Magyarországon mikor lehet majd bitcoinban is adózni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"mivel én nem csak elhiszek hülyeségeket a bitcoinrol mint te, hanem használom is."
A tulipánhagymát is csak használták. Kellett a jó fenének a tulipánhagyma, mindenki jól meg akart gazdagodni. A vége az lett, hogy egy igen szűk csoportnak sikerült, a többiek meg szívtak mint a torkos-borz.
Ahogy mondtam: ha a bitcoin ekkora nyerő dolog lenne mindenki számára, már rég lecsapott volna rá valamelyik szuperhatalom.
"amugy nem mindegy milyen forrásbol olvasod. érdemes hitelesitett forrást olvasni"
Na épp ez az. Miből gondolod, hogy a forrás, amit olvasol, 100%-ban valót állít? A magyar hírportálok döntő többsége se az igazat írja meg. Frászt. A tulaj valamelyik párt talpnyalója, kiadja az ukázt a firkászoknak, ők pedig megírják. Ha nem teszik, másnap nézhetnek új munka után. Ha valakinek érdekében áll hazudni, akkor fog is hazudni. Ez hatványozottan igaz a pénzügyi befektetőkre. Ne tudd meg, a 2008-cas válság előtt mit összekamuztak a devizásoknak.
"homlokegyenes ellentéteseket írsz mint amiket a hitelesitett források irnak"
És ki állítja, hogy hitelesített? Itt kezdődnek a gondok.
"meg ők nem eröltetik rá a véleményt a másikra, nem nevezik kisapámnak, ha mást mond hanem utána lehet nézzni sok forrásbol"
És ha több forrás ugyanazt állítja ugyanabból az érdekből, akkor szerinted az miért nem lehet hamis? Senki nem kéri számon rajtuk az állításuk valódiságát soha.
"Hát ebből is látszik a színvonal."
Ezt miért nem az oktatásügyi miniszternek mondod? Ha úgy érzed, fontos, indítványozd, hogy vegyék fel a tananyagba.
"Az enyémhez hiába férnek hozzá, addigra törlök mindent."
Semmi időbe nem kerül visszaállítani nekik, ha HDD-d van. Egy jellegtelen kis kft nekem visszahozta a winchesterem teljes tartalmát format cé után.
SSD-ről valóban képtelenség visszahozni a törölt adatokat, de ne félj, erre is lesz gondjuk. Mondjuk, kriminalizálják azt, ha törlőd az adózási naplódat. Ráadásul esetleg lefoglalják a gépedet is.
"Szerintem nem lesz áfa meg hasonló baromságok, hanem egy elvárt adó lesz, ami egy fix összeg, amit mindenki köteles befizetni."
És ha ehelyett mondjuk a bitcoint még külön jól meg is adóztatják? A kormányoknak általában kétféle intézkedésük szokott lenni: vagy betiltanak valamit, vagy megpróbálják az irányításuk alá vonni. Bármelyik is történik meg, az átlagember csak rosszul járhat.
"változás annak minden pozitív és negatív következménnyel együtt úgy is bekövetkezik, mivel szükségszerű."
Ez megint szimpla jósolgatás. Legutóbb egy bizonyos Pataky Attila hirdette ezt fennen, hogy majd jól megszűnik a pénz. Kérdés, mennyire lehet komolyan venni olyan embert, akit hoznak-visznek a testépítős ufók, belülről simogatják és pálcával nyomkodják...
"Ez hazugság."
Ott szerepel a Wikin. Biztos a Wiki is hazudik.
"Satoshi amit lemásolt(Wei Dai b money -ja), nem csak lemásolta, hanem olyan fontos fejlesztéseket is végrehajtott, amik nélkül nem működhetne rendesen, de amikkel viszont működik."
Az alapötlet akkor sem tőle származik. Géppisztolyból is van millió meg egy fajta, de maga az alapötlet Richard Jordan Gatlingtól származik. Golyóstoll is rengeteg féle-fajta van, a legelső viszont Bíró László leleménye volt. A piramisjáték ősatyja pedig mái napig Ponzi, az angolban nincs is más kifejezés a piramisjátékra, mint a "Ponzi-scheme".
"melyikhez? mindhez? s a mobilomhoz is? tabletemhez is? emailjeimhz is? s ha még igy is lenne, akkor sem kell ezeken tárolni a bitconrol adatot."
Igen. Mindhez. Gyakorlatilag totális kontrollt adnál az állam kezébe a magánszférád felett. Nem elég, hogy már lassan az ember segge lyukából is videókamera fityeg, áááá, több kell!!!
"Nehogy már nekem kelljen utánaolvasnom irreleváns 20 évvel ezelőtti ponziknak"
Ezek nem 20 évvel ezelőtti Ponzi-sémák voltak, ha elolvastad volna a cikkeket, hanem jóval fiatalabbak.
"te arra se veszed a fáradságot, hogy egy 15 perces videót megnézz a youtube -on, hogy legalább az alapokkal tisztában légy."
Többet is megnéztem, és őszintén szólva, semmivel nem hitelesebbek, mint az MLM-es szeánszok.
"Lehet hogy nem olyan helyeken kellene "tanulni", ahol ezeket tanítják..."
Ezt MINDEN egyetemen tanítják! Külföldön is!
"akkor ki is cáfolja meg önmagát? itt vallottad be, hogy nem a csókád alkotta meg a bitcoint. több mint 2 ezer kriptovaluta van, vagyis max azokbol az egyiket alkotta meg, ha létezik még egyáltalán, de nem a bitcoint"
Maga a bitcoin ötletét ő alkotta meg, és persze az első kriptovalutát. Azt nem állítottam, hogy mind a 2 ezer fajta az ő ötlete volt, csak te akarod a számba adni.
"tehát Szergej mittoménki azért hogy meggazdagodjon vele. Ebben az esetben is teljesen más technológiáról van szó, aminek az emberíségre meg az egyénekre is más hatása lesz, mivel a bitcoin egy jó dolog, a virtual ponzi meg nem."
Ha nem volna jó dolog a Ponzi-séma, senki nem ugrana bele önként :)
"Figyelj, mindenki látja, hogy nem olvastad és úgy keménykedsz, nem kell kamuznod."
Felőlem hiteted ezt, ha ettől jobban alszol, ettől még nem lesz bevezetve a bitcoin mint hivatalos valuta.
"Az viszont úgy már nem aranyfedezet, hanem vagy becsapás, ami ment 1933ig, amikor bedőlt az amerikai gazdaság, vagy őrület, ami azóta megy."
Miért lenne becsapás? Gyémánt sincs annyi, amennyi pénz forog a világon, sőt, olaj sincs. Ennek ellenére mégse dől be egy gazdaság se.
"Mint mondtam 1 hete, már nem sokáig."
Ez megintcsak doomzday-prófécia, jósolgatás.
"Tovabbra sem alkotta meg a kriptovalutat, semmi koze nem volt kriptohoz 2011 elott a bitcoin meg 2009 ota van. Vagy angolul nem tudsz vagy hazudsz ahogy szoktal."
Így van, bitcoin 2009 óta van. Szergej pedig mikor alkotta meg az első kriptovalutát? 1998-ban. Ennyit a szokásos nettó kamudról.
"Az ethereum grafikonjan sincs a grafikon aljan megis azt allitottad hogy bedolt:"
Parancsolj, itt az Ethereum saját oldalának állítása:
Igen, tudjuk, hazudnak, neked van igazad egyedül.
"Magadnak mondasz ellen megint, jol pofraestel megint."
Jeleznéd, hol mondtam ellent magamnak? Kérlek!
Magadból indulsz ki?
"Nem kell odajarni ahhoz hogy megnezzem az aktualis BAV arlistatat, minimum 9% jutalekot fizetsz, de ha nem naluk vetted akkor 25% felett is:"
Ki mondta, hogy a BÁV-hoz bármit is vinnék?
"Trombitarezet vesznek a bankok is milliardokert, de te kezratetellel meg tudod mondani hogy melyik a valodi."
Arkhimédész óta meg lehet állapítani az arany valódiságát, de úgyis hiába magyarázom neked, aki a töriórákat is ellógta.
"A valosagban mukodnek igy a dolgok:"
Kraken.com :DDDDD Nó komment...
Tehát ami a Kraken.com-ra igaz, az az egész világra igaz!
"Nem, te geniusz vay hogy 5-50% feet fizetsz az arany adas-veteleert."
A "feet" az lábfej. Magyarul nem megy? Olyan nehéz leírni, hogy "díj"?
Egy szóval nem írtam, hogy be akarnám adni zaciba az aranyat. Azt mondtam, abban tárolom lekötve a vagyont, mert értéktartó. És az is marad, hiába dobálózol itt a százalékjaiddal.
"3x linkelted be az aranytartalekot aminek semmi koze az aranyfedezethez."
Szerinted. A valóság szerint pedig nem. Szerecsenmosdatás lvl 100.
"A lenyeg, hogy az osszes penz egy toredeket sem tudod bevaltani aranyra mivel nincs aranyfedezet mogotte."
Honnét tudod 100 százalékra, hogy NINCS fedezet mögötte? Láttad a saját szemeddel? Megszámoltad?
Ha nem, nos, akkor csak valószínűsítgetsz.
"Ha neked az OTP-ben van a penzed hiaba mesz az Erste-be, max. korberohognek."
Életedben nem küldtél át még számláról számlára pénzt, igaz-e?
A mi családunkban - írd és mondd - 6 bankszámla van összesen!
Roman Kobets nem a főkolompos, csak egy koordinátor, egy beosztott. Na ennyi eszed van, az alapvető különbségekkel nem vagy tisztában.
"De bir."
Nem bír, hiába írod le ötezerszer ugyanazt a kamut.
"Latom auto es email nelkul is elvan."
Ha hiszed, ha nem, autó, és e-mail előtt is volt élet a Földön. Sőt, a Failbook előtt is volt!
"Amugy a kriptovaluta az aranyat helyettesiti elso korben, sokan elvannak arany nelkul is, de ezt latjuk is a napi kereskedesi volumenen."
Az átlagember elvan arany nélkül igen, az országok már kicsit kevésbé.
Kína épp most vásárolt fel egy valagnyi aranyat:
De bizonyára ők is mind egy szálig hülyék, ugye? Azért a világ egyik gazdasági szuperhatalma, mert tudjátok, ott csupa hülye sárga él.
"Besultel a szazalekokkal, hiba terlesz."
Azt hiszed, nem ismerlek fel más regisztrációval? Mondom, óvodás trükk, ennél jobban kell igyekezned.
"Igy van, majdnem, az en allitasom az hogy kevesebb benne a hiba emiatt, ha ertenel valamit az informatikahoz ertened hogy ami egyszerubb azt konnyebb megirni kevesebb hibaval."
Az, hogy valamit könnyebb megírni kevesebb hibával, és hogy feltörhető-e, két külön dolog. De nem várom el informatikai analfabétáktól, hogy megértsék.
"Attol meg sikhulye vagy hozza ha nem tudod felfogni hogy ami bonyolultabb abban nagy valoszinuseggel tobb a hiba."
Annyi fogalmad van az informatikáról (is), mint a gazdaságról. Egész pontosan nulla.
"Igy van. Usd fel az amazon.de-t es csodalkozz."
Persze, majd nyilván ingyen szívességból idehoznak neked bármit is a tengerentúlról, anélkül, hogy beépítenék az árba az üzemanyagköltséget! Álmodozz csak.
"Dehogynem, de pluszban rarakja a sajat hasznat is amiert az uzletben gubbaszt es rad var, hogy ott is kifizesd a jutalekot mint az arany eseten."
A kereskedő mindig és mindenhol rárakja a saját hasznát mindenre, kisapám. Akkor tudnád ezt megkerülni, ha egyenest a gyárból rendelnéd.
"Bevetelt egy veszteseges webshop is tud milliardost generalni, nem jelent semmit. Market cap a lenyeg."
Jah,csak az nemigen fog felkerülni a Wikire. A market cap a lőtéri kutyát nem érdekli.
Ja, mellesleg ott volt felsorolva a profit is a listán, és az Amazon így is még csak a 13. helyet kapta.
"Az amazon-nak van alternativaja, megis az amazon-t hasznaljak. Bebuktad."
Kivéve akik az E-Bayt meg a többi oldalt használják, úgyhogy kisapám, itt te estél pofára ismét.
"Bitcoinnak nincs koze a gazdsaghoz ahogy az arany se allitja helyre a gazdasagot haboru eseten."
Újra bizonyítod, hogy semmit nem értesz a gazdasághoz.
"Az aranyat most tavasszal adta el a nagyvezir, a hiperinflacio meg evek ota tart, mellenyultal, mint mindig."
Ezt csak te állítod, kisapám, az állításaid pedig fabatkát se érnek, bizonyítod újra meg újra, hogy nálad az se igaz, amit kérdezel.
"Tehat igaz, te meg hazudsz ahogy mindig."
Megintcsak bagoly mondja verébnek.
"Aranytartalek volt irva, na akkor kinel osszpontosul az orszag aranytartaleka?"
Szerinted aranyat csak és kizárólag a kormány birtokolhat? :D
Hát esküszöm, te hülyébb vagy, mint a sokéves átlag.
"Dehogynem, feleslegesen nem nyomtatnak."
Jah, tüzelőnek tökéletes.
"Na meselj hogy veszel a rud aranybol 1 kg kenyeret, meg mindig nem vazoltad fel."
Rúdaranyért nem 1 kg kenyeret adnak. Tudod, hogy működik? Odaadod az aranyat, és pl. 1 hónapig járhatsz hozzájuk kenyérért. Fingod nincs a dologról.
"A noveny oxigent termel nem levegot, nagy a homaly nalad kisapam."
Aha, kivéve, amikor nem. Ennyit arról (is), kinél nagy a homály, biológiából felmentett utánozós majomkám.
"A Foldon nem tudhato mennyi arany van, annyit tudni, hogy az evente kitermelt arany csak 5%-at hasznalja az ipar es az is evrol evre csokken. Tehat 1 evi banyaszas is 20-nal tobb evre eleg lenne az iparnak. 95%-a az aranak lufi es spekulacio."
Ez megint olyan bullshit, amit rajtad kívül senki nem állít, és nem is fog, aki kijárta a középiskolát legalább.
"mivel én nem csak elhiszek hülyeségeket a bitcoinrol mint te, hanem használom is."
A tulipánhagymát is csak használták. Kellett a jó fenének a tulipánhagyma, mindenki jól meg akart gazdagodni. A vége az lett, hogy egy igen szűk csoportnak sikerült, a többiek meg szívtak mint a torkos-borz.
A tulipánhagyma mögött nem volt infrastruktura.
Ahogy mondtam: ha a bitcoin ekkora nyerő dolog lenne mindenki számára, már rég lecsapott volna rá valamelyik szuperhatalom.
Putyin ép ezt tette. Csak nem a Bitcoinnal, hanem az etherieum megalapitojával tárgyalt s utána saját kriptovalutát hozott létre. Mivel a bitcoin közkincs s minden kontinensen ott van, nem lehet kisajátitani. Olyan mintha mondjuk a tiszára lecsapna valami szuperhatalom.
"amugy nem mindegy milyen forrásbol olvasod. érdemes hitelesitett forrást olvasni"
Na épp ez az. Miből gondolod, hogy a forrás, amit olvasol, 100%-ban valót állít? A magyar hírportálok döntő többsége se az igazat írja meg. Frászt. A tulaj valamelyik párt talpnyalója, kiadja az ukázt a firkászoknak, ők pedig megírják. Ha nem teszik, másnap nézhetnek új munka után. Ha valakinek érdekében áll hazudni, akkor fog is hazudni. Ez hatványozottan igaz a pénzügyi befektetőkre. Ne tudd meg, a 2008-cas válság előtt mit összekamuztak a devizásoknak.
Ellenőriztem miután elolvastam.
"homlokegyenes ellentéteseket írsz mint amiket a hitelesitett források irnak"
És ki állítja, hogy hitelesített? Itt kezdődnek a gondok.
mondom, ellenőriztem. az miota gond ha valaki leellenőrzi hogy valami ugy van e ahogy megirták?
"meg ők nem eröltetik rá a véleményt a másikra, nem nevezik kisapámnak, ha mást mond hanem utána lehet nézzni sok forrásbol"
És ha több forrás ugyanazt állítja ugyanabból az érdekből, akkor szerinted az miért nem lehet hamis? Senki nem kéri számon rajtuk az állításuk valódiságát soha.
Ja értem, az egész internetet meghekkelték. Eddig csak a mikrosoftot, de most már az egész internetet. vagy csak pont azt amit elolvastam? De honnét tudják, mit fogok elolvasni?
"Hát ebből is látszik a színvonal."
Ezt miért nem az oktatásügyi miniszternek mondod? Ha úgy érzed, fontos, indítványozd, hogy vegyék fel a tananyagba.
a te ötleted, neked kell végrehajtanod. aki akarja az igy is meg tudja tanulni.
"Az enyémhez hiába férnek hozzá, addigra törlök mindent."
Semmi időbe nem kerül visszaállítani nekik, ha HDD-d van. Egy jellegtelen kis kft nekem visszahozta a winchesterem teljes tartalmát format cé után.
1 gigásnál kisebb hdd setén de az ottmaradt neandervölgyben.
SSD-ről valóban képtelenség visszahozni a törölt adatokat, de ne félj, erre is lesz gondjuk. Mondjuk, kriminalizálják azt, ha törlőd az adózási naplódat. Ráadásul esetleg lefoglalják a gépedet is.
jelenleg is igy van, ha nincs naplo, akkor felfggesztik az adoszámot. minden tranzakciot vezetni kell, ahogyan más vállalkozásoknál is. ahogy más vállalkozásnál is bahé van ha nincs pénztárkönyv. nem te vagy a közgazdász véletlenul? hány olyan vállalkozásrol hallottál, ahol nem igy van? fura hogy közgazdásznak adod elő magadat s ilyen alap dolgokat el kell neked magyarázni.
"Szerintem nem lesz áfa meg hasonló baromságok, hanem egy elvárt adó lesz, ami egy fix összeg, amit mindenki köteles befizetni."
És ha ehelyett mondjuk a bitcoint még külön jól meg is adóztatják? A kormányoknak általában kétféle intézkedésük szokott lenni: vagy betiltanak valamit, vagy megpróbálják az irányításuk alá vonni. Bármelyik is történik meg, az átlagember csak rosszul járhat.
A bitcoin árfolyamnyeresség jelenleg is adköteles.
"változás annak minden pozitív és negatív következménnyel együtt úgy is bekövetkezik, mivel szükségszerű."
Ez megint szimpla jósolgatás. Legutóbb egy bizonyos Pataky Attila hirdette ezt fennen, hogy majd jól megszűnik a pénz. Kérdés, mennyire lehet komolyan venni olyan embert, akit hoznak-visznek a testépítős ufók, belülről simogatják és pálcával nyomkodják...
Engem az lepne meg ha mostantol nem lenne változás.
"Ez hazugság."
Ott szerepel a Wikin. Biztos a Wiki is hazudik.
"Satoshi amit lemásolt(Wei Dai b money -ja), nem csak lemásolta, hanem olyan fontos fejlesztéseket is végrehajtott, amik nélkül nem működhetne rendesen, de amikkel viszont működik."
Az alapötlet akkor sem tőle származik. Géppisztolyból is van millió meg egy fajta, de maga az alapötlet Richard Jordan Gatlingtól származik. Golyóstoll is rengeteg féle-fajta van, a legelső viszont Bíró László leleménye volt. A piramisjáték ősatyja pedig mái napig Ponzi, az angolban nincs is más kifejezés a piramisjátékra, mint a "Ponzi-scheme".
Jézus is hasonlot csinált. Van annak sokkal régebbi ősatyja is. (Maga Ponzy ezt fejlesztette tovább)
"melyikhez? mindhez? s a mobilomhoz is? tabletemhez is? emailjeimhz is? s ha még igy is lenne, akkor sem kell ezeken tárolni a bitconrol adatot."
Igen. Mindhez. Gyakorlatilag totális kontrollt adnál az állam kezébe a magánszférád felett. Nem elég, hogy már lassan az ember segge lyukából is videókamera fityeg, áááá, több kell!!!
Na megnézném azt a totális kontrolt hogy valositanák meg technikailag. És nem csak technikai hanem személyiségjogi aggályok is vannak.
"Nehogy már nekem kelljen utánaolvasnom irreleváns 20 évvel ezelőtti ponziknak"
Ezek nem 20 évvel ezelőtti Ponzi-sémák voltak, ha elolvastad volna a cikkeket, hanem jóval fiatalabbak.
Sajnos minket se az uj se a régi ponzi sémák nem érdekelnek,mert nem azokkal foglalkozunk.
"te arra se veszed a fáradságot, hogy egy 15 perces videót megnézz a youtube -on, hogy legalább az alapokkal tisztában légy."
Többet is megnéztem, és őszintén szólva, semmivel nem hitelesebbek, mint az MLM-es szeánszok.
Hát igen a mai fiatalság, a könyv már kiment a divatbol, az irott dokumentum is. videotol várjátok a hitelességet. a gondolkodás ma már egy megnem engedhető luxus? az eredmény szinte kézzelfoghato.
"Lehet hogy nem olyan helyeken kellene "tanulni", ahol ezeket tanítják..."
Ezt MINDEN egyetemen tanítják! Külföldön is!
Hát akkor sok sikert, igazi ponzi szakértő leszel. De ha nem haragszol, mi továbbra se a csalásokat tanuljuk meg amikről idáig irtál. Beérjk a tisztességes dolgokkal, s akár itt magyaroszágon is.
"akkor ki is cáfolja meg önmagát? itt vallottad be, hogy nem a csókád alkotta meg a bitcoint. több mint 2 ezer kriptovaluta van, vagyis max azokbol az egyiket alkotta meg, ha létezik még egyáltalán, de nem a bitcoint"
Maga a bitcoin ötletét ő alkotta meg, és persze az első kriptovalutát. Azt nem állítottam, hogy mind a 2 ezer fajta az ő ötlete volt, csak te akarod a számba adni.
u
érte ő találta ki az első kriptovalutát. és ha az mködőképes volt akkor hol is van most? shatosi az első olyant találta ki ami már 10 éve muködik. volt korábban néhány elvetélt probákozás szerintem ezek tévesztettek meg téged. ezekszerint a repulést is ikarusz találta fel.
"tehát Szergej mittoménki azért hogy meggazdagodjon vele. Ebben az esetben is teljesen más technológiáról van szó, aminek az emberíségre meg az egyénekre is más hatása lesz, mivel a bitcoin egy jó dolog, a virtual ponzi meg nem."
Ha nem volna jó dolog a Ponzi-séma, senki nem ugrana bele önként :)
"Figyelj, mindenki látja, hogy nem olvastad és úgy keménykedsz, nem kell kamuznod."
Felőlem hiteted ezt, ha ettől jobban alszol, ettől még nem lesz bevezetve a bitcoin mint hivatalos valuta.
ez a hivatalos valuta bevezetés csak a te mániád. leirtam pár napja, mi ez az a bitcoin s miért nem lesz bevezetve hivatalos valutának. max elfogadás lesz s váltás, lesz egyre több helyen az viszont már most is van egyes helyeken.
"Az viszont úgy már nem aranyfedezet, hanem vagy becsapás, ami ment 1933ig, amikor bedőlt az amerikai gazdaság, vagy őrület, ami azóta megy."
Miért lenne becsapás? Gyémánt sincs annyi, amennyi pénz forog a világon, sőt, olaj sincs. Ennek ellenére mégse dől be egy gazdaság se.
ezt mond a venezueliaknak.
"Mint mondtam 1 hete, már nem sokáig."
Ez megintcsak doomzday-prófécia, jósolgatás.
"Tovabbra sem alkotta meg a kriptovalutat, semmi koze nem volt kriptohoz 2011 elott a bitcoin meg 2009 ota van. Vagy angolul nem tudsz vagy hazudsz ahogy szoktal."
Így van, bitcoin 2009 óta van. Szergej pedig mikor alkotta meg az első kriptovalutát? 1998-ban. Ennyit a szokásos nettó kamudról.
csak ép nem möködött hurrá. akkor én meg feltalálom a bellantográfot. igaz nem fog mködni mert fogalmam sincs mi az, de azért én csináltam meg elösször. nem attol lesz valami kriptovaluta hogy ráirják a szot a rola szolo dokumentumra, hanem attol hogy kriptovalutaként mködik. ez meg hogy hol a bitcoint találta fel, hogy a 2000 kriptovalutával az egyiket hol meg egy olyant ami bent sincs a 2000-ben mert 20 éve összeomlott... gyorsan változnak nálad a dolgok.
"Az ethereum grafikonjan sincs a grafikon aljan megis azt allitottad hogy bedolt:"
Parancsolj, itt az Ethereum saját oldalának állítása:
Igen, tudjuk, hazudnak, neked van igazad egyedül.
egy nem muködö link. nagyon hiteles.
"Magadnak mondasz ellen megint, jol pofraestel megint."
Jeleznéd, hol mondtam ellent magamnak? Kérlek!
Magadból indulsz ki?
"Nem kell odajarni ahhoz hogy megnezzem az aktualis BAV arlistatat, minimum 9% jutalekot fizetsz, de ha nem naluk vetted akkor 25% felett is:"
Ki mondta, hogy a BÁV-hoz bármit is vinnék?
"Trombitarezet vesznek a bankok is milliardokert, de te kezratetellel meg tudod mondani hogy melyik a valodi."
Arkhimédész óta meg lehet állapítani az arany valódiságát, de úgyis hiába magyarázom neked, aki a töriórákat is ellógta.
"A valosagban mukodnek igy a dolgok:"
Kraken.com :DDDDD Nó komment...
Tehát ami a Kraken.com-ra igaz, az az egész világra igaz!
az egész világra az se igaz ami a dollára igaz.
"Nem, te geniusz vay hogy 5-50% feet fizetsz az arany adas-veteleert."
A "feet" az lábfej. Magyarul nem megy? Olyan nehéz leírni, hogy "díj"?
a dij sokmindent jelenthet, ez egy szakkifejezés. De legyen, Bokor György volt az USA elnöke régen. Most jo?
Egy szóval nem írtam, hogy be akarnám adni zaciba az aranyat. Azt mondtam, abban tárolom lekötve a vagyont, mert értéktartó. És az is marad, hiába dobálózol itt a százalékjaiddal.
"3x linkelted be az aranytartalekot aminek semmi koze az aranyfedezethez."
Szerinted. A valóság szerint pedig nem. Szerecsenmosdatás lvl 100.
"A lenyeg, hogy az osszes penz egy toredeket sem tudod bevaltani aranyra mivel nincs aranyfedezet mogotte."
Honnét tudod 100 százalékra, hogy NINCS fedezet mögötte? Láttad a saját szemeddel? Megszámoltad?
Ha nem, nos, akkor csak valószínűsítgetsz.
"Ha neked az OTP-ben van a penzed hiaba mesz az Erste-be, max. korberohognek."
Életedben nem küldtél át még számláról számlára pénzt, igaz-e?
Olyan bankk számmlájárol ahol nincs számlaszámom, még sose kuldtem pénzt sehova.
A mi családunkban - írd és mondd - 6 bankszámla van összesen!
Roman Kobets nem a főkolompos, csak egy koordinátor, egy beosztott. Na ennyi eszed van, az alapvető különbségekkel nem vagy tisztában.
"De bir."
Nem bír, hiába írod le ötezerszer ugyanazt a kamut.
"Latom auto es email nelkul is elvan."
Ha hiszed, ha nem, autó, és e-mail előtt is volt élet a Földön. Sőt, a Failbook előtt is volt!
"Amugy a kriptovaluta az aranyat helyettesiti elso korben, sokan elvannak arany nelkul is, de ezt latjuk is a napi kereskedesi volumenen."
Az átlagember elvan arany nélkül igen, az országok már kicsit kevésbé.
Kína épp most vásárolt fel egy valagnyi aranyat:
De bizonyára ők is mind egy szálig hülyék, ugye? Azért a világ egyik gazdasági szuperhatalma, mert tudjátok, ott csupa hülye sárga él.
Ja és Kina termeli a legtöbb bitcoint is. Akkor most hulyék, vagy nem?
"Besultel a szazalekokkal, hiba terlesz."
Azt hiszed, nem ismerlek fel más regisztrációval? Mondom, óvodás trükk, ennél jobban kell igyekezned.
"Igy van, majdnem, az en allitasom az hogy kevesebb benne a hiba emiatt, ha ertenel valamit az informatikahoz ertened hogy ami egyszerubb azt konnyebb megirni kevesebb hibaval."
Az, hogy valamit könnyebb megírni kevesebb hibával, és hogy feltörhető-e, két külön dolog. De nem várom el informatikai analfabétáktól, hogy megértsék.
"Attol meg sikhulye vagy hozza ha nem tudod felfogni hogy ami bonyolultabb abban nagy valoszinuseggel tobb a hiba."
Annyi fogalmad van az informatikáról (is), mint a gazdaságról. Egész pontosan nulla.
"Igy van. Usd fel az amazon.de-t es csodalkozz."
Persze, majd nyilván ingyen szívességból idehoznak neked bármit is a tengerentúlról, anélkül, hogy beépítenék az árba az üzemanyagköltséget! Álmodozz csak.
Lehet hogy be van épitve az ár, de ha igy is olcsobb akkot kit érdekel milyen összeget minek neveznek?
"Dehogynem, de pluszban rarakja a sajat hasznat is amiert az uzletben gubbaszt es rad var, hogy ott is kifizesd a jutalekot mint az arany eseten."
A kereskedő mindig és mindenhol rárakja a saját hasznát mindenre, kisapám. Akkor tudnád ezt megkerülni, ha egyenest a gyárból rendelnéd.
"Bevetelt egy veszteseges webshop is tud milliardost generalni, nem jelent semmit. Market cap a lenyeg."
Jah,csak az nemigen fog felkerülni a Wikire. A market cap a lőtéri kutyát nem érdekli.
Ja, mellesleg ott volt felsorolva a profit is a listán, és az Amazon így is még csak a 13. helyet kapta.
"Az amazon-nak van alternativaja, megis az amazon-t hasznaljak. Bebuktad."
Kivéve akik az E-Bayt meg a többi oldalt használják, úgyhogy kisapám, itt te estél pofára ismét.
"Bitcoinnak nincs koze a gazdsaghoz ahogy az arany se allitja helyre a gazdasagot haboru eseten."
Újra bizonyítod, hogy semmit nem értesz a gazdasághoz.
"Az aranyat most tavasszal adta el a nagyvezir, a hiperinflacio meg evek ota tart, mellenyultal, mint mindig."
Ezt csak te állítod, kisapám, az állításaid pedig fabatkát se érnek, bizonyítod újra meg újra, hogy nálad az se igaz, amit kérdezel.
"Tehat igaz, te meg hazudsz ahogy mindig."
Megintcsak bagoly mondja verébnek.
"Aranytartalek volt irva, na akkor kinel osszpontosul az orszag aranytartaleka?"
Szerinted aranyat csak és kizárólag a kormány birtokolhat? :D
Hát esküszöm, te hülyébb vagy, mint a sokéves átlag.
"Dehogynem, feleslegesen nem nyomtatna
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
"Szergej pedig mikor alkotta meg az első kriptovalutát? 1998-ban."
Nem alkotott kriptovalutat 1998-ban, nincs ilyen irva egyik oldalon sem amit linkeltel. 2011 elott semmi koze nem volt semmilyen kriptohoz. Bitcoin meg 2009 ota van.
"itt az Ethereum saját oldalának állítása"
Mit allitanak? Azt irjak 200 dollar az ara, te meg az allitottad bedolt azaz 0 dollarnak kene lennie.
"Jeleznéd, hol mondtam ellent magamnak?"
Eleg sok helyen. Legutobb amikor azt irtad hogy ahhoz hogy bedoljon valami a grafikon aljan kell lennie az arfolyamnak, az ethereum soha nem volt ott megis azt mondtad ra hogy bedolt.
"Ki mondta, hogy a BÁV-hoz bármit is vinnék?"
Kenytelen vagy mert sorban veszi meg a kisebb szereploket, mellesleg nem tudsz mutatni jobb ajanlatot mindenhol 5-50% jutalekot fizetsz az aranyra.
"Arkhimédész óta meg lehet állapítani az arany valódiságát"
Nem lehet, volframmal es barmilyen otvozettel elerheto az azonos fajsuly, ehhez is hulye vagy.
"ami a Kraken.com-ra igaz, az az egész világra igaz"
A legtobb, nagy bitcoin valtonal savos a jutalek, ugyhogy buktad kisapam.
"abban tárolom lekötve a vagyont, mert értéktartó"
Nem tarolsz te abban semmit. Fogalmad sincs az aranyrol sem. De jobban tenned ha abban tarolnad mintha dollarban ez teny. Persze ha nem trombiarezet soztak rad.
"A valóság szerint pedig nem. "
A valosag szerint igen, vilagosan le volt irva a linkeken. A valosag tovabbra sem az amit te idehazudsz.
"Honnét tudod 100 százalékra, hogy NINCS fedezet mögötte?"
Onnan hogy ismert a kibanyaszott arany mennyisege es a penz mennyisege is. Tobb nagysagrendben elternek. Az aranyfedezet kivezetese is ismert teny. Volt link is rola ha neked nem volt ismert.
"Életedben nem küldtél át még számláról számlára pénzt, igaz-e?"
Ne tereljel arrol volt szo hogy a bankban nincs annyi rendelkezesre allo penz, mint amennyi betet elvileg ott van, nem tudja mindeki kivenni a penzet egyszerre. A gorogok is nagyon boldogok voltak hogy napi 60 eurot vehettek ki a sajat vagyonukbol, mert igy mukodik a hitre epulo penz, allambacsi megmondja mit csinalhatsz vele es mikor ferhetsz hozza.
"Roman Kobets nem a főkolompos"
A fokolompos is ott van a linken a foldalon, azt allitottad nincs hierachia, nincsenek kozponti szereplok, keresgelj tovabb ahol nincsenek.
"Nem bír"
De bir, korabban le lett irva miert, ott persze hallgattal.
"Ha hiszed, ha nem, autó, és e-mail előtt is volt élet a Földön. Sőt, a Failbook előtt is volt!"
Most meg nincs. Mert igy kenyelmesebb.
"Kína épp most vásárolt fel egy valagnyi aranyat"
Tudok rola, helyes, a hit alapu penz, bedolese csak ido kerdese. Mint irtam korabban az arany jo az orszagoknak, maganszemlyekenek viszont hasznalhatatlan, elavult technologia.
"Azt hiszed, nem ismerlek fel más regisztrációval?"
Nincs masik regisztraciom, ugyhogy bebuktad. Felsultel a szazalekokkal.
"Az, hogy valamit könnyebb megírni kevesebb hibával, és hogy feltörhető-e, két külön dolog."
Te keverted a feltorhetoseget es a hibak szamat eddig is. A bitcoin feltorhetetlen mert nincs mit feltornod, decentralizalt. Hiba meg azert van kevesebb benne mert kisebb rendszer. A hibak kezeleset leirtam korabban.
"Annyi fogalmad van az informatikáról (is), mint a gazdaságról."
Bagoly mondja. Ha felsulsz valamivel es nincs erved akkor irod ezt. Attol hogy leirod nem lesz igaz.
"Persze, majd nyilván ingyen szívességból idehoznak neked bármit is a tengerentúlról"
Miota van Nemetorszag a tengeren tulon oregem? EU-bol hozzak, mivel ott van (is) van Amazon. Amazon.de cimbol nem jottel ra?
"Akkor tudnád ezt megkerülni, ha egyenest a gyárból rendelnéd."
Eleg az Amazonrol rendelni hogy olcsobb legyen. Mellesleg sok gyarto is arul ott kozvetlenul.
"A market cap a lőtéri kutyát nem érdekli."
Vitatkozhatsz hulyesegen, csak semmi ertelme, a market cap jelenti egy ceg erteket. Az hogy a tobbi mutatoban is kiemelkedo helyen van csak pluszban jon.
"Kivéve akik az E-Bayt meg a többi oldalt használják"
Ebay sehol nincs market capban az Amazonhoz kepest. Mellesleg Ebay-en is lehet bitcoinnal vasarolni.
"Újra bizonyítod, hogy semmit nem értesz a gazdasághoz."
Ha felsulsz valamivel es nincs erved akkor irod ezt. Attol hogy leirod nem lesz igaz.
"Ezt csak te állítod"
Meg az USA:
Bizonyitod ujra meg ujra, hogy nalad az sem igaz, amit kerdezel.
"Szerinted aranyat csak és kizárólag a kormány birtokolhat?"
Meg mindig aranytartalekrol van szo nem aranyrol kisapam. Gondlom most jon hogy elkezded bizonygatni hogy az is el van osztva es a felet Kamaszuka orzi egy lakatlan szigeten.
"Jah, tüzelőnek tökéletes."
Azt mondtad aranyra is bevalthato barmikor mert van mogotte fedezet. Megint magadnak mondasz ellent.
"Odaadod az aranyat, és pl. 1 hónapig járhatsz hozzájuk kenyérért."
1 honap kenyer 1 kg aranyert, nagy uzlet, mellesleg ezt ugy hivjak hogy koztes szereploben megbizas ha te elore odaadsz valamit ez is az arany gyengesege, hogy nem oszthato atlag ember szamara.
"kivéve, amikor nem"
Levegot soha nem termel. Ugyhogy te vagy a hulye.
"Ez megint olyan bullshit"
Most volt rola cikk par honapja.
"A tulipánhagyma mögött nem volt infrastruktura."
Viszont volt mögöttes érték. Egy mázsa búza, két mázsa rozs, négy kövér ökör, nyolc kövér disznó, tizenkét kövér birka, két hordó bor, négy hordó sör, két tonna vaj, öt mázsa sajt, egy teljes ágy, egy teljes ruházat, egy ezüst kupa. A holland tulipánhagyma-őrület csúcspontján, a felsorolt áruk összesen értek annyit, mint egyetlen darab tulipánhagyma.
"Putyin ép ezt tette. Csak nem a Bitcoinnal, hanem az etherieum megalapitojával tárgyalt s utána saját kriptovalutát hozott létre."
Oroszoszág gazdaságilag eléggé rottyon van ehhez képest, és még mindig az olajjal-gázzal machinálnak. Többek közt a Viktátor is attól fosik, hogyha összerúgja a port Putyinnal, az majd jól elzárja a gázcsapot.
"mondom, ellenőriztem. az miota gond ha valaki leellenőrzi hogy valami ugy van e ahogy megirták?"
A jövőbe akkor se látnak. Ezért is nem tesz egyetlen portál se olyan felelőtlen kijelentést, hogy bitcoinban lehet majd adózni.
"Ja értem, az egész internetet meghekkelték."
Senki nem beszélt továbbra se hackelésről. A Windows-t se hackelik, hanem crackelik. A két dolog alma és körte (a cracker programokat tör fel, a hacker rendszereket).
"a te ötleted, neked kell végrehajtanod. aki akarja az igy is meg tudja tanulni."
Az én ötletem? Én soha nem akartam egy betűt se tanulni egyetemeken a kriptovalutákról. Van így is épp elég tananyag.
"1 gigásnál kisebb hdd setén de az ottmaradt neandervölgyben."
Az enyém egy 500 gigás Samsung volt.
"jelenleg is igy van, ha nincs naplo, akkor felfggesztik az adoszámot. minden tranzakciot vezetni kell, ahogyan más vállalkozásoknál is."
Itt nem vállalkozásokról hanem cégekről beszélünk, hanem magánszemélyekről. Azt szeretnéd, ha minden létező adóformát bitcoinban valljon be az ember. Ideértve az SZJA-t, ÁFÁ-t, meg amit csak el tudsz képzelni. Az állambácsi pedig, hogy megbizonyosodjon, egy forintot se titkolsz el, törvényileg szépen bemászhatna a gépedre. Akkor, amikor akarna.
Nem vagyok közgazdász, ha erre gondolsz, csak tanultam ezt-azt az egyetemen. Tehát ezzel gyakorlatilag bepucsítanál az államhatalomnak, hogy "itt a seggem, bsszatok".
"A bitcoin árfolyamnyeresség jelenleg is adköteles."
A jelenlegi rezsim pedig még pluszban rárakná a maga adófajtáit. Szerinted a cigaretta, alkohol miért drága? Előállítási költség? Árrés? Francokat. Akkora jövedéki adók vannak rajta, hogy még világszínvonalon is kb. egyedülálló. A bitcoinnal is pontosan ugyanezt tenné, amint törvényileg fizetőeszközzé lépne elő. Ne aggódjál, a honatyák remekül értenek ahhoz, hogy úgy intézzék a dolgokat, hogy nekik minél jobb legyen, az átlagembernek meg minél rosszabb.
Ehhez nem a bitcoint kell ismerni, hanem a politikusokat. Megéltem már jópár kormányváltást, névtől függetlenül ebben megegyezett az összes politikus.
"Engem az lepne meg ha mostantol nem lenne változás."
Előbb vagy utóbb lesz. A kérdés csak annyi, hogy fejlődés vagy visszafejlődés lesz-e belőle.
"Jézus is hasonlot csinált."
Ha Jézus intézné a Ponzi-sémákat, akkor nyereséges lenne mind :) Úgy könnyű, hogy az ember csodát tud tenni!
"Na megnézném azt a totális kontrolt hogy valositanák meg technikailag."
Igazából már minden program létezik hozzá, hogy megfigyeljék, mikor mit csinálsz a gépeden. Ha hoznak egy olyan törvényt, hogy mostantól köteles vagy ezeket működtetni a gépeden, akkor két választásod van: vagy engedelmeskedsz, és onnantól a Nagytesó figyel, vagy megtagadod az engedelmességet, és előbb-utóbb elvisznek a policájok.
Ha valamilyen oknál fogva hoznak majd egy ilyen törvényt, biztos lehetsz benne, hogy sérülnek a személyiségi jogaid. De ugyan ki állna akkor már melléd az állammal szemben?
És egy olyan országban, ahol gyakorlatilag csak a politikusok fantáziája szab határt, hogy mit tehetnek meg az átlagemberrel, ezt nagyon is elképzelhetőnek tartom.
"Hát akkor sok sikert, igazi ponzi szakértő leszel. De ha nem haragszol, mi továbbra se a csalásokat tanuljuk meg amikről idáig irtál."
Ha nem tanulsz a csalásokról semmit, honnét fogod tudni felismerni őket?
"ő találta ki az első kriptovalutát. és ha az mködőképes volt akkor hol is van most?"
Nem volt működőképes, ezt nem állítottam. Azt állítottam, az első kriptovalutát ő alkotta meg, a tőzsde-szimulátorához mint virtuális pénzt. Aztán, ahogy lenni szokott, a nyakába szakadt a sémája. Satoshie az első olyat találta ki, amelyik működik (addig-ameddig). Ha Szergej Mavrodi nem csalásban gondolkodott volna az első perctől fogva, akkor az is működött volna.
"ez a hivatalos valuta bevezetés csak a te mániád."
Ahhoz, hogy valamivel adózni tudj, először el kell ismerni hivatalos fizetőeszközként. Erzsébet-utalvánnyal meg kajajeggyel se tudod leróni az adódat, hiába van készpénzhez hasonló értéke.
"ezt mond a venezueliaknak."
Venezuela gazdaságát szándékosan döntötte be az ottani főmufti. Úgy valóban nem lehet pénz egy gazdaságban, hogy kilopják belőle. Ha a szaudi hercegek csinálnák ugyanezt, ők is ugyanilyen koldusszegények lennének, ne aggódj.
"csak ép nem möködött hurrá"
Nem is állítottam soha, hogy működött. Azt állítottam, a kriptovalutát ő alkotta meg. Azt is leírtam, miért nem működött: mert Szergej bácsi nem látott túl a saját keretein, fogalma se volt róla, hogy mit talált fel, és hogy ebből világszinten is profitálhatott volna nagyot. Ő az egészet azért találta ki, hogy a hülyéktől elszedjen pár millió rubelt, és kész-passz. Ahhoz Japán kellett, hogy ebből egy valamit is érő dolog legyen.
Ez vicces lesz amúgy, de Oroszországban abszolút nem büntetik a piramisjátékokat, Szergejt se ezzel a váddal ültették le végül.
"egy nem muködö link. nagyon hiteles."
Akkor rossz a böngésződ. Én problémamentesen meg tudom nyitni. De ha akarod, kimásolom az egész szöveget, ezen ne múljon.
"az egész világra az se igaz ami a dollára igaz."
Ezt nem is állítottam. Az viszont tény, hogy a dollár az egyik legértéktartóbb valuta a világon.
"Ja és Kina termeli a legtöbb bitcoint is. Akkor most hulyék, vagy nem?"
Ez speciel igaz, viszont érdekes módon ott se vezették be állami valutának, tehát bitcoinban adózni ott se tudnál.
"Nem alkotott kriptovalutat 1998-ban, nincs ilyen irva egyik oldalon sem amit linkeltel."
Szerinted a virtuális tőzsdejátéka mivel működött? Csokitallérral?
"Eleg sok helyen. Legutobb amikor azt irtad hogy ahhoz hogy bedoljon valami a grafikon aljan kell lennie az arfolyamnak, az ethereum soha nem volt ott megis azt mondtad ra hogy bedolt."
Ebből is látszik, hogy a grafikon valótlant állít. A linkelt cikk az Ethereum tulajdon oldaláról van. Ha nem bánod, én annak jobban hiszek.
"Kenytelen vagy mert sorban veszi meg a kisebb szereploket, mellesleg nem tudsz mutatni jobb ajanlatot mindenhol 5-50% jutalekot fizetsz az aranyra."
Semmit nem muszáj. A klónozás óta meghalni se.
Mellesleg létezik olyan is, hogy arbitrázs, főleg a szarul működő piacokon, mint a miénk is.
"Nem lehet, volframmal es barmilyen otvozettel elerheto az azonos fajsuly, ehhez is hulye vagy."
Aham, ki is nézem belőled, hogy te volfrámmal meg egyéb nehézfémmel nekiállsz majd aranyat hamisítani odahaza a "vidd haza a házi labort öt dollárért" készleteddel :DDD
"A legtobb, nagy bitcoin valtonal savos a jutalek, ugyhogy buktad kisapam."
Ez megint egy baromság. Nem is kellett sokat várnom rá, hozod a szokott jó formádat.
"Nem tarolsz te abban semmit. Fogalmad sincs az aranyrol sem."
Mondja a közgazdasági analfabéta :D
"A valosag szerint igen, vilagosan le volt irva a linkeken. A valosag tovabbra sem az amit te idehazudsz."
De nem is a te vágyvezérelt elképzelései, amik max. a saját kis álomvilágodban állják meg a helyüket.
"Onnan hogy ismert a kibanyaszott arany mennyisege es a penz mennyisege is."
Korábban azt állítottad, hogy ki tudja, mennyi arany van-e, hol van ez az arany, és nem lopták-e el. Erre most veszel egy pálfordulatot, és kijelented, pontosan ismert az arany mennyisége?
Na, vajon a két állítás közül melyik volt a kamu? :D 40 milliós kérdés.
"Az aranyfedezet kivezetese is ismert teny. Volt link is rola ha neked nem volt ismert."
Én pedig mutattam linket az ellenkezőjéről. De akkor itt egy még frissebb:
Kici szárga lenni buta, fehérember lenni okosz, hinni bitcoin elhozni gazdagszág?
"Ne tereljel arrol volt szo hogy a bankban nincs annyi rendelkezesre allo penz, mint amennyi betet elvileg ott van, nem tudja mindeki kivenni a penzet egyszerre."
Mert arra ugye 100%-ban lenne fedezet, ha mindenki egyszerre váltaná be fizikális pénzre a bitcoinját?
Ha a válaszod "nem", akkor a bitcoin semmivel se jobb a fizikális pénznél, mert ugyanúgy összeomlana tőle a pénzrendszer.
Ha a válaszod "igen", akkor viszont a bitcoin közel se hoz akkora gazdagságot, amekkorát mögé képzelsz.
"A gorogok is nagyon boldogok voltak hogy napi 60 eurot vehettek ki a sajat vagyonukbol, mert igy mukodik a hitre epulo penz, allambacsi megmondja mit csinalhatsz vele es mikor ferhetsz hozza."
Görögország mái napig az államcsőd szélén táncol, miért is nem vagyok meglepve, hogy egy pénzügyileg a tönk szélén álló országgal példálózol...
Ugyanez elmondható Magyarországról is amúgy, függetlenül attól, a Viktátor mit kamuzik össze.
"A fokolompos is ott van a linken a foldalon"
Ha nem Roman Kobets a főkolompos (márpedig nem ő), akkor kicsoda?
"De bir, korabban le lett irva miert, ott persze hallgattal."
Nem bír, meg is lettél cáfolva annak rendje s módja szerint.
"Most meg nincs. Mert igy kenyelmesebb."
Aki e-mail, autó és Failbook nélkül nem tud létezni, az egyszerűen életképtelen.
"Tudok rola, helyes, a hit alapu penz, bedolese csak ido kerdese."
Ez még mindig csak doomzday-prófécia, jósolgatás, Pataky Attila-kaliberű.
"Mint irtam korabban az arany jo az orszagoknak, maganszemlyekenek viszont hasznalhatatlan, elavult technologia."
Ehhez képest jóval többen tartják a vagyonukat aranyban, mint bitcoinban. Ja tudom, ők mind hülyék, és majd jóóóóóóóóóóól bedőlnek, muhahahaha...
"Nincs masik regisztraciom, ugyhogy bebuktad. Felsultel a szazalekokkal."
Igen, a "haverod" egész véletlenül pont a megfelelő időben volt a megfelelő helyen :D
Ügyesen csűröd-csavarod, kisapám, de nem fog menni, ne erőlködj.
"A bitcoin feltorhetetlen mert nincs mit feltornod, decentralizalt."
A WoW is decentralizált, mégis felnyomták. Hupsz...
"Bagoly mondja."
Megint visszhangosdit játszol?
"Ha felsulsz valamivel es nincs erved akkor irod ezt."
Akkor írom ezt, ha előrukkolsz valami orbitális ostobasággal. És hát ez fáj neked.
"Attol hogy leirod nem lesz igaz."
Anélkül is igaz, hogy külön leírnám. Hogy a saját kis különbejáratú világodban nem igaz? Tough shit, mondja a míves angol.
"Miota van Nemetorszag a tengeren tulon oregem?"
Amazon nemcsak Németországban van...
"Vitatkozhatsz hulyesegen, csak semmi ertelme, a market cap jelenti egy ceg erteket. Az hogy a tobbi mutatoban is kiemelkedo helyen van csak pluszban jon."
Szerinted. Hozzáértők szerint pedig az éves bevétel (azaz a profit) jelenti.
"Ha felsulsz valamivel es nincs erved akkor irod ezt. Attol hogy leirod nem lesz igaz."
Nem kértem papagájt, köszi.
"Bizonyitod ujra meg ujra, hogy nalad az sem igaz, amit kerdezel."
Remek, még több papagáj. Kérsz egy kekszet, kismadár?
"Meg mindig aranytartalekrol van szo nem aranyrol kisapam."
Én konkrétan aranyról beszéltem, de forgasd csak ki nyugodtan a szavaimat, trolloktól ez megszokott.
"1 honap kenyer 1 kg aranyert, nagy uzlet, mellesleg ezt ugy hivjak hogy koztes szereploben megbizas"
Ha a bankókat az utcán söprik, akkor igen, nagy üzlet.
"ha te elore odaadsz valamit ez is az arany gyengesege"
Mert az imádott Amazonodon nem előre fizetsz a termékért? Akkor ez tehát az Amazon gyengesége? Jöhet a kínos magyarázkodás, várom!
"Levegot soha nem termel. Ugyhogy te vagy a hulye."
CO2-t viszont igen, iskolakerülőkém. Rád se ragadt a koszon kívül más a suliban.
Sajnos nem értem rá követni az egészet, de egy választ végignyomok.
"A holland tulipánhagyma-őrület csúcspontján, a felsorolt áruk összesen értek annyit, mint egyetlen darab tulipánhagyma.":
A vicces az, hogy tavasszal épp egy tulipángyűjteményt néztem, amikor eszembe jutott, hogy mi lenne ha megnézném a bitcoin árát. A bitcoinnak valóban volt egy időszaka, amikor hasonlított a holland tulipánőrületre és az ára mesterségesen fel volt húzva majd a lufi végül kipukkadt. A poén csak az, hogy ezután a bitcoin nem halt meg, hanem az ára újra emelkedni kezdett és egy rakás olyan ember is elkezdett foglalkozni vele, aki korábban nem. Amit én látok, hogy a így 10 év után és lufi kipukkadását is túlélve azt lehet mondani, hogy eljutott egy olyan pontra, hogy már biztosan maradni fog. Ezt még azoknak is látnia kell, akik egyébként nem olvastak utána a technológiának. Én egyébként tavasszal az előbbi következtetés levonása után döntöttem úgy, hogy a technológiának is ideje lenne utánaolvasni. Azóta kb beleszerettem a technológiába és szükségszerűnek látom az elterjedését, főleg a Shenzeni készpénzmentes Orwelli kísérletet látva. A lényeg mindenesetre, hogy én is hasonlóan gondolkodtam a bitcoinról mostanáig, tehát lehet ha te is utánanéznél egy picit, te is hasonló következtetésre jutnál.
"A jövőbe akkor se látnak. Ezért is nem tesz egyetlen portál se olyan felelőtlen kijelentést, hogy bitcoinban lehet majd adózni.":
Ha nem is látunk a jövőbe, azért következtetéseket levonhatunk. Ha a bitcoin, vagy valamelyik másik kriptovaluta széles körben elterjed, az államoknak 3 lehetősége lesz:
1. Elfogadják, így fennmaradnak.
2. Nem fogadják el, így előbb -utóbb senki sem fog adózni nekik.
3. A második pontot megpróbálják diktatórikus eszközökkel megakadályozni, viszont ebben az esetben a miniszterelnök úrnak pl nem csak a nép akaratával, hanem az alvilággal is szembe kell majd mennie, ami már jóval nehezebb lesz és pofáraesés lesz a vége.
Ez mind persze csak akkor igaz, HA elterjed a bitcoin. Vannak idealisták, akik szerint a jövőben az államok egyre demokratikusabbak lesznek, így a bűnözői alvilág felszámolódik és a készpénzmentes társadalomban nem lesz szükség semmilyen fiszetőeszközre, amivel pl drogot lehet venni, de a hidegháború óta eltelt 25 év alapján ez nem reális, tehát KELLENI FOG a kriptovaluta.
Persze vannak idióták is, akik szerint sehol nem fog sose az állam a készpénz megszüntetésével kísérletezni. Olyanok is vannak, akik szerint akkor majd az emberek a kényelmes, egyszerű, decentralizált, limitált mennyiségben bányászható, és interneten akár anonym módon lebonyolítható tranzakciókat kínáló kriptovaluták helyett majd könnyen hamisítható aranyrudakkal fognak kimenni az éjszakába... Ha lesz egyáltalán ilyen, mivel ma is mindenki mindent a neten vásáról, ahol ugye a bitcoin a nyerő most is, ha illegális cuccokat akarok venni.
"Az enyém egy 500 gigás Samsung volt.":
Oké, a Nav előhívhatja az adatokat, de mi van akkor, ha paper vagy brain walletet használok és csak időnként, amikor költöm a pénzt, teszek fel egy whonix virtuális gépet ami a tranzakciót tor network felett biztosítja egy, azadatokat pedig encryptált virtuális merevlemezen tárolja. Ha más nem, simán elpusztíthatom a hdd -t ha jön a rendőrség.
A lényeg, hogy szerintem meg lehet oldani, hogy szeretett vezérünk csatlósai ne lássák, hogy mit csinálok. A másik dolog, hogy a jövőben bitcoinba nyúlással a kormánynak nem csak a nép, hanem megint csak az alvilág akaratával is szembe kell mennie, az pedig a soft diktatórikus kormányoknak álltalában nehezebb, hiszen az ő kezük is benne van, hard észak koreai diktatúra meg nem lesz, mert az már a nép tűreshatárát is fenyegetné. Az még egy lehetőség, hogy haladó és gondolkodó demokratikus kormányunk lesz, de az meg mivel gondolkodik és a népért és néppel van, el fogja fogadni a bitcoint minden szempontból. Más kérdés, hogy szerintem előbb kell a bitcoin, utána lehet rendes demokratikus kormány, mivel a társadalmi fejlődést mindig valamilyen technológia fejlődés kell, hogy megelőzze.
"Azt szeretnéd, ha minden létező adóformát bitcoinban valljon be az ember. Ideértve az SZJA-t, ÁFÁ-t, meg amit csak el tudsz képzelni.":
Az államnak biztosan változnia kell, mivel egy bitcoin alapú társadalommal nem működhetne így, hogy hogyan fog megváltozni azt tényleg nem lehet előre megmondani, viszont a rohadt áfát biztosan el fogják és el is kell törölni. Nekem egyébként az szja se tetszik.
"Az állambácsi pedig, hogy megbizonyosodjon, egy forintot se titkolsz el, törvényileg szépen bemászhatna a gépedre. Akkor, amikor akarna.":
Az állam ha megfelelő törvényeket hoz, a bitcoin blockláncon akár pontosan követheti a pénzek útját, így nem kell belemászni senki gépébe mivel a minden teljesen nyilvánosan látszik. A megfelelő törvények alatt persze azt értem, hogy pl más kriptovalutákat nem használnak, ami az alvilág miatt pl nem lesz. De azt ami most van, hogy az emberek a fizetésük egy részét fehéren leadózva, a másik részét meg feketén kapják, meg lehet csinálni a bitcoinnal is. Bitcoinban megkapom fehéren a minimálbért, ami teljesen nyilvános és a coinjoin államilag be van tíltva, így a pénz teljes útja látszik, anélkük, hogy bárki gépérd be kéne törni. Közbe feketén meg készpénz helyett jön a monero... Amire te gondolsz, azt simán meg lehet oldani a gépekre való betörés nélkül is, úgyhogy pofára estél kisapám, megint kiderült hogy nem olvastál utána.
Más kérdés, hogy az emberek nagy része már most se fizeti rendesen az szja -t(kőművesek pl), tehát szerintem ez egy elavult fos, amit el kéne törölni.
Én azt mondanám, hogy mi lenne, ha pl javak után kéne adót fizetni. Lenne egy elvárt adó, aztán akinek saját lakása és luxusautója van, vagy Balin nyaral, fizessen többet. Ez persze csak ötlet hasraütésre és inkább vitatéma, mint konkrét javaslat, de az biztos, hogy ha így folytatjuk, bitcoin nélkül is mindenki minimálbérre lesz bejelentve.
"Akkora jövedéki adók vannak rajta, hogy még világszínvonalon is kb. egyedülálló. A bitcoinnal is pontosan ugyanezt tenné, amint törvényileg fizetőeszközzé lépne elő.":
Csakhogy ott az internet és vehetek bitcoint külföldön is stb. Hála az internetnek és a bitcoinnak meg persze az eunak, ilyeneket egyre kevésbé lehet megcsinálni. Mire a bitcoin annyira elterjed, már esélytelen lesz.
"Igazából már minden program létezik hozzá, hogy megfigyeljék, mikor mit csinálsz a gépeden. Ha hoznak egy olyan törvényt, hogy mostantól köteles vagy ezeket működtetni a gépeden, akkor két választásod van: vagy engedelmeskedsz, és onnantól a Nagytesó figyel, vagy megtagadod az engedelmességet, és előbb-utóbb elvisznek a policájok.":
Egyrészt a nép ezt nem engedné, másrészt ha a készpénz helyett bevezetik a nagytesón keresztül fizetést, az már nem csak a népnek, hanem az alvilágnak is rossz lesz, aminek már tényleg van hatalma hozzá, hogy segítsen a népnek megvédeni a szabad számítógéphasználat jogát.
"Azt állítottam, az első kriptovalutát ő alkotta meg, a tőzsde-szimulátorához mint virtuális pénzt. Aztán, ahogy lenni szokott, a nyakába szakadt a sémája. Satoshie az első olyat találta ki, amelyik működik (addig-ameddig).":
Satoshi az első olyat találta ki, amelyik működik örökre.
"Venezuela gazdaságát szándékosan döntötte be az ottani főmufti. Úgy valóban nem lehet pénz egy gazdaságban, hogy kilopják belőle.":
Egyébként ilyenekből egyre több lesz, miközbe az internet meg egyre inkább elterjed. A legközelebbi hasonló inflációnal az emberek tömegesen fognak a kriptovalutákhoz nyúlni.
"mert Szergej bácsi nem látott túl a saját keretein, fogalma se volt róla, hogy mit talált fel, és hogy ebből világszinten is profitálhatott volna nagyot.":
Már megint a szergej:
1. Szerintem most már kéne egy forrás ami vagy elmagyarázza szergej valutájának a működését. Amíg ilyet nem tudsz mutatni, nem lehetünk biztosak, hogy nem hazudsz(igen érvelési hiba a bullshit oldal alapján, de most áthárítom a bizonyítási kényszert, mert te írsz hazugságokat).
2. A bitcoin előtt voltak már kriptovaluta ötletek, pl b-money, azonban ezek nem valósultak meg mert nem működtek. Nem úgy értve, hogy nem volt értékük, hanem úgy, hogy tényleg nem, tehát ha szergej valutája működött az valószínüleg nem kriptovaluta volt, hanem egy adatbázis egy centralizált szerveren.
3. HA igazad van és Szergej találta fel a bitcoint, akkor KÖSZÖNJÜK SZERGEJ, hogy hozzájárultál a társadalom fejlődeséhez és LÉGY GAZDAG, a túlvilágon is MERT MEVÉRDEMLED. Tehát akkor se lesz ponzi meg piramis, ha önös érdekből gonosz emberek találták ki saját maguk meggazdagodására.
"Ez speciel igaz, viszont érdekes módon ott se vezették be állami valutának, tehát bitcoinban adózni ott se tudnál.":
A dollárt se vezették be Kínában állami valutának, pedig stabilabb. Egyébként bevezetném Magyarországon hivatalos valutaként a forint mellé a dollárt meg az eurót is. Hogy nem tudnánk nyomtatni az nem baj, lényeg, hogy adózni meg fizetni lehetne vele, mint Koszovóban, miközbe mellette maradna a forint is. Persze ez egyelőre csak a népnek lenne jó, a vezéreinknek nem.
"Szerinted a virtuális tőzsdejátéka mivel működött? Csokitallérral?":
A centralizált virtuális pénznek, ami a játékokban is van, semmi köze a bitcoinhoz. A bitcoin egy decentralizált, blockchain alapú rendszer, ahol az adatbázis kivonata minden leaf gépén ott van, így egy full node segítségével bárki tudja ellenőrizni, hogy a tranzakció ott van -e. Ezenfelül bárki használhat full node -ot is, így verifikálhatja az összes tranzakciót, míg Szergej virtuális pénzénél központi masternode van. Mivel úgyse érted amit írok, így inkább elkövetem azt az érvelési hibát, hogy megkérlek arra, hogy bizonyísd te, hogy a piramisodhoz köze van a bitcoinnak.
"Ebből is látszik, hogy a grafikon valótlant állít. A linkelt cikk az Ethereum tulajdon oldaláról van. Ha nem bánod, én annak jobban hiszek.":
Akkor nézd a coinmarketcapot. Az ethereum köszöni, jól van.
"Aham, ki is nézem belőled, hogy te volfrámmal meg egyéb nehézfémmel nekiállsz majd aranyat hamisítani odahaza a "vidd haza a házi labort öt dollárért" készleteddel :DDD":
Ha a banki világban nem is fogsz hamisított arannyal talákozni/fizetni, a bűnözői alvilágba az utcán már más a helyzet. El tudom képzelni, hogy mondjuk épp drogot adsz el a Keletinél, majd elkezded méregetni a neked adott aranyrudakat egy mérleggel vagy... ugyan már. Bocsi de a bitcoin olyan mértékben kényelmesebb, hogy ebben az esetben azt fogják használni. Ha meg ott igen, akkor mivel amúgy pont olyan mint az arany csak digitális, a befektetésed is abban fogod tartani inkább.
"Korábban azt állítottad, hogy ki tudja, mennyi arany van-e, hol van ez az arany, és nem lopták-e el. Erre most veszel egy pálfordulatot, és kijelented, pontosan ismert az arany mennyisége?":
Azt én állítottam nem ő. Senki se tudja biztosan az arany pontos mennyíségét ahogy azt se, hogy az tényleg ott van -e. A bitcoinból viszont tudjuk, hogy max 21 millió lesz és az állam igazolni is tudja, ha neki van. Persze az arany se rossz --ebből a szempontból. Még mindig jobb, mint a dollár, aminél a természetének része az infláció.
Te most komolyan azt hiszed, hogy ugyanazzal az egy emberrel beszélsz?
"Én pedig mutattam linket az ellenkezőjéről. De akkor itt egy még frissebb:
Kici szárga lenni buta, fehérember lenni okosz, hinni bitcoin elhozni gazdagszág?":
Az hogy van egy országnak aranya, nem jelenti, hogy annak bármi köze van a valutájához, ahogy az, hogy egy pénz virtuális se jelenti azt, hogy kriptovaluta is egyben.
"Mert arra ugye 100%-ban lenne fedezet, ha mindenki egyszerre váltaná be fizikális pénzre a bitcoinját?":
A bitcoin fizikális pénz helyett van. Én nem beváltani fogom, hanem fizetésre használni. Egyébként egyelőre bőven van fedezet beváltani az összes forgalomban lévő bitcoint, mivel a hagyományos valuták market capja sokkal nagyobb, viszont gondoljunk csak bele.. Ha a bitcoin market capja nagyobb lenne mint az összes valutának együttvéve.. az a market cap 21 millió bitcoin között oszlana el, tehát ha most veszel, mesésen gazdag lehetnél később. De ez rossz hozzáállás. Én bár tudom, hogy a bitcoinomból akár egy lakást is vehetek később, mégis inkább az elvek miatt vettem, mivel tudom, hogy ez az emberiség jövője. De legyen igazad, érjen többet a bitcoin mint a világ összes pénze.
"Ha a válaszod "nem", akkor a bitcoin semmivel se jobb a fizikális pénznél, mert ugyanúgy összeomlana tőle a pénzrendszer.":
Miért akarna mindenki egyszerre átváltani egy jobb valutát egy rosszabra? Olyan mintha azt mondanád, hogy a dollár semmivel se jobb a forintnál, mert ha mindenki egyszerre akarná dollárját forintra váltani, összeomlana tőle a pénzrendszer. Kisapám, megint lebuktál és pofára estél, mivel az ilyen hülye válaszokból is látszik, hogy nem is biztos, hogy jártál az egyetemen. (Vagy a Fidesz annyira lebutította a képzést, hogy már egy segédmunkás is többet tud az átlagos egyetemistánál).
"Görögország mái napig az államcsőd szélén táncol, miért is nem vagyok meglepve, hogy egy pénzügyileg a tönk szélén álló országgal példálózol...":
A bitcoinnál én döntöm el, hogy mikor, mire költöm és hova teszem, nem az állambácsi annak függvényében, hogy épp jól áll -e. Egyébként maga az Amerikai egyesült államok is a válság szélén tántorog, tehát mindegy melyik országot választjuk ebből a szempontból.
Bedől a fiat ->"Ez még mindig csak doomzday-prófécia, jósolgatás, Pataky Attila-kaliberű.":
Már legalább 3 válaszban bizonyítottam, hogy meg fog történni. Persze lehet, hogy így se lesz igazam, viszont amiket írtam, azokra még nem írtál semmit.
"Ehhez képest jóval többen tartják a vagyonukat aranyban, mint bitcoinban. Ja tudom, ők mind hülyék, és majd jóóóóóóóóóóól bedőlnek, muhahahaha...":
Egyelőre. Nem dőlnek be, csak az lesz, hogy a bitcoin mivel kb ugyan az mint az arany, csak digitális és jobb, ugyanúgy el fogja érni a 8 trillió dolláros market cap -ot. Ami a jelenlegi 10e -vel szemben egy 380e -s árat jelent. 38x -os növekedés a bitcoin befektetőknek. A lényeg, hogy nem az arany fog bedőlni, hanem a bitcoin a holdra szállni.
"Igen, a "haverod" egész véletlenül pont a megfelelő időben volt a megfelelő helyen :D
Ügyesen csűröd-csavarod, kisapám, de nem fog menni, ne erőlködj.":
Jó, beismerem, tényleg 4 profilom van és végig én írtam.
(Ez tényleg beteg)
"A WoW is decentralizált, mégis felnyomták. Hupsz...":
A wow ilyen értelemben centralizált, hiszen a tranzakciórókst meg minden egyéb interakciót egy központi szerver verifikál, míg a bitcoinnál erre bármelyik full node képes, amit bárki csinálhat. Persze egy spv már nem tud verifikálni full node segítsége nélkül, így ott szükség lehet több full node -ra is. Megint látszik, hogy nem olvastál utána a bitcoinnak, tehát KISAPÁM, MEGINT FELSÜLTÉL ÉS POFÁRA ESTÉL.
"Putyin ép ezt tette. Csak nem a Bitcoinnal, hanem az etherieum megalapitojával tárgyalt s utána saját kriptovalutát hozott létre."
Oroszoszág gazdaságilag eléggé rottyon van ehhez képest, és még mindig az olajjal-gázzal machinálnak. Többek közt a Viktátor is attól fosik, hogyha összerúgja a port Putyinnal, az majd jól elzárja a gázcsapot.
Az két összeföggéstelen mondat.
"mondom, ellenőriztem. az miota gond ha valaki leellenőrzi hogy valami ugy van e ahogy megirták?"
A jövőbe akkor se látnak. Ezért is nem tesz egyetlen portál se olyan felelőtlen kijelentést, hogy bitcoinban lehet majd adózni.
Nem azt ellenőriztem le, hogy lehet e majd a jövőben vele adózzni.
"Ja értem, az egész internetet meghekkelték."
Senki nem beszélt továbbra se hackelésről. A Windows-t se hackelik, hanem crackelik. A két dolog alma és körte (a cracker programokat tör fel, a hacker rendszereket).
Pedig az hogy sok ezer, talán millio helyen azt irják amit hiszek, ugy hogy nem tudják előre mit fogok megnézni, csak kétféle képpen lehetséges: vagy igaz, vagy az egész internetet meghekkelték.
"a te ötleted, neked kell végrehajtanod. aki akarja az igy is meg tudja tanulni."
Az én ötletem? Én soha nem akartam egy betűt se tanulni egyetemeken a kriptovalutákról. Van így is épp elég tananyag.
Igen te irtad ezt a hülyeséget, nyilván azért, mert annélkül ötletelsz hogy legaláb az alapokat megtanulrtad volna rola.
Itt nem vállalkozásokról hanem cégekről beszélünk, hanem magánszemélyekről. Azt szeretnéd, ha minden létező adóformát bitcoinban valljon be az ember. Ideértve az SZJA-t, ÁFÁ-t, meg amit csak el tudsz képzelni. Az állambácsi pedig, hogy megbizonyosodjon, egy forintot se titkolsz el, törvényileg szépen bemászhatna a gépedre. Akkor, amikor akarna.
Nem vagyok közgazdász, ha erre gondolsz, csak tanultam ezt-azt az egyetemen. Tehát ezzel gyakorlatilag bepucsítanál az államhatalomnak, hogy "itt a seggem, bsszatok".
Akkor már értem miért irsz ennyi hülyeséget. Aki bitcoin kereskedéssel foglalkozik annak vállalkozónak kell lennie. Aki évente egyszer elad valamennyi bitcoint annk nyilván nem, de az meg a kutyát nem érdekli. Viszont ha magas az összeg akkor vagy nem vehet belőle értékeket, max. elihatja elnőzheti, vagy meg fogják tőle kérdezni, milyen adozott jövedelemből vette a kocsit házat. Ez a bitcoinnal adócsalás csak egy mitosz. Olyan mint a tökéletes büntény mitosza, sok bünöző hisz benne csak azt nem veszik észre, hogy a börtönök tul vannak zsufolva.
"A bitcoin árfolyamnyeresség jelenleg is adköteles."
A jelenlegi rezsim pedig még pluszban rárakná a maga adófajtáit. Szerinted a cigaretta, alkohol miért drága? Előállítási költség? Árrés? Francokat. Akkora jövedéki adók vannak rajta, hogy még világszínvonalon is kb. egyedülálló. A bitcoinnal is pontosan ugyanezt tenné, amint törvényileg fizetőeszközzé lépne elő. Ne aggódjál, a honatyák remekül értenek ahhoz, hogy úgy intézzék a dolgokat, hogy nekik minél jobb legyen, az átlagembernek meg minél rosszabb.
Ehhez nem a bitcoint kell ismerni, hanem a politikusokat. Megéltem már jópár kormányváltást, névtől függetlenül ebben megegyezett az összes politikus.
Ez már megtörtént, a bitcoinnal kiemelkedően magas az adója, csak a befizetendő összeg egy részét máskép nevezik, EHo vagy mi a franc, ha értesz a közgazdászathoz akkor ezt jobban tudod mint én.
"Engem az lepne meg ha mostantol nem lenne változás."
Előbb vagy utóbb lesz. A kérdés csak annyi, hogy fejlődés vagy visszafejlődés lesz-e belőle.
Hol ez hol az engem az is meglepne ha mostantol csak az egyik irány lenne.
Ha Jézus intézné a Ponzi-sémákat, akkor nyereséges lenne mind :) Úgy könnyű, hogy az ember csodát tud tenni!
"Na megnézném azt a totális kontrolt hogy valositanák meg technikailag."
A virtuális valutát mindenestre ő csinálta meg elösször.
(isten fizesse vissza)
Totális kontrolrol viszont megint csak te beszélsz a bitcoin ép ez ellen mutat, ezért is nem örülnek neki az államok.
Igazából már minden program létezik hozzá, hogy megfigyeljék, mikor mit csinálsz a gépeden. Ha hoznak egy olyan törvényt, hogy mostantól köteles vagy ezeket működtetni a gépeden, akkor két választásod van: vagy engedelmeskedsz, és onnantól a Nagytesó figyel, vagy megtagadod az engedelmességet, és előbb-utóbb elvisznek a policájok.
Ha valamilyen oknál fogva hoznak majd egy ilyen törvényt, biztos lehetsz benne, hogy sérülnek a személyiségi jogaid. De ugyan ki állna akkor már melléd az állammal szemben?
És egy olyan országban, ahol gyakorlatilag csak a politikusok fantáziája szab határt, hogy mit tehetnek meg az átlagemberrel, ezt nagyon is elképzelhetőnek tartom.
Ezzel 2 eset lehetséges: vagy ha vétlen vagy nem kell félni semmitől, vagy akár vétlen vagy akár bünös, félhetsz. vagyis a bitcoint nem érinti, mindkét esetben ugyanaz a hatások érnek. De ép a bitcoinnal szemben nehézkes ezt megvalositani. Ez nem olyan mint a padlássöprés, mert is nem tudod hol a padlás. Egy bitcoin cimről nem tudod, melyik az országon belüli s melyik nem. Max. az egész világ elnyomása esetén lehetne ez megvalositható. de ha ez megtörténik akkor vagy nem a bitcoin lesz a legfőbb gondod (kivégezve mit érsz vele) vagy ép az lehet az ellenálás magva.
"Hát akkor sok sikert, igazi ponzi szakértő leszel. De ha nem haragszol, mi továbbra se a csalásokat tanuljuk meg amikről idáig irtál."
Ha nem tanulsz a csalásokról semmit, honnét fogod tudni felismerni őket?
Mindig lesznek uj csalások, igy a modszered nem használ. Hiába tanulsz meg x darab csalási formát ha mindig merőben ujakkal jönnek elő. A tudatos kockázatvállalás a megoldás: Nem azt nézed hogy valami csalás e, hanem hogy ha beszállsz mekkorát buksz, ha az. És ha elviselhetettlen mérétküt akkor nem szállsz be. Ha meg egyáltalán nem akarsz kockáztatni, akkor marad a 8 ora munka (vagy felsőfoku szinten kevesebb) a baj az, hogy azokkal is átverhetnek. (Nemrég dobtaki ki az MTA-tol 50 tudost az utcára)
"ő találta ki az első kriptovalutát. és ha az mködőképes volt akkor hol is van most?"
"Nem volt működőképes, ezt nem állítottam. Azt állítottam, az első kriptovalutát ő alkotta meg, a tőzsde-szimulátorához mint virtuális pénzt. Aztán, ahogy lenni szokott, a nyakába szakadt a sémája. Satoshie az első olyat találta ki, amelyik működik (addig-ameddig). Ha Szergej Mavrodi nem csalásban gondolkodott volna az első perctől fogva, akkor az is működött volna."
Akkor én meg a kaputelefont találtam fel. Elsőnek! Gyerekként porszivocsöveket toldoztam össze s kivezettem a kertkapuig. Az egyik végén bele kellett beszélni, a másik végén hallották s viszont. Ráadásul működött is!
"ez a hivatalos valuta bevezetés csak a te mániád."
Ahhoz, hogy valamivel adózni tudj, először el kell ismerni hivatalos fizetőeszközként. Erzsébet-utalvánnyal meg kajajeggyel se tudod leróni az adódat, hiába van készpénzhez hasonló értéke.
Ebben is van ellentmondás mert van ország ahol ez már megy. Majd utána néztek tüntettek üvöltöztek e elötte valamelyik minisztérium elött.
"ezt mond a venezueliaknak."
Venezuela gazdaságát szándékosan döntötte be az ottani főmufti. Úgy valóban nem lehet pénz egy gazdaságban, hogy kilopják belőle. Ha a szaudi hercegek csinálnák ugyanezt, ők is ugyanilyen koldusszegények lennének, ne aggódj.
Csak a bitcoint nem nagyon lehet kilpni valahonnan. Néhány hackerkisérlet persze van idönként de ott utolag kiderül, hogy sulyos emberi mulasztás volt. Mondjuk ezt mondhatjuk venezuelára is, a nép mulasztott, hogy nem lázadt fel teljes erővel. Auswichban is elgondolkooztak sokan, hány gépfegyveres tartott sakkban ezreket vagy még többet.
Japán kellett, hogy ebből egy valamit is érő dolog legyen.
nem biztos hogy japán a bitcoin feltaláloja. csak a neve az. ezzel az erőveg én is japán vagyok, hivj mostantol Kimono Bitokinónak.
Akkor rossz a böngésződ. Én problémamentesen meg tudom nyitni. De ha akarod, kimásolom az egész szöveget, ezen ne múljon.
elég lenne csak az egész link.
"
Ez speciel igaz, viszont érdekes módon ott se vezették be állami valutának, tehát bitcoinban adózni ott se tudnál." azért ne olyan példát hozzunk fel, ahol még az internet is korlátozva van.
Ebből is látszik, hogy a grafikon valótlant állít. A linkelt cikk az Ethereum tulajdon oldaláról van. Ha nem bánod, én annak jobban hiszek.
És akkor amikor beváltom valótlan forintot kapok?
Mellesleg létezik olyan is, hogy arbitrázs, főleg a szarul működő piacokon, mint a miénk is.
nemrég még hülyeségnek tartottad az arbitázst
"Mert arra ugye 100%-ban lenne fedezet, ha mindenki egyszerre váltaná be fizikális pénzre a bitcoinját?":
ez a keresket kinálat elv. ilyen esetben csökkenne az ára s rengetegen inkább nem váltanák be alacsony árfolyamon. ezt nevezik önszabályozásnak.
Fújnak egy újabb lufit, ami aztán megint kidurran. Aztán újat fújnak, és megint. És megint. Nincs ebben semmi meglepő, erre írtam, hogy amíg van veréb, addig lószar is lesz. Attól, hogy bebukik egy piramisjáték, más néven másikat még lehet szervezni.
A rendszer pedig semmiféleképpen nem tud fennmaradni, abszolút lehetetlenség, a rendszer felépítéséből kifolyólag.
"Persze vannak idióták is, akik szerint sehol nem fog sose az állam a készpénz megszüntetésével kísérletezni."
Nem fognak valamit, ami több ezer éve létezik, csak úgy lecserélni valami virtuális akármicsodára, ami felett ráadásul képtelenség monetáris ellenőrzést gyakorolni, vagy ha mégis lehetséges, abból echte totalitárianizmus lesz.
"könnyen hamisítható aranyrudak"
Ejjjj, ha ez ilyen egyszerű lenne. Még a készpénzt is könnyebb hamisítani, és azzal is rendszeresen buknak be a kísérletezgetők.
Persze, vannak, akik megpróbálják, viszont egyre kevesebben: pontosan azért, mert az arany hamisításához messze nem elég egy 8-10 milliós szupernyomtató, egy PC, és valaki, aki ért a pixelezéshez.
"mivel ma is mindenki mindent a neten vásáról"
Ez az állítás durván elszállt a valóságtól.
"Oké, a Nav előhívhatja az adatokat, de mi van akkor, ha paper vagy brain walletet használok és csak időnként, amikor költöm a pénzt, teszek fel egy whonix virtuális gépet ami a tranzakciót tor network felett biztosítja egy, azadatokat pedig encryptált virtuális merevlemezen tárolja."
Szerinted, ha államilag bevezetnék a bitcoint, mint fizetőeszközt, mindezekre nem gondolnának odafent? Dehogynem, és mindent szépen paragrafusokba szednének, még azt a kerülőutat is, ami neked eszedbe se jutott, de nekik igen. Lesz talán egy-két joghézag, de egy-két évre rá azokat is betömögetik. Gyakorlatilag azzal, hogy állami kézbe adnád a bitcoin ügyét, gyakorlatilag hidegvizet ihatnál az eddig összegyűjtött vagyonkádra, soha többé nem számíthatnál rá, mint mögöttes, adómentes, állambácsi figyelő tekintete elől elrejtett dologra.
"Ha más nem, simán elpusztíthatom a hdd -t ha jön a rendőrség."
"A lényeg, hogy szerintem meg lehet oldani, hogy szeretett vezérünk csatlósai ne lássák, hogy mit csinálok."
Ezt nem is vitatom, biztos, hogy lennének rá programok meg módszerek. De az is biztos, hogy ez törvényellenes is lenne egyben. Előbb-utóbb feltűnne a téged monitorozóknak, és jobb esetben megúszod egy orbitális bírsággal, rosszabb esetben mehetnél a hűvösre.
Ha az állam ellenőrzést gyakorolna a bitcoin felett, semmi időbe nem telik módosítani a BTK-t egy erre vonatkozó paragrafussal, adnak majd neki valami cirkalmas büntetőjogi címet - mittomén, visszaélés kriptovalutával, kriptojövedelemeltitkolás, ilyesmi - kap majd egy büntetési tételt, és onnantól fogva használni is fogják.
Az alvilággal pedig nem lenne különösebb gond, a politikusok és a maffiózók egyazon fajta, majd szépen egy tálból cseresznyéznek. Tehát ha lesz BTK szerinti kriptobűnözés, ők ugyanúgy mentességet kapnának a büntetés alól, mint Ambrus Attila a bankrablás alól. Normális országban az ilyet úgy lesittelik, hogy a műanyaglakat rárohadjon, idehaza meg nemzeti hőssé avanzsálják.
"viszont a rohadt áfát biztosan el fogják és el is kell törölni."
Na azt garantálom, hogy előbb fog befagyni a pokol, minthogy a politikusok levágják ezt az aranytojást tojó tyúkot.
"Az állam ha megfelelő törvényeket hoz, a bitcoin blockláncon akár pontosan követheti a pénzek útját, így nem kell belemászni senki gépébe mivel a minden teljesen nyilvánosan látszik."
Na itt a baj. A feltételes mód. Feltételezed, hogy az állam nem fog OLYAN törvényeket hozni. Sajnos fog.
"De azt ami most van, hogy az emberek a fizetésük egy részét fehéren leadózva, a másik részét meg feketén kapják, meg lehet csinálni a bitcoinnal is."
Ha az államhatalom mindent lát, amit a gépeden csinálsz, akkor aligha.
Ha pedig titkolózni próbálsz, akkor az lesz, amit fentebb felvázoltam.
"Más kérdés, hogy az emberek nagy része már most se fizeti rendesen az szja -t(kőművesek pl), tehát szerintem ez egy elavult fos, amit el kéne törölni."
Persze. És miért? Mert jószerivel egy szaros petákja is alig marad a végére. Mint mondtam, nálunk a legmagasabbak az adók, úgyhogy ha te mindent leadóznál ebben a bitcoinos rendszerben, örülhetsz, ha a végére nullszaldósra kijössz.
"Én azt mondanám, hogy mi lenne, ha pl javak után kéne adót fizetni. Lenne egy elvárt adó, aztán akinek saját lakása és luxusautója van, vagy Balin nyaral, fizessen többet."
Most, amikor már a többkulcsos-egykulcsos adó körül is ekkora viták vannak, ez egyszerűen kivitelezhetetlen.
"Csakhogy ott az internet és vehetek bitcoint külföldön is"
Azt is ugyanúgy megadóztatnák. Megtehetik, ahogy bármi mást is.
"Egyrészt a nép ezt nem engedné"
A kormány leszarná a népet. Aki tiltakozik, arra kivezénylik a tini nindzsa TEKeseket, jól elrépázzák gumibottal, és már mehet is a hűvösre.
"aminek már tényleg van hatalma hozzá, hogy segítsen a népnek megvédeni a szabad számítógéphasználat jogát."
Egy jó okot mondj, ami miatt az alvilág a nép mellett állna ki, nem a kormány mellett, akivel még közös érdekeik is vannak.
"Satoshi az első olyat találta ki, amelyik működik örökre."
Ezt az "örökre" szót nem használnám ennyire szabadon.
"Szerintem most már kéne egy forrás ami vagy elmagyarázza szergej valutájának a működését. Amíg ilyet nem tudsz mutatni, nem lehetünk biztosak, hogy nem hazudsz (igen érvelési hiba a bullshit oldal alapján, de most áthárítom a bizonyítási kényszert, mert te írsz hazugságokat)"
Tehát te is tudod, hogy érvelési hiba, deeee azért elköveted.
Ha tudnék oroszul - és te is tudnál - bizonyára rengeteg érdekes olvasnivalót lehetne erről összeszedni, ugyanis millió meg egy orosz oldal foglalkozik a témával, de bszták lefordítani angolra őket.
"tehát ha szergej valutája működött az valószínüleg nem kriptovaluta volt, hanem egy adatbázis egy centralizált szerveren."
Kriptovaluta volt, és működött. A rendszere azért omlott össze, mert, mint mondtam, eleve úgy tervezte a hapek, hogy bedőljön. Ha megnézed az életrajzát, jóval később teljesen nyíltan hirdette, hogy ő bizony piramisjátékot szervez. Nemcsak Oroszországban, hanem aztán Nigériában is. És mivel felső szinten lehet vele kaszálni, voltak, akik be is léptek. Írtam, hogy Oroszországban nem szankcionálják a piramisjátékokat, tehát megtehette minden további nélkül.
"HA igazad van és Szergej találta fel a bitcoint, akkor KÖSZÖNJÜK SZERGEJ, hogy hozzájárultál a társadalom fejlődeséhez és LÉGY GAZDAG, a túlvilágon is MERT MEVÉRDEMLED."
Ennyi erővel Charles Ponzinak és Bernie Madoffnak is megköszönhetnéd, amit az emberekért tett...
"Persze ez egyelőre csak a népnek lenne jó, a vezéreinknek nem."
Igen, addig, amíg 70 cent egy liter tej. Aztán a kereskedelem szép egyetértésben árat emel, csak sajna a fizetések nem fogják követni.
"A centralizált virtuális pénznek, ami a játékokban is van, semmi köze a bitcoinhoz."
A virtuális pénze nem volt centralizált. A bitcoinhoz pedig annyiban igenis volt köze, hogy ez volt a legelső kriptovaluta. A B-money és a többi jóval utána jött, ott vannak a dátumok.
"Mivel úgyse érted amit írok, így inkább elkövetem azt az érvelési hibát, hogy megkérlek arra, hogy bizonyísd te, hogy a piramisodhoz köze van a bitcoinnak."
Valóban nem értem, azt meg főleg, hogy honnét veszed, Szergej Mavrodi rendszere milyen volt és milyen nem (pláne hogy ezek után még tőlem kérsz bizonyítékot, ha ilyen jól ismered a rendszerét, nem volna rá szükség). A bizonyíték pedig egyértelmű: Szergej előtt soha semmiféle kriptovaluta nem létezett még említés szintjén se. De keresgélj bátran, szólj, ha találsz valamit, és nekiállok meaculpázni azonnal.
"Az ethereum köszöni, jól van."
Nagyon jól van, a lőtéri kutyát nem érdekli már az ethereum.
"a bűnözői alvilágba az utcán már más a helyzet."
Ja, hát az alvilágban vannak ilyen mocsokságok, igen, ott a kábcsi se az, aminek látszik, jó esetben szőlőcukorral ütik fel, rosszabb esetben mosóporral vagy patkányméreggel. A bűnözők világa az ilyen, aki az alvilággal bizniccel, az bele fog futni hamis aranyba. Aki moslék közé kerül, megeszik a disznók ugye.
"Még mindig jobb, mint a dollár, aminél a természetének része az infláció."
Korábban mintha a haverod is elismerte volna, hogy bizony-bizony, a bitcoin is tud inflálódni. Sőt, az előző válaszodban te magad is mondtad, hogy tud.
"A bitcoin fizikális pénz helyett van. Én nem beváltani fogom, hanem fizetésre használni."
Jó. Más meg inkább beváltaná, mert Amazon helyett mondjuk a TESZKÓba menne zsömlét és gyorsfagyasztott pizzát vásárolni.
" tehát ha most veszel, mesésen gazdag lehetnél később."
Ha annyiszor kapnék 5 forintot, ahány üzletmodellről elhangzott ez a mondat, már mesésen gazdag lehetnék magam is.
"Miért akarna mindenki egyszerre átváltani egy jobb valutát egy rosszabra?"
Már leírtam a készpénz előnyeit a bitcoinhoz képest, ne kelljen már megint összecsemegéznem őket...
"Olyan mintha azt mondanád, hogy a dollár semmivel se jobb a forintnál, mert ha mindenki egyszerre akarná dollárját forintra váltani, összeomlana tőle a pénzrendszer. "
A dollár jóval többet ér a forintnál, mellesleg jóval több is van belőle, mint forintból, na erre varrjál gombot!
"Kisapám, megint lebuktál és pofára estél, mivel az ilyen hülye válaszokból is látszik, hogy nem is biztos, hogy jártál az egyetemen."
Tudjad már jobban, milyen egyetemet végeztem mint én, okés? De felőlem azt hiszel, amit akarsz, én addig használom a diplomámat valódi pénzkeresésre, te meg szaladhatsz a csiliárdok után.
"Egyébként maga az Amerikai egyesült államok is a válság szélén tántorog"
A jueszéj köszöni szépen, remekül megvan. Még úgy is, hogy ilyen idióta senki vezeti, mint Cockface Trump. Közelébe nincs semmiféle gazdasági krachnak, nem tudom, ezt honnan a fenéből szedted.
Görögországot pedig a szó szoros értelmében az államcsődből hozta vissza az EU mentőcsomagja.
"Már legalább 3 válaszban bizonyítottam, hogy meg fog történni. Persze lehet, hogy így se lesz igazam, viszont amiket írtam, azokra még nem írtál semmit."
Nem írtam semmit, mert én veled ellentétben nem teszek könnyelmű jóslatokat a jövőre nézve.
"A lényeg, hogy nem az arany fog bedőlni, hanem a bitcoin a holdra szállni."
Vagy igen, vagy nem. Azt nem értem, ha ennyire tisztán látod a jövőt, miért nem lottózol inkább bitcoinos bohóckodás helyett.
"A wow ilyen értelemben centralizált, hiszen a tranzakciórókst meg minden egyéb interakciót egy központi szerver verifikál"
Ezt majd egy Tech Support fórumon is írd le. És persze hülyézz le mindenkit, amikor kiröhögnek.
"KISAPÁM, MEGINT FELSÜLTÉL ÉS POFÁRA ESTÉL."
Csak szeretnéd.
Nem fognak valamit, ami több ezer éve létezik, csak úgy lecserélni v
az aranyat se "csak úgy" választották
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!