Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon mikor lehet...

Magyarországon mikor lehet majd bitcoinban is adózni?

Figyelt kérdés
A forint centralizált, elavult és béna. A jövő a kriptovalutáké.
2019. aug. 28. 18:36
❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯
 211/324 anonim ***** válasza:
13%
Én most a privát és publikus keyre gondolok. Az felel meg bitcoinnál a bankjegyek sorszámának. A wallet értéke pedig a címletnek. Itt egyedi címletek vannak. Csak megtévesztő, hogy pénztárcának nevezik, miközben a fiat pénznél meg a pénztárcának nincs egyedi sorszáma, csak a benne levő cimleteknek
2019. szept. 4. 23:33
 212/324 anonim ***** válasza:
41%
Illetve kire gondolsz, hogy nem nézett utána. Mert ha a ponzi trollra, akkor szerintem a foton látható jelre gondolt mint sorszám. Igaz hogy betűk is vannak benne, de a szám része - elvileg - sorban egymás után van. [link]
2019. szept. 5. 00:24
 213/324 anonim ***** válasza:
39%

"Free shipping"

Komolyan azt hiszed, hogy annak zéró költsége van, hogy a tengerentúlról idehoznak neked valamit, rengeteg üzemanyagot elhasználva?

Krisztus koporsóját se őrizték ingyen.

"ez már eljött"

Igen? Mutass egy országot, ahol hivatalos valuta a bitcoin!

Eddig csak kínos magyarázkodást meg anyázást kaptam.

"ez tényleg ennyire hulye? gyakorin bizonyitani?"

Igen, kisapám, tudod ha állítasz valamit, az a minimum, hogy bizonyítod is.

"ráadásul már rég bizonyitva van csak utána kellene járnia"

Nem kisapám, ez nem így működik. Vagy bizonyítod, vagy maradsz hiteltelen kamugép, ami eddig is voltál.

Nem tetszik? Pedig egy jogállamban így mennek a dolgok. Költözz törzsi társadalomba akkor.

"mindenre nem válaszolok, főleg arra nem ami már meglett válaszolva, csak nem fogtad fel."

Nem is kell válaszolnod mindenre, csak a kamukat halmozod, 9 éves korom óta hidegen hagynak a tündérmesék. Ennyit a válaszaidról.

"miért is nekem kellene gyakori hozzászolásban bizonyitani azt amit már bizonyitottak?"

Semmivel nem bizonyítottatok semmit, kisapám, csak a mellébeszélés, össze-vissza hazudozás meg a fröcskölődés megy.

"Tovabbra sincs ilyen irva a wikipedia linken hiba hazudozol, de nyugodtan bemasolhatod csak nincs mit ugye."

Aha, akkor biztos csak odafantáziáltam ezt:

"In 1998 Mavrodi created Stock Generation, allegedly a classic pyramid scheme presented as a "virtual stock market game". The website ran from 1998 to early 2000."

Na kisapám, jöhet a szokásos kínos magyarázkodás, szerecsenmosdatás, mellédumálás, meg ami egy MLM-zombitól kitelik. Szórakoztat, ahogy vergődsz mint a partra vetett hal.

"Tovabbra is teny, hogy volt az arany erteke 2000 mostani dollar is, most meg 1500-ert hozzad vagjak. Tehat a hulye te vagy."

Forrás?

Ja, hogy az nincs?

Akkor kisapám, ez is ugyanúgy kamu, ahogy a többi gügye állításod.

"Nem tartja volt mar 2000 dollar is most meg kevesebb. Bedolt a cucc."

Az arany bedőlt? :DDDDDD

Két kérdésem van...mit szedsz? És kitől szerzed be?

"Bitcoinnal nem kell setalni sehova a karosszekbol at lehet valtani online 0,15% jutalekert"

És a CD-tartód majd köpködi ki a húszezreseket?

Te gyárilag vagy ekkora kretén, vagy anyád ejtett fejre?

"te meg fizeted a zaciban 5-50%-os jutalekot a sorbanallas utan 50 fokban."

Nem megyek olyan zaciba, ahol átráznak, kisapám. A te eszeden viszont valóban csak az nem jár túl, aki nem akar, neked nem is való az aranykereskedés.

"Ha szerencsed volt es nem trombitarezt soztak rad amikor vetted szinten 5-50%-os jutalekot fizetve vasarlaskor is."

Nem a középkorban élünk már, kisapám, ahol rézzel meg amalgámmal fel lehet ütni az aranyat. Ezt csak a hozzád hasonló semmihez se értő csodaváró butaprolik képzelik.

"Pont hogy akkor megy le mar most is minnel tobbet kereskedik valaki annal lejjebb megy a kezdeti 0,15%, logikusan hiszen a rendszer fenntartasa majdnem ugyannyiba kerul a valtonak akkor is 100 user van es akkor is ha 200. A valtok kozotti verseny meg meg lejjebb nyomja."

Ezen eskü sírva röhögne az összes közgazdász, ha előadnád nekik.

Mi a valószínűbb, ha van egy nagyon felfutott, és nagyon keresett termék? Növelik az árat, mert extraprofitot akarnak, vagy csökkentik, mert hirtelen átmennek jótékonysági intézménybe?

Jobb lett volna, ha megmaradsz szépen csöndben ostobának, minthogy kinyisd a szád, és be is bizonyítsd.

"A kereskedelem most fizeti az 1-3%-ot a bankkartyas fizetesek utan a bankoknak ha csak 0,15%-ot kene fizetniuk akkor pont hogy lejjebb megy az ar."

Erről az égvilágon senki nem beszélt, én a fogyasztói árakra utaltam, de ne zavarjon, vélhetően ezzel a fogalommal se vagy tisztában, ahogy a közgazdasággal kapcsolatban úgy semmivel.

"Ha nem viszi be senki akkor bezar a bolt."

Akkor nyílik egy újabb. Meséljél, kisapám, ha a zacik mind ilyen csúnya-búnya átvágósak, hogy lehet, hogy nem zárt be még az összes?

"De szerencsere itt vagy te aki szeles mosollyal 5-50% jutalekot fizetve valtja be az aranyat igy van mi ennie az otvosnek honap vegen."

Én beviszem olyan zaciba, ahol nem ráznak át. Szerencsére ilyen is van. Akkor is, ha ehhez te túl hülye vagy. Neked tényleg trombitarezet meg piritet adnának el.

"Aranyfedezet nincs, aranytartalek van. Ket kulon dolog."

A kettő között nincs különbség, hiába erőlteted a dolgot.

"A dollar mogott a hit all ra is van irva, "in god we trust", meg az is ra van irva hogy adossagot egyenlithetsz ki vele."

Most komolyan azzal érvelsz, hogy mi van ráírva a dollárra? :D Tehát amelyik kólára nincs kiírva, hogy "ez az igazi", az hamis kóla? :DDD

"Nem valthatod be aranyra."

A pénzt bármikor beválthatod aranyra, kisapám. Amikor csak akarod.

"De nevekrol van szo."

Nem, nem nevekről van szó, hiába mantrázod a baromságokat.

"A bitcoint nem tudod ponzihoz hasznalni mivel nyilt rendszer, kozponti szereplo nelkul, konkret szabalyokkal."

A Ponzi-sémák MINDEGYIKE nyílt rendszer, kapaszkodj meg! Mégcsak központi szereplő se kell hozzá! Újabb bizonyítéka, hogy lófszt se tudsz a közgazdaságtanról.

"Hiaba obegatsz errol."

Bagoly mondja verébnek, kisapám. Bagoly mondja verébnek.

"Ahogy a bitcoin eseteben sem eri meg az 51% tamadas ugyanezen ok miatt"

Csakhogy a bitcoin nem bír saját belső értékkel. Az arany igen. Hoppá.

"A kenyelem miatt cserelik."

A kényelem miatt soha semmit nem cseréltek még le.

"Ahogy a lovat is lecsereltuk autora pedig 10000 eve velunk volt meg az postagalambot is emailre."

És azt hiszed, ennek 100 százalékban kényelmi okai voltak?

Oké, töriórára se jártál be ezekszerint, gondolom a kocsmahivatalban kötöttél ki helyette.

"Nem allitottam soha ilyet."

Visszakeresem szívesen, aztán indulhat a ténytagadás ezerrel, ahogy szoktad, amikor a saját baromságodba zavarodsz bele.

"Van itt masik 43%-os ha arra alapozod, en ekezet nelkul irok ha nem tunt fel."

Jajajajajjj tudooom, nem te voltál, hanem a gonosz ikertesód! :DDD

Valami hihetőbb magyarázat nincs? Óvodában is a meseórát szerettem a legjobban.

"Mint irtam a windows bonyolutabb rendszer, minnel bonyoltabb valami annal tobb benne a hiba. A bitcoint nem tudod feltorni mert decentralizalt."

Ne próbálj kihátrálni az állításod mögül, kisapám. Azt állítottad, a Windows rendszere bonyolult, és összetett, mégis feltörik. A bitcoin rendszerét, ami nem bonyolult, és nem összetett, ezek után nem törhetik fel?

"Szallitasi koltseggel egyutt olcsobb."

Hogyne, mert neked ingyen, puszira fuvaroznak. Álmodj királylány.

"A Fold 3. legnagyobb vallalata a legratyibb weboldalu, bizonyara mindenki hulye aki hasznalja csak te vagy helikopter."

Az Amazon csak a 13. legnagyobb, kisapám, úgyhogy itt is csúfosan pofáraestél. Ez egyre jobb...

[link]

Sokan használják, és? Ha mindenki beleugrik a kútba, te utánuk ugrasz? :D

"Mint irtam ez mar megvalosult es mar hasznaljak is."

Leírhatod ugyanazt az idiótaságot ötvenezerszer is, akkor sem lesz igaz. Felétek, MLM-zombiknál valami központi tananyag a rosszullétig sulykolás?

[link]

"A fuzios eromuvel szemben ez mar mukodik pedig par eve meg gondolat sem volt ahogy irtam."

Forrást azóta se mutattál. Újabb kamu, lapozhatunk is.

"Dollart es bitcoint hasznalnak."

Forrás? Ja, hogy ez is egy kamu. Lapozzunk.

"Az aranytartalekot meg a nagyvezir eladta az oroszoknak mert hat miert ne kellett neki a penz."

Akkor tehát az aranytartalék volt a biztosíték a pénz vásárlóerejére? Igen, nagyon is.

Tehát egész eddig baromságokat mantráztál? Igen.

Csak így tovább, csinálj magadból még nagyobb hülyét pls!

"Latom sokat ert vele az orszag hogy volt aranytartalek, semmit nem lattak belole az emberek."

Ha egyszer eladták, abból miért lett volna haszna az embereknek? Összefüggéstelen ökörségeket írsz.

"De vannak, eled raknak egy 1 kilos aranytombot semmit nem tudsz kezdeni vele."

Megfogom, elviszem a legközelebbi ötvöshöz, és megkapom a súlyát pénzben.

"Letorni se tudsz belole egy fel diszno arat, hogy fizess vele."

Arannyal nem fizetnek, hanem mögöttes értékként szerepel, de nyugodtan szajkózd ezt az ezerszer megcáfolt baromságot tovább, MLM-zombiknál ez hagyomány!

"Transzportalni szinten nem tudod online. Elavult technologia."

Kisapám, a dolgok bő 99 százalékát nem lehet transzportálni online. Tehát minden, ami nem virtuális, az elavult? Megártott neked a Ghost in the Shell, vagy mi?

"A Bitcoin tudja mindezt."

Muhahahahaha! :DDDDDD

"Meg a Foldon is tultermeles van aranybol"

Az ipari arany és az ékszerészeti arany továbbra sem egy és ugyanaz, csak te akarod összemosni a kettőt, hogy a szánalmas Ponzi-sémádat mentegesd.

"mert csak 5%-at hasznaljak fel ertelmes celokra a tobbi porosodik valahol."

Forrás? Ja, ez is egy kamu.

"Igy a 95%-a az aranak lufi."

Tisztában se vagy a lufi fogalmával, de már dobálózol itt a szakszavakkal, hátha attól majd okosabbnak tűnsz közgazdasági témában.

"A vilagban meg kvazi vegtelen mennyiseg van tovabbra is."

A világban egyedül levegőből van kvázi végtelen mennyiség, aranyból, szénből, ércből nincs. Indulhat az ostobaságok mantrázása.

2019. szept. 5. 04:15
 214/324 anonim ***** válasza:
59%
Ennyi örültséget egy alapbol troll kérdésre :D
2019. szept. 5. 04:29
 215/324 anonim ***** válasza:
6%

"Az arany kevés ahhoz, hogy fedezze a dollárt."

A haverod szerint meg kvázi végtelen mennyiség van belőle, meg a 95 százalék porosodik...

Most akkor döntsétek már el.

"A linkben amit írtam, leírják, hogy 1971 óta már ki se adnak aranyat a dollárért, tehát szó sincs arról, hogy az arannyal a dollárt akarnák fedezni."

Bármikor vehetsz aranyat dollárért.

"Sajnos nagy az esélye, hogy az arany már rég nincsen ott, csak a bennfentesek hazudnak."

Igen, ennek is megvan az esélye. De mint tudjuk, anyag nem vész el, csak átalakul. Tehát a föld nem nyelhette el.

"Én valuta alatt a currency -re gondolok, nem a fiat currencyre."

A currency jelentése "pénznem". De akkor nevezzük currency-nek. Egyetlen bank vagy devizakereskedő se jegyzi a bitcoin-t currency-ként.

"Egyébként épp egy major upgrade előtt áll és kifejezetten jól van."

Magad Uram Kft, második felvonás...

"Pedig sokan, akik nem ismerik a bitcoint, még most is azt akarják."

Mit? Hogy pénz helyett arannyal kelljen fizetni?

"És ugyanezt még sokkal jobban tudja a bitcoin is, hiszen abból SOHA de SOHA nem lesz több, mint 21m."

Erre továbbra sincs semmi garancia.

"Na és itt buktál le, hogy nem olvastad még a white papert se. Ellenkező esetben ha az informatikát nem is érted, legalább annyit tudnál, hogy mivel fogok érvelni(a bitcoin ugyanúgy véges, mint az arany)."

Elolvastam, csak épp egy szavát se hiszem el. Informatikából pedig hangyányival több a tudásom a tiédnél.

"Viszont helyette jött az internet, ami megváltoztatja a világot."

Így van, jött az internet, és megváltozott a világ. A bitcoinnak zéró köze volt hozzá.

"Ha hagyjuk/segítünk neki pl a bitcoin adoptálásával, az új lökést adhat az emberi fejlődésnek."

Ezótéria témakörbe való jósolgatás.

"A blockchain based neurális háló alapú önvezető bevásárlókamion, amiben majd csak az én ethereum tokenemmel lehet fizetni..."

Ugye nem azt akarod mondani, hogy te is egyike vagy azoknak a future fuckballz jövővilág elmeháborodottaknak, akik azt képzelik, majd robotautók és robotkamionok fognak szaladgálni az utcán...

Kérlek, mondd, hogy nem!

"Én az egyetemet otthagytam 4 félév után, mert láttam, hogy nem 90% -ban elavult dolgokat tanulunk és egyébként is csak egy elavult lehúzás az egész."

Ezzel nincs is gond, csak akkor nem kéne kollektívan lehülyézni azokat, akiknek viszont ebből van több diplomájuk, ez a szakterületük, és egyáltalán, valós szinten foglalkoznak a gazdasággal, nem Ponzi-sémáktól meg natív spekulációktól várják el az emberiség evolúciójának kiteljesedését.

"Mellesleg a bitcoin meg biztosan ott van ahol mondják és bárki le is ellenőrizheti."

Addig, ameddig. Az Ethereum is nagyon "ott volt", aztán hoppsz, összedőlt a piramis.

"Egyébként meg honnan tudod, hogy a konteok nem igazak?"

Nem azt állítottam, hogy nincsenek igaz konteók. Az viszont tény, hogy a jórészük sületlenség, egyszerű világkép egyszerű emberkéknek.

"Nyilván a hatalom képviselői nem fogják maguk alatt vágni a fát."

Akkor viszont garantált, hogy nem fogják bevezetni a bitcoint. Se most, se máskor. A vitát igazából le is zárhatnánk.

"Csak így tovább, rég röhögtem ennyit!"

Én meg rajtad röhögök, és az abszolút nulla informatikai tudásodon.

Jaj de jó, nevethetünk együtt!

"Ja csak pár milliárd dollár kell hozzá."

Tehát eddig az összes hacker, cracker, aki feltörte eddig pl. a Windows-t, kőmilliomos volt?

Hát ez nagyon whehehehehe, de komolyan...

Egyébként meg, ha feltűnt volna, én shortolást írtam, nem feltörést. Shortolni pedig úgy is lehet simán, hogy senki nem tör fel semmit. Ha Soros Gyurikának úgy tartja kedve, a dollárt, eurót is simán tudná shortolni, pedig köze nincs a hackeléshez. Csak éppen olyan közgazdasági háttértudás birtokában van, amit fel se tudnál fogni, ha elmagyarázná se.

"Sorszáma valóban nincs mert az egyedi azonosítója nem csak számokból áll hanem betűkből is. Ez azonban a te állításodat cáfolja."

Semmit nem cáfoltál meg, ugyanis nincs semmiféle egyedi azonosítója. Nice try.

"azok elhihessék a tudatos hazugságodat."

Itt egyedül te hazudsz, kisapám, meg a többi fogalmatlan bitcoinhuszár. És azt képzelitek, ha többen ismétlitek ugyanazt a kamut, az majd igazzá teszi. Megintcsak a rosszullétig sulykolás hitvány fegyvere.

"Ez tudatos megtévesztés, amit művelsz, a erkölcsileg a csalás egyik válfaja, jogilag nem feltétlenül, mert nem biztos h párosul hozzá anyagi haszonszerzés."

A Ponzi-sémázó balek emleget itt csalást :DDDD ez esküszöm gyönyörű! :DDD

A tények engem igazolnak, kisapám, függetlenül attól, hányan vergődtök itt rajtam. Téged pedig a fajtársaidon kívül senki és semmi nem igazol.

"Ebből a válaszból is látszik, hogy a nagyfiunk nem olvasott utána egyáltalán."

Senkit nem érdekel, mije van a tranzakciónak és mije nincs, úgyhogy leállhatsz azzal, hogy terelgeted ezt a csodálatos témát jobbra-balra.

"Mert ha a ponzi trollra"

Fáj az igazság, kisapám? Há' szar má' neked.

Hát igen, cinkes is, ha a vitapartnered valódi munkával a bányászkodásod sokszorosát megkeresi, te meg kuporgathatod a játékpénzedet, amíg be nem dől a piramis, és hazudhatod csiliárdosnak magad.

Teljesen mindegy egyébként, milyen ökörségeket hordasz össze ezzel a beteges, kínos önszenvelgéssel, ugyanis a bitcoin nem lesz soha hivatalos valutája egyetlen országnak se. Akármennyit is toporzékolsz.

2019. szept. 5. 04:38
 216/324 anonim ***** válasza:
13%
nehéz eldönteni, hogy a 213-as troll vagy csak fogalma sincs miről beszél. a kérdés azért nem trollkérdés mert van már olyan ország ahol bitcoinban is lehet adot fizetni. de hogy itt mikor lehet majd azt ugyanugy nem tudni előre, mint a bitcoin árfolyamát se,
2019. szept. 5. 04:42
 217/324 anonim ***** válasza:
6%

"nehéz eldönteni, hogy a 213-as troll vagy csak fogalma sincs miről beszél"

Ja tényleg, fogalmam sincs, csak bejártam közgazdaságtan órára, ami ugye elavult dolog, és különben is, az egyetemen az összes professzor hülye :D Ti aztám helyből leiskoláznátok az összeset! :DDDDDD

2019. szept. 5. 04:48
 218/324 anonim ***** válasza:
2019. szept. 5. 04:52
 219/324 anonim ***** válasza:
72%
Van igazad, kedves utolsó, de nézd a jó oldalát: remek szórakozást nyújt azoknak, akik egy picit is értenek a közgazdaságtanhoz. Ennyi szórakozást megérdemelnek azok az emberek is, akik ezt a fránya, elavult, avítt, fölösleges böhöm nagy pénzügyi rendszert működésben tartják, nem? :)
2019. szept. 5. 04:56
 220/324 A kérdező kommentje:
#217: A közgazdaságtan órán nálunk arról volt szó, hogy egy ország, illetve egy vállalkozás hogyan kezeljük, hogy az sikeres legyen egy meglévő rendszerben, ami akár lehet forint, akár bitcoin alapú. A pénz természetéről, pl hogy hogy keletkezik, összesen egy oldal volt a jegyzetben, ami az előadáson szándékosan kihagytak és nem is kértek számon. Persze lehet a közgázon a reggeli after és az esti buli közé ez is belefér, de akkor meg az a biztos, hogy te nem figyeltél.
2019. szept. 5. 08:12
❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!