Miért nem akar Norvégia, Izland, és Sváj tagja lenni az európai uniónak?
Izland akar. Norvégia és Svájc ugyan nem tagjai az Uniónak, de nagyon szoros a kereskedelmi kapcsolatuk, gazdaságilag éppúgy benne vannak, mint mi...
Első, ugye most csak viccelsz? :D
A franciák és a németek fizetik a legtöbbet az Unióba, ők tartják el egyenlőre a többit...
nagyon jól látszik, hogy a legtöbb ember mennyire csak azt látja, amit az orra alá dugnak.
Norvégia bizonyos halászati szabályozás miatt nem csatlakozik, aminek eredményeként kevesebb halat foghatnának ki, és csökkenne a bevételük (ha jól tudom, az Unió kevésbé sűrű hálót ír elő a halászoknak)
Svájc pedig mindig a semlegességéből húzott hasznot, nem tagja semmilyen politikai, gazdasági, katonai szövetségnek, mert arra apellál, hogy ha megint lesz valami konfliktus, újra csak Svájc lesz a kincseskamra.
bocs, lehagytam:
Izland pedig, ha jól tudom csatlakozni akar. Miután a válság közepén napokig ki sem tudták nyitni a tőzsdét, olyan mélyre szállt, biztos.
Izland be akar léni!
Svájc fő hajtóereje mindig is a bankok voltak! Ha belépett volna az EU-ba akkor fel kellett volna adni a banktitkot és kiderült volna kiknek voltak és vannak bankszámláik ott.(ugye sok náci is oda menekítette a vagyonát).
A svájci banktitok pedig legendás(volt az elmúlt ideig)
Norvégia meg jól el van az olajával. Ő Európa Szaud-Arábiája a rengeteg olajjal. Gazdasági érdekek miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!