Miért van az, hogy Hitlert jobban utáljuk mint Sztálint? Elvégre mindkettő szemét tömeggyilkos, nem?
Igen... Tudtommal tényleg ez a legfőbb különbség: Hitler konkrét embercsoportokra "vadászott", minden egyébtől függetlenül, Sztálin meg "csak" politikai és "hagyományos" ellenségekre. Meg persze gondatlanságból emberek millióinak éhenhalása is szárad a lelkén, és hasonló finomságok... csak ő nem egyes népcsoportokat pécézett ki magának.
Ettől függetlenül idióta mind a kettő, persze - és szerintem a nemtörődömségből éhenveszejtés van olyan rossz, mint a népirtás.
Nem tudom. A kettős mérce valóban létezhet, de akkor nem az a megoldás, hogy Hitler és a náci Németország bűneit elhallgatjuk, hanem az, hogy Sztálin és a szovjetek bűneit hangoztatjuk.
Tapasztalatom szerint Hitlert nem utálják az emberek jobban, mint Sztálint. Az idősebbek egyértelműen Sztálint utálják, hisz az ő rendszere keserítette meg az életüket. A fiatalabbak között meg azért akad jópár skinhead, még mondjuk csoportosan bóklászó ifjú pufajkásokba ritkán botlik az ember.
Egyetértek az egyik korábbi hozzászólóval: Hitler maga volt a terv és a megvalósítás, míg Sztálin csak elrontotta a hibás de alapjában véve nem rossz szándékú marxi alapgondolatot. Marx osztály-elmélete és társadalomrajza, az egyenlőség felé törekvő világ képe és a borzalmas sztálini diktatúra olyan viszonyban áll egymással mint az evangélium és az inkvizíció... Hitlernél viszont már az alapgondolat is rettenetes...
"A Sztálini gulágtábor szanatórium volt Hitler Auschwitz-i táborához."
-Bruhahaha.A dolog szépséghibája,hogy Szálin bácsi keze alatt legalább 5X annyi ember pusztult el mint Hitler bácsinál....ya,hogy ez nincs benn a törikönyvekbe..hát igen...
Sztálin is vadászott embercsoportokra. Pl a zsidókra is. Majnem éhenhalatott pármillió ukránt.
Én egyformán utálom mindkettőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!