Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A World Trade Center elleni...

A World Trade Center elleni támadás (2001. Szeptember 11) szerintetek valóban arab terrorista támadás volt, vagy az amerikai kormány által előre megrendezett színjáték?

Figyelt kérdés
Szerintem az utóbbi, de ki hogy gondolja?

2013. márc. 22. 13:45
 281/297 anonim ***** válasza:
56%

#278 Bushról nem csak én gondolom azt, hogy ostoba.

Engem sok mindenről meg lehet győzni, de a hangsúly mindig a meggyőzésen van. Ha egy sztoriban hibát látok, és nem kapok kielégítő választ arra, hogy miért is gondolkodok hibásan, akkor nem tudok egyetértően bólogatni, még ha a többség szerint tévedek. Ebben az esetben is csak ez a gond. Nem kaptam választ arra, hogy hol a hiba a gondolatmenetemben. Többször is utaltam rá, hogy a hivatalos verziót sem tartom 100%-osnak, de az összeesküvés elmélet által lefestett valóság több kérdést vett fel, mint amennyit megválaszol.

#279 Miért, hány véletlen történhet egy nap alatt? A törmelék elszállításával minek várjanak? Ha igazad van, akkor a törmelék bizonyíték és célszerű mihamarabb megsemmisíteni. Ha igazam van, akkor a törmelék csak törmelék, fölösleges a város közepén tárolni. De ezzel megint nem jutunk közelebb a megoldáshoz, mert nem látom mitől lenne a te válaszod igazabb az enyémnél. A bizottságosdi sok mindenre jó. Remekül lehet vele egyes politikusok népszerűségét növelni; az egyes személyek felelősséget elkenni; és el lehet költeni fölöslegesen egy csomó pénzt. Az igazság kiderítését azonban én sohasem bíznám politikusokra (még az Egyesült Államokban sem). Hogy miért nem igyekeztek a bizottságot összehívni? Talán tisztában voltak azzal, hogy a bizottság egyetlen dolgot állapíthat meg: az inkompetens hülyék aránya a kormányban és a felső vezetésben magasabb, mint amit az átlag amerikai még elviselhetőnek tart. (Nem, én sem zárom ki annak a lehetőségét, hogy az illetékesek alábecsülték a fenyegetettség mértékét.)

[Hoppá, talán még sem olyan rózsaszín, és gyönyörű a világról alkotott véleményem :)]

[Hoppá 2, rózsaszín nem létezik csak világos piros :))) ]

#280 Hány ember is él az Egyesült Államokban? Több, mint 300 millió. Ebből persze levonhatjuk a nagyon fiatalokat, és a túl öregeket, de még mindig marad elég megfigyelendő személy. Hiszen mi különbözteti meg a terroristát, a békés állampolgártól? Ha meg tudja állni, hogy elmesélje fűnek-fának a tervét, akkor az égvilágon semmi (lásd Kaczynski, McVeigh, Breivik). Szerintem 5000 embert is képtelenség folyamatosan szemmel tartani, nemhogy 5, vagy 50 milliót. Ilyesmire a műhold sem segítség, mert csak azt látod, hogy XY a gyepet nyírja, azt már nem ha bombát barkácsol a házban. Illetve ne feledkezünk meg a klasszikus problémáról, amit már a rómaiak is felismertek: Quis custodiet ipsos custodes (Ki őrzi az őrzőket)?

Nem állt szándékomban meggyőzni sem téged, sem senki mást. Ha úgy gondolod, hogy az Egyesült Államok önmerényletet hajtott végre, én leszek az utolsó aki emiatt "lehülyéz". Sőt, én mindig örülök, ha olyanokkal beszélgethetek, akik másként látnak bizonyos dolgokat (talán kiderül, hogy mégsem vagyok olyan okos, mint ahogy képzelem [volt már rá példa]). Célom nem volt más, mint hogy az eredeti kérdésre válaszoljak ("Szerintem az utóbbi, de ki hogy gondolja?"), véleményemet igény esetén kifejtsem, megindokoljam.

2013. márc. 31. 00:34
 282/297 anonim ***** válasza:
51%
Minden egyes nap nagyon sok véletlen tőrténik de ha nem alkotnak láncot akor senki nem figyel rájuk képtelenség hogy ne legyenek véletlenek. Üres gépek vagy nem elég komolyan vett terolisták minden nap van aki ki akarja irtani az usát. Kiseb véletlenek re meg nem is figyelunk fell hogy ép elkerültunk egy kutya szart vagy elmentunk eg ybokorba hugyózó ember mellet vagy egy autos 100al elhuzot elóted. Egy akor szabású akcióba biztos be csuszik egy két véletlen ménél bonyolultab anál kiszámithatatlan és nagyob az esélye hogy kis dolog okoz nagy problémát.Ezt a káosz elmélet irja le.
2013. márc. 31. 11:16
 283/297 anonim ***** válasza:
65%

"Ha egy sztoriban hibát látok, és nem kapok kielégítő választ arra, hogy miért is gondolkodok hibásan, akkor nem tudok egyetértően bólogatni, még ha a többség szerint tévedek. Ebben az esetben is csak ez a gond. Nem kaptam választ arra, hogy hol a hiba a gondolatmenetemben. "

Ezzel egyetértek, én is így gondolom, csak a másik oldalról.

2013. márc. 31. 11:43
 284/297 anonim ***** válasza:
81%

"A bizottságosdi sok mindenre jó. Remekül lehet vele egyes politikusok népszerűségét növelni; az egyes személyek felelősséget elkenni; és el lehet költeni fölöslegesen egy csomó pénzt. Az igazság kiderítését azonban én sohasem bíznám politikusokra (még az Egyesült Államokban sem). Hogy miért nem igyekeztek a bizottságot összehívni? Talán tisztában voltak azzal, hogy a bizottság egyetlen dolgot állapíthat meg: az inkompetens hülyék aránya a kormányban és a felső vezetésben magasabb, mint amit az átlag amerikai még elviselhetőnek tart. (Nem, én sem zárom ki annak a lehetőségét, hogy az illetékesek alábecsülték a fenyegetettség mértékét.) "

Az igazság kiderítését én sem bíznám politikusra, viszont valahol ez történt.

Bush megteheti, hogy nem vall eskü alatt, én nem. Jó, tudom ez már csak így megy, de nem tartom korrektnek.

Az, hogy a Pentagont jóval később kapta el egy gép, akkor amikor már mindenféle riasztás kiadtak, Bush gépe is fölszállt már(ez is furcsa) nekem ez nem áll össze.

A kedvencem viszont az, hogy minden olyan tárgyat megtaláltak, ami az arab terroristákra irányul. Hogy lehet az, hogy a gép feketedoboza megsemmisül(pedig pont arra lett tervezve hogy egy esetleges szerencsétlenséget is túléljen), de egy arab útlevelet megtalálnak.. Az csak egy papír, ami szintén a repülőn volt.

2013. márc. 31. 11:59
 285/297 anonim ***** válasza:
61%

De tudom, ezek is szokványos dolgok, minden nap előfordulhatnak ilyenek.

Talán túl korán üzent hadat USA.

2013. márc. 31. 12:01
 286/297 anonim ***** válasza:
56%

"Minden egyes nap nagyon sok véletlen tőrténik de ha nem alkotnak láncot akor senki nem figyel rájuk képtelenség hogy ne legyenek véletlenek"

Emiatt a sok véletlenek miatt meghalt közel 3000 ember, hogy az utána megindított háborúról ne is beszéljünk.

2013. márc. 31. 12:26
 287/297 A kérdező kommentje:
Illetve az, hogy a Közel-Kelet átrendezési tervei már 9/11 előtt készen voltak. Aztán hirtelen lerombolják a 2 tornyot, meg támadás éri a Pentagont is. Érdekes, ez pont kapóra jön a háborúzni vágyó amerikai vezetésnek. Hoppá, máris van ürügy a Közel-Kelet megszállására az olajért.
2013. márc. 31. 15:10
 288/297 anonim ***** válasza:
81%
színjáték
2013. ápr. 23. 15:23
 289/297 anonim ***** válasza:
100%

"Palesztina stb..nézd meg, hogy milyen színű fejkendőt viselnek, "

Emlékszel még egy Jasszer Arafat nevű emberre?! Mindig piros-fehér kockás fejkendőben volt, úgyhogy a színelméleted megdőlt!

2013. aug. 3. 09:17
 290/297 anonim ***** válasza:
21%
faszomat volt megrendezve
2013. szept. 7. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!