Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ilyen elkényelmelmesedet...

Miért ilyen elkényelmelmesedett a magyar nép?

Figyelt kérdés
Ez leginkább az anyaországi magyarokra jellemző. Nem tudom ki kényeztette el őket ennyire, hogy ilyen kényes kényelmesek legyenek legalábbis a nagy többsége, ha folyamatosan megy a vita hogy bizony nekik mennyire rossz, meg hogy "a Nyugaton így meg úgy". Nyugaton neked igazából nincs így meg úgy. Neked ott pofa be, és munka. Ez a különbség Magyarország, és nyugat között. Ha nem tetszik akkor már mehetsz is haza. Tudom miről beszélek mert megjártam már ezt az utat is. És egyébként semmit sem ért hogy többet kerestem. Akkor esetleg ért volna, ha anyuci meg apuci fizette volna a lakást meg a kajcit, mint ahogyan azt sokan teszik. Vagy ha kimentünk volna 5-en és akkor egymásnak fizettük volna, de egyedül semmi képpen. Ugyanott voltam mintha Magyarországon dolgoztam volna, még rosszabbul. Ezért határoztam el, hogy Magyarországon építem fel az életem. De megondoltam magam. És nem, nem azért mert rosszul éltem. Sőt, azt terveztem hogy itt alapítok családot. Csak sajnos megondoltam magam, mert láttam hogy olyan szinten elvannak kényelmesedve a magyarok, hogy nekik kevés még az 10 millió forint támogatás, segítség is a családoknak, a családi pótlék, a juttatások, a fizetésemelés, a létbiztonság. Ez mind elkényelmesedett, folyamatosan többrevágyó embereket eredményez. Ezért inkább haza jöttem. És nem, nem élek meg jobban. Nyomorgok, de én itt vagyok otthon. Nem ott, ahol nyavajognak a jólét miatt.

2019. aug. 12. 23:15
 11/93 anonim ***** válasza:
95%
Csak itt fekszem, és azon gondolkozom hogy... hogy lehet valaki ennyire hülye mint ez a kérdező?
2019. aug. 13. 00:40
 12/93 anonim ***** válasza:
91%

Tipikus provokáció.

Kérdezőkém, a magyar nép nincs elkényelmesedve. Nálunk a kevés pénzért is meg kell dolgozni, és még így se jut mindenkinek munka, hiába szeretne dolgozni. Még a legoptimistább becslések szerint is 3 millió földönfutónk van az országban (ennyit ismert el maga a kormány), a reálisabb becslések szerint 4 és fél millió. És ennek elenyésző hányada választotta önként és dalolva ezt az életformát. A javarésze próbálna kitörni, csakhogy ahhoz is pénz kell, és pont az nincs...huszonkettes csapdája.

Írod, hogy nyugaton pofa be és munka. Stimm. Azt nem veszed figyelembe egyedül, hogy ott a munkáltatók sokkal emberibben állnak a beosztottjaikhoz. A hazaihoz képest ötször annyi pénzt fizetnek (igen, még a mekis krumplisütőnek is), nem rúgják ki azonnal, ha szabadságra menne vagy lebetegszik. Nem viselkednek velük Sztálin típusú zsarnokként, csak mert megtehetik, nem utolsó rabszolgaként bánnak az alkalmazottakkal.

Idehaza meg? Egyre kevesebb a munkahely, a munkáltatók egyre inkább visszaélnek a monopolhelyzetükkel. Ha eltörik valamid vagy szabira mennél, úgy kivágnak mint macskát egészségügyi sétára. Ha kevesled a fizetést vagy panaszt teszel, szintén kivágnak, mondván, van másik ötszáz a helyedre, aki majd nem ajvékol hanem húzza az igát. Lehúzol 12 órákat, ebből egy JÓSZÍVŰ munkáltató kifizet neked 8-cat. Ja és persze húzd le a 400 óra ingyen robotot minden évben, különben bye-bye Hollywood Hills forever. És hiába fordulsz munkaügyi bírósághoz, senki nem fog melléd állni, a cég ügyvédje feltörli veled a padlót, és még örülhetsz, ha nem te kerülsz a hűvösre 2-3 évig. Már a közmunkáért is sorba kell állni, holott az a 47 ezer amit kapsz, a rezsidre se elég, nemhogy ételre, italra, ruhára.

Érdekes mód, Kérdezőkém, nem látom, hogy tömegével menekülnének ide Magyarországra az emberek munkát vállalni. Ellenben aki kimegy nyugatra dolgozni, a 98% nem is jön vissza többé.

A 10 millió forint támogatásra csomóan nem jogosultak. Komolyan azt képzeled, attól, hogy valakinek van 3 gyereke, automatische kap 10 misit zsebbe + 10 misi hitelt? You poor thing.

A családi pótlékból meg a juttatásokból leginkább a buckalakók részesülnek, nem véletlen, hogy dolgozni se mennek el, hereveréből több pénzt akasztanak le. Ezt viszont rajtuk verd le, ne a magyarokon.

A fizetésemelésről annyit, hogy 2-3 napig tényleg szuperjó volt a dolog, aztán a kereskedelem is szép nagy egyetértésben árat emelt, úgyhogy kitörölheted a több pénzzel a segged. Plusz még inflálódott is egy jót a forint. Ahh, ezé' oszt megérte ám!!!

Létbiztonság meg...attól függ, hol nézed. Ha a Rózsadombon, igen, ott van. Ha egy átlag borsodi faluban, ott nyomokban sincs. Rózsadombból van 1, borsodi, szabolcsi faluból pedig több száz.

Maradjunk annyiban, hogy az állításaid jórésze fals, így meg lehetetlen korrekt választ adni, max. olyan lehet,amit hallani akarsz.

2019. aug. 13. 00:47
 13/93 anonim ***** válasza:
88%

"Csak itt fekszem, és azon gondolkozom hogy... hogy lehet valaki ennyire hülye mint ez a kérdező?"

Sehogy, a kérdező ugyanis egy troll.

2019. aug. 13. 08:03
 14/93 anonim ***** válasza:
79%

Igazad van.

Én nem adnék semmit a családoknak!

Tartsák el magukat!

A sok "jó" magyar tartsa el magát,meg a gyerekeit,meg az unokáit is,ha annyira kemínyek!

2019. aug. 13. 08:59
 15/93 A kérdező kommentje:
#12 Semmi nem igaz abból, amit írsz, tipikus ellenzéki hazugságok, mert már másképp nem tudsz miért hisztizni, csak ha hazudsz. Elöszőr is Magyarországon folyamatosan csökken a földönfutók, és a jövedelmi szegénységben élők száma. A régebbi adatok már nem relevánsak. Magyarországon több a munkalehetőség, sőt egyes területeken munkaerőhiány alakult ki. 3 százalékra csökkent a munkanélküliség. Ez az adat saját magáért beszél, és nem azt támasztja alá, amit te mondasz, vagyis hazudsz. A főnökök pedig jobban megbecsülik a dolgozókat, pontosoan azért mert sok ember hiányzik, egyébként egész Eurólába. Szabira bírsz menni, de megvan hogy mikor. Itt van egy rendszer, hogy kinek mennyi szabadsága van egy évben, tehát nem úgy megy hogy csak kiveszem. Persze ez attól is függ, hogy hol dolgozol, milyen beosztás szerint. 400 óra túlóra miatt is volt egy hiszti, és még is úgy mentem el, hogy egy ember sírt hogy nem bír akkor túlórázni, amikor egyébként nem is szabad a törvény, és a válalat szerint. Ha olyan rosszul éltem meg volna Magyarországon, nem itt akartam volna családot alapítani. És egyébként nagyon is szép gesztus a kormánytól, hogy a fiatal családokat támogatja, és segít nekik az első lépésekben. Nálunk ezt nem támogatja senki, itt el is mennek a fiatalok máshol szülni. A babakötvény, a családi pótlék, a külhonféle juttatásokbók pedig nem a buckán lakók élnek meg, hanem a gyermekes családok. A buckán lakó nem is jogosult a 10 millióra, meg még számos dologra, mert nincs munkája. Pont ti voltatok azok, akik azon sírtatok hogy semmi támogatást nem kapnak a földönfutók, meg hogy szegényeknek meg kell dolgozni annak a többszöröséért, amit régen megkaptak a segélyben, az adófizetők pénzéből. Nyugaton én egyáltalán nem éltem meg jobban, mint Magyarországon, és nem csak én vagyok így. Jó lenne végre visszajönni a valóságba! Üdv.
2019. aug. 13. 09:14
 16/93 anonim ***** válasza:
88%

Franciaország 35 órás munkahét 1200 eurós minimálbér.

Magyarországon még 60 órás munkahéttel talán megkeresed a 180 ezer Ft-ot.

Igen, a magyarok el vannak kényelmesedve. :D

2019. aug. 13. 09:40
 17/93 anonim ***** válasza:
86%

A gyermekes családok az adófizetők pénzén élnek,tehát segélyből.

Szerinted a CSOK-odat,meg pulyavárót ki fizeti,te lángész?

Ugyanúgy a nép tartja el őket,csak most nem a legszegényebbeket,hanem a jómódúakat segélyezik.

2019. aug. 13. 09:50
 18/93 A kérdező kommentje:
De hiába, hogyha az ottani életviszonyok melett az a pénz elmegy. Hiába akarnak bevezetni 35 órás munka hetet, ha így is munkaerőhiány van. Még kevesebbet fognak termelni.
2019. aug. 13. 09:50
 19/93 A kérdező kommentje:
Gyermekes családok nem segélyből élnek, mert megdilgoznak azért a pénzért. Azokat a gyerekeket el kell tartani, fel kell nevelni. A szülőknek pedig kötelező a munkaviszony. Ha ez segély, akkor a többi juttatások, meg a fizetés emelés is az.
2019. aug. 13. 09:51
 20/93 anonim ***** válasza:
81%

Persze,hogy nincs pénz munkaerő megfizetésére,mert kell a sok adót,amiből lehet CSOK-ot meg pulyavárót fizetni.

Aki dolgozik azt nem fizetik meg rendesen,mert segélyezni kell a sok nagycsaládost,emiatt még több adót kell beszedni.

Ennek eredménye az lesz,amivel pontosan riogatnak,a bevándorlás.

Jönnek ide az ukránok meg mindenféle csóró országokból dolgozni,hogy a 10-ről 25 millióra nőtt ingatlanhoz,10 milliót adjon az állam a gyerekgyártóknak,amit az adófizetőkről fejt le.

2019. aug. 13. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!