Miért nem adják vissza azt a földet a palesztinoknak amit ma Izrael bitorol?
7
Maradjunk annyiban, hogy embereket kergettek el saját földjükről. Felesleges az okoskodás, emberi jogokat sértettek, méghozzá súlyosan!
Mar regen felnottem fiam, 56 eves vagyok.
En tenylegesen ugy gondolom hogy te tokkelutott vagy egy kicsit.
12
56 évesen úgy nyilvánulsz meg mint egy 5 éves.
Mivel háborítottalak így fel? Vádaidat megindokolnád is vagy csak vaktában dobálózni tudsz?
Kérdező, attól tartok, nagyon hiányos a tájékozottságod.
Csak egyetlen adat: az ENSZ 181. számüú, 1947 nov. 29-én kelt határozata, mely elrendelte "egy arab és egy zsidó" állam megalapítását, vlahányszor "palesztinokról" ír, mindig utána írja: "arabok, vagy zsdók" vagy "arabok, és zsdók". ( Ellenőrizhetedd az ENSZ oldalán. )
Akkor hogy is kell értelmezni a kérdésedet?
+++
# 3 tegnap 19:37
"Izrael nem létezett korábban"
Nagy tévedés, Izrael több, mint 1000 éven át létezett korábban. Ha van ott állam, ami sohasem létezett korábban, az a "Palesztin Állam".
+++
# 8 tegnap 20:42
"1947-ben kikiáltották a zsidó és az arab államot"
Pont az az, hogy az arab államot NEM kiáltották ki, kikiáltás helyett kezdtek az arabok háborúzni Izraellel. ( Egyébként nem 19477-ben, hanem '48-ban, 47-ben az ENSZ határozott. )
Tegyük hozzá, az Arab Liga az ENSZ határozat után alakult és azonnal hivatalosan kijelentette, hogy nem fogadja el az ENSZ 2/3-AL ELFOGADOTT határozatát.
Szeretnel egy indoklast arra hogy miert gondolom hogy tokkelutott vagy ? Ok, miert ne
Olvasd vegig az elottem hozzaszolo # 14 remek osszefoglalojat.
Ha em tudtad azt amit o irt akkor azert vagy tokkelutott
Ha pedig tudtad es megis feltettel egy ilyen alamuszi , mocsok hangnemu, provokativ, jobbikszagu, kiskunmajsai izu barom kerdest, akkor azert vagy tokkelutott
OKé, a zsidókat küldjük el és adjuk vissza a területet a palesztinoknak. Vajon hány év alatt csinálnának belőle Gázához hasonló gettót? :D
Mondjuk azt sem értem, hogy más kérdésnél az arabok mind terroristák és ide ne jöjjenek, de Izrael földjét nyugodtan vihetik, mert nem itt van a szomszédban... Én már komolyan nem értem az embereket.
John McClane :
jajj,senki nem mondta hogy az osszes arab terrorista,ez hulyeseg.
nem,nem szeretnem hogy Europaba jojjenek,mivel nyilvan ok nem europaiak.viszont nehogy mar nekem szemet kelljen hunyni,afelett hogy terhes noket olnek az izraeliek,meg gyerekeket.ezek az emberek ott oslakosok.
tudod van tartasa az embernek,es nem megy el szo nelkul amellett hogy genocidium folyik ott.
John_McClane: Ha Izrael visszavonulna 1967-es határaihoz, befejezné a megszállást, nem bővítené a telepeit, támogatná a kétállamos megoldást, lehet, hogy hamarabb lenne béke arrafelé.
Miért adnák vissza? A románok visszaadták Erdélyt? Vagy a szlovákok Felvidéket, a jugók Újvidéket, stb...
Ahogy a régi mondás is szól; az erősebb kutya b_szik.
tgt'
Az izraeli Olmert kormany nem csak a "telepek" (azok normalis, hetkoznapi zsido falvak!) felszamolasat, de meg a Siratofalat is felajanlotta Abu Abbasznak. Abbasz valasza az volt, hogy felmondta a targyalasok folytatasat.
A lenyeg: a palesztinok nem beket akarnak, hanem Izraelt. Es Izrael eleg hulye volt fokozatosan kivonulni teruletekrol, mint pld Gazabol. Ha Izrael kivonulna Somronbol, akkor onnan is mennenek a raketak Izraelre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!