Voltam Szerbiában. Voltam északon, délen, Belgrád környékén, a román határnál.. mindenhol szinte. Minden faluban a mellékutcák leaszfaltozva, kis isten háta mögötti városok is tök fejlettek, új házak. Sokkal fejlettebb, mint Magyarország. Najó nem sokkal, de picit :) Mert Mo-on, ha elhagyod Bp környékét akkor csak a szegénység van. Szerbiában meg egy csomó gazdag kisváros van. A kereset kicsit kevesebb, de az árak is jóval alacsonyabbak. Tehát, míg a kereset a miénk 90%-a. addig az áraik a miénk 60%-a. Tehát több marad a zsebükben. Munkanélküli is kevesebb. Tehát akkor miért nem EU-tag? A feltételei adottak. A Szerbiánál egy fokkal rosszabb Magyarország és Románia EU-tagok lehettek. A szerbek miért nem akarják az uniót?
Szerbia azért fejlettebb Magyarországnál, mert nem volt a Keleti-Blokk része, hanem hiába volt kommunista ország, önálló utat járt és nyitott határ volt a Nyugat felé kb. olyan volt, mint Franco Spanyolországa csak szélsőjobb helyett szélsőbal kiadásban.
A kérdésedet egyébként nem értem, Szerbia már több éve be akar lépni az EU-ba, csak azért nem engedik nekik, amiért Horvátországnak sem: nemrég még véres háború dúlt ott.
2012. szept. 20. 17:15
2/51 anonim válasza:
Valamint kockázatos lenne relatíve szabad császkálásra megnyitni a Szerb-Magyar (és Horvát-Magyar) határt (mert előbbutóbb ugye Schengeni is szeretne lenni) ugyanis Rákosi Elvtársnak köszönhetően ez a határszakasz alá van aknázva és a mai napig is tele van aknával.
2012. szept. 20. 17:18
3/51 anonim válasza:
Egyenlore nincsenek teljesitve a feltetelek szerbia reszerol,elsosorban koszovo allamkent valo elismerese ami nem fog egyhamar megtortenni,a tobbi mar csak aprosag... masreszt viszont mi elonyunk szarmazhat a tagsagbol??
2012. szept. 20. 17:19
4/51 anonim válasza:
Szerbiában a Vajdaságon kívül csak Belgrád fejlett, egyébként tudtommal tagjelölt vagy esetleges tagjelölt nem tudom na mindegy is a másik meg az, az ő helyükben én sem basznám tönkre a gazdaságot tanultak ők a horvát hajógyár bezáratásból sajnos mi nem tanulunk semmiből vagyis a balosok...
2012. szept. 20. 17:32
5/51 anonim válasza:
Hogyhogy mért nem akar? Mert ha az akarna lenni megérteném a kérdésed, hogy mért cseszne ki magával. De így..
2012. szept. 20. 17:34
6/51 A kérdező kommentje:
Hát Szerbia úgy tudom, hogy NEM akar tagállam lenni, mert nem tartja jó ötletnek az EU-t. És amúgy nem csak a Belgrádi, meg az északi rész fejlett. A déli területek, Montenegrói határ mente..stb. tök szép rendezett városkák. Semmi nyoma az olyasféle szegénységnek, mint nálunk mondjuk Baranyában Szabolcsban Borsodban Békésben Nógrádban Somogyban..stb stb stb.
2012. szept. 20. 17:39
7/51 anonim válasza:
Igaz csak két szerb ismerősöm van(egyikük már vagy 4 éve Budapesten él) de egyáltalán nem ilyen szép a véleménye mint Neked! Szerintük Magyarország nagyon szép és takaros ország és "gazdagabb" mint Szerbia!
ha egy külföldi Magyarországra jön, végigutazik városokon, felmegy a várba és körbesétál... azt látja hogy gazdag és szép város Budapest. Nah persze minek is menne be a 8 ker legputribb részére vagy Kelet-Magyarország durva falvaiba!
Vagyis ha nem élsz valahol akkor azokon a helyeken fogsz járni mint az összes többi túrista és ezeket a helyeket általában szépen tartják!
Persze Szerbia nem egy lerobbant, szegény és nyomorgó állam de azért attól amit gondolsz róla, messze áll...
2012. szept. 20. 17:51
8/51 anonim válasza:
Mert akkor el kellene ismernie Koszovó függetlenségét. Ezért.
2012. szept. 20. 18:10
9/51 Andizsuzsi válasza:
Március óta hivatalos tagjelölt.
2012. szept. 20. 18:23
10/51 anonim válasza:
Pont azért volt most Szerbiában hajtóvadászat háborús bűnösökre, mert ez feltétel volt az EU tagsághoz, viszont Koszovót nem fogják elismeri, pedig az is feltétel lenne. Amúgy Szerbia gazdagabb mint Magyarország? Ne röhögtess.
"Mert Mo-on, ha elhagyod Bp környékét akkor csak a szegénység van."
Ez meg abszolút h.ülyeség, pár hete költöztem fel Pestre, ez egy nagy gettó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!