Lehet sikeres a magyar kormányzás, ha külföldön mindenki ellene van?
- Az összes külföldi vezető sajtó hátborzongató dolgokat ír naponta Magyarországról. A megítélésünk egy egzotikus diktatúráéhoz hasonlít.
- Az Európa Tanács főtitkára a külügyminiszterhez írt levélben fejezte ki aggodalmait a demokratikus intézmények leépítése miatt, és a velencei bizottság szakmai segítségének igénybevételét kérte az új alkotmány kidolgozásához.
- Az EBESZ álláspontja szerint a most elfogadás alatt álló törvények nem egyeztethetők össze a sajtószabadság normáival.
- 15 magyarországi multi aki mellesleg a GDP 90 %-át adja, az Európai Bizottságnál tiltakozott a "válságkezelés egyes lépései" ellen (különadók).
Ezt csak az elmúlt szűk egy hét terméséből szedtem össze. A sajtó már durván, a hivatalos politika még finomabban, de egyértelműen elítéli az Orbán-rezsimet. Komolyan gondolják, hogy egy ilyen kis és kiszolgáltatott országot sikeresen kormányozhatnak egy ilyen légkörben?
Amikor az említett szervezetek sorra gratuláltak, tapsoltak, és a zsebüket tömték, aközben soha nem látott mélypontra jutott az ország, Gy.Ferenc elkövető vezetése alatt.
Most változott a széljárás. Hogy végül ez mit hoz pontosan, az nem látható előre ma még...
Szerintem.
Röviden: lehet.
- A külföldi "vezető sajtó" nem nagyon ért máshoz, mint Orbánék b*szogatásához, ha éppen nem úgy táncolnak, ahogy Brüsszel, Párizs, London fütyül.
- Az ET főtitkára fogja be szépen a pofikáját, ne Martonyinak irogasson szerelmes leveleket. Az alkotmány csak és kizárólag a mi ügyünk kéne, hogy legyen, nem holmi velencei bizottságoknak kéne megpróbálni belekontárkodni. Ebből kifolyólag mindkettő tehet egy szívességet.
- Az EBESZ álláspontjával kivételesen egyezik az enyém, Szalai Annamáriának pedig ki kéne utalni pár kiadós hétvégét Észak-Koreába.
- Meglep, hogy a különadók ellen tiltakoznak? Kussoljanak ők is és fizessék. Törvénybe iktatnám, hogy gyorsított eljárással kellene kivizsgálni minden olyan gyanút, ami az alapján merül(he)t fel, hogy a multik megpróbálják áthárítani a különadókat a fogyasztókra. 20 Mrd Ft lenne a minimum büntetés, amit kiszabnék rájuk.
2/3-dal szerinted mit gondolnak komolyan? :)
Mindenesetre, remélem, hogy valami értelmes sül ki ebből az egészből, külföld véleményét viszont olyan magasról lesz*rom, hogy azt normál alakban se lehet kifejezni.
"külföld véleményét viszont olyan magasról lesz*rom,"
Persze mert magyarország röhögve tud létezni a külföld nélkül úgye? Mi a francot csinálnál most ha nem segített volna a külföld? Tüntetnél?
" Kussoljanak ők is és fizessék."
És akkor mit csinálsz okoska ha azt mondják elmegyünk másik országba ahol nem ugrálnak? Magyarország olyan mint a le****t veréb!A ki le van ****** az ne ugráljon!
"- Az összes külföldi vezető sajtó hátborzongató dolgokat ír naponta Magyarországról. A megítélésünk egy egzotikus diktatúráéhoz hasonlít."
- Csupán arról írnak véleményt, amit látnak. Az Alkotmánybíróság jogkörének szűkítése, a bábok beültetése az összes létező pozícióba, a média központosítása, az Orbán-féle nyilatkozat kötelező érvényű kifüggesztése éppenséggel nem egy szabad, demokratikus ország képét mutatja.
- Az Európa Tanács főtitkára a külügyminiszterhez írt levélben fejezte ki aggodalmait a demokratikus intézmények leépítése miatt, és a velencei bizottság szakmai segítségének igénybevételét kérte az új alkotmány kidolgozásához."
- Talán tapsoljanak?
"- Az EBESZ álláspontja szerint a most elfogadás alatt álló törvények nem egyeztethetők össze a sajtószabadság normáival."
- Szerintem ehhez sincsen mit hozzáfűzni. Európában példa nélküli ez a mohó és önző vehemencia, amellyel a Fidesz el akarja lehetetleníteni a nem hozzá közel álló médiát.
"- 15 magyarországi multi aki mellesleg a GDP 90 %-át adja, az Európai Bizottságnál tiltakozott a "válságkezelés egyes lépései" ellen (különadók). "
Ha te külföldi befektető lennél, örülnél annak, hogy az ország kormánya ellened fordul? Segítek: te sem. Én is elgondolkodnék azon, hogy lelépek biztonságosabb országba, a GDP-t és a munkahelyeket meg csak oldják meg, ahogyan tudják.
Aki szelet vet, vihart arat. Ne várd, hogy a külföld ujjongva nézze végig ezt az elképesztő ámokfutást. Hogy sikeres lesz-e ez a négy év, nem tudom (mindenesetre inkább szkeptikus vagyok), de ha nem, azért nem a külföld és nem az újságírók lesznek a hibásak.
19:39
Tökéletesen igazad van, de ha majd elszáll a nyugdíj, az egészségügy és a többi, és a többi, akkor majd felnyílik végre az emberek szeme és elkergetik az elmúlt 20 év sz*rrágó politikusait.
Nekem van egy nagyon egyszerű teóriám. Aki a mostani, 2010-es választások előtt valaha is betette a lábát a parlamentbe, mint államtitkár, miniszterelnök, miniszter, államfő, ilyen-olyan bizottsági tag, stb., azt oda SOHA többet ne engedjék be és élete végéig tiltsák el a közügyektől őt és a teljes családját az unokákig előremenőleg.
Na majd akkor lehet változásról pampogni, addig nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!