Szerbia miért nem akar EU-tagállam lenni?
Tessék. A foglalkoztatottsági ráta. Az országok ABC-sorrendben vannak. Szerbia 50,4 %-a foglalkoztatott
Magyarország 45,1%-a (az aktív, keresőképes korosztály)
Tehát nálunk ha csak 5%-kal is, de többen vannak munka nélkül.
Nos. a térképen amit belinkeltél. Szerbia fehér. Tehát NINCS RÓLA ADAT.
Másodszor a térkép 2009-es. Szlovénia és Horvátország sokat romlott. Sőt egyesek szerint Szlovénia lassan Magyarországnál is rosszabb helyzetben lesz a közeljövőben.
Elnézést
Végigpörgettem a térképet. 15 éves és idősebb korosztály foglalkoztatási rátája 2009 ben. akkor tényleg jobb helyzetben volt Szerbia a térkép szerint.
De 2012-ben Szerbiáan több mint 10%-al több a munkanélküliségi ráta Magyarországénál.
A munkanélküliségi ráta csalóka. Az az, aki be van jelentve munkanélkülire. A foglalkoztatottsági rátát kell nézni, abból kiderül, hogy az adott ország hány %-a dolgozik. Szerbia 50%-a, Magyarország 45%-a dolgozik. :)
Ráadásul Szerbiában több a reáljövedelem. (hiába kevesebb a kereset, az árak még alacsonybbak) így jobban jönnek ki, mint mi. :)
Pl.: 1l tej Magyarországon: 209 ft, Szerbiában: 168 ft.
1 karton ásványvíz (6 db) Magyaro: 240 ft, Szerbia: 119 ft
Tide mosópor (6kg) Magyaro: 3700 ft , Szerbia: 2400 ft
1 óra parkolás Magyarországon: 310 ft ,Szerbiában 52 ft
De ne a munkanélküliségi, hanem a foglalkoztatottsági rátát nézzétek!!!
És a 2012-es foglalk. is több Szerbiában, mint nálunk
Szlovénia meg hogy lenne már rosszabb helyzetben?? földrajzi viszonyokban vagy hogy? Mert hogy ott 8x jobb az életszínvonal, az biztos.
Pedig már kétszer leírtam, hogy amit te linkeltél be. Az 2009-es adat.
Amit pedig én az 2012-es....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!