Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Izraeli katonák agyonlőttek,...

50felett kérdése:

Izraeli katonák agyonlőttek, egy kövekkel dobáló Palesztin férfit! Ezt menyire lehet tolerálni?

Figyelt kérdés
2013. márc. 13. 14:09
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
34%
Félreértés ne essék, nem a zsidókat akarom védeni, nálam jobban kevesen utálják őket, de ez a fegyverhasználat még Magyarországon is jogszerűnek minősült volna.
2013. márc. 13. 15:36
 22/47 anonim ***** válasza:
71%

"Amíg repül feléd, addig elég nehéz eldönteni, hogy az kő vagy kézigránát. Ha nem hiszed el, akkor kipróbálhatjuk."

Nem kell mérlegelned.

2013. márc. 13. 16:16
 23/47 A kérdező kommentje:

#8. Igen érdekelne.

De most nem az én véleményem a lényeg,hanem,a másoké érdekel.

2013. márc. 13. 16:35
 24/47 anonim ***** válasza:

Sunday, bloody Sunday...

http://www.youtube.com/watch?v=Yv5U0A10hrI

a kérdésre felelve:

teljes mértékben jogszerű!

bocs, ha most bárkinek a lelkébe tiportam

2013. márc. 13. 16:43
 25/47 anonim ***** válasza:
81%

Kővel dobáltak a szolgálatot teljesítő katonákat. Most abba nem mennék bele, hogy a békés palesztinok időnként egy két kézigránátot is szívesen berejtenek a kövek közé, aminek a dobálgatását épeszű ember nem tolerálja. Megkülönöbözteti őket reptében nem egyszerű. Azzal sem foglalkozzunk, hogy hadiállpaot van Izraelben, így az emberi jogok különösen az ellenségé, kevésébé hatja meg a katonákat.

De vonatkoztassuk el ettől. Ha kővel dobálnak egy fegyvreres szervet, mint tudjuk, ha néhány kővel telibe kapnak, az minimum hogy állatira fáj, de könnyen okozhat halálesetet is. Így fennállt az életveszély. Vagy elfutnak vagyá ártalmatlanná teszik az illetőt. Az elfutás enyhén röhejes lenne (hisz akorr mire jók a fegyveres szervek, ha egy kővel dobálózó idióta elriasztja őket), így az ártalmatlanná tétel a legegyszerűbb. A férfi ezesetben való lelövéséhez a világ bármelyik orsázágban megvan a jogalap, és az antiszemitákat leszámítva senki nem is kételekdik, ennek jogosságában.

De kérdező nagyon érdekelne, hogy például a magyar rendőrségnek szerinted mit kellene tennie egy ilyen esetben.

2013. márc. 13. 16:55
 26/47 anonim ***** válasza:
72%
Ha engem egy palesztin dobálna én is agyonlőném!
2013. márc. 13. 17:05
 27/47 anonim ***** válasza:

[link]

Viszont megvan a kérdező forrása is.

2013. márc. 13. 17:14
 28/47 A kérdező kommentje:

#25.A magyar rendőrségnek, el kellene fogniuk és biróság elé állitani az elkövetőt,vagy elkövetőket, ha fegyverhasználatra kerül sor, akkor csak lábra, ha életveszélyben van a rendőr,vagy a társa akkor lelőheti, de sajnos nem ismerem a fegyver használat szabályait.

Amit én tanultam ott a cselekmény megszüntetése érdekében, de csak végső esetben, és csak lábra célzott lövés volt jogszerű.

2013. márc. 13. 17:20
 29/47 anonim ***** válasza:
89%
Csak felülről dobálták őket, fedezékből az a probléma. Így nehéz lábra célozni...
2013. márc. 13. 17:23
 30/47 anonim ***** válasza:
62%

""Amíg repül feléd, addig elég nehéz eldönteni, hogy az kő vagy kézigránát. Ha nem hiszed el, akkor kipróbálhatjuk."

Nem kell mérlegelned."

Nem is mérlegelnék, lőnék. És ha palesztin lennék és a zsidógyerek dobálna, akkor szintén. Aki nem, az meg hazudik, vagy hülye.

2013. márc. 13. 17:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!