Miért van az, hogy sokan Anyaországi Magyarok közül le románozzák az erdélyi magyarokat?
Kicsit felháborítónak találom, főleg most hogy Attila megnyerte a csillag születiket, sok kommentelő irta hogy román gyerek, meg stb...
A románoknak is van külön nyelvük, mi magyarul beszélünk, mi itt a probléma?
Nincsenek tisztába a történelemmel?
Romániában született, román állampolgárságú, a romániai kultúra hatott rá, nem a magyarországi --> román
Ha valami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy gágog, mint egy kacsa, és úgy jár, mint egy kacsa, akkor az egy kacsa!
Bocs, mostmár kettős állampolgárság van, amit én is felvettem, szóval magyar állampolgár is vagyok.
Román kulturát le se szarom, nem öltözök úgy, és a néptánc amit táncolok annak sincs semmi köze a románhoz...
És az, hogy nem magyarországi, az nem az ő hibája, őseim Magyarországon éltek..
És magyar nyelvet beszélem..
Igazad van, korrektebb lenne romániait vagy romániai magyart mondani. Legegyszerűbb persze egyszerűen a "magyar" lenne.
Egyesek azonban nem gondolkodnak ennyit, sajnos.
"Bocs, mostmár kettős állampolgárság van, amit én is felvettem,"
És gondolom, majd jó kisfiú(vagy lány)ként a magyarellenes FIDESZ-re fogsz szavazni!
kimaradt:
...(hogy mindenki olyan népcsoport tagja), amilyen orszáhban született.
Ez a válasz 23%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:28
Nem Romániában született, hanem Erdélyben, és hogy hivatalosan a világ szerint az is Románia, attól még mi magyarok tudjuk, hogy ez csak a francia államkreálmány végeredménye.
Te magyarul írsz, egy magyar oldalt böngészel, hat rád a magyarországi kultúra ---> én mégsem vagyok benne biztos, hogy Te magyar vagy.
"Nem Romániában született, hanem Erdélyben, és hogy hivatalosan a világ szerint az is Románia, attól még mi magyarok tudjuk, hogy ez csak a francia államkreálmány végeredménye.
Te magyarul írsz, egy magyar oldalt böngészel, hat rád a magyarországi kultúra ---> én mégsem vagyok benne biztos, hogy Te magyar vagy."
Az ilyen államellenes, anarchista, "hivatalos" dolgokra fittyet hányó tagokat, mint te, átnevelőtáborba kéne zárni!
"Az ilyen államellenes, anarchista, "hivatalos" dolgokra fittyet hányó tagokat, mint te, átnevelőtáborba kéne zárni!"
Nem vagyok államellenes, éppen, hogy a Magyar Állam mellett vagyok. Miért, szerinted az normális dolog, hogy egy több mint 1000 éves területi egységet feldarabolva, elvárják az ott élő őslakosoktól, hogy ők is úgy tekintsenek a többi elrabolt területre, mint külföldre?
Látom, hogy még sosem éltél elszakított területen, hogy egyszer sem vertek, aláztak meg azért, mert magyar vagy. Velem ezek a dolgok megtörténtek, és mielőtt jönnél a liberális hülyeségeiddel, elmondom, hogy semmilyen provokáció nem történt, egyszerűen lehülyéznek, elnyomnak, megütnek csak azért, mert magyarul "merek" beszélni.Rendőrt hívhatok, mert az magasról le**_**rja. Persze fordított helyzetben meg én lennék a rasszistafasisztaneonáczi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!