Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ilyen elkényelmelmesedet...

Miért ilyen elkényelmelmesedett a magyar nép?

Figyelt kérdés
Ez leginkább az anyaországi magyarokra jellemző. Nem tudom ki kényeztette el őket ennyire, hogy ilyen kényes kényelmesek legyenek legalábbis a nagy többsége, ha folyamatosan megy a vita hogy bizony nekik mennyire rossz, meg hogy "a Nyugaton így meg úgy". Nyugaton neked igazából nincs így meg úgy. Neked ott pofa be, és munka. Ez a különbség Magyarország, és nyugat között. Ha nem tetszik akkor már mehetsz is haza. Tudom miről beszélek mert megjártam már ezt az utat is. És egyébként semmit sem ért hogy többet kerestem. Akkor esetleg ért volna, ha anyuci meg apuci fizette volna a lakást meg a kajcit, mint ahogyan azt sokan teszik. Vagy ha kimentünk volna 5-en és akkor egymásnak fizettük volna, de egyedül semmi képpen. Ugyanott voltam mintha Magyarországon dolgoztam volna, még rosszabbul. Ezért határoztam el, hogy Magyarországon építem fel az életem. De megondoltam magam. És nem, nem azért mert rosszul éltem. Sőt, azt terveztem hogy itt alapítok családot. Csak sajnos megondoltam magam, mert láttam hogy olyan szinten elvannak kényelmesedve a magyarok, hogy nekik kevés még az 10 millió forint támogatás, segítség is a családoknak, a családi pótlék, a juttatások, a fizetésemelés, a létbiztonság. Ez mind elkényelmesedett, folyamatosan többrevágyó embereket eredményez. Ezért inkább haza jöttem. És nem, nem élek meg jobban. Nyomorgok, de én itt vagyok otthon. Nem ott, ahol nyavajognak a jólét miatt.

2019. aug. 12. 23:15
 71/93 anonim ***** válasza:
79%
Te magad mondtad ki. Ez ma Magyarország. Ha haladni akarsz valamerre az életben és nincs szülői segítség akkor kénytelen vagy nyugatra menni.
2019. aug. 14. 11:59
 72/93 A kérdező kommentje:
Vagy otthon maradni a femekeden, és jól megélni.
2019. aug. 14. 12:18
 73/93 anonim ***** válasza:
79%
Ja igen, nyilván a fiatalok nagy része a hatalmas magyar jólét elől menekülnek külföldre.
2019. aug. 14. 12:23
 74/93 anonim ***** válasza:
75%
Bár ha szerinted 130ezer Ft-ból jól lehet élni az megint egy másik kérdés.
2019. aug. 14. 12:24
 75/93 A kérdező kommentje:
Tőlünk mennek el a kegkevesebben a régióban egy felmérés szerint. A bérek pedig folyton növekednek. Ha egy pályakezdő fiatal szemszögéből nézzük, akkor nekik sehol sem a legkönnyebb.
2019. aug. 14. 13:14
 76/93 anonim ***** válasza:
68%
Végül is iskolából kikerülve, tételezzük fel szülőkkel lakva spórolgatva 130-160ezer Ft-os keresetből, vagy 1200-1500 eurósból gyűjtögetni a jövőre, hát az majdnem ugyan az... :D
2019. aug. 14. 13:35
 77/93 A kérdező kommentje:
Miért? Sokan vannak akik már nem a szülökkel élnek. Ha kimegy nyugatra akkor is vagy kimenek 3-4 - en vagy a szülők segítenek.
2019. aug. 14. 13:37
 78/93 A kérdező kommentje:
Az ottani életszínvonal, az ottani árakat meg kell fizetni. Én sokkal jobban jártam amikor vissza jöttem. Igaz akkor sem ajánlom hogy Budapestre menjenek, vagy ott kezdjék el mert az még mindig drága.
2019. aug. 14. 13:43
 79/93 anonim ***** válasza:
69%
Na látod megint a saját hazugságaid buktatod le. Még azok is ki mennek akik olyan családból jönnek hogy tudja őket a család pénzelni. Menekülnek ebből a fertőből.
2019. aug. 14. 13:44
 80/93 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam hogy mindenki menekül, nem azt mondtam hogy nem lehet megélni, csak hogy egy kicsit drágább. De ha Budapest drága, akkor ne menj nyugatra. Főleg pályakezdőként..
2019. aug. 14. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!