Izraeli katonák agyonlőttek, egy kövekkel dobáló Palesztin férfit! Ezt menyire lehet tolerálni?
"Ezt menyire lehet tolerálni?"
Mármint a kõdobálást? Semennyire.
A összes portál amelyik hozza, lényegében ugyanazt a szöveget és aszondja: MTI. Az MTI hírei között azonban nem sikerültfellelni, így nem tudom ( csak gyanítom ), tényleg az MTI varázsolta Hebront a Jordán folyón túli palesztin területre, Ciszjordániában?
Ennek ugyanis az a bája, hogy 'cisz' azt jelenti: innen. Most akkor innen, vagy túl? És honnan nézve?
"A katona nem mérlegel és nem gondolkodik, mert nem mérlegelhet és nem gondolkodhat, csak teljesíti a parancsot."
Nem vitázni akarok, mert én nem voltam hivatásos, csak sorkatona, de nekünk azt mondták, hogy teljesíteni kell a parancsot, kivéve ha irreálisnak tartjuk. (Ennek persze voltak részletei.) Olyankor viszont meg KELL tagadni a végrehajtást.
Valószínűleg helyzettől és testülettől is függ. Van ahol tényleg gépekre van szükség, mert nem ismerhetnek minden körülményt és célt, vagyis nem tudnak mérlegelni. És van, ahol gondolkodni és önállóan cselekedni, váratlan helyzetekben is. Én úgy gondolom, egy izraeli határőr vagy katona nem teheti meg, hogy parancsra vár, mert csupa váratlan helyzettel találja magát szemben, amit bizony mérlegelni kell.
Respect. :)
"Én úgy gondolom, egy izraeli határőr vagy katona nem teheti meg, hogy parancsra vár, mert csupa váratlan helyzettel találja magát szemben, amit bizony mérlegelni kell."
Kiegészítem magam:
Ennek az alapja a zéró tolerancia. Ha nem is konkrét parancs, de nevezhetjük kiindulási alapnak egy adott helyzetben.
"Kozlekedesi baleset" Izraelben, most hallottam a reshet bet-en:
Arabok kovekkel dobaltak egy zsido szemelyautot. Egy ko a sofor (az apa) halantekat talalta el, elvesztette uralmat a kocsin es nekirohant egy szembe jovo teherautonak. Ket eletveszelyeseen sebesult, az egyik az anya, a masik a KET EVES kisgyerek, akit szinten fejbe dobtak.
Ezt mennyire lehet toleralni, kedves kerdezo?
És azt mennyire lehet tolerálni, amikor a palesztin fanatikusok egy gyerekre bombát kötnek, és elküldik a katonák közé?
Azok persze hogy észreveszik, és muszály lelőniük a bomba miatt.
Az "egyszerű" embereknek meg ebből csak annyi jön le, hogy az izraeliek a gyerekeket is terroristának nézik....
Ismerősöm kiházasodott Izraelbe és volt katona (mert kötelező ugye), és még ő mondta ezt.
Hírekben is volt, hogy a kisgyerek iskolatáskájába rejtették a bombát, majd beküldték izraeli gyerekek közé...persze lebukott, így átvizsgálják mindíg a táskákat. Ebből megint az jön le az egyszerűbbeknek, hogy még a gyerekeket is terroristának nézik.
Ott háborús helyzet van, és ha valakinek annyi esze van hogy egy fegyverest nekiáll kővel hajigálni, az megérdemli. Egyébként ez itthon is jogszerű... (Háborúban ne keress tolerálhatóságot. Vagy neked csak a nemzetiséggel van a gondod?)
#44, #45. Elitélem,az erőszak minden formáját!
Nincsenek faji előitéletetim.
Már vártam,hogy mikor kezdenek el antiszemitázni,igaz szó szerint ,még nem kaptam meg de célzások mér voltak.
Na kérem sem antiszemita nem vagyok, sem rasszista,
de viszont elitélek mindent olyan dolgot,ami erőszakkal jár,vagy ha valakik visszaélnek erőfölényükkel, vagy etnikai,faji hovatartozásukkal!
Mind egy ,hogy hol itthon vagy bár hol a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!