalom. A lovat is lecsereltuk autora pedig 10000 eve velunk volt meg az postagalambot is emailre.

"Jajajajajjj tudooom, nem te voltál"

Mar kulonbozik a szazalek 44 vs 46 gondolom fel lett torve a gyakori hogy visszamenoleg valtoztatva legyen. Jol beegtel.

"Azt állítottad, a Windows rendszere bonyolult, és összetett, mégis feltörik. A bitcoin rendszerét, ami nem bonyolult, és nem összetett, ezek után nem törhetik fel?"

Igen, kiveve hogy a bitcoint nem lehet feltorni azt te koltotted hozza. Minnel bonyolultabb valami annal tobb benne a hiba. Azt is odairtam, hogy egy hello world-ot konnyebb megirni hibamentesen mint a windowst. De ugy latom nulla kozod van az informatikahoz ha azt sem tudtad felfogni. Azt is leirtam mi vedi a bitcoint a hibak kihasznalasatol.

"mert neked ingyen, puszira fuvaroznak"

Latom nem sikerult felfogni: Szallitasi koltseggel egyutt olcsobb.

"Az Amazon csak a 13. legnagyobb"

Nem talalt, market cap alapjan a 3. legnagyobb.

"Sokan használják, és?"

Meseld el hogy ha allitasod szerint a legratyibb miert hasznaljak ennyien? Gondolom mindenki hulye csak te vagy helikopter.

"Forrást azóta se mutattál."

Mire? Lightninggal vasarolhatsz az Amazonon es tobb mint 1500 masik helyen.

"Forrás?"

[link]

"Akkor tehát az aranytartalék volt a biztosíték a pénz vásárlóerejére? Igen, nagyon is."

Nem talalt. Mar a hiperinflacio utan adta el. Az arany semmire nem fedezet 1971 ota meg az USA-ban sem, csak tartalek.

"Ha egyszer eladták, abból miért lett volna haszna az embereknek?"

Mert arra valo az (arany)tartalek, hogy ha szarban vagy akkor lehessen mihez nyulni. De mivel az aranytartalekon egy kozponti szereplo ul igy siman le lehetett nyulni magancelra.

"Megfogom, elviszem a legközelebbi ötvöshöz, és megkapom a súlyát pénzben."

Ja hiperinflacio eseten atvaltasz 1 kg aranyat 1 nap mulva ertektelen penzre amikor csak 1 kg kenyeret akartal venni, bomba uzlet. Persze mast nem tudsz tenni mert az arany kvazi oszthatatlan atlagembernek.

"Arannyal nem fizetnek, hanem mögöttes értékként szerepel"

Akkor hiperinflacio eseten hasznalhatatlan? De jo meg arra sem jo hogy kenyeret vegyel belole haboru eseten mert azt mondod nem lehet vele fizetni.

"a dolgok bő 99 százalékát nem lehet transzportálni online"

A dolgok 99%-a nem alkalmas epeszu korulmenyek kozott fizetesre, tudod ezert vezettuk be a penzt tobbezer eve, mert senki nem akart fel disznoval a penztarcajaban szaladgalni. Az internettel meg meg tobb dolog kiesett ami fizetesre alkalmas az arany is.

"Az ipari arany és az ékszerészeti arany továbbra sem egy és ugyanaz"

Sot a befektetesi arany is kulon van. Ezt mondom en is. A kitermelt arany 95%-a felesleges. Tehat az ara 95%-ban lufi. Ipari celra az evente kitermelt arany 5%-at hasznaljak es evrol evre csokken mert mas anyagokkal valtjak ki.

"A világban egyedül levegőből van kvázi végtelen mennyiség, aranyból, szénből, ércből nincs."

LOL, levegobol, a levego eleve tobb alkotoelembol all, uristen.

Aranybol tovabbra is kvazi vegtelen mennyiseg van mint minden mas elembol is a vilagegyetemben.

2019. szept. 5. 19:33
 229/324 anonim ***** válasza:
62%

Latom, tavaly is csak par milliardos ertekben soztak a bankokra trombitarezet:

rám is akartak vaskos arangyrt, odaadta volna 5000-ért, az évszázad uzlete lett volna. de kihagytam. majd oddadta volt 2000-ért is. annyiért már megvettem volna jopofa bizsu bellakozom s lassabban zoldul, de csak 5 ezresen volt, s nem néztem ki a fazonbol, h visszad belőle 3 ezret. miről ismertem meg hogy réz? a szinéből! hasonlo a réz az arany szinéhez? nem számitott, mert az elado szinéből jöttem rá.

"A Ponzi-sémák MINDEGYIKE nyílt rendszer, kapaszkodj meg! Mégcsak központi szereplő se kell hozzá!"

Hazudsz. Mondj egy ponzit ami nyiltan ponzi es nem volt kozponti szereplo, tehat nem szerepelo egyenrangu.

engem is érdekelne egy természetes ponzi.

"A világban egyedül levegőből van kvázi végtelen mennyiség, aranyból, szénből, ércből nincs."

LOL, levegobol, a levego eleve tobb alkotoelembol all, uristen.

mindenestere akkor nyugodtan égethejk az esőerdőket. sot kell is mert a végtelen levegőnek a sulya is végtelen lenne s agyonnyomna minket. végesiteni kell mint a bitcoint.

2019. szept. 5. 21:06
 230/324 anonim ***** válasza:
65%
De jo olvasni, ezek ketten vagy 3 man mit összehordanak :D
2019. szept. 5. 22:59
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!