Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon mikor lehet...

Magyarországon mikor lehet majd bitcoinban is adózni?

Figyelt kérdés
A forint centralizált, elavult és béna. A jövő a kriptovalutáké.
2019. aug. 28. 18:36
 301/324 anonim ***** válasza:
25%

Egyetlen állam se fogja adószedésre használni, épp, mert decentralizált.

Adná az ég, hogy a magyar adófizetők 1-1 bitcoinnyi adót fizessenek

De az államok gyengébbek, mint a pénzem bérek, szóval betiltani nem lehet.

A Libra attól meg simán kinyomhatja a piacról, mert azt kezdettől több milliárd ember használhatja, mindenféle tudós magyarázat nélkül.

A pénzvilág persze folytogatni fogja, mert az ő monopóliumok jól vesz ki egy nagy szeletet.

2019. szept. 13. 10:07
 302/324 anonim ***** válasza:
0%
a libra értéke állandó lesz, jelenleg pedig a bitcoin fő erejét a defláció adja.amikor ez megsznik elméletben átveheti más, de messze nem akkora mértékben. ráadásul már most vannak komoly feljelstések bitcoin téren, ki tudja mi lesz még. és az a másik nagy vonzo benne, hogy a bitcoin fejlesztésébe bárki beszállhat, a libra fejlesztésébe viszont messze nem akárki. összehasonlitani lehet a kettőt de abbol az derul ki, hogy tul nagy a kulonbség a kettő között. inkább erosithetik egymást mintsem vetélytársak lennének. és a libra nagyon cukorfuggo lenne a bitcoin meg nem fugg semmitol
2019. szept. 13. 11:08
 303/324 A kérdező kommentje:

"Egyetlen állam se fogja adószedésre használni, épp, mert decentralizált.":

Az, hogy egyetlen állam sem nyomtathatja/vonhatja be/veheti el szabadon, valamint, hogy pl a fejlettebb moneronál már a pénz mozgását se tudják lefigyelni, nem jelenti azt, hogy ne lehetne vele adózni. Inkább csak arról van szó, hogy nem én fogok dolgozni az államnak, hanem ők nekem az én pénzemért.

2019. szept. 13. 17:58
 304/324 anonim ***** válasza:
16%
nem értik a lényeget
2019. szept. 13. 18:04
 305/324 anonim ***** válasza:
25%
#303, te még nem láttál adóbevallást, ugye?
2019. szept. 13. 21:17
 306/324 anonim ***** válasza:
68%
a bevallás és a befizetés két külön dolog
2019. szept. 13. 21:39
 307/324 A kérdező kommentje:

305:

1. Bértől független elvárt adó lesz, mivel ellenkező esetben az emberek moneroban fogják fizetni a béreket, ami az állam által már teljesen követhetetlen.

2. A bitcoin mivel egy publikus blockchaint használ, hacsak nem használok különböző trükköket, minden tranzakcióm látszani fog rajta, így nincs szükség többé adóbevallásra.

2019. szept. 14. 09:47
 308/324 anonim ***** válasza:
14%
mondjuk az egy igazságosabb rendszer lesz. sose értettem, miért kell plusz adót fizetnem, ha munka után még 4 órát dolgozom. jozsinak aki meg ezalatt sörözik nem kell az a 4 óra után plusz adót fizetnie mert munka helyett szórakozott
2019. szept. 14. 10:12
 309/324 anonim ***** válasza:
31%

"Az állambácsi pedig, hogy megbizonyosodjon, egy forintot se titkolsz el, törvényileg szépen bemászhatna a gépedre. Akkor, amikor akarna."

Nem maszik sehova az allambacsi, ha csekken fizetsz keszpenzben akkor se masznak sehova. Hulyeseget beszelsz ahogy szoktad.

"A jelenlegi rezsim pedig még pluszban rárakná a maga adófajtáit."

Az aranyon es a keszpenzen sincs ado.

"két választásod van"

Van egy harmadik is, szavazol, az internetadobol sem lett semmi mint tudjuk.

"az első kriptovalutát ő alkotta meg, a tőzsde-szimulátorához mint virtuális pénzt"

Nem alkotott meg kriptovalutat. A kriptovaluta nem digitalis megsem sokszorosithato a blockchainnak es a pow-nak koszonhetoen, semmi ehhez hasonlot nem alkotott meg. Virtualis egyenleg es internetes jatekok az internet kezdete ota leteznek, semmi koze a kriptohoz ami a bitcoinnal jott letre.

"Szerinted a virtuális tőzsdejátéka mivel működött? Csokitallérral?"

Virtualis egyenleggel es virtualis reszvenyekkel mint barmely online jatek korabban. Most is van virtualis csirkenevelde ponzi meg 1000 masik jatekra epulo. Egyiknek sincs koze kriptovalutakhoz.

"Ebből is látszik, hogy a grafikon valótlant állít."

A tenyt allitja tovabbra is.

"A linkelt cikk az Ethereum tulajdon oldaláról van."

Ott is azt irtak hogy tobbszaz dollar az erteke es nem nulla.

"Aham, ki is nézem belőled, hogy te volfrámmal meg egyéb nehézfémmel nekiállsz majd aranyat hamisítani"

Nem en hamisitom hanem aki ezzel fogalkozik.

[link]

"Ez megint egy baromság." "Mondja a közgazdasági analfabéta :D" "max. a saját kis álomvilágodban állják meg a helyüket" "Ügyesen csűröd-csavarod" "orbitális ostobasággal" "a saját kis különbejáratú" "Remek, még több papagáj."

Ha felsulsz valamivel es nincs ellenerved akkor irod ezt a semmitmondo szemelyeskedest hogy terelj. Eleg ha azt irod hogy tevedtel.

"Korábban azt állítottad, hogy ki tudja, mennyi arany van-e, hol van ez az arany"

Nem, en azt irtam hogy nem tudni mennyi arany van a Foldon osszesen. Itt meg azt irtam hogy ismert a kibanyaszott arany mennyisege es a penz mennyisege is. A Foldon levo arany mennyisege nem ismert a kibanyaszott arany mennyisege meg ismert. Tudom nehez a felfogasod, de talan igy mar sikerul processzalnod.

" [link]

Az tovabbra is az aranytartalek, ahogy van gaztartalek is megsincs semmi koze az aranyfedezethet. Arrol hozz linket, hogy a dollar mogott aranyfedezet van.

"Mert arra ugye 100%-ban lenne fedezet, ha mindenki egyszerre váltaná be fizikális pénzre a bitcoinját?"

Termeszetesen. Foleg hogy az arfolyam lefele menne kozben hiszen nagyobb a kinalat mint a kereslet. Pont mintha mindenki elkezdene aranyat eladni. Azt is mind meg tudnad venni a hit alapu kvazi vegetlen mennyisegu penzzel.

"Ha a válaszod "igen", akkor viszont a bitcoin közel se hoz akkora gazdagságot, amekkorát mögé képzelsz."

Milyen gazdagsagot hoz a bitcoin? Az arany hoz gazdagsagot? Az email hoz gazdagsagot? Mi koze a bitcoinnak a gazdagsaghoz?

"Görögország mái napig az államcsőd szélén táncol, miért is nem vagyok meglepve, hogy egy pénzügyileg a tönk szélén álló országgal példálózol..."

Gorogorszag az EU resze es euro van az orszagban, megis az allambacsi donti el mikor ferhetsz hozza a hit alapu penzedhez. Kinaban meg nem viheted ki az orszagbol a penzed szabadon. Tobbek kozt ezekkel a "stabil" penznemekkel jottel hogy ezek a megvaltok, ezekben kell vakon megbizni.

"Ha nem Roman Kobets a főkolompos (márpedig nem ő), akkor kicsoda?"

Pont lenyegtelen hogy ki a fokolompos, ha van akar 1 db ember is aki nem egyenjogu a tobbivel mar kiesett. Nyilt specifikacio sincs hozza. Szoval tovabbra is keresgelj nyilt, decentralizalt ponzit ami kozben titokban ponzi. Ugyanis nem fogadtad el tenykent hogy ami nyilt az nem lehet titkos.

"Nem bír"

De bir, nem cafoltad meg a leirt dolgokat csak hallgattal.

"Aki e-mail, autó és Failbook nélkül nem tud létezni, az egyszerűen életképtelen."

Kapalozhatsz akkor is maradnak ezek a dolgok vagy levaltja oket egy jobb alternativa. De nem fogunk postagalambot roptetni mert szerinted az ugyanolyan jo mint az email.

"Ez még mindig csak doomzday-prófécia"

Ha profecia lenne nem vennek az aranyat feleslegesen.

"Ehhez képest jóval többen tartják a vagyonukat aranyban, mint bitcoinban."

Dizeles autobol is tobb van mint elektromos autobol. Ido kell egy uj technologia adoptalasahoz.

"A WoW is decentralizált, mégis felnyomták. Hupsz..."

A wow nem decentralizalt, van kozponti szereplo. Forrast mellekelj.

"Amazon nemcsak Németországban van..."

Es akkor mi van, nem cafolja az allitast, hogy az Amazon.de-n olcsobb egy rakas elektronikai cucc szallitassal egyutt.

"az éves bevétel (azaz a profit) jelenti"

A bevetel neked egyenlo a profittal, az konkret oregem. Te tanultal kozgazdasagtant? Szegyen.

"Én konkrétan aranyról beszéltem"

Hiaba. Ez volt az eredeti kerdes: kinel osszpontosul az orszag aranytartaleka?

"Ha a bankókat az utcán söprik, akkor igen, nagy üzlet."

Ertem tehat neked nagy uzlet 1 kg aranyert 30 kg kenyer mert arany oszthatatlan atlagembernek. Aki meg bitcoinnal fizet az meg megveszi a 30 kg kenyeret piaci aron mert a bitcoin oszthato atlagembernek is.

"Mert az imádott Amazonodon nem előre fizetsz a termékért?"

Az amazon is decentralizalt. Mi koze az amazonnak a kenyerhez?

Ha bitcoinnal fizetem a kenyeret akkor naponta tudom fizetni mivel a bitcoin oszthato.

"CO2-t viszont igen"

Azt allitottad levegot termel. Levegot nem termel. Oxigent meg termel. Hazudtal ahogy szoktad.

2019. szept. 14. 23:14
 310/324 anonim ***** válasza:
16%
Javitas: *A kriptovaluta digitalis megsem sokszorosithato
2019. szept. 14. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!