Miért útálják az anyaországi magyarok a határokon túl élőket?
Engem még nemakartak megverni azért, mert magyarul szólaltam meg. Nem utálom a szerbeket csakazért, mert szerb. A magyarok között is van ugyanolyan szar alak, mint a szerbek között. De ez más nemzetre is igaz, minden hol vannak semmire kellő, gonosz emberek. A szerb nép, egy kicsit hirtelenebbül és durvábban reagál, viszont bárhol a világban összetartanak, míg a magyarok csak a saját érdekeiket nézik a máséval szemben (ha megdölött a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is)-TISZTELET A KIVÉTELNEK. Én nem vagyok büszke arra, hogy magyar vagy szerb vagyok, én arra vagyok büszke, hogy vajdasági magyar vagyok. A magyrországi embereknek nem kellettünk. Itt kell, hogy maradjunk és megéljünk. Azzal, hogy te a melledet vered, hogy mekkora magyar vagy, nem fogsz elérni semmit...a határon túl nem fog ezért megdícsérni senki, itt pedig épp ezzel vonod magadra a figyelmet, és ezért kell rettegned a szerbektől. Én egy nagyobb százalékban magyarok lakta városban élek (de szerbek közé jártam egyetemre), de ha kell megszólalok szerbül a boltban és a hivatalos helyeken, még, ha azonnal le is jön nekik, hogy nem vagyok szerb. Egyszer próbáltam nem szerbül beszélni egy boltban csakazértse, na akkor kötött belém az eladó. Nézd, te aban az országban élsz, ahol a hivatalos nyelv a szerb, akkor is, ha te nem vagy hajlandó ezt tudomásul venni. Nekem sem esik jól, hogy december 5-én úgy szavaztak, ahogy, de ez van. Ez a baj, hogy hiányzik az emberekből a tolerancia egymás iránt. Azért tartunk ott, ahol tartunk. Ez pl. a szerb nemzetre jellemző tulajdonság.
Megjegyzem neked kedves kérdés író, hogy nekem ez a véleményem az általa észrevételezett dologról, mindannak ellenére, hogy a VMSZ tagja vagyok, és teljes mértékben magyar...vajdasági magyar!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!