Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ilyen elkényelmelmesedet...

Miért ilyen elkényelmelmesedett a magyar nép?

Figyelt kérdés
Ez leginkább az anyaországi magyarokra jellemző. Nem tudom ki kényeztette el őket ennyire, hogy ilyen kényes kényelmesek legyenek legalábbis a nagy többsége, ha folyamatosan megy a vita hogy bizony nekik mennyire rossz, meg hogy "a Nyugaton így meg úgy". Nyugaton neked igazából nincs így meg úgy. Neked ott pofa be, és munka. Ez a különbség Magyarország, és nyugat között. Ha nem tetszik akkor már mehetsz is haza. Tudom miről beszélek mert megjártam már ezt az utat is. És egyébként semmit sem ért hogy többet kerestem. Akkor esetleg ért volna, ha anyuci meg apuci fizette volna a lakást meg a kajcit, mint ahogyan azt sokan teszik. Vagy ha kimentünk volna 5-en és akkor egymásnak fizettük volna, de egyedül semmi képpen. Ugyanott voltam mintha Magyarországon dolgoztam volna, még rosszabbul. Ezért határoztam el, hogy Magyarországon építem fel az életem. De megondoltam magam. És nem, nem azért mert rosszul éltem. Sőt, azt terveztem hogy itt alapítok családot. Csak sajnos megondoltam magam, mert láttam hogy olyan szinten elvannak kényelmesedve a magyarok, hogy nekik kevés még az 10 millió forint támogatás, segítség is a családoknak, a családi pótlék, a juttatások, a fizetésemelés, a létbiztonság. Ez mind elkényelmesedett, folyamatosan többrevágyó embereket eredményez. Ezért inkább haza jöttem. És nem, nem élek meg jobban. Nyomorgok, de én itt vagyok otthon. Nem ott, ahol nyavajognak a jólét miatt.

2019. aug. 12. 23:15
 31/93 anonim ***** válasza:
82%

Látom,nem fogod fel,hogy amit írok.

Lehet,hogy minden 20.család nagycslaádos lesz,de még több gyermektelen lesz,akik amúgy akarnának gyereket,illetve még több egykés lesz,akik szerettek volna 2.gyereket.

Ezek mind vándorolnak ki,egyre többen,mert lehetetlen megélniük.

Így hiába szaporodnak a nagycsaládosok,akkor is csökken a népesség,csak egyre kevesebben lesznek,akik eltartják őket,akik fizetik az adót,amiből állami iskolázhat,meg állami egészségügyezhet a nagycsaládos.

Aztán majd eltelik egy jópár év,és mikor már megszülettek,akkor jönnek majd a megszorítások,mert nem lesz,aki eltartsa őket.

Na,majd akkor nézd meg milyen buli lesz az életük.

2019. aug. 13. 10:23
 32/93 A kérdező kommentje:
Ez nem igaz, hogy még több gyermektelen lesz. Nem muszáj ahhoz nagycsaládosnak lenni, hogy megélj. Nem is kell vállalnod gyereket. De ha vállalsz, akkor a kormány ebben támogat. Már egyetlen egy gyermekre is rengeteg segítséget nyújtanak. Ha a kormány nem azokat támogatná jobban, akik családot akarnak alapítani, hanem az egyedül állókat, akkor hamar elfogynánk. Sokszor úgy beszéltek, mintha az nem adózott volna sosem aki gyermeket vállal, vagy mintha nem adóznánának a családok. Adóznak, ez egy igaz csunya össze hasonlítas lesz, de adóznak. Még pedig a magyarságnak, a magysrság megmaradása érdekében adóznak, azzal hogy gyermeket vállalnak. És egy gyermek folyton növekvő költségekkel jár. Ezért kell megbecsülni, segíteni a családokat. Nem pedig még jobban megadóztatni őket.
2019. aug. 13. 10:28
 33/93 anonim ***** válasza:
81%
Toronymagasról sz4rom le hogy kihal-e a magyarság, én csak nem szeretnék a fizetésemből vegetálni.
2019. aug. 13. 10:31
 34/93 A kérdező kommentje:
A népesség pedig egyre növekszik, a termékenységi rátán, már látszanak a változások.
2019. aug. 13. 10:32
 35/93 anonim ***** válasza:
82%
Nem kell hogy támogassanak, már az is nagy segítség lenne ha nem vennék ki a zsebemből a pénzt f4szságokra.
2019. aug. 13. 10:42
 36/93 anonim ***** válasza:
81%
Így van. Az is egy büntetés hogy ide születtem.
2019. aug. 13. 10:56
 37/93 A kérdező kommentje:
Na és ilyen emberek mellett mentem el az utcán nap, mint nap. Gyilkosok, népírtók, és haza árulók mellett. Akik csak magukkal, meg azzal foglalkoznak hogy csak az ő pénzét ne bántsák. Hát még jó hogy nem ezek adnak tanácsot a kormánynak, hogy mire költse az állam pénzét. Ha valami nem tetszik, el lehet menni!
2019. aug. 13. 11:01
 38/93 anonim ***** válasza:
84%
Szinte ide érzem Gyurcsány Feri alkoholos lehelletét. :D
2019. aug. 13. 11:10
 39/93 anonim ***** válasza:
60%
Régen a háború után is csináltak 8-10 gyereket de senki nem tartotta a markát, hanem dolgoztak látástól vakulásig , tisztességben felnevelve őket, és nem plazmatévét meg ignist vettek a kölykök után lökött pénzből, mert nem löktek semmit.
2019. aug. 13. 14:36
 40/93 anonim ***** válasza:
84%

Persze,nem kell plazma tv sem,meg semmi,akkor hozzuk vissza a szocializmust,ugye?

De,akkor te sem vegyél 10 millióért autót,ha van trabant is,meg lehet biciklivel is munkahelyre járni:)

2019. aug. 13. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!