Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Izraeli katonák agyonlőttek,...

50felett kérdése:

Izraeli katonák agyonlőttek, egy kövekkel dobáló Palesztin férfit! Ezt menyire lehet tolerálni?

Figyelt kérdés
2013. márc. 13. 14:09
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
43%
kérdező, te reménytelenül, félelmetesen ostoba vagy... számomra ez teljes mértékben tolerálható, hogy számodra mennyire, azt meg döntsd el magad, nem tudom, mit vártál...
2013. márc. 13. 17:40
 32/47 anonim ***** válasza:
0%
Van is egy ilyen mondás: "megdobnak kővel, lőj vissza gépfegyverrel". Bár lehet máshogy van, már nem emlékszem pontosan.
2013. márc. 13. 17:48
 33/47 A kérdező kommentje:

#31. Attól függetlenül,hogy nem egyezik a véleményünk,

veled ellentétben,én nem nevezlek ostobának, mert akkor olyan lennék, amilyen nem szeretnék lenni.

2013. márc. 13. 18:07
 34/47 anonim ***** válasza:
0%

"Csak felülről dobálták őket, fedezékből az a probléma. Így nehéz lábra célozni..."

Nem kell lábra céloznod. Ez úgy volt meghagyva, hogy ha fegyverhasználatra kerül a sor CSAK FEJRE! Ellenkező esetben évekig fogsz az ügyészségre járni.

2013. márc. 13. 18:49
 35/47 anonim ***** válasza:
Nem is én mondtam, hogy a lábát kell lövöldözni, hanem a kedves kérdező.
2013. márc. 13. 18:53
 36/47 anonim ***** válasza:
45%

"számomra ez teljes mértékben tolerálható"

Nem tolerálható hanem kötelező! Emlékeztetlek a fegyverhasználat szabályaira a MAGYAR HONVÉDSÉG kötelékében:

Felállított őr köteles fegyverét használni, ha:

Az őrt magát, őrtársát, az őrzésére vagy kíséretére bízott személyt, vagy az őrzött objektumot támadás éri, vagy annak közvetlen veszélye fenyegeti.

Nem tudom mindenki számára kristálytiszta -e de ez nem jó vagy rosszindulat kérdése, az őrnek nincs joga mérlegelni, a katona nem jogász, KÖTELESSÉGE fegyvert használni. Ellenkező esetben elmarasztalják. És ez még mindig csak Magyarországon járunk, ahol egyenlőre nincs hadiállapot!

És ez volt az a fegyverhasználati szabály amit egyik előző hozzászólótól kértem és még mostanáig sem merte leírni.

2013. márc. 13. 18:54
 37/47 anonim ***** válasza:
74%

És ennek még van folytatása is:

Ha a felszólításra nem áll meg,

ha a felszólításnak nem tesz eleget (például ha azt mondod tegye tarkóra a kezét és nem teszi már figyelmeztető lövés mehet)

Szóval én nem tudom ti mennyi fegyveres szolgálatot nyomtatok le én 133 at, de nagyon nem emlékeztek már a fegyverhasználatra. A katona nem rendőr, nem köteles senkinek könyörögni, senkit babuzsgatni. A Katona nem szolgál és véd, csak szolgálatot és előírásokat teljesít.

2013. márc. 13. 19:03
 38/47 anonim ***** válasza:
55%

A katona nem mérlegel és nem gondolkodik, mert nem mérlegelhet és nem gondolkodhat, csak teljesíti a parancsot.

És még mindig csak Magyarországról beszélünk, ahol kvrvaszigorúak a fegyverhasználati szabályok.

2013. márc. 13. 19:06
 39/47 A kérdező kommentje:
2013. márc. 13. 19:32
 40/47 anonim ***** válasza:
100%

") E törvény alkalmazásában - súlyosságuk sorrendjében - a lőfegyveren kívül kényszerítő eszközök a következők:

a) testi kényszer,

b) könnygázszóró készülék,

c) gumibot,

d) bilincs,

e) szolgálati kutya."

Na a sivatag közepén a magaslatról dobálózó illető ellen melyiket is tudod használni?

2013. márc. 13. 19:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!