Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A World Trade Center elleni...

A World Trade Center elleni támadás (2001. Szeptember 11) szerintetek valóban arab terrorista támadás volt, vagy az amerikai kormány által előre megrendezett színjáték?

Figyelt kérdés
Szerintem az utóbbi, de ki hogy gondolja?

2013. márc. 22. 13:45
 271/297 anonim ***** válasza:
56%

Én hajlandó vagyok elfogadni, hogy az amerikai kormánynak tudomása volt a merényletről, de nem akadályozta meg azt. Ha az összeesküvés elmélet ennél a pontnál megállna, akár még támogatnám is. Ha azt mondod, hogy ismerték a merénylőket, a tervüket, de nem állították meg őket valamilyen - általam nem ismert - okra hivatkozva, azt mondom: "Ez hihető". Ha azt mondod, hogy:

a) légitársaságokat utasítottak, hogy járatokat indítsanak el,

b) hetekkel (hónapokkal) a merénylet előtt felhőkarcolókat aknáznak alá, hogy a megfelelő időben felrobbantsák őket,

c) rakétával lövik saját minisztériumokat,

d) ráadásul mindezt olyan amatőr módon, hogy az emberben felmerüljön a gyanú,

e) a felhőkarcolók felrobbantásáról időben értesítik a tulajdonost, hogy fel tudja markolni a biztosítási pénzt,

akkor erre nem mondhatok mást: "Ez hülyeség".

Azt mondod, mindenki a tornyok összeomlására koncentrál nem törődve a többi furcsasággal. Szerintem 9/11 meghatározó eseménye a két torony összeomlása, és az összeesküvés elmélet itt vérzik el a leglátványosabban. Ezért nem hiszek az összeesküvés elméletben, nem pedig azért mert szeretem/utálom valamelyik nemzetet, vagy vallási csoportot.

2013. márc. 30. 15:06
 272/297 A kérdező kommentje:
Nem az a baj, hogy valaki nem hiszi el. Hanem az, hogy még ezeket az érdekes tényeket is elbagatellizálja. Volt olyan hozzászóló, aki csak akkor írt, amikor a tornyokról esett szó, amikor a Pentagonról, vagy akármi másról, csendben maradt. És ha valaki észérvekkel alátámasztja, hogy ez valóban arab terrorcselekmény volt, elgondolkozom rajta, és aláírom. De ilyen nem történt, mert mindenki csak 1 dologra koncentrált, a többire meg nem válaszolt. De mégis kikiáltotta, hogy "megdőlt az összeesküvők elmélete".
2013. márc. 30. 16:06
 273/297 anonim ***** válasza:
56%
Ahol te érdekes tényeket látsz más csak véletlent, és nem a kérdést bagatellizálja el. Én is csak a tornyokkal kapcsolatban és a majdnem üres repülőgépekkel kapcsolatban írtam. De emögött csak annyi van, hogy a többihez nem tudok érdemben hozzászólni. Vagy a tudás hiányzik, vagy nincs elég információm ahhoz hogy döntsek róla akár pro, akár kontra.
2013. márc. 30. 16:32
 274/297 anonim ***** válasza:
61%

"Azt mondod, mindenki a tornyok összeomlására koncentrál nem törődve a többi furcsasággal. Szerintem 9/11 meghatározó eseménye a két torony összeomlása, és az összeesküvés elmélet itt vérzik el a leglátványosabban. Ezért nem hiszek az összeesküvés elméletben, nem pedig azért mert szeretem/utálom valamelyik nemzetet, vagy vallási csoportot."

Bizottság által kiadott könyv sem beszél másról, csak az ikrekről, hiába kérdeztek civilek, hozzátartozók másra, nem válaszoltak. Abban igazad van, hogy ott haltak meg többen(ha egyáltalán máshol meghaltak), de attól még az egészet kéne nézni.

Nem hinném egyébként, hogy megdőlt volna az elméletünk a tornyoknál.

Sok civil szervezet vagy a hozzátartozók sem jókedvükben rohangálnak az illetékesek után, hogy válaszoljanak már.

http://www.youtube.com/watch?v=qN7wIzcLMIU

2013. márc. 30. 18:13
 275/297 anonim ***** válasza:
56%

Megnéztem a linkelt videót, amiből én az alábbiakat szűrtem le.

1) Páran képtelenek belátni azt, hogy a rossz dolgok csak úgy megtörténnek, különösebb indok nélkül is. Egy családtagod meghalt a merényletben? Rosszkor volt rossz helyen. Nem Isten büntetése, nem karma, nem sors, csak balszerencse. Halálának nincs oka, vagy célja, egyszerű véletlen.

2) Páran képtelenek belátni azt, hogy a kormány ugyan előszeretettel terjeszti magáról azt, hogy mindenről tud, mindent ellenőrzése és irányítása alatt tart, de ennek valóságtartama meglehetősen csekély. A kormányt éppolyan emberek alkotják mint te vagy én, akik éppannyira korlátoltak és ostobák, mint te vagy én. Egyesek számára kényelmesebb (megnyugtatóbb) összeesküvés elméleteket gyártani a ravasz és mindent tudó kormányról, mint belátni azt, hogy Bush volt az amerikai történelem legostobább elnöke.

3) Nem ártana közös nevezőre jutni, hogy 9/11-ért az amerikai kormány a felelős (eddig erről volt szó), vagy a pakisztáni titkosszolgálat (a videó szerint).

2013. márc. 30. 20:47
 276/297 Pannónia Oroszlánja ***** válasza:
56%
A többire azért nem reagáltunk, mert amikor rákérdeztünk, hogy az a többi 10-15 információ honnan, milyen hiteles forrásból van, úgy rámripakodtál, mintha szentségtörést követtem volna el. Pedig forrás nélkül sem cáfolni, sem megerősíteni nem lehet azt a 10-15 dolgot.
2013. márc. 30. 20:57
 277/297 A kérdező kommentje:
Azért csináltam, mert úgy kommenteltél ide, hogy fingod sem volt a dolgokról. Aztán küldtem 2 kutatót, akik tényekkel igazolják állításaikat, de nem foglalkoztál vele. Nem tudom miért, lehet, hogy nem tudsz angolul.
2013. márc. 30. 21:19
 278/297 anonim ***** válasza:
70%

"Páran képtelenek belátni azt, hogy a kormány ugyan előszeretettel terjeszti magáról azt, hogy mindenről tud, mindent ellenőrzése és irányítása alatt tart, de ennek valóságtartama meglehetősen csekély. A kormányt éppolyan emberek alkotják mint te vagy én, akik éppannyira korlátoltak és ostobák, mint te vagy én. Egyesek számára kényelmesebb (megnyugtatóbb) összeesküvés elméleteket gyártani a ravasz és mindent tudó kormányról, mint belátni azt, hogy Bush volt az amerikai történelem legostobább elnöke."

Nem olyan ostoba, mint gondolod. Egy, kettő inkább az a kényelmesebb, ha mindent elfogadsz, amit a világmédia eléd tár és még egy fikarcnyit sem kételkedsz benne, nem teszel föl kérdéseket, nem gondolkodsz, nem hajlasz más véleményére egy csöppet sem. Szerintem meg ez a kényelmesebb és megnyugtatóbb, hogy minden gyönyörű meg rózsaszín.

2013. márc. 30. 21:24
 279/297 anonim ***** válasza:
82%

"Páran képtelenek belátni azt, hogy a rossz dolgok csak úgy megtörténnek, különösebb indok nélkül is"

Nem. SOKAN azt képtelenek elhinni, hogy ennyi véletlen megtörténhet egy nap alatt. Az, hogy minden törmelék elszállítása nagyon gyorsan lezajlott, viszont egy bizottság felállítása, már nem annyira.

2013. márc. 30. 21:27
 280/297 A kérdező kommentje:

"Páran képtelenek belátni azt, hogy a kormány ugyan előszeretettel terjeszti magáról azt, hogy mindenről tud, mindent ellenőrzése és irányítása alatt tart, de ennek valóságtartama meglehetősen csekély. A kormányt éppolyan emberek alkotják mint te vagy én, akik éppannyira korlátoltak és ostobák, mint te vagy én."

Ebben igazad van, hogy nem tudnak mindent, de azért neked nem hiszem, hogy dolgozna több olyan szolgálat, akik mindenkiről kideríthetnek mindent, mindenkit leellenőrizhetnek. Plusz a műholdas megfigyelés, egyebek. Természetesen nem tudnak mindenről, de a titkosszolgálatok, a kapcsolataik egyebek. többet tudnak, mint te. És 9/11 napján olyan, mintha "pihentek" volna ezek a szervek, illetve, mintha előtte 1-2 hónappal nem is működtek volna. Mivel érdekes, senki sem tudta, hogy mi lesz, hogy lesz. Nekem senki sem fogja beadagolni tények nélkül azt, hogy 2 igen fontos tornyot, és egy saját rakéta-és radarrendszerrel ellátott épületet repülőkkel simán, minden ellenállás nélkül le lehet rombolni. (A Pentagonnak ugyan csak egy szárnyát, ahol senki sem dolgozott éppen.)

2013. márc. 30. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!