Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi a véleményed a szerbekről?

Mi a véleményed a szerbekről?

Figyelt kérdés
2009. dec. 19. 22:48
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
63%

en itt elek Szerbiaban,Delvideken!Nagyon rondak a szerb nok,hiddjetek el!En,amikor meglatok eggyet ram jon a hanyhatnek!bleeeeeeeee

Es a szerbekrol meg az a velemenyem,hogy:

Itt Delvideken(Szabadkan elek) "Srbijaznak" a rohadt racok,mikozben ez Delvidek!Lejjeb van Szerbia,miert nem mennek oda?

Es vannak meg olyan bunko parasztok is,akik azthiszik,hogy ez itt mindig is "Szerbia" volt!En hungarista vagyok szerencsere,es buszke vagyok arra,hogy magyar lehetek!Es remelem,hogy egyszer ugy ebredhetek,hogy mar hivatalosan is Mo-n elek,es,hogy tobbe nincs Trianon!

2010. ápr. 30. 22:25
 42/52 anonim ***** válasza:
59%
22:16 en is itt elek delvideken,nem vajdasagban hanem delvideken,mivel h vajdasagnak hivjak a szerbek de mi magyarok vagyunk ugyebar!szabadkai vagyok,parttag az MRMben(magyar remeny mozgalom)es ha valaki tudja mi itt a helyzet akk az en vagyok!utalom a szerbeket,kotekedo,szoviniszta,cionista vadbarom az osszes!srbijaznak es beetetik magukat azzal h szerbia a legjobb mert ok is tisztaban vannak azzal h a legszarab es lemaradottab fos az egesz vilagon!sokan vagyunk itt magayrok de sajnos kevesebb mint 10 szazalekva meri vallalni h magayr!es ebbol a tizbol kb 7 szazaleka az amelyik fellep a szerb elnyomas ellen!termeszetessen en is koztuk vagyok!!!mi kuzdunk ellenuk es politizalunk illetve elegsurun osszetuzunk.szval ha valakit nagyon erdekel mi folyik delvideken en tudok ra valaszolni!szabadka magyar tobsegu varos,majdnem 2x tobben vagyunk mint a szerbek de meg is alig hallani magyar hangot az utcan:Snagy reszuk nem meri vallalni h magyar sot meg szerb focicsapatoknak szurkolnak es azon veszekszenek magyarok h most te zvezdas v en meg partizanos.szegyen en szegyenlem az ilyeneket es ismerhetek,ismerek is olyam magyarokat akik mar gyermek korom ota baratom es most mondtam tegnap neki h ennyi volt nem ismerlek es szegyellek!aki mar azt mondja h ez itt szerbia az mar az en szememben es magyarok szemeben senki!!!aki magyar az mar nem mondhatja delvidekre h szerbia mert 1 magyar nem fogadja el h a hazajat megcsonkitva teruletek szereznek es meg nekik aljon feljebb!!!ti ott hidjetek amit akartok de ez igy van,itt vagyunk magyarok es meg vagyunk mert leszunk is,nem fog eltunni a magyarsag innen!!Sokan befognak olvadni de mi nem!aki magyar nem fogadja el a trianoni hatarokat!!!Sieg Heil!!!szebb jovot!!!
2010. jún. 1. 22:48
 43/52 anonim ***** válasza:
59%

teljeesen igazad van es egyet ertek veled ez igy van!!!

te is szabadkai vagy?en is!Szali Balint vagyok!megmondanad esetleg a neved?meg lehet h ismerjuk is egymast:)Sieg Heil!!!szebb jovot!!!

2010. jún. 1. 22:50
 44/52 anonim ***** válasza:
100%

Én is vajdasági vagyok, én is párttag vagyok, de nagyon örülök, hogy nem abban, mint te. A radikális gondolkodású szerbekre azt szoktuk mondani, hogy véresszájú szerbek, na te meg egy véresszájú magyar vagy.

Magyar vagyok, magyarul tanultam, magyarul beszélek, magyar párt tagja vagyok (VMSZ), de még soha nem volt konfliktusom a szerbekkel emiatt. A férjem és a szüleim is kisiparosok. Egyformán vannak magyar és szerb (meg még hányféle) nemzetiségű klienseik, és nekik sem volt sosem abból konfliktusuk, hogy ők magyarok. Egyetlen egyszer fordult elő a családommal, hogy valaki beszólt, hogy mi magyarok Magyarországra menjünk, ott beszéljünk. Az illető egy menekült volt.

2010. jún. 2. 07:51
 45/52 anonim válasza:
82%
Én meg félig szerb vagyok...De teljes mértékben magyarnak vallom magam.. átlagban igaz, hogy a szerbek agresszívak és nacionalisták... persze van kivétel.. pl.: én is, bár én régóta itt élek szóval =) de annak jobban örülök, hogy magyarnak mondhatom magam !
2010. júl. 12. 00:22
 46/52 anonim válasza:
68%

Az egyik ismerősöm mesélte,hogy amikor ment ki Mo-ra egyetemre,az egyik tanár(ahogy megtudta hogy vajdasági magyar)rögtön pikkelni kezdett rá,az összes többi meg lenézte...Azt mondta,hogy borzasztóan érezte magát azok az emberek között.Mindenki beszólogatott neki,meg hasonlók...Mennyiben más akkor a helyzet?

A magyarok is verik a cigányokat,ugyanúgy mint ahogy a szerbek a magyarokat.Mennyiben más akkor a helyzet?

igaz,hogy pár szerb gyűlölködik,és utálkozik,és magyarokat ver,de az itteni magyarok is ugyanezt csinálják velük.Miben más a helyzet?

Az én városomban sok magyar van,de szerbek is vannak bőven.A tapasztalat pedig az,hogy mindegyik szerb(kivétel nélkül)még az én korosztályom is kiválóan beszéli a magyart(ami sokkal nehzebb mint a szerb),mi pedig szinte egy kukkot se tudunk szerbül.Már az átlag.

És a multnak semmi köze a jelenhez.Attól,hogy száz éve pár rasszista szerb vadállat lemészárolta azt a sok magyart,mért azokat büntetitek,akiknek semmi közük sincs az egészhez?Ezek már egész más emberek.Szorgalmasan dolgoznak,nyitottak a magyar kultúrára,és igazán segítőkészek.

Gyertek el,nézzetek itt körül,ismerkedjetek.Biztos,hogy nem fogjátok megbánni

2010. júl. 12. 14:57
 47/52 anonim válasza:
40%

Én imádom őket. :D

Nem előítélkezem, mert a sok rég történt dologgal kapcsolatban, azok régen voltak, és nem azok követték el, akik most élnek, szerbek. Nem ők kérték, hogy annak szülessenek, amik, és nem kéne őket okolni a múlt miatt.

2010. júl. 31. 18:55
 48/52 anonim válasza:
És neked, Kérdező, mi a véleményed róluk? :)
2010. júl. 31. 18:57
 49/52 A kérdező kommentje:
Nekem sincs velük semmi bajom. Itt élek a szerb határ közelében, régen, még a régi Jugoszlávia idejében is sokat jártunk át oda. Mindig barátságosak voltak, és szívesen beszéltek magyarul is velünk. Magyarország és Szerbia jó barátok lehetnének a jövőben.
2010. júl. 31. 21:18
 50/52 anonim válasza:
66%

Játszom egy netes játékot szerb szervereken. Nyíltan felvállalom, hogy magyar vagyok, és semmi bajuk sincs velem! Még csak tanulom a nyelvüket, és mikor valamit hibázok sosem rójják fel nekem. És ott egész Szerbiából, Boszniából játszanak emberek, szóval.....

Más viszont a helyzet a huliganizmussal. Mindenki találkozott már az utcán semmittevő fiatalokkal, legyen akár magyar, akár szerb. Nekik mindegy, hogy milyen a nemzetiséged, szétverik a pofád és továbbállnak (jobbik esetben csak ennyi). Persze vannak specifikus bandák, nacionalista vadbarmokból akiknek nincs jövőjük, se iskolázottság se semmi. Na ők az igazi szemét, az alja népség. A többi dolgozó szerb ugyanolyan mint a magyar. Higgyétek el!

Én vajdasági vagyok, tudom mi folyik itt. Kifosztják ezt a tartományt, az itt beszedetett adó csak 5-10 százalékát kapja vissza Vajdaság, pedig itt él a népesség majd harmada. Lent dél-szerbiában olyan putri van, mintha csak cigányok élnének ott. Nagy a szegénység arra. Persze javul a helyzet, csak nagyon lassan.

Amint lehet, az egyetem (újvidéki) befejezése után továbbállok innen. Nem fogok egy olyan országban élni amely ennyire nem érdemli meg az emberek bizalmát. Ha még a régi Jugoszlávia lenne (még abba születtem) boldogan maradnék, de így...

2010. aug. 2. 01:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!