Szerbia miért nem akar EU-tagállam lenni?
Az egy főre jutó GDP Szerbiában 10,642 USD, Magyarországon 19,591 USD :)
Szerbia egy háborúkban totálisan tönkrement, elszegényedett, korrupcióba belefulladó ország, nem csoda, hogy a fiatalok szinte mind elmennek onnan máshová boldogulni.
Az átlagnyugdíj Szerbiában 57 ezer Ft-nak megfelelő dinár, kb. a fele a magyarországi összegnek, de az is állandó gond, hogy a következő havi nyugdíjakat (és közalkalmazotti béreket) lesz-e egyáltalán miből kifizetni.
A bruttó átlagbér Szerbiában az 500 eurót sem éri el (kb. 140 000 Ft), Magyarországon ugyanez az összeg jelenleg 220 000 Ft.
Egyébként a szerbek kezüket-lábukat törik, csakhogy bevegyék őket az Európai Unióba :)
És akkor a tényadatok Szerbiáról:
Munkanélküliségi ráta 2012 áprilisában 26.1%
A számítógéppel a háztartások 52.1%-a rendelkezett 2011-ben.
Internettel a háztartások 41.2%-a rendelkezett 2011-ben.
2012 2. negyedévében a 2011 2. negyedévéhez képest 0.6%-al esett a GDP.
A 2012 augusztusi árindex 8%-al volt magasabb mint a 2011 év azonos időszakának.
Az éves import 82%-al magasabb mint az export így egy méretes lyuk van a külkereskedelmi mérlegben.
Az ipari termelés 2012 júliusában a 2011 júliusinál 4%-al visszaesett.
Ha gondolod még sorolom az adatokat de szerintem felejtsük el hogy annyira jó helyzetben lennének...
"Eléggé eltértetek a témától.Lehet ha sokkal rosszabb helyzetben lennének se akarnának csatlakozni az unióhoz a Szerbek.Nem az a fajta nép aki pár plusz garasért puszilkodik azokkal akik pár éve bombázták őket."
2012 januári felmérés alapján ha szavazáson kéne dönteni a csatlakozásról akkor a Szerbek 51%-a mondana igent, 28%-a nemet, 18%-a nem menne el és 3% nem tudja!
Előző.
Érdekes helyről informálódsz ugyanis a Szerbek nagyon nagy többsége nem akar uniós tagságot.Elég propaganda gyanús a számok amiket leírtál.
45-ös:
Én konkrét számokat hoztam és közvéleménykutatást.
Ha ezt nem fogadod el akkor kérlek linkelj be olyan más kutatást ami szerinted sokkal jobban tükrözi a véleményüket!
Mert a "nekem propagandagyanúsnak tűnik" nem túl egzakt... :)
Egyébként nem nehéz megtalálni angol nyelven de ha gondolod belinkelem(wikin van)
Hogy visszautaljak egy jobbikos véleményére aki szerint ha Barroso föderációt akar akkor az alkaidának már van is 10 millió új tagja!! Mire elmagyaráztuk neki hogy azért mert szerinte 10 millió magyar ki akar lépni az EU-ból, még nem tekinthető Ő, egyedül a teljes magyarság véleményének...
A szerbek a saját bőrükön tapasztalták meg, hogy mire lehet manapság menni az egész világ ellen folytatott hadakozással, nagyképű harciaskodással.
Elegük van a lecsúszásból, elszegényedésből, nacionalista őrjöngésből. Ezért szeretne a lakosság többsége végre az EU hátán feljebb kapaszkodni és kissé normálisabban élni.
Tényleg nem kötekedésből kérdezem, de ha ennyire tetszik Szerbia, akkor miért nem költözöl oda? Folyamatosan bizonygatod, hogy Magyarország ilyen sz*r, olyan sz*r... Nos akkor elmondok én is valamit:
Ebben az évben sikerült az ország több részére is eljutnom (Zala, Heves, Békés, Csongrád stb.). Minden egyes város, ahol jártam fejlett volt, mindenhol felújítottak vagy átépítettek valamit. Azt állítod, hogy Budapesten kívül szegénység van: az meglehet, hogy pénzügyileg így van (bár ezt nem tudom, mindenhol változó), viszont utcaképileg egyáltalán nem... Mondd, te körülnéztél egyáltalán itthon valamerre is vagy egyszer voltál egy lepusztultabb településen és akkor megvan már a véleményed?
Az általad felhozott példák, korábban:
Pécs: teljesen átépítve, felújítva a belváros, szerintem nem úgy néz ki, mint egy balkáni város...
Szeged: vadonatúj villamosok közlekednek, az összes vonalat felújították, a város is fejlett szerintem (és nem csak a belváros).
Eger: Pont most jártam ott, és nagyon tetszett. Láttam a külvárosi részeket és azok is elég jól néztek ki.
Békéscsaba: Folyamatosan megújul, ha éppen nem a közel 100%-os lefedettségű szennyvízhálózatot bővítik, akkor felújítják az egész belvárost, új kulturális központot építenek, épületeket újítanak fel, kalandparkot és új házakat is építenek (igen, mindezt a sokat emlegetett Kelet-Magyarországon).
És még sok-sok falu, község ahol beruháznak, fejlesztenek, sorolhatnám...
De ott van Debrecen, Sopron, Győr, Veszprém és rengeteg más kisebb-nagyobb település ... na azok sem csatornázatlan, fejletlen, sáros (aszfalt nélküli) utcás, csak régi házas, villany-és víz nélküli települések...
Való igaz, hogy sok település nem néz ki éppen a legszebben, legfejlettebben, de biztos, hogy Szerbiában is találsz olyanokat szép számmal.... Ami még hirtelen eszembe jutott: te honnan tudod, hogy a szerb falvak-városok mennyire gazdagok? Mert én most direkt az utcaképre mentem rá és egyik-másik magyar településről sem tudnám megmondani, hogy éppen mennyi pénze van, milyen gazdag, ha csak azt nézném, hogy milyen a város képe....
A kérdező egy Magyarország gyűlölő...Már több helyen láttam a kérdéseit.Biztos vagyok benne,hogy ugyanaz a személy teszi fel őket.Románia is szuper hely ugye barátom?Már 20 éve beelőztek stb...Én Brassóból kerültem Pestre és köszönöm,de elég volt abból az országból.Elboldogulok itt és az egyetem is bejön.Te pedig menjél el ebből a gyűlölt országból,ki tart vissza?
Ha egyáltalán itt laksz ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!