Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem tudják tolerálni a...

Miért nem tudják tolerálni a dühkitöréseimet?

Figyelt kérdés

Sajnos minden stresszt, érzelmet, bántást magamba fojtok és heti 1-2x kitör belőlem. Akkor elég 1 kis beszólás és robbanok. Ilyenkor meg még tovább húznak, minden régi dolgot felhoznak, én meg egyre idegesebb leszek, pedig ha békén hagynának és kisírnám magam akkor hamar lenyugodnék..

De így még órákon át sírok, tegnapelőtt 3 órán át folyt az orromból a vér, mert 200/130-as volt a vérnyomásom.

Már megkértem őket, hogy ilyenkor ne jöjjenek be utánam a szobába, ne szóljanak hozzám, de legközelebb ugyanúgy folytatják..

Tényleg sokat kérek? Én már nem tudok mit tenni, évekig jártam pszichológusokhoz, egyik sem tudott segíteni, sajnos kiskorom óta magamba fojtok mindent...

2012. okt. 11. 19:52
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
"sajnos kiskorom óta magamba fojtok mindent"-a megoldás az, hogy nem fojtasz mindent magadba, legalábbis amit nem muszáj. Pl ha egy családtagod, vagy barátod bánt meg, azzal meg lehet beszélni, de ha pl munkán a főnök csesztet, azt nagy valószínéggel le kell nyelni, mert a munka kell... Szóval mérlegelni kell, hogy kivel mit lehet megbeszélni. Aztán ha munkán idegesítettek fel, azt is meg lehet mondani, hogy: "bocsi, de ma rossz napom volt munkán azért vagyok kicsit mogorva" vagy "kedvetlen" stb. Fontos a kommunikáció. Sokkal kevesebb lesz a stressz rajtad, nem szabad elfojtani a dolgokat ha nem muszáj. Különben jönnek majd a testi tünetek is, rámegy az egészséged is.
2012. okt. 11. 20:02
 2/39 A kérdező kommentje:

Próbáltam, de valamit mindig kihagyok. Például a párommal beszélek meg mindent, de valami kis részletet mindig magamban tartok, azokat nem tudom kimondani.

Az egészségem már ráment, refluxos vagyok és magas a vérnyomásom.

2012. okt. 11. 20:03
 3/39 anonim ***** válasza:
59%

Egyszerűen egy hisztérika vagy.

Az egészséged már ráment?

Legközelebb a párkapcsolatod fog rámenni. Két alapos pofon kellene neked, rögtön visszaesne a vérnyomásod.

2012. okt. 11. 20:06
 4/39 anonim ***** válasza:
75%
És mi az a borzalmas stressz meg megpróbáltatás, ami hetente egyszer-kétszer rendszeresen totális kiborulást idéz elő nálad?
2012. okt. 11. 20:21
 5/39 anonim ***** válasza:
58%
En is inkabbhisztinek mondanam. Tedd ossze a kezed hogy a parod meg nem lepett le. De jo uton haladsz mert nem fogja sokaig toleralni. Tessek oszintenek lenni csodakra kepes.
2012. okt. 11. 20:21
 6/39 anonim ***** válasza:

Ha tudod magadról akkor tégy ellene. NEm bevonulni a szobába hanem fogni kutyát, biciglit, görkorit aztán nyomás összeesésig pörgetni magad, ha nem városban laksz annál is jobb, rohangálj a mezőn.erdőn csak jól vezesd le az energiáid. Hidd el ha már hulla vagy s fáj mozogni akkor az agyad s érzelmeid is lehülnek s jobban átgondolod, oké hülye vagyok aztén kész, nem a falak közé kell szorongani menni mint egy kisérleti egér. A falak mentális képességel is bírnak, ha rájössz milyen jó a természet, mozgás utánna rájössz arra is a betonfal nem csak a hideget-meleget tartja vissza hanem bent reked körülötted a sok stressz, negatívum, fájdalom, elmebaj. Menekülsz majd mindig oda ahol aztán sírsz, szar, hát máskor mikor nyugodt lennél se leszel síveszen a szobádban, aludni meg ugye ott kéne, hát gondolom már alvásprobrémáid is lehetnek, gondolj bele.

Én is 5-6 évig komoly pedressziós voltam, már sokszor nézegettem úgy az erkályt pnelban, hogy valy mikor fogok ugrani. Szerncsémre elköltöztünk falura, órákon át erdőkben bolyongtam, csak nyitott ambaknál voltam akár viharban is amíg nem jöttek a fagyok, had jöjjön be hozzám a nyugalom amiben gondolkodni is tudok, s nem csak a vörösködöt az agyamban.

Én is csak most jöttem rá, oké ha az ember vulkán s sokszorkitör de vulkán melett nehéz embereknek élni s örökké csesztetni fognak. Igen, másnak hisztériának tűnhet de ha érzed rossz s ők nem tesznek érted akkor most emelfd meg a kis popód s te tégy MAGADÉRT.

2012. okt. 11. 20:22
 7/39 A kérdező kommentje:

Nem vagyok hisztis. Dühkitöréseim vannak, ez nem egyszerű "hiszti".

Különben meg részben örülhetnének neki, mert 2 éve nem is próbáltam öngyilkos lenni. Sokat gondolok rá, de nem próbálom megtenni.

Tehát nem arról van szó, hogy jaj nem kaptam csokit és akkor lenyomok 1 műhisztit.. El vagytok tévedve.

2012. okt. 11. 20:24
 8/39 A kérdező kommentje:

A párom előtt sosem volt még dühkitörésem, ő semmivel sem tud felidegesíteni.

Viszont a családom folyton kötekszik, és bizony mindig náluk szakad el a cérna.

2012. okt. 11. 20:25
 9/39 anonim ***** válasza:
70%

Itt neked kéne válltoztatni és módot találni a stressz levezetésére.

A sport baromi hatásos tud lenni rendszeresen sportolj,

irj naplót irj le oda mindent, a legjobb az lenne ha a barátokkal beszélgetnél.

Fontos az is hogy megértsd hogy ha te idegből leorditasz valakit bizony idegből ő is leordit téged ha elfajulnak a dolgok kimész az ajton és 1 órát sétálsz.

2012. okt. 11. 20:25
 10/39 anonim ***** válasza:
56%

"Ilyenkor meg még tovább húznak, minden régi dolgot felhoznak, én meg egyre idegesebb leszek, pedig ha békén hagynának és kisírnám magam akkor hamar lenyugodnék.."

Valószínűleg téged nevelni akarnak és nem bocsátottak meg neked igazán, te vagy a fekete bárány és te is érzékeny lettél,miért "nyúznak" folyton. Alacsony az ingerküszöböd. Nem tudom mi a megoldás. De szerintem itt egyik fél sincs a helyzet magaslatán. Talán megpróbálhatnál pár vagy családterápiát kérni azaz mediációt a helyi Cssk-ban. Vagy ahelyett,hogy duzzogva bevonulnál a szobádba mond meg annak,aki felidegesít,hogy nagyon érzékenyen érint a mondata és kérd meg hagyja abba,mert fájdalmat okoz neked és mond azt,hogy szeretnél békességben élni velük,de ehhez az ő segítségük is kell. Hátha ez bevállik.

2012. okt. 11. 20:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!