Van "jogom" ezt tenni? Tudom, nem az őskorban élünk, hogy a szemet-szemért elvet kövessem, de ezt nem fogom "lenyelni".
Sajnos nem tudtam elhelyezkedni még, nincs rendes, bejelentett munkám, ezért szinte bármit elvállalok, értem ez alatt: szórólapozás, gyerekfelügyelet, takarítás, stb.
A szórólapnál akadtak problémáim:
1500 Ft/adag, ami 1000 db-ot jelent.
Először csak 2 helyi volt, azt kiraktam, ki is fizetett pénteken és adta a következő hármat. 2 helyi, 1 vidéki. Vidékiről szó nem volt, arról nem beszélve, hogy az oda-vissza utam rengeteg pénzt elvesz, kb 500 forintért csinálom.
Pénteken, azaz tegnapelőtt felhívott, hogy miért ötvenesével szóróm, mert az egyik nő azt mondta. Olyan címet mondott, ahol nem is jártam, ráadásul tényleg becsületesen csináltam.
Mondta, hogy neki dolga van, de legyek már olyan jó fej és menjek el ÉN azért, amit ki kell raknom. Nagyon örültem a külön programnak, megint benyögte a vidékit is, 8 órám ment el vele, mert a város egyik végében van az állomás, és a másik végébe kellett kiraknom, ja és a buszjegy helyi járatra 250 Ft, tehát nagyon nem érte volna meg...
Azt ígérte tegnapra, hogy 1 óra körül hív és kifizeti a 4500 Ft-ot. Nem hívott, Anyum meg mondta, hogy ha megyünk ma úgyis a városba, akkor rakjuk ki még azt, amit adott, hogy hétfőig kell.
Erre én mondtam, hogy biztos, hogy nem, mivel ő arra nem volt képes, hogy a péntek helyett szombaton fizessen, arról nem beszélve, hogy egy telefont nem ejtett meg, hogy bocs te mar.ha de majd fizetek.
Anyu azt mondja, hogy rakjuk ki ma, de 1. holnap a határidő, 2. ő nem fizette ki a múlt heti 3-at, nem fogom kockáztatni, hogy a tegnapit meg ami itt van, azt se fizesse ki..
Jól teszem? Szerintetek?
Az útiköltség elvesz kereken 920 forintot...a város másik végére átsétálni, kiszórólapozni, visszasétálni, ez elvesz kb 5 órát. Ja és a legszebb, tegnap a fél 6-os buszt nem értem el, a következő 7!!! órakor indult. Azt hittem sírógörcsöt kapok.
Köszönöm, hogy egyetértesz!:)
Digo!
Érettségi, középfokú angol nyelvvizsga, logisztikai ügyintéző OKJ, gyógyszertári asszisztens OKJ...
Mindent megpróbáltam, ezerfelé küldtem az önéletrajzomat.
Vagy alulképzett voltam, vagy túlképzett. :(
Még takarítónőnek is jelentkeztem, mert az legalább bejelentett lett volna, oda azért nem kellettem, mert "hogy gondolom, hogy elveszem a munkalehetőséget a 8 osztályt végzettektől."
Én a helyedben nem adnám fel a munkakeresést, add be a jelentkezésedet mindenhová, de még pl a Tesco-ba is jobban jársz ha elmész árufeltöltőnek.
Ha pedig jól, vagy használhatóan beszélsz angolul akkor próbálj valahogy félretenni egy kis pénzt, vagy ha van akkor ismerősök útján kijutni Angliába dolgozni, mert ezek a munkák amiket most itthon vállalsz csak a minimumra elég talán, vagy arra sem.
Én is hasonló cipőben jártam, mondjuk nekem volt állásom, de elegem lett abból hogy mindenhol átvernek, nem kapjuk meg a szabadságpénzeket, mindenféle ürüggyel levonnak, 6-8 órára jelentenek be, és 14-16 órákat melózok, stb,stb.
Én 32 vagyok, de most telt be a pohár, nem jutok egyről a kettőre, és már megvan Londonba a repjegyem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!