Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem tudják tolerálni a...

Miért nem tudják tolerálni a dühkitöréseimet?

Figyelt kérdés

Sajnos minden stresszt, érzelmet, bántást magamba fojtok és heti 1-2x kitör belőlem. Akkor elég 1 kis beszólás és robbanok. Ilyenkor meg még tovább húznak, minden régi dolgot felhoznak, én meg egyre idegesebb leszek, pedig ha békén hagynának és kisírnám magam akkor hamar lenyugodnék..

De így még órákon át sírok, tegnapelőtt 3 órán át folyt az orromból a vér, mert 200/130-as volt a vérnyomásom.

Már megkértem őket, hogy ilyenkor ne jöjjenek be utánam a szobába, ne szóljanak hozzám, de legközelebb ugyanúgy folytatják..

Tényleg sokat kérek? Én már nem tudok mit tenni, évekig jártam pszichológusokhoz, egyik sem tudott segíteni, sajnos kiskorom óta magamba fojtok mindent...

2012. okt. 11. 19:52
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

Hidd el, próbáltam már mindent.. Számolni 10-ig olyankor nem is tudok, egyből elborul az agyam és a dühtől szó szerint nem is látok.

Sportolok heti 6 x 1,5 órát. Vagyis hát nem kifejezetten sport, hanem konditerembe járok, minden alkalommal rengeteg energiát vezetek le, de még így marad. Próbáltam 2 óra kondit, de akkor meg már rosszul voltam.

2012. okt. 11. 20:27
 12/39 A kérdező kommentje:

Legalább 5x beszéltem velük, ebből 2 volt ilyen érzelgős, pedig ez nagyon távol áll tőlem.. Nincs ilyen kapcsolatom a szüleimmel..

De mintha elfelejtenék a következő dühkitörésnél.. Akkor meg képtelen vagyok józan ésszel, nyugodtan beszélni velük..

És hidd el, jobb ha inkább a szobámba megyek, mintha megütnék valakit, vagy annyira felidegesítenének, hogy eltörjem a kezemet.. Erre is volt már példa, a fal is berepedt a kezem meg darabokra tört..

De akkor legalább a fájdalom csillapította a dühömet..

2012. okt. 11. 20:29
 13/39 anonim ***** válasza:
Költözz el tőlük!!!!! Még egy albérlet is jobb ennél.
2012. okt. 11. 20:31
 14/39 A kérdező kommentje:

Senki sem akarja, mert féltenek.

Például panelba biztos, hogy nem fogok költözni, ki tudja, mikor jön egy depresszióhullám, simán kiugornék...

2012. okt. 11. 20:33
 15/39 anonim ***** válasza:

Impulzuskontroll-zavarnak hívják ezt a betegséget. Abszolút nem vagyok híve a pszichiátriának, de lehet, hogy neked nem ártana professzionális segítséget kérned.

Egyébként igazán leírhatnál valami konkrétumot abból, amivel a családod pokollá teszi az életedet. Erősen az az érzésem, hogy a felszínen csak jelentéktelen kis kötözködésekről meg sérelmekről lehet szó, amiken más csak röhög.

Egyébként te ugye lány vagy?

2012. okt. 11. 20:34
 16/39 A kérdező kommentje:

Igen, lány vagyok.

A pszichológus rávilágított anno a dologra, kiskoromban alig foglalkoztak vele, aztán 10-12 évesen jött a nagy féltés, akkor meg már harcoltam ellene. Olyan szintű a kapcsolatom velük, hogy évekig nem is beszélgettem velük, csak 1-2 szót váltottunk.

Most kicsit normálisabb a helyzet, de még nem oké. Például apám folyton kötekszik velem, hogy mit miért oda teszek, stb. És ezek a hülyeségei baromi idegesítőek így több év után. Folyton ilyen hülyeségeket kérdez. Meg ha épp rossz napja van, akkor mindenért engem okol, lehord a sárga földig.. Na vele még egyszer sem beszélgettem, ő számomra olyan, mint egy idegen...

2012. okt. 11. 20:39
 17/39 A kérdező kommentje:

És a legrosszabb, hogy tiszta hülyének tartanak mindketten.

Anyám azt sem nézi ki belőlem, hogy fel tudok porszívózni.. Hiába csinálom meg, ő újra megcsinálja utánam, mert hogy ő odaképzelt valami kis koszt, pedig rendesen megcsinálom.

Meg ha kapok 5-öst, akkor egyből azzal jönnek, hogy puskáztam, semmire sem tartanak.

Még akkor is b@szogatnak, ha teát csinálok, mert hogy úgyis túl édes lesz, blablabla.. Különben magamnak csinálom, de mindegy.

2012. okt. 11. 20:41
 18/39 anonim ***** válasza:

neked nem pszichológus kell hanem pszichiáter ezt komolyan mondom.

hangulatingadozás,rossz kedélyállapot,öngyilkossági gondolatok,dühkitörések..ezek mind a mániákus depresszió tünetei. Gyógyszert kell szedni ennyi az egész,nem lehet így élned tovább,gondolom neked sem jó így az élet. Fogsz kapni antidepresszánst és nyugtatót és hatalmas fokban változni fog az életed hidd el nekem!

Persze terápia se árt,de nálad ez már nem hiszti.

2012. okt. 11. 20:52
 19/39 anonim ***** válasza:
Hát jól bebeszélték neked,hogy egyedül nem vagy életképes! És te ezt el is hiszed, Hát sürgössen növeld az önbizalmad, legyen jövedelmed és költözz el, akár egy barátnővel is egy albiba.Akarj változtatni az életeden! vagy ez igy jó neked? De akkor ne panaszkodj.
2012. okt. 11. 20:53
 20/39 A kérdező kommentje:

Nem hiszem el, hogy életképtelen vagyok! Ezek régebben bántottak, de úgyis képes vagyok ezekre, úgyhogy nem veszem őket a szívemre..

15 évesen hova költözzek?....

2012. okt. 11. 20:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!