Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ilyen elkényelmelmesedet...

Miért ilyen elkényelmelmesedett a magyar nép?

Figyelt kérdés
Ez leginkább az anyaországi magyarokra jellemző. Nem tudom ki kényeztette el őket ennyire, hogy ilyen kényes kényelmesek legyenek legalábbis a nagy többsége, ha folyamatosan megy a vita hogy bizony nekik mennyire rossz, meg hogy "a Nyugaton így meg úgy". Nyugaton neked igazából nincs így meg úgy. Neked ott pofa be, és munka. Ez a különbség Magyarország, és nyugat között. Ha nem tetszik akkor már mehetsz is haza. Tudom miről beszélek mert megjártam már ezt az utat is. És egyébként semmit sem ért hogy többet kerestem. Akkor esetleg ért volna, ha anyuci meg apuci fizette volna a lakást meg a kajcit, mint ahogyan azt sokan teszik. Vagy ha kimentünk volna 5-en és akkor egymásnak fizettük volna, de egyedül semmi képpen. Ugyanott voltam mintha Magyarországon dolgoztam volna, még rosszabbul. Ezért határoztam el, hogy Magyarországon építem fel az életem. De megondoltam magam. És nem, nem azért mert rosszul éltem. Sőt, azt terveztem hogy itt alapítok családot. Csak sajnos megondoltam magam, mert láttam hogy olyan szinten elvannak kényelmesedve a magyarok, hogy nekik kevés még az 10 millió forint támogatás, segítség is a családoknak, a családi pótlék, a juttatások, a fizetésemelés, a létbiztonság. Ez mind elkényelmesedett, folyamatosan többrevágyó embereket eredményez. Ezért inkább haza jöttem. És nem, nem élek meg jobban. Nyomorgok, de én itt vagyok otthon. Nem ott, ahol nyavajognak a jólét miatt.

2019. aug. 12. 23:15
 21/93 anonim ***** válasza:
86%

Persze,el kell tartani őket.

Az adófizetők el is tartják őket.

Állami iskola,állami egészségügy.

Szerinted ki teheti meg Magyarországon,hogy 5-6 fő magánba járjon egészségügybe és 3-4 gyereket magániskolába vigyen?

Aki meg nem akar egy hordát,azt elüldözik innen,mert nem tud megélni.

2019. aug. 13. 09:59
 22/93 A kérdező kommentje:
Ez mind hazugság, mer pont ezért nőnek ennyire a bérek. Pont ezért kapsz az adódból vissza ennyi juttatást. Amiben az a jó, hogy nem kell le adoznod. Így is több pénzt hagy a kormány az emberek zsebében. Mert ha tetszik ha nem a bérek nőnek, és aki nagy csaladot szeretne azt a kormány segíti, és nem pedig el lehetetleníti. Kaphatsz több pénzt, ha elmész túlórázni, ha már nem akarsz családot.
 23/93 anonim ***** válasza:
86%
Az a baj veletek külföldiekkel, hogy sírtok, bár ez nem a ti hibátok, hanem ilyenek az emberek. Remélem megtalálod a boldogságot a lakhelyeden és nem járkálsz el otthonról:)
 24/93 anonim ***** válasza:
82%

Mit fog dolgozni a 3-4 gyerekes anyuka,és mikor?

Ezt meséld már el nekem?

Ugyanis az adókedvezményt az apuka fogja kapni,mivel csak az egyik szülő kaphatja.

Az a nő,aki 3+ gyereket szül nem is fog dolgozni nagyon sokáig,jellemzően direkt 3 évente szülnek,kimaxolva mindent,amit lehet.

Tehát ugyanúgy az állam tartja el őket,mint azokat,akik a családi pótlékra szülik a gyereket,csak még a 7 személyes luxusautóba is az adófizetők dobják bele a pénzt.

2019. aug. 13. 10:01
 25/93 A kérdező kommentje:
És nem nem segélyből élnek meg, mert legakább az egyik szülőnek dolgoznia kell, aki eddig adózott. Azt hiszem legalább fél éves munkaviszony kell.
2019. aug. 13. 10:06
 26/93 anonim ***** válasza:
84%
Jó hogy már nem b4sszák ki a gyermekteleneket a saját ingatlanjukból hogy helyette pulyagyárosok költözhessenek be ingyen.
2019. aug. 13. 10:12
 27/93 A kérdező kommentje:
Senki nem akarja kib4ni a gyermekteleneket. Nekik is vannak juttatások, viszont semmit nem vállaltak, hogy előrébb lendüljön a helyzet. Egyedülállóként nincs is szükség annyi pénzre, mint 3 gyermek mellett.
2019. aug. 13. 10:14
 28/93 anonim ***** válasza:
68%

Miért,szerinted akik segélyből éltek eddig,ott senki nem dolgozott?

Csak családipótlékból nem lehetett soha sem megélni,legalább az egyik szülő dolgozik,ha nem dolgozna,el is venné a gyerekeket az állam.

2019. aug. 13. 10:19
 29/93 anonim ***** válasza:
82%
Semmit? Nem elég hogy rekord magas adókat és járulékokat fizetnek azért hogy ilyen szár országba élhessensek?
2019. aug. 13. 10:20
 30/93 A kérdező kommentje:
A családi pótlék, a babakötvény, az otthonteremtési támogatás az nem segély. Minden országban kapnak a családok plusz juttatásokat, csak nem mindenhol egyenlő nagyságút. A kormány nem az ingyen élésre, a munka elkerülésére ad pénzt, hanem a család tervezésre, család alapítására. Egy gyermek folyton növekvő költségekkel jár, még is kihalnánk ha nem születne elegendő gyermek.
2019. aug. 13. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!