Gorbacsov az új világrend (globális kormányzás) kibontakozását látja. Mi a véleményed? (cikk)
Mihail Gorbacsov, volt kommunista vezető a Lafayette Főiskolán, szerdán tartott beszédében elmondta, hogy az Egyesült Államok gazdasági problémái egyértelművé teszik az „új világrend és a globális kormányzás” által vezérelt amerikai peresztrojka szükségességét.
„A világnak olyan célokra van szüksége, melyek egyesítik az embereket,” mondta. „Amerikában egyesek egy globális amerikai birodalom létrehozását szorgalmazták, ami hiba volt. Mások most kezdenek elgondolkozni Amerika sorsáról. A nagybankok és nagyvállalatok még mindig hatalmas bónuszokat fizetnek vezetőiknek. Számukra vajon volt-e válság? Én hiszem, hogy Amerikának egy saját peresztrojkára van szüksége.”
Milyen is lenne egy átfogó reform Amerikában? Gorbacsov szerint a „globális kormányzással” létrehozott „új világrend” a válasz.
„Sokan szóltak már az új világrendről, saját magamat is beleértve, de egy ilyen világrend létrehozása még mindig problémákba ütközik. Gondok vannak a környezettel, az elmaradottsággal, a szegénységgel, az élelmiszerhiánnyal… mert még mindig nincs globális kormányzás,” mondta Gorbacsov.
„Nem maradhatnak úgy a dolgok, mint eddig, látva, hogy a tüntetések egyre több országot érintenek és az emberek változást akarnak,” tette hozzá. „Ahogy elkezdjük kezelni ezeket a kihívásokat és a tüntetések által napfényre kerülő problémákat, fokozatosan megtaláljuk az utat az új világrendhez.”
A volt szovjet vezető már korábban is javasolta, hogy az Egyesült Nemzeteket és alszervezeteit alakítsák át egy globális kormányszerkezetté, az Egyesült Államok szuverenitását is feláldozva a folyamatban.
Gorbacsov már 2000 szeptemberében egy szovjet-stílusú „központi hatalom” felállítását tanácsolta az ENSZ-nek, ami a világ üzleti és környezetvédelmi ügyeit intézte volna. Évtizedek óta sürgeti az új világrend hatalomátvételét a jelenlegi nemzetállamok felett.
Gorbacsov sokat beszél a távoli jövőről, közismertek a kissé "meredek" víziói, pl. a 80-20-as társadalom elképzelése (20% dolgozik, 80% fölösleges).
Aki emlékszik Gorbacsov 80-as évekbeli tevékenységére, vagy utánaolvasott, az tudja, hogy Gorbacsov a SZU és USA közti kibékülés és együttműködés és az összeurópai együttműködés híve volt. Gyakran beszél tudatosan megszervezett világrendszerről is.
Hogy ezen miért kell meglepődni, vagy hogy lesz ebből összeesküvéselmélet, azt nem tudom, de hát aki kellően paranoid, az nyilván mindenbe bele tud magyarázni valamilyen veszélyes összeesküvést.
Alexander Wendt politológus azt állítja, hogy a rendszerelmélet szerint elkerülhetetlen egy világállam. Azt állítja, hogy i.e. pár ezer évvel ezelőtt 600 ezer állam volt, ma kb. 200 szuverén állam van és habár ma ingadozik a számuk, de a tendencia egyértelmű. Persze ő a világállam alatt egy EU-hoz hasonló képződményt ért, ahol csak a globális ügyeket intézi a szervezet, a helyieket helyi "kormányok".
Amúgy is rühellem a nemzetállamot, mindenki Afrikából jött és fölösleges ez a megosztás, csak agressziót szül. A Föld mindenkié. Alig várom.
Kérdező, te meg paranoiás vagy.
ma 18:04
Mit tagadok, te szerencsétlen?
Ezt írtam:
"Gorbacsov sokat beszél a távoli jövőről, közismertek a kissé "meredek" víziói, pl. a 80-20-as társadalom elképzelése (20% dolgozik, 80% fölösleges).
Aki emlékszik Gorbacsov 80-as évekbeli tevékenységére, vagy utánaolvasott, az tudja, hogy Gorbacsov a SZU és USA közti kibékülés és együttműködés és az összeurópai együttműködés híve volt. Gyakran beszél tudatosan megszervezett világrendszerről is."
Mit tagadtam, te barom?
Menj már orvoshoz!
Hogy ezen miért kell meglepődni, vagy hogy lesz ebből összeesküvéselmélet, azt nem tudom, de hát aki kellően paranoid, az nyilván mindenbe bele tud magyarázni valamilyen veszélyes összeesküvést.
Én erről beszélek. Veled már sok vitám volt 53-as pont emiatt, mert szerinted az új világrend nem egyenlő a világállammal és a központi kormányzással, csak egy klisé. Legalábbis szerinted. Ahogy látod, Gorbacsov szerint igen. Ezért írtam azt, hogy akárhány akármilyen rangban lévő ember is mondta/mondja, hogy az új világrend micsoda, te akkor sem fogod összekapcsolni a központi kormányzással, mert te úgy döntöttél. Aki pedig összekapcsolja az paranoid. Emiatt hívtam fel a figyelmed arra, hogy ez esetben David Rothschildtól kezdve Al Gore-on át Gorbacsovig mindeki paranoid szerinted, hiszen ők ezt összekapcsolják.
Ja, és amennyiben jól tudom, te felsőoktatási intézményben dolgozol. Nem méltó hozzád emiatt a személykedés és sértegetés.
18:23
Nincs összeesküvés.
Nincsenek reptoidok, nincsenek ufók, nincs Atlantisz, nincs lyuk a Föld közepén, nem lakik Hitler az Antarktiszon, nem Rothschildé a világ vagyonának nagy része. Érthető?
"szerinted az új világrend nem egyenlő a világállammal és a központi kormányzással, csak egy klisé."
Mi a fene az az új világrend? Új világrend, ami mondjuk ma van, mert ami 30 éve volt, az egy kicsit régi világrend volt, ami 500 éve volt, az meg egy nagyon régi világrend volt. Van ma világállam? Nincs. Akkor az új világrend nem világállam.
Ha az új világrendet nagybetűvel írjuk Új Világrendként (New World Order), akkor viszont már egy összeesküvéselméletnél tartunk, ami persze elég diffúz, de azért vannak visszatérő elemei, pl. a Rothschildok túlbecsülése, a Bilderberg-konferenciák túlbecsülése, a zsidó-szabadkőműves összeesküvéselméletek stb. Ezek hülyeségek.
"Gorbacsov szerint igen."
Gorbacsov szerint a jövő útja egy világméretű politikai struktúra megalkotása. Gorbacsov nem mondja, hogy a Rothschildok irányítják a hüllőemberek megbízásából a Bilderberg-csoportot, hanem egészen mást mond. Egyébként kemény dolgokat mond, mert a 80:20-as társadalom pl. keményebb jóslat, mint a paranoidok némelyik szövege. Különbség, hogy ezt Gorbacsov logikusan indokolja, nem agybaj miatt mondja.
"ez esetben David Rothschildtól kezdve Al Gore-on át Gorbacsovig mindeki paranoid szerinted, hiszen ők ezt összekapcsolják."
Nem. A paranoid az, aki "összekapcsol" olyan dolgokat is, amik nem tartoznak össze. Nézd meg az "Egy csodálatos elme" című filmet.
"Ja, és amennyiben jól tudom, te felsőoktatási intézményben dolgozol. Nem méltó hozzád emiatt a személykedés és sértegetés."
Az, hogy menj orvoshoz, részemről baráti jó tanács. Ne feltételezd paranoid módon, hogy sértegetés.
"Az 58-as legalább elismeri, hogy itt miről van szó..."
Ácsi! Én semmi összeesküvést nem ismerek el, főleg nem népírtást, Rothschild-uralmat, illuminátusokat, stb. Erre tart a világ, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!