Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerbia miért nem akar EU-tagá...

Szerbia miért nem akar EU-tagállam lenni?

Figyelt kérdés
Voltam Szerbiában. Voltam északon, délen, Belgrád környékén, a román határnál.. mindenhol szinte. Minden faluban a mellékutcák leaszfaltozva, kis isten háta mögötti városok is tök fejlettek, új házak. Sokkal fejlettebb, mint Magyarország. Najó nem sokkal, de picit :) Mert Mo-on, ha elhagyod Bp környékét akkor csak a szegénység van. Szerbiában meg egy csomó gazdag kisváros van. A kereset kicsit kevesebb, de az árak is jóval alacsonyabbak. Tehát, míg a kereset a miénk 90%-a. addig az áraik a miénk 60%-a. Tehát több marad a zsebükben. Munkanélküli is kevesebb. Tehát akkor miért nem EU-tag? A feltételei adottak. A Szerbiánál egy fokkal rosszabb Magyarország és Románia EU-tagok lehettek. A szerbek miért nem akarják az uniót?

2012. szept. 20. 17:02
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
Egyébként Győr és Sopron körülbelül azon a gazdasági szinten van, mint Budapest ja és még gyorsabban is fejlődnek...
2012. szept. 20. 18:39
 12/51 A kérdező kommentje:
Most ez tök mindegy. Láttam, amit láttam. Magyarországon található jelenleg az EU 270 régiója közül a 4 legszegényebb. Magyarországon 7 régió van. Ebből egy gazdag-Közép-Magyaro., két közepes- Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl. És a többi 4 szegény. A népesség 65%-a a szegénységi küszöb alatt él. Ez szerbiában csak a népesség 36%-a, és Romániában is csak a 60%-a . A térségben csak Bulgária mutat nálunk rosszabb adatot. 70% kb.
2012. szept. 20. 18:46
 13/51 A kérdező kommentje:
Bocs.. rosszul mondtam. Az Euban van kb. 270 régió. Felmérték a 15 legszegényebbet. a 15 legszegényebbből 4 Magyarországon, 4 Romániában, 4 Bulgáriában és 3 Lengyelországban van. A 270 régióból pedig az 5. Tehát ÖTÖDIK leggazdagabb pedig Pozsony régiója. Budapest régiója pedig csak Bukarest régiója után kapott helyet a 120. hely környékén.. Tehát nagyon le vagyunk maradva Európától. 6-10 éve jobban éltünk. Már Románia is, Szerbia is egy szinten van velünk. Szlovákia megelőzött, Horvátország is megelőzött... Mi lesz?.. :o
2012. szept. 20. 18:51
 14/51 A kérdező kommentje:

Egyébként Győr és Sopron körülbelül azon a gazdasági szinten van, mint Budapest ja és még gyorsabban is fejlődnek...

Hú... van két gazdag város az országban... És mi lesz Kaposvárral, Péccsel, Kecskeméttel, Szegeddel, Békéscsabával, Egerrel, Szolnokkal, Miskolccal, Salgótarjánnal, Szekszárddal, Tatabányával, Ózddal... ?

2012. szept. 20. 18:52
 15/51 anonim ***** válasza:
60%
Egy fél vagon gyorsan fejlődő üdülővárosunk van...
2012. szept. 20. 19:02
 16/51 A kérdező kommentje:
De ettől még az ország egy kalap fos. Látod.. utolsó helyek az Eu-ban.. Már Románia is megelőz. Üdülővárosok vannak egy vagonnal Marokkóban is, ahol a német turisták jól érezhetik magukat, de ha egy faluval arrébbmennek akkor ottvannak a nomád berberek.. Ugyanez Magyarországon. Zalakaros Jó üdülőváros nem? Mellette ott van Zalakomár.. hát ha nem ismernéd Zalakomárt akkor mindegy de nagyon durva település.
2012. szept. 20. 19:05
 17/51 anonim ***** válasza:
Hogy miért nem karnak EU tagok lenni a szerbek.Először is nem hülyék másodszor szerintem még élénken él bennük kik bombázták őket pár éve harmadszor pedig nem sok előnyük származna belőle.
2012. szept. 20. 19:13
 18/51 anonim ***** válasza:
egyebkent igen-rajta van szerbia a varakozo listan...meglepo hogy hogyan is kerultunk oda hisz akit csak ismerek mindenki az unios tagsag ellen van magyarok,szerbek egyarant..3.-ik voltam ujra...Szabadkai lakos.
2012. szept. 20. 19:37
 19/51 anonim ***** válasza:
68%

Kérdező. Nem igazán érthető miről beszélsz több okból sem.

Ahogy azt már leírták.

1.

Szerbia csatlakozni akar az EU-hoz. Az EU egyenlőre nem engedi amíg Szerbia nem tesz eleget a feltételeknek.

[link]

2. Szerbia korántsem olyan "szuper" hely ahogy te azt leírtad. (nem igazán értem honnan vetted ezeket)

Kevesebb munkanélküli? Ez százalékban és szám szerint is hülyeség.

Magyar munkanélküliség:

A munkanélküliek száma 472 ezer fő.

munkanélküliségi ráta 10,9%

Szerb munkanélküliség:

A munkanélküliek száma 735 053 fő.

munkanélküliségi ráta 22,9%

[link]

[link]

[link]

Ezen felül a Vajdaság Szerbia "gazdagabb" része.

[link]

Szóval kérdező, megkérdezhetem, honnan vetted az információidat?

Valaki nagyon félretájékoztatott téged.

2012. szept. 20. 19:48
 20/51 anonim ***** válasza:

Rossz munkanélküliségi rátát írtam Szerbiához de ez a link amúgy is frissebb.

Szerbia munkanélküliségi rátája: 23,7%

[link]

2012. szept. 20. 19:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!