Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ilyen elkényelmelmesedet...

Miért ilyen elkényelmelmesedett a magyar nép?

Figyelt kérdés
Ez leginkább az anyaországi magyarokra jellemző. Nem tudom ki kényeztette el őket ennyire, hogy ilyen kényes kényelmesek legyenek legalábbis a nagy többsége, ha folyamatosan megy a vita hogy bizony nekik mennyire rossz, meg hogy "a Nyugaton így meg úgy". Nyugaton neked igazából nincs így meg úgy. Neked ott pofa be, és munka. Ez a különbség Magyarország, és nyugat között. Ha nem tetszik akkor már mehetsz is haza. Tudom miről beszélek mert megjártam már ezt az utat is. És egyébként semmit sem ért hogy többet kerestem. Akkor esetleg ért volna, ha anyuci meg apuci fizette volna a lakást meg a kajcit, mint ahogyan azt sokan teszik. Vagy ha kimentünk volna 5-en és akkor egymásnak fizettük volna, de egyedül semmi képpen. Ugyanott voltam mintha Magyarországon dolgoztam volna, még rosszabbul. Ezért határoztam el, hogy Magyarországon építem fel az életem. De megondoltam magam. És nem, nem azért mert rosszul éltem. Sőt, azt terveztem hogy itt alapítok családot. Csak sajnos megondoltam magam, mert láttam hogy olyan szinten elvannak kényelmesedve a magyarok, hogy nekik kevés még az 10 millió forint támogatás, segítség is a családoknak, a családi pótlék, a juttatások, a fizetésemelés, a létbiztonság. Ez mind elkényelmesedett, folyamatosan többrevágyó embereket eredményez. Ezért inkább haza jöttem. És nem, nem élek meg jobban. Nyomorgok, de én itt vagyok otthon. Nem ott, ahol nyavajognak a jólét miatt.

2019. aug. 12. 23:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/93 anonim válasza:
100%

Na akkor had meséljek kicsit én is. Magyarországon csak gyárba volt lehetőségem dolgozni. Nevetséges fizetés örökké hajtás. Éppen hogy több volt a fizetésem, mint a minimálbér. Egyik barátom javallatára elmentem a romló nyugatra. Mint kaptam a romló nyugaton? Senki nem kötekedett amiatt hogy szinte alig beszéltem még angolul is. Megértettük egymást, mert meg akartuk.Jelentkeztem egy gyárba dolgozni, a szerződésemet hagyták elolvasni és mivel tudták hogy a nyelvtudásom katasztrófa ezért hagyták volna hogy elvigyem lefordíttatni. Úgy voltam vele, hogy ha át is vernek egy ideig elteng-lengek amíg nem tudok javítani a helyzetemen, ezért aláírtam. Ennek ellenére hogy nem tudtam mi áll a szerződésben csak néhány alap dolgot tudtam magamnak lefordítani nem voltak eldugott apró betűs részek, amikre vigyázni akartak volna hogy nehogy felfigyeljek rá. Amikor megkaptam az első fizetésemet először azt hittem rosszul látok. Meggyőződésem volt, hogy tévedés történt az utaláskor. Beszéltem a felettesemmel azt mondta nincsen semmi probléma, nyugodjak meg minden úgy történt ahogy akarták. Majd azért vigyázva a pénz nagy részére megvártam a következő hónapot, és amikor hasonló összeget kaptam megnyugodtam hogy tényleg nem tévedés történt. 2300 euró volt az 1. fizetésem. A második hónapban nyugodtam meg igazán és akkor tudatosult bennem mennyit is ér itt egy ember munkája. Kiugrottam örömömben a bőrömből. Magyarországon középvezetőként nem kerestem volna ennyit. Néhány hónap után az össze hátam mögött hagyott hitelt kifizettem és többszörösen vissza tudtam adni, amivel embereknek tartoztam. Való igaz hajtani kellet, de otthon ugyan ezt csináltam ez nem volt újdonság. Ahogy itt sincs kolbászból a kerítés. A gyárban itt is olyan meleg volt hogy majd megdöglöttem. Viszont nem lett leordítva a fejem amiért óránként egyszer pár percre ki mertem menni a levegőre nehogy rosszul legyek. Nem én voltam a kis k*cs*g sori munkás, hanem én voltam "a dolgozó". Nem problémáztak azon ha esetleg rosszul lettem ezért nem tudtam bemenni. Nyilván ezzel egy határt nem szabad átlépni, de ha nem vagy olyan pofátlan, mint a Magyarok nagy része, akkor érzed mi az a határ. Nem voltak kötelező túlórák. Nem úgy, mint Magyarországon a gyárakban, hogy kötelező túlórák vannak és amikor egy választható túlórára azt mondtam nem megyek még számon voltam kérve, hogy mi az hogy nem megyek hát mi dolgom van nekem a hétvégén? Nem kellett 3 nyelvvel tövig nyalni ha én 1 héttel előre tudtam csak meg hogy szabadságra van szükségem. Ellenben otthon, ahol én februárban szóltam hogy nekem júniusban szabadságra lesz szükségem, majd a szabadságomat megelőző napon azt mondták hogy őket nem érdekli mi van nem vagyok elengedve szabadságra, mert helyettem a kolléganőt engedtél el, aki egyébként nem dolgozott és folyton csak nyalt és neki akkor jutott eszébe hogy ja ő szabadságra akar menni. Egyfolytában keretidőben jártam dolgozni, hogy majd kifizetik. Ennek az lett az eredménye hogy év végén rendszerint 12 óráznom kellett, mert ezek nekem valahogy mindig átvándoroltak mínuszba. Itt ilyen nincsen. Ha túlórázok akkor a fizetésemmel együtt jön az a pénz is. Itt ha 3 szombatot bent voltam dolgozni 2600 eurót is megkerestem a legelején amikor még a kezdő fizetésemet kaptam! Itt felhívnám a figyelmet arra, hogy a túlóra nélküli és a túlórás fizetésem különbözete a Magyar minimálbér.

Azt már meg sem merem mondani, hogy miután átképeztem magam informatikusnak mekkora lett a fizetésem, mert itt az olvasók fele kiesik a székből, a másik fele nem fogja elhinni. Itt fentről a nagyokosok nem hoznak olyan döntéseket, ami globálisan minden munkahelyre jelentősen hat, de ha hoznak is nem a dolgozók isszák meg a levét és ez nem mindennapos úgy mint otthon. Most visszajöttem Magyarországra, hogy kivigyem a családomat vagy legalább is megpróbálkozzak vele hátha velem jönnek. 2 hét szabadságot kértem a főnökömtől. Igaz megpróbált rábeszélni, hogy nem lehetne-e valahogy megrövidíteni ezt az időt, de végül különösebb hadakozás nélkül belement a dologba, mert megértette hogy én most "haza" jövök.

Annyival drágább is az élet? Nem igazán értem mire gondolsz. Igen valóban itt nem igazán vannak kínai üzletek, ahol a cipő 3000 forint. Cserébe 50 euróért már nagyon jó cipőket lehet venni. Nem maszájból vettem a cipőt úgy, mint otthon hogy sokszor még napokig, hetekig szétment cipőben jártam, mert egy kínai cipő nem fért bele a költségvetésbe. Egyetlen cipőm volt, ami szétment azon kívül az összes cipőt azért vettem, mert tetszett és nem kellett a kis pénzemet nézegetni, hogy vajon megtehetem-e. Nem úgy, mint Magyarországon ahol a 2 hónapos 40 ezer forintos cipőt visszaadták hogy nem rendeltetésszerű használat miatt válik le a talpa és lyukadt ki. A ruhákra ugyan ez vonatkozik. Nincsenek olcsó kínaiak ellenben telik a márkásra. Az élelmiszerek ugyan annyiba kerülne. 30 forintokat pofozgatunk fel-le, hogy melyik a drágább és olcsóbb. A lakhatás drágább. A házak sokkal drágábbak illetve az albérletek is, cserébe itt nincsenek olyan házak és albérletek, aminek a falai rád omlanak legfőképp pedig még így sem a fizetésed 80%-ába kerül az albérlet. Ez azt jelenti hogy egy drága albérlet 1000 euró. Persze aki találékony az sokkal olcsóbban meg tudta oldani a lakhatás úgy hogy a havi albérlet árát 50%-kal emelte és ez egyszeri költség volt.

Meséljek még hogy milyen a romló drága nyugaton élni vagy elég volt ennyi?

2019. aug. 15. 03:25
 92/93 anonim válasza:
100%

Elnézést kérek a helyesírási hibákért, de már az álmosságtól alig látok, mert elég régóta fent vagyok.

Viszont azt még hozzátenném hogy amikor én felmondtam a munkahelyemen, akkor azon a héten délelőttös műszakot kellett tolni. Én nem mentem be reggel 6-ra dolgozni, mert 11-re bementem az irodába felmondani. Itt azért mondtam fel, mert egyfolytában túlórázni jártam alig volt olyan hétvégém, amikor nem dolgoztam ennek ellenére 150 ezer forintot kerestem. Ebből 24 ezer forint a bérletem volt szóval ez 126 ezer forint. Egy ilyen helyen, amikor a műszakvezetőmhöz bevittem a kilépő papíromat még le lettem b***va hogy mit képzelek magamról hogy csak úgy nem jövök be és elég szomorú hogy nem szóltam. És akkor ő nekem a mai napra szabadságot ír ki. Mondom mi van? Nekem a mai nappal megszűnt a munkaviszonyom és ő szabadságra ír ki? Hát ő tudja csinálják ahogy jó nekik innentől kezdve nem az én dolgom.

2019. aug. 15. 03:41
 93/93 anonim ***** válasza:
100%

Nem adja hiába az EU a támogatásokat...

Ha nem adná, kb. középkori szintű anarchia lenne itt, az oroszok pedig újból belelendülnének a gyarmatosításba.

Ezt meg nem akarja az EU.

Te tényleg azt hiszed, hogy önzetlen felebaráti szeretetből segélyeznek minket? Egy nagy túróst. Kőkemény politikai okai vannak.

Az ipar és a mezőgazdaság tudNA fejlődni, ha nem adnánk mindent a multik kezére, akik aztán kiviszik a hasznot.

Csodás dolog az egykulcsot adó is, a gazdag még gazdagabb, a szegény még szegényebb lett.

Úgyhogy legyél nyugodt, a GDP az EU-ból érkező könyöradománynak köszönhetően nőtt.

Külföldre mutogatok? Igen, kérdezőcske, mert egyetlen más EU-tagállamban sincs ekkora bődületes mélyszegénység és szétvert gazdaság, mint nálunk.

Közöld már légyszíves egy osztrák vagy német alkalmazottal, hogy holnaptól havi 250 euróért kell dolgoznia! Először nagyot röhögni, hogy milyen király humorérzéked van. Aztán, amikor rájönne hogy nem tréfáltál, a beledet tekerné körbe a fejeden.

Erről ennyit.

Magyarországon te akkor tudsz jól megélni, ha politikus, bűnöző, vagy a kettő keveréke vagy. Becsületes emberként nem. Ez tény. Akkor is, ha nem bírja a gyomrod.

Lehet hogy növekednek a bérek, a gond csak az, hogy a kereskedelem is szép egyetértésben árat emel. Mert nehogymár a koszos pondrója meg tudjon élni a fizetéséből. Így aztán a fizetésed reálértéke nem változik.

De ezt hiába magyarázom fidesznyikeknek úgyis, akik még a pénzügyekhez is buták...kb. mintha egy vaknak magyaráznám, mi az a kék.

Hogy mást ne mondjak: a magyar gazdaságot már hosszú évek óta a külföldre menekültek hazautalásai tartják életben, mert ekkora mélyzuhanásban van az egész gazdasági-pénzügyi rendszerünk. Erre még rátett egy lapáttal Surányi haverod, aki fogott 65 tonna aranyat, és egyszerűen lenyúlta. Ha szerinted ez teljesen rendben van, kérdezőcske, akkor igen rossz hírem van: nem mi vagyunk a hülyék...

2019. aug. 15. 20:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!