Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen? Ezt lehet tolerál...

Miért ilyen? Ezt lehet tolerálni? -Mert én nem tudom!

Figyelt kérdés

Párom időröl-időre ugy gondolja magányra van szüksége, nincs kedve semmihez-hozzám sem.

Amikor először csinálta nagyon megijedtem, azt hittem valami baj történt vele. Minden előzmény nélkül nem válaszolt a telefonhívásaimra, sms-eimre. Majd 1-2 nap elteltével ugy csinált mintha nem történt volna semmi. Azt mondta nem volt kedve velem beszélni, magányra vágyott. Teljesen kiakadtam, hogy ezt mégis hogy képzeli, aggódtam érte. Ha valami gond van a kapcsolatunkban nem érzi jól magát inkább mondja meg, de ilyet ne csináljon.

Azt mondta nincs semmi probléma jól érzi magát velem, csak ő ilyen. Korábbi kapcsolataiban hetekre is eltünt. Közöltem vele, hogy ez nálam nem fog menni. Még egy ilyen szituáció és részemről vége.

Ennek már fél éve és a probléma továbbra is fenn áll./Max. 1-2 napig nem jelentkezik/ Számtalanszor próbáltam vele ezt átbeszélni, de mintha fel se fogná hogy egy kapcsolatba nem teheti meg azt hogy épp ugy van kedve és még egy sms-t se képes megírni. (Hozzáteszem 28 éves férfiről van szó)

Mindig azt mondja, hogy nem akarja hogy számára a kapcsolat egy börtön legyen, mert akkor ugy érzni menekülnie kell. Csakhogy a mi kapcsolatunk abból áll, hogy heti 2x találkozunk (munkánk miatt alig van időnk egymásra) bármikor elmehet a barátaival szórakozni, nem szólok bele. Én néha már magányosnak érzem magam ebben a "kapcsolatban" ő pedig attól fél hogy börtön lesz számára?!

Egyszerűen nem tudom megérteni ezt a viselkedést.

Mit gondoltok? Segítsetek!

2011. nov. 18. 14:23
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Változni nem fog... Vagy elfogadod vagy szakíts vele.
2011. nov. 18. 14:25
 2/18 anonim ***** válasza:
93%
O ezt egy alkalmi kapcsolatnak veszi. Mikor kedve van hozza.
2011. nov. 18. 14:29
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Az "alany" alaposabb ismerete nélkül nehéz válaszolni.

Két valószínű lehetőség:

1. Egyszerűen tróger és esetleg rejteget valamit.

2. Anno a férjemmel (még nem volt akkor az) is volt ilyen időszak. Ő válás után volt és túlreagálta a "kötöttség" fogalmát. Leültettem, mondtam, hogy oké, lehet magányra vágyni, én is szoktam, de mielőtt hullaházat vizionálok, egy db sms-t küldjön, felőlem egy karakter is lehet, akkor tudni fogom, hogy életben van, egyébként meg csinál, amit akar. (Utólag kiderült, hogy ilyenkor munka után hazament, befészkelte magát a tévé elé, kapcsolgatta, popcornt evett, sört ivott, elaludt, majd reggel élvezte, hogy sokáig alhat és nem motoszkál senki.)

Viszont pont ezzel a ráhagyással azt értem el, hogy egyre inkább kötődött, érdeklődött. Nem kérdeztem hol volt, mit csinált, így egy idő után maga kezdett mesélni. Annyira részletesen, hogy szépen össze is tudtam rakni, hogy mivel telt a napja, egy fia kérdést nem kellett feltennem.

Most már néhány év elteltével ott tartunk, hogy ha nekem lenne szükségem magányra (pl. mert vizsgákra készülök és nagyon elvonja a figyelmemet a puszta jelenléte is), akkor már ő vonakodik elmenni, néha szinte erőltetni kell, hogy aludjon otthon két napot, mert éjjel horkol és nem pihenem ki magam, nappal meg nehéz úgy tanulni, hogy be-besétál a látóterembe, vagy egyszerűen olyan szórakoztató dolgokat csinál, amire jelenleg csak csorgatom a nyálamat a vizsgákig.

4/18 anonim ***** válasza:
90%
Tényleg hülye dolog ez a szó nélkül eltűnés.
 5/18 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy egy megrogzott depis.
2011. nov. 18. 14:31
 6/18 anonim ***** válasza:
90%

Bocsi, de nekem az ugrott be, hogy mi van, ha van egy családja?

Tényleg bocs, de tegnap a csajokkal Dr. Csont maratont tartottunk és abban volt egy ilyen rész!

2011. nov. 18. 14:33
 7/18 A kérdező kommentje:

Nincs családja. /Ez biztos/

Azt mondja, komolyan gondolja velem.

Ahogy egyik korábbi kommentelő is írta, ő is csak bevackolja magát a tv vagy számítógép elé. Nem foglalkozik semmivel és senkivel, nem megy sehova csak van.

Megtudnám érteni, ha magányra van szüksége, néha nekem is. De az hogy szó nélkül eltűnik azt nem.

Már kezdek belefáradni, hogy állandóan csak a számat jártatom és semmi eredménye.

Egy felnőtt embernek szerintem már lehetne annyi esze, hogy legalább egy sms-t küld a párjának, hogy ne aggódjam magam halálra.

És utána még nem is érti a hisztimet. Ugy gondolja bocsánatot kért, felejtsük el.

Mostanába már kezdem azt érezni, hogy nem is szeret igazán. Mert sztem aki szereti a másikat az tekintettel van az érzéseire, és nem tesz olyat ami fájdalmat okoz neki.

Teljesen hangulatember és kiszámíthatatlan. Nem lehet vele tervezni, mert ha olyan kedve van képes lemondani bármilyen programot..

2011. nov. 18. 14:42
 8/18 bánomisén ***** válasza:
100%

Eleinte az én párom is ilyen volt, aztán megbeszéltük, hogy amikor rájön a befelé fordulhatnék, jelzi valahogy. Szerencsére megértette és így működött, tudtam, hogy semmi gond, csak elvan magában, nemsokára előkerül. Amióta együtt élünk is vannak ilyen napjai, ilyenkor nem szólok hozzá, csak ha muszáj, több időm van magammal foglalkozni. Aztán, amikor kijön a barlangjából, minden megy tovább.

Szerintem csak megbeszélés kérdése az egész, hogy jelezze, amikor el akar vonulni, hogy az ember ne agyalogjon, aggódjon fölöslegesen.

A férfiak így működnek, időnként kell nekik egy kis magukba fordulás, ez nem is baj, ha megértik, hogy nekünk viszont szükségünk van ilyenkor arra, hogy tudjuk, minden rendben, csak most éppen egyedül akarnak lenni és nem mondjuk a kapcsolat felbontását tervezgetik tök váratlanul. Egy mondat, vagy egy sms megoldhatja a problémát, ez nem nagy dolog.

2011. nov. 18. 14:42
 9/18 anonim ***** válasza:

"Az is lehet, hogy egy megrogzott depis."

Lehet beszélni kellene vele,lehet van valami a múltjában,ami miatt ezt csinálja,esetleg egy rossz beidegződés stb..Nálam is van ilyen,ismerős érzés.Szeret veled lenni de retteg az elkötelezettségtől...Kapcsolatot tart fent veled de nem viszi túlzásba a kötődést nehogy nagyon megszeresd..28 éves ..És?Lelke mélyén beteg..

2011. nov. 18. 14:43
 10/18 anonim ***** válasza:
Én is ilyen voltam,most nincs senkim..A nők nem nagyon szeretik az ilyet,nem nagyon nevezhető párkapcsolatnak...
2011. nov. 18. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!