Izraeli katonák agyonlőttek, egy kövekkel dobáló Palesztin férfit! Ezt menyire lehet tolerálni?
#31. Attól függetlenül,hogy nem egyezik a véleményünk,
veled ellentétben,én nem nevezlek ostobának, mert akkor olyan lennék, amilyen nem szeretnék lenni.
"Csak felülről dobálták őket, fedezékből az a probléma. Így nehéz lábra célozni..."
Nem kell lábra céloznod. Ez úgy volt meghagyva, hogy ha fegyverhasználatra kerül a sor CSAK FEJRE! Ellenkező esetben évekig fogsz az ügyészségre járni.
"számomra ez teljes mértékben tolerálható"
Nem tolerálható hanem kötelező! Emlékeztetlek a fegyverhasználat szabályaira a MAGYAR HONVÉDSÉG kötelékében:
Felállított őr köteles fegyverét használni, ha:
Az őrt magát, őrtársát, az őrzésére vagy kíséretére bízott személyt, vagy az őrzött objektumot támadás éri, vagy annak közvetlen veszélye fenyegeti.
Nem tudom mindenki számára kristálytiszta -e de ez nem jó vagy rosszindulat kérdése, az őrnek nincs joga mérlegelni, a katona nem jogász, KÖTELESSÉGE fegyvert használni. Ellenkező esetben elmarasztalják. És ez még mindig csak Magyarországon járunk, ahol egyenlőre nincs hadiállapot!
És ez volt az a fegyverhasználati szabály amit egyik előző hozzászólótól kértem és még mostanáig sem merte leírni.
És ennek még van folytatása is:
Ha a felszólításra nem áll meg,
ha a felszólításnak nem tesz eleget (például ha azt mondod tegye tarkóra a kezét és nem teszi már figyelmeztető lövés mehet)
Szóval én nem tudom ti mennyi fegyveres szolgálatot nyomtatok le én 133 at, de nagyon nem emlékeztek már a fegyverhasználatra. A katona nem rendőr, nem köteles senkinek könyörögni, senkit babuzsgatni. A Katona nem szolgál és véd, csak szolgálatot és előírásokat teljesít.
A katona nem mérlegel és nem gondolkodik, mert nem mérlegelhet és nem gondolkodhat, csak teljesíti a parancsot.
És még mindig csak Magyarországról beszélünk, ahol kvrvaszigorúak a fegyverhasználati szabályok.
") E törvény alkalmazásában - súlyosságuk sorrendjében - a lőfegyveren kívül kényszerítő eszközök a következők:
a) testi kényszer,
b) könnygázszóró készülék,
c) gumibot,
d) bilincs,
e) szolgálati kutya."
Na a sivatag közepén a magaslatról dobálózó illető ellen melyiket is tudod használni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!